کد خبر: ۷۹۶۰۵
تاریخ انتشار : ۲۱ شهريور ۱۳۸۷ - ۱۵:۲۹
تصمیم جدید نمایندگان ویژه رئیس جمهور برای کنترل گرانی

دولت به مرغ یارانه می‌دهد

یا .... مرغ یارانه می‌گیرد
آفتاب‌‌نیوز :

آفتاب: در پی افزایش قیمت مرغ که در 20 روز گذشته شتاب بیشتری گرفته بود، دولت ناچار شد تا یارانه مسقیم برای آن درنظر گیرد.

دولت پیش از این ضمن وعده‌های مکرر درباره تنظیم بازار مواد غذایی در ماه رمضان، قیمت فروش مرغ را 2850 اعلام کرده بود که به دلیل پایین‌تر بودن آن نسبت به قیمت تمام شده عملا هیچگاه میسر نشد.

در حال حاضر مرغ در بازار با قیمتی در حدود 3300 تا 3500 تومان در هر کیلو به فروش می‌رسد. از سوی دیگر دولت تا کنون نتوانسته از طرق توزیع کافی گوشت مرغ گرم و منجمد در بازارهای میوه و تره‌بار پاسخگوی نیاز مردم باشد و قیمت‌ها را متعادل کند. 

مرغ ارزان نشد (کلیک کنید)

بر اساس گزارش خبرنگار اقتصادی آفتاب از سطح شهر قیمت مرغ در روزهای اخیر و با آغاز ماه رمضان و افزایش تقاضا از حدود 3100 تومان به 3500 تومان افزایش یافته است این در حالی است که در این مدت مرغ منجمد و گرم به صورت بسیار محدود در بازارهای دولتی تره‌بار توزیع می‌شد.

از این رو نمایندگان ویژه رئیس‌جمهور در كارگروه كنترل بازار در تازه‌ترین تصمیم خود به منظور كنترل بازار و تثبت قیمت مرغ، وزارت جهاد كشاورزی مكلف کردند تا روزانه «حداقل 1500 تن گوشت مرغ گرم و منجمد را در سراسر كشور با قیمت‌های یكسان» توزیع كند.

پایگاه اطلاع رسانی دولت در این خصوص اعلام کرد: «بر اساس این مصوبه، قیمت تحویلی درب مغازه برای توزیع‌كنندگان گوشت مرغ گرم به ازای هر كیلوگرم 24 هزار ریال و قیمت مصرف‌كننده 25 هزار و 500 ریال و گوشت مرغ منجمد به ازای هر كیلوگرم 21 هزار و یكصد ریال و قیمت مصرف كننده 23 هزار ریال تعیین شده است».

بر این اساس، شركت بازرگانی دولتی ایران موظف شده است گوشت مرغ منجمد ذخیره‌سازی شده را به قیمت تحویلی 20 هزار و 500 ریال و قیمت عمده‌فروشی 21 هزار و یکصد ریال و قیمت مصرف‌كننده 23 هزار ریال عرضه كند.

بر اساس تصمیم نمایندگان ویژه رئیس جمهور در كارگروه كنترل بازار، مابه‌تفاوت قیمت فروش شركت بازرگانی دولتی ایران تا قیمت تمام شده و هزینه حمل تا استان‌ها كه توسط سازمان حمایت مصرف‌كنندگان و تولید‌كنندگان تعیین می‌شود، از محل یارانه تنظیم بازار داخلی وزارت بازرگانی تأمین خواهد شد.

همچنین در مصوبه نمایندگان رئیس‌جمهور آمده است که آمار توزیع روزانه واحدهای توزیع‌كننده باید برای نظارت و كنترل در اختیار سازمان حمایت مصرف‌كنندگان و تولید‌كنندگان قرار گیرد و این سازمان موظف است فرآیند توزیع و نحوه آن را كنترل كند. اين مصوبه از سوی پرويز داودی، معاون اول رئيس‌جمهور به همه دستگاههای اجرايی ابلاغ شده است.

به گفته برخی از توزیع کنندگان عمده، گوشت مرغ با قیمتی نزدیک به بهای تمام شده یعنی حدودا 3200 تومان در اختیار آنان قرار می‌گیرد.

لازم به ذکر است علی‌رغم اینكه پیش‌از این از سوی مسئولان وزارت جهاد كشاورزی و بازرگانی، حداكثر قیمت مرغ 2850 تومان اعلام شده بود و سازمان حمایت از مصرف‌كنندگان نیز اعلام كرد كه با فروشندگان قیمت مرغ بالاتر ار 2850 تومان برخورد قانونی می‌شود، در حال حاضر قیمت مرغ كشتار روز به بیش‌از 3300 تومان رسیده‌است و عرضه كنندگان نیز مرغ را به قیمت‌های بالاتری می‌فروشند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین