کد خبر: ۸۰۱۳۳
تاریخ انتشار : ۰۸ مهر ۱۳۸۷ - ۱۳:۱۷
یک کارشناس روابط بین‌الملل در گفتگو با آفتاب تشریح کرد:

روسیه در حال بازی با کارت ایران است

پرونده هسته‌ای ایران کشورهای غربی را خسته کرده است
آفتاب‌‌نیوز :

آفتاب: یک کارشناس مسائل بین‌الملل در مورد فشار کشورهای غربی درباره پرونده هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران گفت: «محمد البرادعی در گزارش اخیر خود هرچند که به نکات مثبتی در مورد پرونده هسته‌ای کشورمان اشاره کرد ولی با توجه به نکات جدیدتری که به آنها پرداخته شده است، معتقدم که گزارش جدید آقای البرادعی در جهت فشار به ایران منتشر شده است».

دکتر علیرضا داوری کارشناسی روابط بین‌المل در گفتگو با خبرنگار سرویس بین‌الملل آفتاب درباره تلاش گروه 1+5 در مقابل پرونده هسته‌ای کشورمان افزود: «بر این باور هستم که گروه 1+5 درصدد است تا ایران را به پیروی از دیپلماسی قناعت، قانع کند تا ایران فرایند غنی‌سازی را به حالت تعلیق درآورد».

وی با اشاره به وجود تعلیق غنی‌سازی در بسته پیشنهادی غرب و تلاش اروپا برای پیچیده‌تر شدن پرونده هسته‌ای کشورمان، خاطرنشان کرد: «در شرایط فعلی شاید بتوانیم گزینه تعلیق در طول مذاکرات را به صورت محدود در نظر بگیریم. البته در صورت تعلیق محدود، هر زمان که احساس کنیم مذاکرات به پیش نمی‌رود می‌توانیم از تعلیق خارج شویم و غنی‌سازی را ادامه دهیم».

داوری با نقد دستگاه دیپلماسی کشورمان در موضوع هسته‌ای یادآور شد: «جمهوری اسلامی باید به یک دیپلماسی آینده‌نگر روی بیاورد».

این استاد دانشگاه با اشاره به فرصت مناسب دستگاه دیپلماسی کشورمان در قضیه بحران گرجستان خاطرنشان کرد: «پس از بحران گرجستان همه نگاه‌ها از پرونده هسته‌ای کشورمان به سوی درگیری‌های گرجستان معطوف شد و تا حدودی بحث هسته‌ای کشورمان کم‌رنگ‌تر شد در این فرصت می‌توانستیم خودمان را برای تصویب قطعنامه جدید آماده کنیم».

وی در ادامه افزود: «معتقدم که نتوانستیم از بحران به وجود آمده در گرجستان و قفقاز به نحو مطلوبی استفاده کنیم، این در حالی است که روسیه تلاش می‌کند با کارت ایران به عنوان یک اهرم فشار در قضیه گرجستان، مقابل آمریکا استفاده کند و در همین راستا امتیازهایی کسب کند».

این کارشناس روابط بین‌الملل با مقایسه دستگاه دیپلماسی کشورمان با کشور روسیه خاطرنشان کرد: «روسیه همانند مورچه که در تابستان برای زمستان اندوخته جمع می‌کند دارای یک دیپلماسی آینده‌نگر است ولی دیپلماسی ایران حتی دارای یک روند کند و مورچه‌وار نیز نیست و به همین دلیل نتوانستیم هیچ استفاده‌ای از موضوع قفقاز داشته باشیم».

داوری با اشاره به نقش محوری منفعت‌گرایی در دستگاه دیپلماسی روسیه یادآور شد: «نظام جامعه و حکومت روسیه بر محور منافع است و به همین دلیل سیاستمداران همیشه می‌گویند که منافع اقتصادی، حافظه سیاسی را از بین می‌برد». 

وی افزود: «نباید شک کنیم که روسیه هیچ وقت به نفع منافع ایران حرکت نخواهد کرد و این دستگاه دیپلماسی کشورمان است که باید بر اساس ضرورت‌ها حرکت کند».

وی با اشاره به شکست خوردن روسیه در بحران گرجستان و قفقاز خاطر نشان کرد: «کشور گرجستان پس از بحران اخیر به عنوان یکی از اعضای اتحاد جماهیر شوروی به صورت رسمی به سمت ایالات متحده آمریکا سوق پیدا کرده است و در واقع این کشور تبدیل به جولانگاه و حصار امنیتی آمریکا شده است».

داوری در مورد شکست روسیه در موضوع ایجاد سپر موشکی آمریکا در لهستان و چک، یادآور شد: «قبل از بحران گرجستان طرح سپر موشکی با تعلل به پیش می‌رفت ولی پس از این بحران لهستان این پیمان را می‌پذیرد و این امکان وجود دارد که سپر موشکی به کشورهای پرده آهنین نیز کشیده شود».

این کارشناس روابط بین‌الملل با اشاره به طولانی شدن پرونده هسته‌ای کشورمان خاطرنشان کرد: «بحث پرونده هسته‌ای کشورمان آنقدر طولانی‌ شده که کشورهای غربی را خسته کرده است؛ بنابراین با یک طرح نوین می‌توانیم وارد عرصه شویم و برای اعتمادسازی با کشورهای 1+5 می‌توان در مقابل گرفتن امتیازهایی اقدام به تعلیق در زمان محدود کنیم».

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
-
|
۱۵:۳۴ - ۱۳۸۷/۰۷/۰۸
0
0
در واقع روسیه به دنبال فریب مقامات ایرانی است و باید از تاریخ درس بگیریم
ناشناس
|
-
|
۱۵:۳۵ - ۱۳۸۷/۰۷/۰۸
0
0
از گزارشگر شجاع و با ذوق آفتاب متشکرم
ناشناس
|
-
|
۱۵:۳۶ - ۱۳۸۷/۰۷/۰۸
0
0
من از مخاطبان قدیمی آفتاب هستم
آیا امکان نداره به تحولات روسیه بیشتر پرداخته شود

با تشکر
ناشناس
|
-
|
۱۷:۳۸ - ۱۳۸۷/۰۷/۰۸
0
0
روسيه وانگليس درچهار قرن گذشته صدمات ولطمات زيادي را به ايران وارد كرده اند وتمام مصاپب ما از ايندو كشوراست . روسها سرزمينهاي شمالي مارا گرفته اند وانگليسها نيز سرزمينهاي غربي وشرقيمان راازما جداكرده اندومهمترازهمه فرهنگمان را نيز بربادداده اند.
ناشناس
|
-
|
۰۰:۵۳ - ۱۳۸۷/۰۷/۰۹
0
0
مسلم است كه همه كشورهاي 5+1به دنبال منافع خود هستند اين ما هستيم كه بايد با درس از تاريخ درپي حفظ منافع خود باشيم روسها كمال استفاده را از پرونده هسته اي ايران در مقابل غرب
برده و در اينده هم خواهد برد ....
ناشناس
|
-
|
۰۷:۰۰ - ۱۳۸۷/۰۷/۰۹
0
0
تاريخ ثابت كرده كه اعتماد به روسها عاقبت خوشي ندارد.
ناشناس
|
-
|
۰۷:۱۱ - ۱۳۸۷/۰۷/۰۹
0
0
به روسها اعتماد نكنيد اگر ميتوانيد از غرب امتياز بگيريد سرنوشت عراق و صدام را به ياد بياوريدممكن است...
ناشناس
|
-
|
۰۷:۳۸ - ۱۳۸۷/۰۷/۰۹
0
0
قرداد تركمنچاي را كه فراموش نكرده ايد ! چندي پيش هم آقاي پوتين آمدند تهران و سند شش دانگ درياي خزر را با خود بردند !!
آقايان خوابند ووقتي چشم از خواب بازكنند كوير لوت برايمان مانده است !!!
ناشناس
|
-
|
۱۴:۱۰ - ۱۳۸۷/۰۷/۰۹
0
0
با سلام،
درست است که ما بدلیل همسایه بودن با روسیه در مرز های شمالی، ناچار از تعامل با آنها هستیم، اما چه مصلحتی، چه سیاستی و چه منفعتی ما را به سمت همکاری استراتژیک یکطرفه با آنها سوق داده، در حالیکه آنها هر روز در عرصه بین المللی به صورتی ما رو به بازی می گیرند؟ در واقع آنها می خواهند هم از توبره بخورند هم از آخور! مگر این روس ها نبودند که منطقه قفقاز رو از ایران جدا کردند، مگر این روس ها نبودند که دل در گرو آذربایجان کرده بودند و مگر این روس ها نبودند که بعد از پایان جنگ جهانی دوم قصد انضمام نیمی از ایران را به قلمرو خود داشتند و حتی در آرزوی آبهای نیلگون خلیج همیشه فارس بودند! روس ها منافع بلند مدت خود را می بینند و در این راه حاضرند بر سر هر چیزی معامله کنند! اما ظاهرا در سیاست خارجی ما چگونگی روز را شب کردن هدف نهایی است!
ناشناس
|
-
|
۱۵:۴۹ - ۱۳۸۷/۰۷/۰۹
0
0
روسيه كه سهل است ، آمريكاش از اول داشت با كارت ايران بازي ميكرد كه حالا هم شوروي سابق را از هم پاشيده هم اروپا پادگان سپر موشكي اش شده هم دو تا مملكت رو در خاور ميانه با فقط چند هزار تلفات گرفته . او از خدا چي ميخواست ، يه كارت پر منفعت مثل [...]
ناشناس
|
-
|
۱۶:۱۴ - ۱۳۸۷/۰۷/۰۹
0
0
سياست فعلي ايران سياست عاطفي واحساسي است واين هميشه شكست بدنبال دارد سياستمداران ايران بايد رويكرد واقع گرايانه به مساپل جهاني داشته باشند
ناشناس
|
-
|
۱۶:۲۰ - ۱۳۸۷/۰۷/۰۹
0
0
هنوز براي يك تصميم گيري قاطع سياسي در ايران شرايط فراهم نيست و اختلاف نظر مقامات ايراني در خصوص مساپل مهم واتخاذ تصميمات شتابزده شرايط را هميشه به نفع دشمنان تغيير داده است و تصميمات سياسي ايران بدون در نظر گرفتن مقتضيات زماني است واين درست نيست
ناشناس
|
-
|
۱۶:۲۹ - ۱۳۸۷/۰۷/۰۹
0
0
خيلي جالبه ما در روابط سياسي با كشورهاي كمونيستي و بي دين دوست و برادريم در حاليكه اونها هيچوقت در شرايط حساس در كنار ايران نبودند و در نهايت از موضوع ايران در عرصه بين المللي برعليه ايران و به نفع خود استفاده كرده اند وما هنوز اميدواريم در حاليكه برقراري رابطه با آمريكا هرچه ضرر هم داشته باشه بازهم ضررش از روسيه و انگليس و چين و اروپا كمتره
ناشناس
|
-
|
۱۶:۳۶ - ۱۳۸۷/۰۷/۰۹
0
0
اگه يك پزشك در تشخيص و معالجه اش اشتباه بكنه يك مريض يا دو مريض از بين ميرود و گوشش را ميگيرند ميندازن از مطب بيرون اما اگه يك سياستمدار در سياست گذاري اشتباه بكنه يك ملت از بين ميره يك تمدن از بين ميره مانند صدام و ...
آقايون سياسي ما كه هميشه از تعهد و احساس مسپوليت دم ميزنند خوبه كه در سخنرانيها و مصاحبه هاو تصميم گيري هاشون دقت بيشتري داشته باشند بخدا فردا نزديك است و پاسخگو خواهيد بود
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین