آفتابنیوز :
آفتاب: محمود احمدینژاد در نشست خبری روز پنجشنبه که با حضور خبرنگاران رسانههای داخلی و خارجی برگزار شده است، با اشاره به ایام لیالی قدر گفت: «این شبها یعنی تعیین سرنوشت بشر، از خداوند متعال متضرعانه میخواهم بهترین، زیباترین و متعالی ترین سرنوشت را برای بشر رقم بزند که همان محو ستم، استکبار و برتری جویی و استقرار برادری و صلح و عدالت درجهان است».
به گزارش سرویس سیاسی آفتاب، رئیس جمهور همچنین شهادت مولای متقیان علی (ع) را به همه انسانهای آزاده جهان تسلیت گفت.
بشریت و جهان در آستانه تحولی بزرگ است رئیس جمهوری اسلامیایران با تسلیت فرارسیدن ایام شهادت امیرمومنان علی (ع) آن حضرت را انسانی کامل و متعلق به تمام بشریت و معیار کمال برای انسانها دانست.
وی گفت: «بشریت و جهان در آستانه تحولی بزرگ است و بشر در پایان یک دوره و در آستانه ورود به دوره جدید است».
احمدینژاد گفت: «حاکمیت ثروت، نیرنگ و تبلیغات دروغین کشورهای مستکبر تمام شده و حاکمیت فرهنگ، اندیشه و ارزشهای متعالی انسانی آغاز شده است».
وی افزود: «رژیم صهیونیستی با شصت سال فساد و تجاوز و اشغالگری رو به اضمحلال است و ملتها امروزه خواهان مناسباتی از روی برادری و برابری هستند».
قدرتهای دارای ثروت باید از کردههای خود توبه کنند
احمدینژاد گفت: «قدرتهای دارای ثروت باید از کردههای خود توبه کنند و از کارهای زشت خود که بر ملتهای مظلوم اعمال کردهاند عذر خواهی کنند».
رئیس جمهوری اسلامیایران گفت: «قدرتهای بزرگ باید به علت کارهای زشت خود از ملتها عذرخواهی کنند و به راه حق و عدل که راه همه انسانهاست بگروند».
محمود احمدینژاد افزود: «اکنون به فضل الهی موقعیت ملت ایران و جمهوری اسلامی در عرصههای بینالمللی موقعیتی ممتاز است».
رئیس جمهور اضافه کرد: «ملت ایران قدرتی بزرگ است اما قدرتی صالح و انسانی و منشاء قدرت ملت ما، سلاح، ثروت و دروغ نیست بلکه فرهنگ، عشق به انسانها، عدالت و صلحی پایدار در همه جهان است».
احمدینژاد افزود: «اکنون ملت ایران پیشاپیش همه ملتها پرچمدار برادری، امنیت پایدار، پاکی، صلح و عدالت است».
رئیس جمهور اضافه کرد: «در عرصههای داخلی نیز حرکت ملت ایران شتابان و رو به کمال است و قلههای علمی، اقتصادی، صنعتی و فرهنگی یکی پس از دیگری به تسخیر جوانان، اندیشمندان و قشرهای گوناگون ملت در میآید».
رئیس جمهوری اسلامیایران با بیان اینکه کار ملت ایران گامهای بزرگ، تصمیم گیریهای سرنوشت ساز و حرکت جهش گونه به سمت قلههاست، گفت: «امروز دولت خدمتگزار مردم و در خدمت مردم و دست اندرکار کارهای بزرگ است».
این حرکت در واقع یک همه پرسی بزرگ درباره طرح تحول اقتصادی دولت بود احمدینژاد گفت: «طرح بزرگ تحول اقتصادی شامل اصلاح ساختارها و فراهم کردن مقدمات جهش بزرگ اقتصادی برای اجرای اصل 44 قانون اساسی و تحقق چشم انداز به عنوان نشانه ارزشمندی در مسیر کمال ملت ایران در دستور کار دولت قرار دارد و با همراهی بینظیر مردم، این طرح در مسیر اجرا قرار دارد».
وی افزود: «63 میلیون نفر از مردم ایران در این طرح ثبت نام و اطلاعات مورد نیاز دولت را تکمیل کردند».
احمدینژاد گفت: «البته برخی از این افراد فقط به خاطر تکمیل پایگاههای اطلاعاتی دولت و کمک به اجرای دقیق این طرح در آن شرکت کردند».
وی افزود: «هفت میلیون نفر هم به درخواست دولت از ثبت نام خودداری کردند و اینها کسانی بودند که تصور میکردند نیازی به حمایتهای رفاهی دولت ندارند».
رئیس جمهور گفت: «من صمیمانه از همه ملت ایران به خاطر این هوشمندی و دقت نظر تشکر میکنم».
احمدینژاد گفت: «این حرکت در واقع یک همه پرسی بزرگ درباره طرح تحول اقتصادی دولت بود که ملت یکپارچه به این فراخوان دولت پاسخ مثبت داد».
رئیس جمهور گفت: «البته در ابتدای عملی شدن این طرح هستیم و جزئیات آن آماده شده و به زودی به اطلاع مردم میرسد».
وی افزود: «این طرح انشاءالله در نزدیکترین زمان ممکن نیز اجرا خواهد شد و لایحه آن آماده تقدیم به مجلس شورای اسلامیاست».
احمدینژاد گفت: «در نخستین فرصت بعد از سفر به سازمان ملل در گفتگو با مردم جزئیات این طرح را به اطلاع آنان خواهم رساند».
رشد 25 درصدی در ساخت مسکن رئیس جمهوری اسلامیایران در پاسخ به پرسشی درباره برنامههای دولت برای مهار قیمت مسکن و ثبات قیمتها در این بازار گفت: «برنامههای دولت در بخش مسکن اجرا و دنبال شده و ساخت مسکن با رشد خوبی مواجه شده است در این بخش سال گذشته 80 درصد رشد داشتیم و امسال در ساخت مسکن 25 درصد رشد داریم».
محمود احمدینژاد افزود: «در بخش مسکن کارهای بیشتری انجام خواهد شد و از اول آذر با سوداگریهای کاذب در این بخش مقابله خواهد شد».
وی اضافه کرد: «همچنین موانع موجود در بخش مسکن مهر برطرف شده است و ساخت و ساز در همه شهرها ادامه خواهد داشت تا به تعادل بازار مسکن برسیم».
رئیس جمهور در ادامه پاسخ به بخش دیگری از این پرسش درباره اینکه آیا از طرح مهار و ثبات قیمت مسکن در دیگر بخشها نیز استفاده میشود، گفت: «این طرحها در دیگر بخشها نیز اجرا خواهد شد که بهزودی اعلام میشود».
احمدینژاد خاطر نشان کرد: «همچنین در هزینههای دولت موفق شدیم ریشههای عامل تورم را مهار و با مدیریت در مقابل بخشهایی که پول را به صورت غیر کارشناسی در جامعه تزریق میکنند مقابله کنیم که در این زمینه برنامهها اعلام خواهد شد.»
برای گفتگو با سیاستمداران آمریکایی آمادگی دارم خبرنگار روزنامه یومیوری ژاپن از احمدینژاد درباره اینکه آیا قصد دارد در سفرش به نیویورک با سیاستمداران آمریکایی و یا گروه باراک اوباما نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا صحبت کند یا نه سوال کرد که احمدینژاد پاسخ داد: «در برنامههای من ملاقات با سیاستمداران آمریکایی پیش بینی نشده است، اما قبلا هم اعلام کردم که برای گفتگو آمادگی دارم».
رئیس جمهور تاکید کرد: «این گفتگو باید آزاد، در مقابل رسانهها و البته در صحن سازمان ملل درباره مسائل جهانی باشد من سال گذشته هم در مصاحبهای گفتم آمادهام با آقای بوش صحبت کنم اما دوره آقای بوش به پایان رسیده و در حال حاضر او تاثیری در مناسبات آینده ندارد».
خبر دارم عدهای قصد دارند بعد از ماه مبارک رمضان حملات علیه دولت را تشدید کنند خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی از رئیس جمهور پرسید: «شنیده شده است برخی گروههای سیاسی از جمله کارگزاران، مشارکت و عدهای از جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی در موضع مخالفت با دولت ائتلاف کردهاند نظر شما در این باره چیست؟ نتیجه این ائتلاف را چه میبینید و فکر میکنید آیا تاثیری در انتخابات آینده دارد یا نه»؟
رئیس جمهور در پاسخ گفت: «من هم این خبر را شنیدهام که بعضی گروههایی که پیش از این مواضع متضادی با هم داشتند امروز علیه دولت ائتلاف کردهاند».
وی با اشاره به اینکه در کشور آزادی مطلق وجود دارد و همه گروهها آزادند با هم ائتلاف داشته باشند گفت: «تاکید میکنم کسانی که فکر میکنند باید در صحنه سیاسی حضوری فعال داشته باشند، به آرمانهای انقلاب، معیارهای اخلاقی و صداقت توجه کنند و همگی برای سرافرازی کشور، تحقق آرمانها و عزت ملت تلاش کنیم».
تلاش میکنند بخشی از علما را در برابر دولت قرار دهند احمدینژاد اضافه کرد: «بعضیها تلاش میکنند بخشی از علما را در برابر دولت قرار دهند و از شخصیت و جایگاه آنها برای تخریب دولت سوء استفاده کنند ولی امروز بحمدالله شرایط کشور در عرصه داخلی و به خصوص بینالمللی بسیار خوب است و آینده بهتر از امروز هم در انتظار ماست».
احمدینژاد افزود: «آنها میخواهند فضا را تخریب کنند و اجازه ندهند دولت جلو برود».
رئیس جمهور گفت: «من خبر دارم عدهای قصد دارند بعد از ماه مبارک رمضان حملات علیه دولت را تشدید کنند ولی این تصمیم آنها تاثیری در تصمیمگیریهای دولت برای خدمت به ملت نخواهد داشت».
براساس بررسی ما تعداد صهیونیستها دو هزار نفر در کادر اصلی است
رییس جمهوری اسلامیایران گفت: «موضع ما در برابر رژیم صهیونیستی یک موضع روشن است، این رژیم را هیچ گاه به رسمیت نشناختهایم و نمیشناسیم و تمام کشورهای منطقه نیز این رژیم غیر قانونی را به رسمیت نمیشناسند».
محمود احمدینژاد در ادامه نشست خبری با خبرنگاران رسانههای داخلی و خارجی افزود: «این رژیم غیر قانونی برای فشار به ملتها و پر کردن جیب سرمایه سالاران و تهدید ملتهای منطقه به وجود آمده است و هیچ کشوری در منطقه آن را به رسمیت نمیشناسد».
احمدینژاد گفت: «صهیونیستها آدمهایی فریبکار هستند که بر مراکز ثروت و قدرت جهانی حاکم شدهاند».
وی افزود: «براساس بررسی ما تعداد صهیونیستها دو هزار نفر در کادر اصلی است و هشت هزار نفر عمله دارند و تعدادی نیز به جاسوسی برای این رژیم مشغولند».
رئیس جمهور گفت: «صهیونیستها چون بر مراکز قدرت و مالی و پولی و رسانهای جهان مسلط شدهاند طوری تبلیغ میکنند که گویا همه ملتها با آنها هستند و این یک دروغ بزرگ است».
احمدینژاد اضافه کرد: «آنها دین ندارند و یهودی بودن آنها نیز یک دروغ است آنها یک مشت دنیاطلب و بیدین هستند که فقط به فکر جنایت و چپاول ملتها هستند».
رئیس جمهور با اشاره به اینکه ملت فلسطین هیچگاه با رژیم صهیونیستی کنار نخواهد آمد گفت: «ایده اسرائیل بزرگ سی سال پیش مرده است همچنین ایده اسرائیل کوچک نیز ایدهای مرده تلقی میشود و اصلاً ایده کشور اسرائیل چه کوچک و چه بزرگ آن یک ایده مرده است».
احمدینژاد افزود: «بهتر است صهیونیستها توبه کنند و اگر خواهان یک کار خوب هستند بهتر آن است که سرزمین فلسطین را رها کنند».
وی افزود: «خودتان نامشروع آمدهاید و عدهای را به عنوان پناهنده از کشورهای فقیر با خود به این سرزمین آوردهاید تا در شهرکهای صهیونیستی سپر بلای شما باشند».
رئیس جمهور گفت: «بهتر است پس از شصت سال زشتکاری از کردههای خود توبه کنید و اجازه دهید ملت فلسطین سرنوشت خود را خود تعیین کند».
احمدینژاد تصریح کرد: «رژیم صهیونیستی با ایجاد شبکههای قاچاق انسان تعدادی از انسانها را از کشورهای مختلف به سرزمین فلسطین قاچاق میکند و از آنها به عنوان سپر بلا سود میبرد».
وی گفت: «ملت فلسطین وظیفه مقاومت دارد حتی در برابر انسانهایی که شما (صهیونیستها) به این سرزمین آوردهاید و این حق ملت فلسطین است که از خود دفاع کند».
حرف آقای مشائی حرف دولت استرئیس جمهور درباره گفتههای رحیم مشائی نیز خاطرنشان کرد: «حرف آقای مشائی حرف دولت است ملت ما و ملتها با مردم مشکلی ندارند، ما برای رژیم صهیونیستی نه دولت قائلیم و نه ملت. ما اصولاً آن را به رسمیت نمیشناسیم. ما ملتی به نام اسرائیل را به رسمیت نمیشناسیم، ما دولتی به نام اسرائیل را به رسمیت نمیشناسیم، اما با مردمی که به دروغ و با فریب آنجا آورده شدهاند و سپر بلا شدهاند مثل همین مزدورانی که در ارتش آمریکا خدمت میکنند. آمریکا و انگلیس میروند به کشورهای آفریقایی و کشورهای فقیر و در آنجا اطلاعیه میدهند جوانانی که در زندگی شان ماهی 50 دلار هم درآمد ندارند به آنها وعده ماهی هزار و دو هزار دلار میدهند. آنها را آموزش میدهند و به جان ملتها میاندازند. ما دلمان برای اینها هم میسوزد. گرچه در موضع دفاع از خودمان دفاع خواهیم کرد».
احمدینژاد در ادامه افزود: «ملت فلسطین از خودش دفاع خواهد کرد اما ما حساب اینها را از صهیونیستها و شبکه صهیونیسم جهانی جدا میدانیم. ما میگوییم راه را باز کنید آنها بروند. آنها بروند به کشور خودشان، و سر زندگی خودشان».
دلمان برای بوش هم میسوزد رئیس جمهور ی اسلامیایران گفت: «نگاه انقلاب اسلامیایران دلسوزی برای همه انسانها است».
احمدینژاد در ادامه نشست خبری با خبرنگاران داخلی و خارجی افزود: «ما دلمان برای بوش هم میسوزد اگر چه با او مقابله میکنیم زیرا او میتواند انسانی صالح، پاک و دوستدار ملتها باشد اما آنقدر جنایت میکند که شمار جنایاتش از دست خودش هم در رفته است».
رئیس جمهور اضافه کرد: «او میتوانست انسانی متعالی و متکامل باشد اما سقوط کرد و بیشتر هم سقوط خواهد کرد».
احمدینژاد گفت: «ما دلمان برای این افراد میسوزد و اگر مقابله میکنیم از موضع رحمت است نه از موضع کینه و عقده، ما عقدهای نداریم ما درپی اصلاح هستیم».
رئیس جمهور افزود: «اگر در برابر سیاست جباران میایستیم به علت لطف و رحمت ما به ملتهاست زیرا ملتها را دوست داریم و در فلسطین نیز همین مسئله است».
احمدینژاد افزود: «مشتی بیچاره را با فریب و دروغ به آنجا آورده و سپر بلا کردهاند و برای منافع شبکه صهیونیسم جهانی به کشتن میدهند ما میگوییم حساب اینها جدا است».
رئیس جمهور اضافه کرد: «در را باز کنند تا این بیچارهها برگردند. این به نفع سران صهیونیسم است که خود نیز برگردند و از جنایات دست بردارند اما اگر دست برندارند دست قدرت ملت فلسطین و دست قدرت ملتها، آنها را سر جایشان خواهد نشاند و حقوقشان را از آنان خواهد گرفت».
وی با استناد به بخشی از فرمایشهای امام خمینی (ره) در سال 57 ابراز داشت: «ایشان فرمودهاند «در خود ایران هست، تبلیغات هست از جمله راجع به اقلیتهای مذهبی که اینها یعنی مستکبران و صهیونیستها تبلیغ کردهاند به اینکه اگر یک حکومت اسلامی پیدا بشود یهودیها، نصارا و زرتشتیها را چه کار خواهند کرد!، اینها را قتل عام خواهند کرد، چه و چه. این حرف بسیار غلط است حکومت اسلامیاگر چنانچه انشاء الله برپا بشود ما این یهودیها هم که از ایران رفتهاند و بازی شان دادهاند و رفتهاند به اسرائیل و الان گرفتارند در آنجا، با دست این یهودیها و اسرائیلیهایی که از آمریکا آمدهاند و یا از دولتهای دیگر رفتهاند آنجا، این دستههای یهودی را که آنجا بردهاند و اینها هم با خیالاتی به آنجا رفتهاند و آنطور که میگویند بسیار در سختی هستند، اگر انشاءالله دولت عادلی تشکیل شود آنها را دعوت میکنیم. یهودیهایی که مملکتشان ایران بوده است دعوت میکنیم که به وطن خودشان برگردند و با آنها کمال خوش رفتاری را دولت اسلامیمیکند، اسلام نیامده است که بشر را تحت مضیقه قرار دهد. اسلام یک قوانینی است که تمام قشرهای بشر را برای آن احترامات قائل است البته یک استثنائاتی هست برای آنهایی که شلوغکارند، آنهایی که خرابکارند، برای آنها هیچ کس تساهلی قائل نشده است اما نسل یهود که اهل ذمه هستند تمام اهل کتاب، نصارا، یهود و زرتشتیها همه اینها در مملکت اسلامی با رفاه و احترام آنجا توقف میکنند. اینکه گفته شده است اگر حکومت اسلامی تشکیل شود چه خواهد شد و چه خواهد شد اینها تبلیغاتی است که برای نگهداری شاه و برای برجا ماندن این قدرت، تبلیغاتی میشود و این تبلیغات غلط است».
مشایی هیچگاه واژه "ملت اسرائیل" را به کار نبرده است رئیس جمهوری اسلامیایران گفت: «آقای رحیم مشایی هیچگاه واژه «ملت اسرائیل» را به کار نبرده است و نخواهد برد».
محمود احمدینژاد با تأکید بر حفظ حق دفاع مشروع از ملت فلسطین افزود: «در این باره طرح جمهوری اسلامیایران این است که در آنجا رفراندوم آزاد برگزار شود و همه مردم فلسطینیالاصل، مسلمان، یهودی و مسیحی، نوع حکومت و دولت خود را انتخاب کنند».
وی افزود: «پس از این انتخاب است که آنها درباره میهمانان ناخوانده که ناآگاهانه و بر اساس تبلیغات صهیونیستها به آنجا آورده شدهاند تصمیم گیری میکنند».
احمدینژاد همچنین گفت: «پس از این تصمیم گیری به آنها اجازه داده شود که آنجا را ترک کنند و یا با اجازه دولت ملی فلسطین و تحت مقررات حاکمیت فلسطین، زندگی کنند».
رئیس جمهور در ادامه با اشاره به اینکه این دو راهکار برای ما معیار است، گفت: «جالب است وقتی من بحث هولوکاست را مطرح کردم یک هجوم سنگین از بیرون و توسط صهیونیستها و طرفداران آنها و در داخل هم توسط عدهای علیه من سازماندهی شد».
احمدینژاد تصریح کرد: «امروز هم حرف آقای رحیم مشایی این است که ما با مردم مشکلی نداریم اما هیچگاه رژیم صهیونیستی را به رسمیت نمیشناسیم و نقطه تقابل ما، صهیونیستها و جنایتکاران هستند».
وی افزود: «ما دلمان برای مردمی که اسیرند و مردمی که امروز اجازه نمیدهند از سرزمینهای اشغالی خارج شوند، میسوزد و این حرف، حرف مکتب و ملت و دولت است».
رئیس جمهور در عین حال تصریح کرد: «البته ممکن است در بیان مطالب و در استخراج کلمات، سلایق و ادبیات متفاوت باشد».
وی افزود: «همه میدانیم که برخورد با ماجرای دروغین هولوکاست و افشای هولوکاست حقیقی که در سرزمین فلسطین جریان دارد با دلسوزی برای کسانی که به دست اشغالگران و صهیونیستها، سپر بلا شدهاند دو روی یک سکه بوده و یک حقیقت است».
رئیس جمهور با تأکید بر اینکه موضع ایران در برابر مردم همه دنیا، یکی است،گفت: «البته این موضع بر اساس عدالت است و این به معنای تأیید غصب حقوق فلسطینیها نیست».
احمدینژاد همچنین تصریح کرد: «ما تا استیفای یک سرسوزن از حقوق ملت فلسطین، در کنار ملت فلسطین ایستادهایم و حمایتهای سیاسی و معنوی خود را بهطور همه جانبه از فلسطینیها ادامه خواهیم داد».
رحیم مشایی مظلوم واقع شد
وی در عین حال گفت: «ضمن احترام به همه کسانی که اظهارنظر کردند به خصوص نمایندگان عزیز مجلس و با تشکر از حساسیتی که نشان دادند و درست هم هست، اما در اینجا اظهار میکنم که رحیم مشایی مظلوم واقع شد زیرا وی هیچ گاه واژه "ملت اسرائیل" را به کار نبرد و بهکار نبرده است».
احمدینژاد با تاکید بر اینکه صهیونیستها آنقدر در بین ملت ما منفور و بدنام هستند که حساسیتها در برابر این رژیم بسیار بسیار بالاست گفت: «آقای مشایی از 18 سالگی در صحنههای انقلاب بوده است تا امروز، بیش از 30 سال به انقلاب خدمت کرده و پاک زیسته است».
رئیس جمهور همچنین با اشاره به سخنرانیهای دههاگانه رحیم مشایی علیه رژیم صهیونیستی در همین روزها، همین ماهها و در همین دولت گفت: «موضع مشایی، موضع دولت است و در خدمت دولت و ملت است».
احمدینژاد گفت: «رحیم مشایی، 30 سال پاک، انقلابی و فداکار زندگی کرده است اما به نظرم با این ماجرای اخیر، مظلوم واقع شد».
رئیس جمهور در ادامه افزود: «بعضیها گفتند که مشایی گفته است «ملت اسرائیل »، ایشان هیچ گاه چنین واژهای به کار نبرده است و به کار نخواهد برد».
وی در عین حال با توصیه به خبرنگاران گفت: «در انتقال اخبار و مطالب دقت کنید ببینید که وقتی یک واژه بالا و پائین میشود چه مسایل سنگینی را به وجود میآورد».
وی افزود: «خواهش میکنم از رسانهها که در نقل مطالب دقت و مراقبت کنید که ظلمیاتفاق نیافتد».
اجرای درست طرحهای اقتصادی نیازمند همراهی مردم رئیس جمهوری اسلامیایران در پاسخ به پرسش خبرنگاری که گفت، دولت چه تمهیداتی برای اجرای رهنمودهای مقام معظم رهبری در دیدار اخیر با اعضای هیأت دولت درباره طرح تحول اقتصادی داشتهاند؟ گفت: «رهبری عزیز دو تأکید داشتند که یکی از آنها این بود که شتابزدگی نباشد».
احمدینژاد افزود: «این حرف حکیمانهای است و دولت با دقت و قدم به قدم و با استفاده از همه ظرفیت کارشناسی خود این طرح را پیگیری میکند».
وی با بیان اینکه صدها کارشناس و متخصص دولت را در اجرای این طرح یاری میدهند، گفت: «رئیس جمهور و مدیران ارشد به طور کامل درگیر طراحیهای آن هستند و من نظارت مستقیم دارم».
احمدینژاد افزود: «مقام معظم رهبری در آن دیدار همچنین فرمودند که شتاب زدگی نباید به عدم انجام طرح بیانجامد یا طرح عقب بیافتد و اجرا نشود».
وی گفت: «ما با توجه به این دو معیار داریم طراحی میکنیم و با مشورت نزدیک مجلس لایحه مربوط به آن را تقدیم مجلس خواهیم کرد».
احمدینژاد تصریح کرد: «همه ابتکارات و طراحیهای لازم را به کار گرفتهایم تا انشاء الله این طرح بزرگ با کمترین آسیب و بالاترین سود برای مردم انجام شود».
وی افزود: «اجرای درست و موفق طرحهای اقتصادی نیازمند همراهی مردم و آرامش فضای اقتصادی کشور است».
رئیس جمهور گفت: «مردم نشان دادهاند که وظیفه خود را خوب انجام میدهند و در هیچ جای دنیا هیچ فراخوانی این همه پاسخ نداشته است».
طرح هدفمند کردن یارانهها طرحی ملی است و کسی آن را سیاسی نکندوی گفت: «به عنوان مثال در یکی از گزارشهای تلویزیونی خانمیکه ظاهراً هم خانه دار بود در پاسخ به پرسش خبرنگار درباره طرح هدفمند کردن یارانهها گفت: «این طرح میخواهد یارانههای عمومی دولتی را در اختیار مردم قرار دهد تا خود مردم هزینه آن را مدیریت کنند و این نشان میدهد که متن مردم خوب متوجه شده است».
رئیس جمهور از رسانهها و سیاسیون نیز خواست با دولت در اجرای این طرح همکاری کنند و گفت: «این طرحی ملی است و کسی آن را سیاسی نکند».
احمدینژاد تصریح کرد: «دولت آماده فداکاری برای تحمل تبعات این طرح است».
وی گفت: «معتقدیم اگر کاری امروز به خوبی انجام میشود نباید با توجیهات سیاسی آن را به فردا بیندازیم».
رئیس جمهور تصریح کرد: «تا روزی که این دولت است در خدمت مردم است و مردم فردا هر تصمیمی بگیرد آن تصمیم مبارک است و همه باید از تصمیم ملت تبعیت کنند».
احمدینژاد گفت: «اگر این دو عامل یعنی همراهی مردم و آرامش اقتصادی کشور را رعایت کنیم تبعات منفی این طرح نزدیک به صفر خواهد شد و ان شاء الله موفق خواهیم بود و ملت ایران در یک نقطه برجسته دیگر الگو برای سایر ملتها خواهد شد».
هیچ وقت تسلیم زیاده خواهیهای دیگران نمیشویم خبرنگاری در پرسشی با اشاره به انتشار گزارش اخیر آژانس بینالمللی انرژی هستهای گفت؛ کشورهای آمریکا، فرانسه و انگلیس تحریم بیشتر ضد ایران را خواستار شدهاند این در حالیست که شخص شما و نمایندگان مجلس بارها اعلام کردهاید در صورت اعمال قطعنامههای بیشتر ضد ایران در روابط خود با آژانس و کشورهای تایید کننده قطعنامه تجدید نظر میکنید و چنانچه شورای امنیت سازمان ملل قطعنامه جدیدی صادر کند چه اقدامیخواهید کرد؟
رئیس جمهور در پاسخ به این پرسش گفت: «در گزارش اخیر البرادعی حق به طور کامل به ایران داده شد البرادعی در گزارش خود ذکر کرد که قادر به راستیآزمایی فعالیتهای هستهای ایران هست و هیچ انحرافی در این فعالیتها نمیبیند».
رئیس جمهور ادامه داد، البته در قسمتی از این گزارش آمده بود ایران درباره ادعاهای آمریکا نسبت به فعالیتهای هستهای اش پاسخی نداده است».
احمدینژاد گفت: «این مورد هیچ اشکالی ایجاد نمیکند چرا که اصولاً آژانس بین المللی انرژی اتمی براساس مقررات اجازه ندارد به ادعاهای کشورهای دیگر علیه کشور رسیدگی شونده رسیدگی کند».
رییس جمهور اضافه کرد: «البته ما تا جایی که حقوق ملتمان اجازه میداد همکاری کردیم و هیچ وقت تسلیم زیادهخواهیهای دیگران نمیشویم».
تحریم کنند ما که پشت در اتاقشان نیایستادهایم که خواهش کنیم ما را تحریم نکنید
رئیس جمهور با اشاره به اینکه آژانس تاکنون بیش از 12 بار بر صلح آمیز بودن فعالیتهای هسته ای ایران تاکید کرده است گفت: «ما فکر میکنیم امروز هیچ مشکلی به نام مشکل هستهای برای ایران وجود ندارد و آنها صرفاً از روی عجز و ناتوانی میگویند میخواهیم ایران را تحریم کنیم خوب تحریم کنند ما که پشت در اتاقشان نیایستادهایم که خواهش کنیم ما را تحریم نکنید».
احمدینژاد تاکید کرد: «ایران به راحتی خودش را اداره میکند و به نیروی جوانان و صنعتگرانش تکیه میکند و خودش را میسازد کی ما از این کشورها چیزی خواستیم و آنها به ما دادند ؟ امروز آنها هستند که نیازمند رابطه با ایران هستند».
رئیس جمهور گفت: «این اوج عقبماندگی این کشورهاست که فکر میکنند با اقتصاد و فناوری میتوانند خودشان را به ما تحمیل کنند».
احمدینژاد خاطر نشان کرد: «امروز فقط برای حفظ آبرویشان این حرفها را میزنند چرا که زمانی تصمیم داشتند جلوی قدرتمند شدن ایران را بگیرند و حالا که ایران قدرتمند شده مجبور شدند موضع دفاعی به خود بگیرند».
احمدینژاد گفت: «به این کشورها نصیحت میکنم که دیگر از این رفتارشان دست بردارند این همه با ایران کلنجار رفتن چه فایدهای برایشان داشت».
رئیس جمهور گفت: «بدانید هر طور رفتار کنید ایران با شما مقابله به مثل خواهد کرد و آن روز قطعاً پشیمان میشوید. البته من میدانم که الان هم پشیمان هستید هر چند حرفهای سیاسی میزنید و ما هم این حرفهایتان را ندیده و نشنیده میگیریم ولی بدانید هر وقت دست به عمل بزنید ما هم دست به کار میشویم».
احمدینژاد گفت: «امروز آنقدر پنجره به روی ملتهای دنیا باز است که شما با بستن دو پنجره کاری نمیتوانید بکنید همین الان صدها تاجر آمریکایی از ما درخواست کردهاند همینطور شرکتهای اروپایی ولی ما امتناع میکنیم و برای آنها شرط گذاشتهایم».
رئیس جمهور گفت: «احتمال میدهم دولت بوش به زودی تبلیغی علیه ایران راه بیندازد درباره اینکه حمله میکنیم و تحریم میکنیم اما اینها حرفهایی است که از سه چهار سال پیش تا امروز تکرار میکنند».
احمدینژاد گفت: «آمریکاییها این کار را خواهند کرد همانطور که عده ای قصد دارند بعد از ماه مبارک رمضان علیه دولت جوسازی کنند اما بدانید ملت ایران از این حرفها عبور کردهاند و این حرفها تاثیری در اراده ملت ایران ندارد».
دولت در تصمیم گیریها هیچگونه توصیه افراد هر چند محترم را نمیتواند لحاظ کندرئیس جمهور در ادامه نشست مطبوعاتی گفت: «جایگاه مراجع در کشور ما، جایگاهی بسیار محترم است و ما هیچگونه تخریب چهره علما و مراجع را قبول نداریم».
واحد مرکزی خبر، وی افزود: «کشور ما کشوری آزاد است و افراد آزادانه اظهارنظر و تحلیل میکنند ولی خواهش میکنم این افراد در تحلیلهای خود، از توهین به مراجع خودداری کنند».
احمدینژاد گفت: «جایگاه والای علما به واسطه تربیت طلاب و پیگیری نشر فرهنگ اسلامی جایگاهی مقدس است. تصمیمگیری در عرصه کشور تابع قانون است و دولت در تصمیم گیریها هیچگونه توصیه افراد هر چند محترم را نمیتواند لحاظ کند».
مصوبه بنزین مشخص بود که برای زمین زدن دولت پیگیری میشودرئیس جمهور در ادامه در پاسخ خبرنگار روزنامه کیهان گفت: «ما درباره طرح آزاد کردن یارانهها با اظهارنظرهای متفاوتی روبهرو شدیم برخی میگفتند اگر سال اول برگزار میشد کاری غیرکارشناسی واقع میشد و برخی میگویند اگر سال آخر باشد بیشتر جنبه تبلیغاتی دارد».
احمدینژاد افزود: «حتی برخی معتقد بودند دولت این طرح را رها کند و بر گردن دولت آینده بیاندازد و برخی دیگر این طرح را یک طرح سیاسی قلمداد میکردند».
وی گفت: «اگر این طرح سیاسی است و همه کارهای مملکت بر اساس سیاست است پس هیچ کاری نباید انجام شود چون کارها سیاسی است».
احمدینژاد گفت: «مصوبه بنزین یک مصوبه ابتدایی بود قانون سهمیه بندی بنزین 28 اسفند ماه85 به دولت رسید و با لحاظ تعطیلات اول سال عملا دولت یک ماه و نیم فرصت داشت تا مصوبه سهمیه بندی بنزین را اجرایی کند».
احمدینژاد افزود: «تجربه بنزین یک تجربه بکر بود و هر کار غیرکارشناسی علیرغم پیگیریها و فشار مجلس میتوانست بحران ساز باشد».
وی افزود: «این طرح از ابتدا مشخص بود که برای زمین زدن دولت پیگیری میشود ولی این دولت توانست سنگینترین تکلیف خویش پس از انقلاب را به دوش بکشد».
رئیس جمهور گفت: «عدهای با دولت مخالفت میکنند فقط به خاطر اینکه دولت میتواند در مسأله بنزین با هوشمندی مردم و کمک خداوند عمل کند و زمین نخورد».
وی افزود: «من تعجب میکنم که چرا عدهای نمیگذارند کارهای خوب در کشور انجام شود. آیا طرح آزاد سازی یارانهها به نفع کشور است یا به ضرر؟ اگر به نفع کشور است پس چرا بعضیها نمیخواهند اجرا شود»؟
رئیس جمهور گفت: «در حال حاضر نمایندگان مجلس از بهترین دوستان دولت هستند و همه از یاران انقلابی و ارزشی هستند و اکثر قریب به اتفاق آنها پشتیبان دولت هستند».
کسانی که از علما بر علیه دولت امضاء جمع میکنند این کار را کنار بگذارند
وی افزود: «من توصیه میکنم کسانی که در این شبهای ماه مبارک رمضان از علما بر علیه دولت امضاء جمع میکنند این کار را کنار بگذارند و جلسهای تشکیل داده و برای رفع مشکلات مردم و کشور راهکارهای جدید ارائه کنند و اگر خواهان کمک نیستند بهتر است که سکوت کنند».
احمدینژاد گفت: «طرح نظام مالیاتی از نیمه دوم سال اجرا میشود و از اول مهر طرح توزیع کالا شروع خواهد شد و همچنین از نیمه دوم سال طرح هدفمند کردن یارانهها نیز اجرا خواهد شد».
رئیس جمهوری اسلامیایران گفت: «قانونگذاری حق مجلس است و هر قانونی که تصویب شود محترم است و همه باید از آن تبعیت کنند».
اعضای دولت دلشان سوخت و گفتند همینطور اجازه ندهید هر کس هر چند که دلش خواست ازدواج مجدد کند احمدینژاد در ادامه نشست خبری با حضور خبرنگاران داخلی و خارجی در پاسخ به پرسش خبرنگار شبکه خبر درباره لایحه خانواده و حذف دو ماده از آن در مجلس ابراز داشت: «این لایحه را قوه قضائیه به دولت داد تا تقدیم مجلس کند و در جلسهای که البته من حضور نداشتم، دیگر اعضای هیأت دولت در بررسی لایحه متوجه شدند که موضوع ازدواج مجدد یا مسکوت یا خیلی شل است و دلشان سوخت».
رئیس جمهور افزود: «اعضای دولت گفتند مانعی بگذاریم و چیزی درست کنیم که ازدواج مجدد به راحتی انجام نشود و نوشتند که عدالت باشد و قاضی در این باره نظر بدهد».
احمدینژاد گفت: «پس از این موضوع جنجالی ایجاد و اعلام شد که دولت اجازه داده است. اما این اشتباه است ما چه کاره هستیم که اجازه بدهیم؟ ما صاحب نظر شرعی، فقهی و قانونگذار نیستیم و اعضای دولت دلشان سوخت و گفتند همینطور اجازه ندهید هر کس هر چند که دلش خواست ازدواج مجدد کند زیرا کار خوبی نیست و باید موانعی گذاشت».
به سخنگوی دولت گفتم مصاحبه کن و پس بگیر، بگو اشتباه کردیم
آمدیم ثواب کنیم کباب شدیم
من اشتباه کردم؛ اگر در جلسه بودم نمیگذاشتم
رئیس جمهور افزود: «بعد که دیدیم سر و صدایی ایجاد شد به سخنگوی دولت گفتم مصاحبه کن و پس بگیر، بگو اشتباه کردیم، این دو ماده را پس میگیریم، آمدیم ثواب کنیم کباب شدیم».
احمدینژاد اضافه کرد: «من اشتباه کردم اگر در جلسه بودم نمیگذاشتم و میگفتم قوه قضائیه و مجلس هستند و هر چه تصویب کنند همه تبعیت میکنند و چرا بیش از حد خود دلسوزی اضافه میکنید، آمدید برای خانمها دلسوزی کنید کباب شدید».
رئیس جمهور افزود: «دولت مانع گذاشت اما من فکر میکنم مجلس همان مانع را سنگینتر خواهد کرد با این که آن را برداشتند اما به شکل دیگر حتماً سنگینترش را میآورند چون نمیشود بدون قید و شرط رها کنیم. این چیز خوبی نیست».
احمدینژاد اضافه کرد: «مجلس هم در فضای دولت خواهد بود گرچه برخی معاونان کمیسیونها و دیگران دولت را محکوم کردند، اشکال ندارد شما دولت را محکوم کنید اما موانع را بگذارید. ما دست شما را میبوسیم و تشکر میکنیم».
رئیس جمهور تاکید کرد: «مهم این است که قانونی برای تحکیم خانواده و حمایت از حقوق زن و خانواده تصویب شود اگر کار دولت ضعیف بوده است اشکال ندارد تشکر میکنیم که کار دولت را تقویت کنید اما رسانهها و خانمها مراقب باشند زیرا دیدم که خود خانمها علیه لایحه دولت داد سخن سر دادند اما هوشیار باشید در پس بازیهای سیاسی حقایقی مدفون نشود».
چه کسی ادعا کرده مشکل اقتصادی وجود ندارد؟در ادامه نشست خبری رئیس جمهور، خبرنگاری با اشاره به ارائه گزارش اخیر رئیس جمهور از عملکرد دولت گفت: «انتقادهای زیادی به این گزارشها وارد شد و خیلیها آن را غیرواقعی دانستند آیا شما معتقدید مردم ایران در بهشت زندگی میکنند»؟
رئیس جمهور در پاسخ به وی گفت: «اگر منظور شما این است که ایران بهشت است باید بگویم، بله، ایران زیباترین و بابرکتترین کشور است و مردم آن هم بهترین و والاترین مردمها هستند، کسی که در ایران زندگی میکند مثل این است که در بهشت زندگی میکند».
رئیس جمهور ادامه داد: «اما اگر منظور شما این است که در ایران مشکل اقتصادی هست یا نه، باز هم باید بگویم بله، چه کسی ادعا کرده مشکل اقتصادی وجود ندارد. گزارشهایی که من ارائه کردم دایر بر عملکرد دولت بود اما اگر شما بخواهید میتوانیم جزییتر گزارش دهیم و مثلاً بگوییم این دولت از کدام نقطه به اینجا رسیده، قبلاً چه کمبودهایی بوده و ما الان کجا هستیم».
احمدینژاد خطاب به این خبرنگار گفت: «ما این تجربه را که عدهای فقط بد بگویند داریم شما خیلی ناراحت نباشید».
خبرنگار دیگری نیز با اشاره به سفر رئیس جمهور به نیویورک گفت: «در اینگونه سفرها میتوان از دو نوع دیپلماسی رسمی به معنای دیدارها و ملاقاتهای رسمی و نیز دیپلماسی عمومی به معنای ابتکار در نوع ملاقاتها استفاده کرد برای مثال در سفر قبلی شما به نیویورک و حضور شما در دانشگاه کلمبیا از دیپلماسی نوع عمومی استفاده شد که آثار بسیار مثبتی هم داشت. آیا برای سفر آینده برنامهای از این قبیل درنظر دارید»؟
احمدینژاد در پاسخ به وی گفت: «در سفری که شما به آن اشاره کردید، ادبیات جدیدی بر دنیا حاکم شد و این ابتکار ملت ایران بود که اختیار امور را به دست گرفت البته دیگران هم قبلاً از این حرفها زده بودند اما موفق به عمل کردن نشده بودند».
رئیس جمهور گفت: «البته ما در این سفر ملاقاتهای رسمی هم داشتیم که با جدیت پیگیری کردیم و در سفر بعدی هم همچنان هر دو دیپلماسی را پیش خواهیم گرفت».
احمدینژاد در تشریح این نوع از برنامههایش گفت: «با اقشار گوناگونی ملاقات خواهیم داشت از جمله با اصحاب اندیشه و هنرمندان آمریکایی نشست مفصلی خواهیم داشت. نشست ادیان با حضور رهبران ادیان از سراسر دنیا، نشست آفریقا و نیز نشست همبستگی برای صلح در جهان که با ابتکار ایران برگزار میشود از جمله این دیدارهاست».
وی افزود: «در این سفر با چند رسانه آمریکایی هم مصاحبه خواهیم داشت، همچنین با جمعی از دانشجویان که امکان آمدنشان فراهم باشد، دیدار و گفتگو خواهیم داشت».
در پشت صحنه قرارداد کرسنت پولهایی رد و بدل شده است رئیس جمهوری اسلامیایران در پرسشی درباره قرارداد کرسنت گفت: «ماجرای کرسنت نیز از ماجراهایی بود که دستمایه حمله به دولت شد، این قرارداد قبل از این دولت با یک چندم قیمت روز آن موقع منعقد شده است که پس از سر کار آمدن این دولت گفتم این قرارداد را برای بررسی متوقف کنید، البته قراردادهای دیگری هم بوده که به دستور رئیس جمهور متوقف شده است».
آقای احمدینژاد اضافه کرد: «در فاصله انتخابات تا استقرار دولت چند بار از مسئولان وزارت نفت به دلیل پایین بودن قیمتها خواستم هیچ قراردادی امضا نشود که بعداً متوجه شدم که امضا میکنند و پس از پیگیری اعلام میکردند مادهای در قرارداد گذراندهایم که تا به امضای دولت نرسد اجرایی نخواهد شد ولی مجدداً قراردادها امضا میشد که این مسأله گرفتاریهایی برای ما به وجود آورد و روابط ما را با بعضی دولتهای دوست مخدوش کرد».
رئیس جمهور در ادامه گفت: «به عنوان اصلی کلی بدانید که این دولت اجازه نخواهد داد یک ریال از حقوق ملت ضایع شود و بسیاری از حملاتی که به ما میشود به خاطر همین اصل است».
آقای احمدینژاد درباره نحوه انقعاد قرارداد کرسنت افزود: «بر اساس یک رابطه ناصحیح با بعضی از سیاسیون که امروز هم فعال هستند با قیمت بسیار پایین منعقد شد که با گزارش وزارت اطلاعات و گواهی افرادی برای من مسجل شد که در پشت صحنه این قرارداد پولهایی رد و بدل شده است و مستنداتش هم در اتاق من موجود است».
وی افزود: «بخشی از قراردادهای پشت صحنه رد و بدل شده است و در زمان این دولت که به دولت ضد فساد مشهور بود جلوی ادامه این قرارداد گرفته شد».
احمدینژاد اضافه کرد: «این شخص، بقیه بدهی را به افراد پشت پرده نپرداخت و گفتند نمیگذاریم که این قرارداد منعقد شود هر چند که ما هم نمیگذاشتیم این قرارداد ظالمانه منعقد شود».
احمدینژاد همچنین گفت: «پس از این مساله سروصدا بلند شد و کاغذی درست کردند که این فرد به افرادی رشوه داده است که البته این مساله هم جعلی بود».
رئیس جمهور اضافه کرد: «طرف دیگر سیاست ما با کشورهای منطقه سیاست همکاری سازنده است. ما با اکثر کشورهای همسایه خط ارتباط برق و گاز داریم البته به قیمت روز».
رئیس جمهور در ادامه افزود: «این فرد اخیراً به وزارت نفت مراجعه کرده و خواهان خرید به قیمت روز شده است. در این زمینه آقای کردان که قائم مقام وزارت نفت بود با تیم کارشناسی وزارت نفت مأمور ادامه گفتگوها شد و درباره شرایط قرارداد چانهزنی شد که کم کم قیمت افزایش پیدا کرد».
رییس جمهور در ادامه گفت: «پس از این مسأله سر و صدا بلند شد و آقای رحیمی و کردان را متخلف معرفی میکردند».
رئیس جمهور ادامه داد: «بسیاری از موجهایی که به وجود میآید ظاهرش ضدیت با تخلف است اما متن آن نجات دهنده متخلف است».
رئیس جمهور گفت: «از وزارت اطلاعات خواستم این پرونده را پیگیری کند و از اصحاب قدرت هم نترسد. تکلیف دولت در این مبارزه مشخص است و دولت در کنار منافع ملت است اگر تمام سیاسیون و زد و بندکارهای دنیا علیه دولت دست به دست هم بدهند ما سر سوزنی از دفاع از حقوق ملت عقب نشینی نخواهیم کرد».
اقتصاد انگلیس در شرایط بحران سنگینی است
رئیس جمهوری اسلامیایران در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره ریشه بحران اقتصادی دنیا گفت: «ریشه اصلی این بحران در مدیریت ناصحیح برخی کشورها در اقتصاد جهانی و مناسبات ظالمانه و جنگ آفرینی برخی قدرتهاست».
احمدینژاد گفت: «وقتی بحرانی در جهان درست میشود طبیعی است که کم و بیش بر همه کشورها تاثیر بگذارد البته این تاثیر در ایران کمتر از سایر کشورها است زیرا اقتصاد ما پس از انقلاب تا حد زیادی خودکفا و مستقل شده است».
وی گفت: «دولت آمریکا سالهای سال کسری بودجه و تورم خود را در قبال توزیع اعتبار و دلار بدون پشتوانه به دیگران منتقل کرده است و دولت انگلیس نیز این کار را کرده و این انباشته شده است».
رئیس جمهور افزود: «امروز اقتصاد جهانی دیگر ظرفیت دلارهای تقلبی و بدون پشتوانه و لیره، شیلینگ و پوند بدون پشتوانه را ندارد».
احمدینژاد با بیان اینکه الان اشتباهی که طی 30 سال توسط این کشورها اتفاق افتاده برگشت کرده است گفت: «این موضوع اثرش را در اقتصاد اروپا، آمریکا و انگلیس به جا گذاشته است».
وی تصریح کرد: «الان اقتصاد انگلیس در شرایط بحران سنگینی است».
احمدینژاد علت بعدی بحرانهای اقتصادی دنیا را لشکرکشی آمریکا و انگلیس به نقاط مختلف دنیا ذکر کرد و گفت: «این امر مناسبات اقتصادی را برهم زده و هزینههای سنگینی بر دوش آمریکا و انگلیس گذاشته است و آنها برای جبران این هزینهها مجبورند دلار و پوند بدون پشتوانه به اقتصاد تزریق کنند و این بحران مالی جهانی را تشدید میکند».
نیروی قدس: یک میلیارد و 500 میلیون مسلمان به علاوه سه، چهار میلیارد مردم سایر کشورهارئیس جمهوری اسلامیایران در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید برخیها در کشورهای خلیج فارس از جمله یکی از نمایندگان مجلس کویت مدعی حضور نیروهای قدس در این کشورها به خصوص کویت هستند گفت: «یک میلیارد و 500 میلیون مسلمان به علاوه سه، چهار میلیارد مردم سایر کشورها همه نیروی قدس هستند».
احمدینژاد افزود: «همه این جمعیت مدافع ملت فلسطین و مخالف صهیونیستها هستند و در نقطه مقابل جنگآفرینی آمریکا قرار دارند».
وی گفت: «امروز از ژاپن تا آمریکای جنوبی و تا خود آمریکا داوطلبان فراوانی هستند که اگر دولت آمریکا بخواهد جسارتی به ایران بکند بیایند از ملت ایران دفاع کنند».
احمدینژاد گفت: «از این آدمها در همه کشورهای اطراف فراوان هستند. حالا دشمنان این نیروها را قدس یا هر چه اسم میگذارند ما نمیدانیم».
وی گفت: «ملتها همه طرفدار ملت ایران و فلسطین هستند از جمله مردم کویت».
احمدینژاد مردم کویت را مردمیمومن، مسلمان و مخالف سیاست آمریکا و رژیم صهیونیستی دانست و گفت: «اگر دشمنان اسم اینها را قدس یا بیتالمقدس میگذارند بگذارند».
رئیس جمهور با اشاره به روابط خوب و رو به گسترش دولتهای ایران و کویت گفت: «ممکن است این تبلیغات کار برخی باشد که بخواهند روابط دو کشور را مخدوش کنند».
آن چیزی که دولت و ملت عراق میپذیرد از نظر ایران محترم است رئیس جمهور در ادامه مصاحبه با خبرنگاران داخلی و خارجی گفت: «جمهوری اسلامیایران خواهان عراقی آباد، مستقل، متحد، یکپارچه و قدرتمند است».
محمود احمدینژاد درباره طرح توافق نامه امنیتی سیاسی واشنگتن با بغداد گفت: «دولت و ملت عراق تا آنجا که اطلاع داریم، با این گونه طرحها مخالفت کردهاند».
وی با اشاره به اینکه ایران خواهان حاکمیت ملت عراق بر سرنوشت خودشان است گفت: «این موضع را بارها اعلام کردهایم و در طول دوره هم در کنار ملت عراق و حاکمیت ملی عراق ایستادهایم و تشخیص اینکه آنها چه تصمیمی برای آینده شان بگیرند به عهده دولت و ملت عراق است».
احمدینژاد با تاکید بر اینکه ایران مخالف تحمیل دولتهای بزرگ بر ملتها است تصریح کرد: «اینکه کشوری بیاید و کشوری را در منطقه اشغال کند و دولت آن کشور را تحت فشار قرار دهد برای اینکه چیزی را بپذیرد، با آن مخالفیم».
رئیس جمهور افزود: «ایران در امور داخلی عراق دخالت نمیکند و آن چیزی که دولت و ملت عراق میپذیرد از نظر ایران محترم است».
هیچ اظهار نظری درباره اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری ندارماحمدینژاد همچنین درباره اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری و تلاش نمایندگان مجلس در این خصوص تصریح کرد: «مجلس همواره قوانین انتخاباتی را اصلاح میکند».
وی افزود: «ظاهراً در انتخابات دوره قبل ریاست جمهوری تعداد زیادی از افراد کاندید شدند که بررسی آنها در دستگاهها هزینهبر شد و برای اینکه این دایره خیلی گسترده محدودتر شود، مجلس ظاهراً قوانینی را میگذراند».
احمدینژاد در عین حال گفت: «من هیچ اظهار نظری در این باره ندارم و هر چیزی که قانون شد ما به آن احترام کامل میگذاریم».
رئیس جمهور به این سوال که آیا در دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، نامزد خواهید شد یا نه؟ پاسخی نداد.
سیل سرمایههای خارجی به سمت داخل کشور از رشدی تصاعدی برخوردار استرئیس جمهوری اسلامی ایران رشد سرمایههای خارجی اعم از ایرانی و غیر ایرانی را به داخل کشور خیلی خوب توصیف کرد.
آقای احمدینژاد افزود: «در سال 84 کل سرمایههای ورودی به کشور برابر با 2.4 میلیارد دلار بود در حالی که این رقم در سال 85 به ده میلیارد دلار افزایش یافت».
وی افزود: «این رقم در نیمه نخست سال 86 ده میلیارد دلار و در نیمه دوم نیز ده میلیارد دلار بوده است».
رئیس جمهور گفت: «امسال نیز سرمایهها افزایش تصاعدی داشته و به سمت مسکن و صنعت سوق داشته است».
احمدینژاد گفت: «امروزه بورس ما یکی از بهترین روزهای خود را سپری میکند؛ چرا که قبلاً حبابهای غیرواقعی، ارقام رشد بورس را غیرواقعی نشان میداد ولی امروزه با از بین بردن این حبابهای کاذب، نرخ بورس شفاف شده است».
وی افزود: «سرمایه گذاری در حال حاضر بسیار فعال است و سیل سرمایههای خارجی و حتی سرمایه ایرانیان مقیم خارج به سمت داخل کشور از رشدی تصاعدی برخوردار است».
بنگاههای زودبازده از موفقترین طرحهای دولت رئیس جمهوری اسلامیایران گفت: «طرح بنگاههای اقتصادی زودبازده از موفقترین طرحهای دولت است».
احمدینژاد در ادامه نشست خبری با حضور خبرنگاران داخلی و خارجی در پاسخ به پرسشی درباره این طرح افزود: «طرح بنگاههای زودبازده در کشوری که نیازمند رشد سریع اقتصادی است و نیروی کار بسیاری دارد طرحی کاملا علمی و بهترین طرح است».
رئیس جمهور اضافه کرد: «البته این طرح به معنای تعطیلی کارگاههای بزرگ اقتصادی نیست بلکه مکمل آن است».
احمدینژاد افزود: «مجموعه اعتباراتی که برای بنگاههای زودبازده اقتصادی اختصاص یافته کمتر از 14 هزار میلیارد تومان است و اعتباراتی که برای دیگر طرحها اختصاص یافته حدود 200 هزار میلیارد تومان است».
رئیس جمهور اضافه کرد: «معلوم است که برخی حرفها در این باره غیر علمی و غیر کارشناسی است که البته این فشارها تاثیر گذاشت و توقف کوتاهی بهوجود آورد اما یک ماه مهلت دادم و به زودی این وقفه برطرف میشود».
مصمم به اجرای، طرح بزرگ تحول اقتصادی هستیم
رئیس جمهوری اسلامیایران تاکید کرد: «طرح بزرگ تحول اقتصادی مربوط به اصلاح ساختار اقتصادی ایران است و مصمم هستیم اجرا کنیم».
احمدینژاد در ادامه نشست خبری با رسانههای گروهی در پاسخ به سوال خبرنگاری که درباره تاثیر کاهش قیمت نفت بر تحول اقتصادی پرسید گفت: «این دو موضوع ارتباط دارند اما کاهش قیمت نفت تاثیر تعیین کنندهای بر روند اجرایی طرح تحول اقتصادی ندارد».
رئیس جمهور گفت: «دولت مصمم است این طرح را اجرا کند و نوسان قیمت نفت تاثیر در اصل اجرای طرح تحول اقتصادی نخواهد داشت».
احمدینژاد افزود: «نوسانات قیمت نفت همیشه وجود دارد و ما هم طرح تحول بزرگ اقتصادی را اجرا خواهیم کرد».
رئیس جمهور در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری گفت: «ملت ایران به طور یکپارچه و متحد و پشت سر رهبری در دفاع از حقوق قانونی خود محکم ایستاده است».
احمدینژاد افزود: «پیروزی ملت ایران در دفاع از حقوق خود مایه خوشحالی است و با این ایستادگی توانستیم بدخواهان و دشمنان خود را به تسلیم واداریم».
وی گفت: «این پیروزی موجب عزت ملت ماست و به عنوان یک فرهنگ و الگو برای همه ملتها به شمار میرود».
رئیس جمهور خطاب به بدخواهان و دشمنان نظام و ایران گفت: «به سران دولت آمریکا و همراهان آنها توصیه میکنم که از این روش موجود خود دست بردارند و ما فکر میکنیم غیر این روشهایی که آنها در پیش گرفتهاند، روشهای بهتری هم برای زندگی کردن در جهان وجود دارد».
احمدینژاد گفت: «حاصل کار خودتان را امروزه ببنید که با لشکرکشیهای خود باعث کشته شدن انسانهای بیگناه میشوید و روز به روز کینهها نسبت به شما بیشتر میشود».
وی افزود: «این روشها و رفتارهای شما چه حاصلی جز خونریزی داشته است و خودتان هم زمین خوردهاید».
رئیس جمهور گفت: «توصیه میکنم از این راه برگردید برای شما بهتر است به راه ادیان، عدالت و معنویت برگردید اگر این کار را بکنید به نفع شماست».
احمدینژاد گفت: «هر کدام از این افراد هر موقع از این روشهای کنونی خود برگردند استقبال میکنیم چون ما نمیخواهیم آدمها سقوط کنند و در این دنیا به دست عده ای جنایت اتفاق افتد».
رئیس جمهور افزود: «از این مسیر خود برگردید و روشهای کنونی را کنار بگذارید و آنها را عوض کنید، دنیا خواهان عشق، محبت، صلح و آرامش است و اجازه دهید تا دنیا نفس راحتی بکشد و این را هم بدانید که این کارها شدنی است».
وی خطاب به دولتمردان آمریکا و همراهان آنها گفت: «هر کدام در هر لحظه از این راه خود برگردید ما استقبال میکنیم و مورد احترام ملتها خواهید بود».
احمدینژاد گفت: «اگر با عدالت با ملت ایران تعامل کنید این ملت هم استقبال خواهد کرد چون ملت ایران بزرگ و بزرگوار است».
رئیس جمهور گفت: «ملت ایران بهدنبال دشمنی نیست بلکه دوستی را، دوست دارد اما در مقابل دشمنیها از خود دفاع میکند».
وی گفت: «به دشمنان و بدخواهان توصیه میکنم از موضع لجاجت و دشمنی به موضع عدالت و قانون برگردید و در هر کجا و هر زمان که از روشهای گذشته خود دست بردارید ما استقبال میکنیم و برای اصلاح امور جهانی همراهی خواهیم کرد».
دوران ادبیات تعلیق گذشته است در ادامه نشست خبری رئیس جمهوری خبرنگاری پرسید، ناظران بینالمللی این سخن را که مردم ایران با مردم اسرائیل دوست هستند اینطور تحلیل میکنند که ایران قصد دارد از طریق دوستی با مردم اسرائیل باب مذاکره با آمریکا را باز کند شما این تحلیل را چطور ارزیابی میکنید؟
آقای احمدینژاد در پاسخ گفت: «نه این تحلیل درست نیست ما با مردمی که متجاوز، زورگو و اشغالگر نباشند و حق کسی را ضایع نکرده باشند دشمنی نداریم و دوست هستیم این حرف جدیدی نیست و در کلام رهبری عزیز ما هم دلسوزی برای مردم دنیا همیشه موج میزند».
رئیس جمهور افزود: «دلسوزی ما برای کسانی است که با فریب، آنها را به سرزمین دیگر بردهاند، اسیر کردهاند و سپر بلای خودشان ساختهاند ما میخواهیم این مردم را نجات دهیم اگر درها را برایشان باز کنند میبینید که چه اتفاقی میافتد ما نمیخواهیم حقی از کسی ضایع شود».
احمدینژاد تاکید کرد: «اگر کسانی میخواهند با این تعابیر در داخل کشور مسألهای ایجاد کنند اطمینان داشته باشند هیچ مشکلی ایجاد نخواهد شد موضع ما در قبال مردم اسرائیل کاملاً روشن و پیشنهاد ایران برای فلسطین کاملاً انسانی است».
امروز ما درباره تحولات جهانی و نوع هدایت و مدیریت جهانی گفتگو میکنیم
این خبرنگار در سوال دوم خود از رئیس جمهور پرسید شما چند ماه است که درباره تعلیق غنیسازی صحبتی نمیکنید آیا این به این معناست که تغییری در خط قرمز سیاستهای ایران ایجاد شده است»؟
رئیس جمهور در پاسخ به این سوال هم گفت: «در فرهنگ ایرانی ضربالمثلی هست که میگویند اگر در خانه کس است یک حرف بس است؛ من درباره مسائل هستهای در همین جلسه به اندازه کافی صحبت کردهام شما هم میتوانید همین حرفها را مخابره کنید».
رئیس جمهور تاکید کرد: «دوران ادبیات تعلیق گذشته و این ادبیات به تاریخ پیوسته است ما وارد دوران جدیدی شدهایم و سطح مناسبات تغییر کرده است امروز ما درباره تحولات جهانی و نوع هدایت و مدیریت جهانی گفتگو میکنیم و در نظر آنها هم ایران به عنوان یک کشور هستهای اثبات شده است و بیش از این نیازی به توضیح نیست».
خبرنگار دیگری هم پرسید آیا شما میخواهید برای دور بعدی ریاست جمهوری نامزد شوید و آیا امروز رسماً برنامه آیندهتان را اعلام میکنید که رئیس جمهور در پاسخ با مزاح خطاب به این خبرنگار گفت: «آیا شما میخواهید برای ما تبلیغ کنید»؟!
آقای احمدینژاد ادامه داد: «اگر قصد داشته باشم به موقع اعلام میکنم، الان برای شما چه فرقی میکند که من اعلام کنم، بگذارید دولت کارش را بکند».
این خبرنگار در دومین سوال خود از رئیس جمهور پرسید ده روز پیش در اجلاس اوپک درخواست ایران مبنی بر کاهش تولید پذیرفته شد ولی همچنان تغییری در قیمت نفت ایجاد نشد. لطفاً بفرمایید چه قیمتی برای ایران عادلانه است؟
رئیس جمهور در پاسخ گفت: «قبلاً هم گفته ام با وضعیت نامتعادل اقتصادی فعلی دنیا ما نمیتوانیم قیمت عادلانه تعیین کنیم باید وضعیت اقتصادی تثبیت شود تا ما هم قیمتگذاری کنیم قیمت امروز بازار با توجه به سقوط ارزش دلار کمتر از سال 1980 است».
فعالیتهای هستهای صلح آمیز ما شفاف است رئیس جمهوری اسلامیایران گفت: «فعالیتهای هستهای صلحآمیز ما آشکار و شفاف است و به همین علت تا آخر قاطعانه از حقوق خود دفاع میکنیم».
احمدینژاد در ادامه نشست خبری با حضور خبرنگاران داخلی و خارجی در پاسخ به پرسشی درباره گزارش اخیر البرادعی و ادعای رسانههای غربی درباره انتشار عکسهایی از تاسیسات هستهای جمهوری اسلامیایران ابراز داشت: «این موضوع چیز جدیدی نیست و عادی است زیرا ما خود خبرنگاران را به این تاسیسات میبریم تا عکس بگیرند و چیز مخفی نداریم».
رئیس جمهور در پاسخ به پرسش دیگری درباره نقش ایران در مناقشه گرجستان و روسیه و تاثیرات آن گفت: «ایران کشوری بزرگ، تاریخی و تاثیرگذار است و همه به این موضوع اذعان دارند و همه در اطراف ما با ایران رایزنی میکنند».
احمدینژاد نقش جمهوری اسلامیایران را در معادلات منطقهای بسیار مهم دانست و افزود: «جمهوری اسلامی ایران با سابقه تمدن، فرهنگ و اقتدارسیاسی، پایگاه اصلی ثبات و امنیت در منطقه است و طبیعی است که نقش فعالی داشته باشد زیرا جایگاه آن برجسته است و هر روز برجسته تر میشود».
احمدینژاد همچنین در پاسخ به پرسشی مبنی بر انتشار خبری درباره تصمیم روسیه برای ایجاد پایگاه در ایران از این خبر اظهار بیاطلاعی کرد و خطاب به خبرنگار افزود: «این خبر را از کجا شنیدهاید آیا این خبرها را از مریخ میفرستند؟، چنین مطلبی را نخستین بار میشنوم البته ما روابط اقتصادی و حتی دفاعی با روسیه داریم».
اقتصاددانان به پرسشهای مطرح شده پاسخ ندادند رئیس جمهوری اسلامیایران تاکید کرد: «به پرسشهای مطرح شده در نشست علمی با اقتصاد دانان هنوز پاسخی داده نشده است».
آقای احمدینژاد در ادامه نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره در پیش بودن نامه سوم جمعی از اقتصاددانان به آقای احمدینژاد خاطرنشان کرد: «باید با پرهیز از سیاسی شدن مباحث علمی به سمت حل مشکلات حرکت کنیم که البته در این زمینه از هرگونه پیشنهاد و نقد منصفانه استقبال میشود».
وی با اشاره به بی جواب ماندن سه پرسش قبلی خود از جمعی از اقتصاد دانان به طرح دوباره آن سوالات پرداخت و گفت: «سرانجام برخورد با پول نفت، میزان نقدینگی مناسب برای رشد برنامه، ارائه فرمول مناسب برای تک رقمیشدن بیکاری و تورم و راهکار کاهش نقدینگی و رشد اقتصادی هشت درصدی، سوالاتی است که اقتصاددانان به آنها پاسخ ندادند».
رئیس جمهور در ادامه در پاسخ به سوال دیگر این خبرنگار درباره طولانی شدن مدت قراردادهای نفتی یادآور شد: «قراردادهای نفتی و گازی که برای دراز مدت تنظیم میشود به دلیل حجم بالا و مطالعه، زمانبر هستند».
وی با اشاره به سرمایه گذاری 50 میلیارد دلاری در بخش بالادستی نفت و گاز، امضای قرارداد با سوئیس و برخی قراردادهای در حال امضا با کشورهای ترکیه، عمان، امارات و کویت را یاداور شد و گفت: «اگرچه مسیر انعقاد قرارداد در کشور ما به دلایل فنی و کارشناسی مثل سایر کشورها طولانی است ولی احساس تاخیر در روند اجرای کار وجود ندارد».
مگر میشود با این همه سازمان کنترل کننده کسی در کشور آمار غیرواقعی ارائه بدهد؟رئیس جمهوری اسلامیایران در پاسخ به پرسشی درباره علت تناقضهای دولت و مسئولان خارج دولت و رقبا در ارائه گزارشها در خصوص جایگاه ایران در منطقه و رشد شاخصهای اقتصادی اعم از سرمایهگذاری خارجی، تورم و اشتغال گفت: «علت روشن است، بعضیها پیروزیهای دولت را در عرصه دیپلماسی هم نفی میکنند. اینکه ایران امروز کشوری مقتدر و عزیز است نفی میکنند، بعضیها سفرهای استانی را هم نفی میکنند».
آقای احمدینژاد در ادامه پاسخ به این پرسش اضافه کرد: «بعضیها اشتغالی را که درست شده را هم نفی میکنند، رشد اقتصادی که حداقل سه مرجع به طور مستقل اندازهگیری و اعلام میکنند را هم نفی میکنند. بعضیها هم اصل این دولت را نفی میکنند، اشکالی هم ندارد و آزادند».
رئیس جمهور خاطر نشان کرد: «اما توجه داشته باشید اگر فکر میکنند دیگران هم با آنان به این گونه تعامل کنند آنها هم میتوانند مدیریت کشور را انجام دهند اشتباه میکنند».
آقای احمدینژاد افزود: «بالاخره اگر بانک مرکزی معتبر است همیشه معتبر است اگر نامعتبر است همیشه نامعتبر است، اگر کسانی این طوری قضاوت کنند، دارند دوران مدیریت خودشان را زیر سؤال میبرند. مگر میشود با این همه سازمان کنترل کننده کسی در کشور آمار غیرواقعی ارائه بدهد. اگر کسی فکر میکند این کار شدنی است معنی آن این است که زمانی که خودش مدیر بوده از این کارها کرده است».
رئیس جمهور ادامه داد: «اگر شما هم از این کارها کردید این دولت اهل این حرفها نیست، ما کار پنهانی نداریم. بنده به عنوان تنها رئیس جمهوری هستم که اول از همه انتقادات به دولت را مطرح میکنم، اشکالات دولت را خودم مطرح کردم و جالب است وقتی من ضعفهای دولت را هم میگویم اینها به من هم حمله میکنند».
آقای احمدینژاد افزود: «من میگویم فلان بخش دولت اشکال دارد، اینها حمله میکنند میگویند چرا گفتی؟ تنها رئیس جمهوری است که ضعف دولت را میگوید و مردم را در جریان میگذارد و تلاش میکند که ضعفها را برطرف کند. ما چیز پنهانی از مردم نداریم».
حق ایران است که به شورای امنیت راه یابدرئیس جمهور در ادامه نشست خبری گفت: «به دبیرکل سازمان ملل متحد گفتم شورای امنیت در تسخیر عدهای خاص است، این شورای امنیت، شورای ملل متحد نیست بلکه شورای امنیت چند ملت خاص است».
واحد مرکزی خبر، وی افزود: «ما مانند کشور ژاپن نامزد عضویت در شورای امنیت شدیم تا یک بار دیگر رفتار کشورهای مدعی جامعه جهانی را به معرض آزمایش بگذاریم».
احمدینژاد گفت: «میخواهیم ببینیم آیا آنها میتوانند کشورهایی را که مخالف آنها هستند بپذیرند یا نه»؟
وی در ادامه گفت: «ژاپن پیش از این 9 دوره عضو شورای امنیت بوده است، اگر نوبتی هم باشد نوبت ایران است. اگر از دیدگاه دموکراسی هم به مسأله بنگریم باز حق با ایران است».
رئیس جمهور گفت: «ما با ژاپن احساس رقابت نمیکنیم، ما با ژاپن دوست هستیم و اگر به شورای امنیت برویم از حقوق ملت ژاپن دفاع میکنیم. همچنین از حقوق همه ملتها دفاع میکنیم».
وی گفت: «اگر ما به شورای امنیت برویم مقابل زورگوییهای کشورهای استکباری خواهیم ایستاد».
گرجیها روابط خود با ایران را خوب مدیریت نکردند و خراب کردند رئیس جمهوری اسلامیایران در ادامه نشست خبری با بیان اینکه در ماجرای گرجستان اروپا به تلاطم کشیده شد گفت: «در این ماجرا گرجستان بدترین ضررها را کرد و بازنده اصلی این ماجرا اروپاییها شدند».
احمدینژاد گفت: «حوادث قفقاز باعث شد که منطقه از حالت ثبات خارج شود و حالت سیال به خود بگیرد و تا پایدار شدن ثبات جدید نیازمند زمان هستیم».
وی افزود: «همه تلاش میکنند که ثبات جدید با معیارهای آنها انجام شود».
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه ارتباط جمهوری اسلامیایران با کشورهای منطقه امری طبیعی است گفت: «ما با روسیه، جمهوری آذربایجان و ارمنستان دوست هستیم و مناسبات داریم».
وی افزود: «با گرجستان هم روابط خوبی داشتیم که خوب مدیریت نکردند و خراب کردند که میتوانست بهتر مدیریت شود و اجازه ندهند مسائل به این جا برسد اما بد مدیریت کردند».
احمدینژاد گفت: «تا حالا روابط ما با آنها خوب بود اما آنها مقداری بداخلاقی کردند منتهی نگاه ملت ما دراز مدت است».
وی همکاری کشورهای منطقه و حتی ائتلاف میان آنها را امری طبیعی برشمرد و گفت: «کشورهای منطقه منافع، جغرافیا، تاریخ و در برخی جهات دشمن مشترک دارند و باید در کنار هم باشند».
رئیس جمهور گفتگوهای انجام شده میان ایران و کشورهای منطقه را سابقه دار دانست و گفت: «قبلاً نیز با سران این کشورها صحبت کردهایم و الان این مذاکرات در حال پیگیری است».
وی تصریح کرد: «باید تلاش کنیم به نظم عادلانه که به نفع همه کشورهای منطقه باشد برسیم و شرایط را برای دخالت دیگران محدود کنیم».
احمدینژاد گفت: «اگر دیگران از بیرون بخواهند در منطقه دخالت کنند به ضرر همه است و حاصلش همین وضع موجود است و از دیگران میخواهیم در مسائل منطقه دخالت نکنند.»
رئیس جمهور با اشاره به دخالتهای ناتو در افغانستان گفت: «ناتو نشان داده در هر نقطهای که وارد شده ناامنی را تشدید کرده است».
وی افزود: «افغانستان را ببینید که وقتی ناتو وارد شد مسأله آنجا حل نشد».
رئیس جمهور گفت: «به خودشان حق ندهند به هر جایی وارد شوند بلکه تعقل و بررسی کنند و با افرادی که مسائل را بهتر از آنها متوجه میشوند مشورت کنند».
احمدینژاد با بیان اینکه ما حاضریم کمکشان کنیم گفت: «اینقدر اشتباه نکنند و خسارت به ملتها نزنند».
رئیس جمهور خطاب به برخی از کشورهای منطقه هم گفت: «چرا اجازه میدهید یک عده به نام شما یا خارج از منطقه بیایند تحریک، وسوسه گری و توطئه کنند و منطقه را به هم بریزند و بعد شما اسیر شوید».
احمدینژاد تصریح کرد: «ما از وضعی که در منطقه پیش آمده خوشحال نیستیم اما توصیه میکنیم که دقت کنید اینگونه مسائل پیش نیاید».
از این برنامه دوربین خبرساز خوشم نمیآید!در ادامه نشست خبری رئیس جمهور خبرنگاری با اشاره به اینکه کاروان ورزشی ایران در المپیک 2008 پکن نتایج قابل قبولی به دست نیاورد از رئیس جمهور پرسید آیا نباید در بخش ورزش سیاستگذاریها و مدیرانی داشته باشیم که با تغییر دولتها تغییر نکنند و نتایج بهتری برای ایران به بار آورند؟
آقای احمدینژاد در پاسخ گفت: «من بعد از ماه مبارک رمضان با دست اندرکاران ورزش و کاروان المپیک و پارالمپیک دیدار و گفتگو خواهم داشت».
وی افزود: «در این رقابتها همه تلاش کردند، مربیها و ورزشکاران خیلی زحمت کشیدند ولی آن طور که باید به موفقیت دست نیافتیم و باید این امر را ریشهیابی کنیم تا این مشکل اساسی درمان شود».
رئیس جمهور گفت: «دستور پیگیری این امر را به آقای علیآبادی دادهام و ایشان هم در حال حاضر مشغول اقدام هستند».
احمدینژاد خطاب به خبرنگاران گفت: «من از شما رسانهها میخواهم به سالمسازی فضای ورزش کشور کمک کنید و آن را از حاشیه دور نگهدارید».
رئیس جمهور گفت: «من از این برنامه دوربین خبرساز خوشم نمیآید چرا فقط حاشیههای ورزش را نشان میدهد مگر ورزش ما فقط حاشیه است البته بسیاری از روزنامهها هم همین عملکرد را دارند و فقط به حاشیه سازی میپردازند».
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه باید بحثهای علمی و عالمانه در ورزش پیگیری شود گفت: «باید کاری کنیم که در آینده بر سکوی اول جهان بایستیم، در رقابتهای پارالمپیک توانستیم موفقیتهای خوبی به دست آوریم چرا که مدیران ورزش جانبازان و معلولان موفق شدند ورزش را از فضای کاذب و حاشیه دور نگهدارند و به خوبی مدیریت کنند».
احمدینژاد تاکید کرد: «همه باید کمک کنیم اخلاق بر ورزش کشور و رسانههای ورزشی حاکم شود. امروز رسانه ملی در عرصه ورزش بالاترین زحمت را میکشد اما یک صحنه میتواند تاثیر منفی داشته باشد همینطور روزنامهها که ممکن است همیشه مطالب خوبی انتشار دهند ولی گاهی یک تیتر لطمه وارد میکند».
انفصال سازمان میراث فرهنگی از ریاست جمهوری را کار درستی نمیدانیم
انفصال سازمان میراث فرهنگی از ریاست جمهوری خلاف قانون اساسی است
رئیس جمهوری اسلامیایران گفت: «تاسیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تجربهای موفق بوده و این سازمان براساس منطق درست تشکیل شده است».
آقای احمدینژاد در ادامه نشست خبری با نمایندگان رسانههای گروهی در پاسخ به سوال خبرنگار میراث فرهنگی گفت: «تجربه چند سال اخیر هم نشان میدهد که سازمان میراث فرهنگی هم در فعالیتهای خود موفق بوده است».
وی افزود: «تعداد گردشگران خارجی در کشور از 700 هزار نفر در سال 1383 به دو میلیون و چهارصد هزار نفر در سال 86 رسیده است که این روند همچنان ادامه دارد».
احمدینژاد گفت: «در سالهای اخیر توسعه فضاهای سیاحتی به سرعت انجام شده و سرعت صیانت از میراث فرهنگی کشور افزایش یافته است».
رئیس جمهور اظهار داشت: «همچنین تعداد زیادی از آثار فرهنگی کشور به ثبت ملی و جهانی رسیده و حفاظت از آنها هم جدی تر انجام شده است».
وی گفت: «این دستاوردها نشان میدهد تاسیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کار درستی بوده است که آثار آن را هم میبینیم».
احمدینژاد در خصوص اقدام مجلس برای ادغام سازمان میراث فرهنگی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم گفت: «البته به نظرهای نمایندگان احترام میگذاریم چون همه ما دوست، همسنگر و برادر هستیم اما انفصال سازمان میراث فرهنگی از ریاست جمهوری را کار درستی نمیدانیم».
وی گفت: «این کار را به نفع کشور و دولت نمیدانیم چون هم هزینه زیادی دارد و هم برخلاف قانون اساسی است».
رئیس جمهور افزود: «امور اداری و استخدامیکشور به عهده رئیس جمهور است و اگر بنا باشد سازمانی ادغام و یا سازمان جدیدی تاسیس شود باید به پیشنهاد دولت صورت گیرد».
وی گفت: «اگر مجلس شورای اسلامی راساً وارد مسائل ادغام سازمانها شوند حتماً کاری کارشناسی نخواهد بود چون دولت پس از هزاران ساعت کار کارشناسی در این زمینه پیشنهاد میدهد».
احمدینژاد گفت: «شورای عالی اداری هم در کشور داریم که وظیفه آن در همین زمینه است».
وی افزود: «طبق اصل 126 قانون اساسی این کار به عهده رئیسجمهوری است و اگر کاری صورت گیرد باید به پیشنهاد دولت باشد».
رئیس جمهور گفت: «البته برخی دوستان در برخی مسائل نگرانیهایی دارند که میشود آنها را حل کرد و دلیلی ندارد که سازمانی را جابجا کنیم چون این کار دهها میلیارد تومان هم به بیتالمال ضرر میزند و در گذشته هم این موارد را دیدهایم».
احمدینژاد گفت: «امیدواریم نمایندگان مجلس این مسأله را حل کنند و من مطمئن هستم نمایندگان مجلس این کار را خواهند کرد چون به حسن نظر آنها اعتماد کامل دارم».
پیش بینی میشود 3 برابر پارسال، پذیرای توریست درمانی باشیمرئیس جمهوری اسلامیایران در ادامه مصاحبه با خبرنگاران داخلی و خارجی شاخصهای بهداشتی و درمانی را به سرعت رو به بهبود برشمرد و گفت: «این شاخصها در مقایسه با کشورهای اطراف ایران، بسیار عالی است».
احمدینژاد با اشاره به اینکه ایران سال گذشته پذیرای 20 هزار توریست درمانی بوده است تصریح کرد: «هم اکنون بیش از 22 میلیون نفر در ایران تحت پوشش بیمه درمانی روستایی قرار گرفته اند».
وی سطح سلامت مادران و کودکان کشور را بسیار بالا دانست و با اشاره به کسری بودجه سلامت گفت: «این امر برای این است که دائما یارانههای سنگین در بخش سلامت تخصیص مییابد و معنای این موضوع این نیست که وضع بهداشت ایران رو به قهقرا و ضعیف است».
رئیس جمهور همچنین با اشاره به عملکرد موفق ایران در امراض جنون گاوی و آنفلوانزای پرندگان گفت: «ایران به تایید بهداشت جهانی، در موضوع مرض جنون گاوی، پاک است و به عنوان الگویی برای منطقه معرفی شد و همچنین سرعت عمل ایران در مهار آنفلوانزای پرندگان هم موجب شد تا الگو شود».
وی تصریح کرد: «هم اکنون بهداشت، درمان و دارو در ایران ارزانتر از کشورهای همسایه است و پیش بینی میشود 3 برابر پارسال، پذیرای توریست درمانی باشیم».
احمدینژاد در ادامه با اشاره به مهار بیماری وبا در کشور گفت: «واقعا شبکه بهداشتی ایران، شبکه بسیار قوی است و فعالیت خوبی داشته، حتی بیمارستانهای ما بیماران ناتوان مالی را رایگان درمان میکند».
حدود 250 هزار نفر معتاد به مواد مخدر خطرناک در کشور وجود دارد
رئیس جمهور همچنین در پاسخ به سوالی درباره گسترش مواد مخدر و بزهکارهای اجتماعی به ویژه در بین جوانان گفت: «ما الآن از معتادان کشور آمار دقیق در اختیار داریم زیرا سنگینترین مبارزه در بخش قاچاق مواد مخدر و همه با اعتیاد در ایران جریان دارد.»
رئیس جمهور با اشاره به آمارها و گزارشهای سازمان ملل مبنی بر اینکه هر ساله ایران در مبارزه با قاچاق مواد مخدر و اعتیاد، مقام اول را بدست آورده است گفت: «دیدهام برخیها میگویند 2 یا 4 میلیون معتاد در ایران وجود دارد و در آماردهی، مسابقه میدهند که این حرفها همهاش غلط است».
وی گفت: «نام آنهایی که به مواد مخدر خطرناک معتادند هم اکنون در داخل کشور ثبت شده است و کسی اگر کارت نداشته باشد نیروی انتظامی با او برخورد میکند».
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه هم اکنون حدود 250 هزار نفر معتاد به مواد مخدر خطرناک در کشور وجود دارد گفت: «الان قریب به اتفاق آنها تحت پوشش درمانی داروی جایگزین قرار دارند».
وی افزود: «همین تعداد و مقداری بیشتر از معتادین به مواد مخدر خطرناک، معتاد به تریاک در کشور وجود دارد».
رئیس جمهور تصریح کرد: «عمده مصرف مواد مخدر توسط کسانی است که تریاک مصرف میکنند و این افراد در اولویت دوم برخورد ما قرار دارند».
وی با اشاره به فراهم کردن به شربت جایگزین توسط وزارت بهداشت گفت: «به محض فراهم شدن آن، معتادان به تریاک را فراخوان میکنیم تا تحت پوشش درمان جایگزین قرار بگیرد».
رئیس جمهور در عین حال گفت: «حداکثر کسانی که معتادند و مشکوک به اعتیاد در کشور زیر 600 هزار نفر هستند و تزریقیهای ما حدود 5 هزار نفر هستند».
رئیس جمهور در عین حال تاکید کرد: «برخیها دوست دارند در سیاهنمایی مسابقه بدهند حال آنکه کشور ما سالم است».
وی تاکید کرد: «برای ما یک نفر معتاد هم زیاد است و با آن مبارزه میکنیم».
قدرت خرید در سه دهک پایین جامعه بیشتر از سه سال گذشته شده
رئیس جمهور در پاسخ به این سؤال که طبق آمار ارائه شده از طرف بانک مرکزی، وضعیت معیشتی دهکهای پایین جامعه و مردم مستضعف در سه سال اخیر روند رو به پایینی داشته است، گفت: «طبق گزارشهای رسمیبانک مرکزی، اتفاقاً به نسبت با قیمت ثابت، قدرت خرید در سه دهک پایین جامعه بیشتر از سه سال گذشته شده اما آیا من راضی هستم؟ خیر، راضی نیستم چون فاصله سه دهک پایین تا سه دهک بالا بسیار بسیار زیاد است».
آقای احمدینژاد در ادامه خاطرنشان کرد: «ما کارهای زیادی کردیم، سهام عدالت، بنگاههای کوچک، افزایش بودجه نهادهای حمایتی، توزیع منابع در نقاط مختلف کشور، اما اینها پاسخگو نیست، طرح تحول اقتصادی هدف گیری اصلیاش اجرای عدالت است و میخواهد عدالت را به طور ریشهای پایدار کند و امیدواریم این مشکل به طور ریشهای حل شود».
رئیس جمهور در پایان جلسه پرسش و پاسخ نیز گفت: «در این ماه مبارک رمضان از همگی تشکر میکنم. من قول داده بودم که نشست بعدی را بیشتر به مسائل داخلی اختصاص دهیم، الآن هم تقریباً نود درصد سؤالها مسائل داخلی بود هر چند فرصت سؤال برای همه وجود نداشت اما در نشست بعدی بیشتر سؤالها بینالمللی و جهانی خواهد بود».
مردم خواهشن يكم واسه سرنوشت جامعتون فكر كنين ماها همه مسوليم .
ما كه تا ديروز دخلمون به خرجمون مي خورد وضعمون اينه چه برسه به مردم مستضعف. من هم دعا مي كنم كه امام زمان زودتر بيايد تا دشمن خدا رادوست خدا ندانيم.