کد خبر: ۷۹۸۶۶
تاریخ انتشار : ۲۸ شهريور ۱۳۸۷ - ۱۰:۰۷
اتهام تازه آژانس به جمهوری اسلامی ایران

ایران در صدد توسعه برنامه موشکی با اهداف هسته‌ای است!

سلطانیه: این مساله تا آنجا که ما مربوط می‌شود، تمام شده است
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب- سرویس بین الملل: دیپلماتهای غربی مدعی‌اند که ناظران بین‌المللی آژانس به تازگی عکسها و مدارکی ارائه کرده‌اند که حکایت از تلاش مخفیانه ایران برای تولید و بهبود نوعی موشک برای قابلیت حمل بمب هسته‌ای دارد! این ادعا مجددا از سوی تهران رد شده و مدارک فوق جعلی دانسته شده است.

ایران می‌گوید خواسته‌های آژانس بین‌الملل انرژی اتمی از آن رو به بن بست رسیده است که این سازمان خواستار فاش سازی اسرار نظامی مرتبط با تسلیحات متعارف ایران است، تسلیحاتی که هیچ ارتباطی با بمب اتم ندارند.

ناظران آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که مقر آن در وین است در گزارش اخیر خود آورده‌اند که شیوه تدافعی اتخاذ شده از سوی تهران باعث شده است که این سازمان به این نتیجه برسد که ایران به طور مخفیانه در صدد بررسی راه‌های تولید بمب هسته‌ای است!

در همین حال و در شرایطی که دولت بریتانیا ایران را متهم به بی‌احترامی به ناظران آژانس کرده است، دولت‌های آمریکا و فرانسه خواستار اعمال تحریم‌های شدیدتر علیه تهران با هدف توقف برنامه غنی‌سازی اورانیوم شده‌اند.

سازمان بین المللی‌انرژی اتمی از ایران خواسته است تا اطلاعات لازم در خصوص فعالیتهای مربوط به غنی سازی اورانیوم، آزمایش‌های مواد قابل اشتعال و کلاهک موشکهای دوربرد «شهاب 3» را که می‌توانند برای حمل کلاهک اتمی مورد استفاده قرار گیرند در اختیار این سازمان قرار دهد.

جمهوری اسلامی ایران این اتهامات را رد کرده است اما آژانس از ایران خواسته است که این گفته را با دلیل و مدرک به اثبات رساند.

دیپلمات‌های غربی مدعی شده‌اند که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، اطلاعات تازه‌ای مبنی بر تلاش تهران در خصوص آماده‌سازی موشک‌های دوربرد خود برای حمل کلاهک هسته‌ای را در اختیار اعضای خود قرار داده است.

«هرمان نیکرتس» رییس هیات ناظران آژانس در منطقه خاورمیانه هیات تحت سرپرستی خود را بر روی یافته‌های گزارش اخیر آژانس که روز سه شنبه منتشر شد متمرکز کرده است. 

این هیات که متشکل از نمایندگان 35 کشوراست قرار است هفته آتی اجلاسی را تشکیل دهند که احتمالا در مورد روش های اعمال فشار بیشتر بر تهران تصمیم گیری خواهد کرد.

نماینده ایالات متحده در آژانس مدعی شد که نیکرتس عکس‌ها و دیاگرام‌هایی را ارائه کرده است که بر فعالیتهای ایران به منظور طراحی مجدد و اِعمال اصلاحات بر روی موشک شهاب 3 با هدف قابلیت حمل بمب اتمی دلالت می‌کند!

بسیار معتبر
«گریگوری شولته» نماینده ایالات متحده در آژانس در همین رابطه گفت: «دبیرخانه آژانس به ما گفت اطلاعاتی که در گفته‌هایشان بدانها اشاره شده است بسیار معتبر و موثق بوده و آنها از ایران خواسته‌اند که پاسخی حقیقی به این پرسش‌ها بدهد». 

او ادامه داد که نیکرتس به سران حاضر در اجلاس گفت که ایران تفاضای ما مبنی بر اجازه انجام مصاحبه و گفتگو با مهندسان فعال در این برنامه، همچنین دیدار از کارگاه‌های به ظاهر غیرنظامی که در تصاویر دیده می‌شوند را نداده است.

سایر دیپلمات‌ها همچنین بر تاکید نیکرتس بر سایر اطلاعاتی اشاره می‌کنند که هنوز به تایید نرسیده‌اند. دیپلماتی که نخواست نامش فاش شود در همین رابطه گفت: «شیوه ارائه اطلاعات نیکرتس حرفه‌ای و متوازن بود».

یک دیپلمات دیگر نیز خبر از مورد پرسش قرار گرفتن مجاز بودن آژانس، از سوی نمایندگان برخی کشورها، در بررسی و مورد قضاوت قرار دادن اطلاعات جاسوسی مرتبط با موشکهای بالستیک و مواد قابل اشتعال فوق پیشرفته داد.

ایران تاکید دارد که اطلاعات آژانس جعلی است و این مدارک مرتبط با سلاحهای متعارف است و هیچ ارتباطی با سلاح های هسته‌ای ندارد. 

نماینده ایران در آژانس در همین راستا گفت: «هیچ کشوری اطلاعات سری مربوط به سلاح‌های متعارفش را در اختیار سایر کشورها قرار نمی‌دهد. اینها اطلاعاتی است که برای امنیت ملی ما اهمیت حیاتی دارد».

«علی اصغر سلطانیه» در همین رابطه گفت: «من به طور اجمالی می‌گویم، چه کسی در دنیا وجود دارد که باور کند مجموعه‌ای از اطلاعات فوق سری مرتبط با فعالیت‌های ایران در زمینه تولید بمب اتم در یک لپ تاپ در آمریکا پیدا شود و هیچ یک از این مدارک دارای برچسب فوق محرمانه و یا سری نباشد؟» 

سلطانیه افزود: «این مساله تا آنجا که ما مربوط می‌شود، تمام شده است».

نگرانی کشورهای غربی پس از انتشار گزارش آژانس از آن رو رو به فزونی نهاده است که معتقدند که ایران احتمالا از مساعدت قدرتی خارجی در تولید مواد قابل احتراق مورد استفاده در سلاح‌های هسته‌ای از نوع احتراق داخلی که در ارتفاع زیاد رخ می‌دهند بهره‌مند باشد. 

دیپلمات‌های آگاه بر این باورند که این مساعدت کارشناسی احتمالا از سوی کشوری خارجی همچون کره شمالی و یا سایر کشورهایی که با شبکه قاچاق هسته‌ای «عبدالقدیرخان» درارتباط بوده‌اند به دست نیامده است بلکه احتمالا از سوی منبع غیردولتی دیگری فراهم آمده است. 

آژانس بین المللی انرژی اتمی در این باره از ایران توضیح خواسته است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین