آفتابنیوز : آفتاب: به گفته یک عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی طرح ریشهای و جامع برای افزایش ضریب امنیت و سلامت انتخابات، لایحه یا طرح جامع قانون انتخابات است که میتواند نواقص قانون فعلی انتخابات را رفع کند.
بهروز جعفری نماینده سمیرم در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی آفتاب همچنین عنوان کرد به جای اینکه مقطعی و در زمانهای مختلف به دنبال اصلاح قانون انتخابات باشیم مثل آن طرح دو فوریتی که درباره شرایط ثبتنام ریاست جمهوری داده شد بایستی لایحه جامع و اصلاحشده قانون انتخابات را تدوین و تصویب کنیم که همه مباحث مطرح شده در آن لحاظ شده باشد و اطمینان به آرای صندوقها را افزایش دهد.
جعفری همچنین معتقد است: «استفاده از شناسنامه افراد در زمان برگزاری انتخاباتها قابل سوءاستفاده است و باید برای رفع این مشکل به فکر جایگزینی کارت انتخابات باشیم».
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به رواج استفاده از شناسنامه افراد در حین رأیگیریها طبق قانون فعلی متذکر شد: «ممکن است شناسنامهای بودن در برخی حوزههای انتخاباتی منجر به سوءاستفادههایی شود چنانکه شاید کسانی با شناسنامهای در حوزههای مختلف رأی بدهند. تنها راه ایستادن در مقابل این مشکل، صدور کارت ویژه الکترونیکی انتخابات برای افراد است».
به گفته این نماینده مجلس رایانهای شدن انتخابات نیز یکی دیگر از عوامل مهم افزایش سلامت و صحت انتخابات است؛ در انتخابات مجلس هشتم به صورت آزمایشی استفاده از رایانه در برخی شهرها صورت گرفت اما جامع و کامل نبود. اگر زیرساختهای این کار فراهم شود و در سراسر کشور آراء صندوقها به صورت رایانهای جمع آوری و شمارش شوند انتخابات دقیقتر و سالمتر میشود.
جعفری اظهار کرد: «نمیتوان علت اصلی افت یا افزایش ضریب مشارکت مردم در انتخابات را ناشی از اعتماد مردم به رأیگیری و انتخابات دانست اما میتوان عنوان کرد که گاهی اعتراض گروهها و احزاب به نحو تأیید صلاحیتها و گاهی هم تبلیغات رسانهها درباره انتخابات تواسته است در میزان حضور مردم پای صندوقهای رأی تأثیر بگذارد».
وی گفت: «فضای انتخابات ریاست جمهوری در این دوره خیلی زود داغ شده است و خوشبختانه یا متأسفانه گفتوگوها، مذاکرات و تبلیغات سیاسی آغاز شده است؛ خوشبختانه به این معنا که مردم شناخت بیشتری و فرصت مناسبتتری برای انتخاب کاندیدای خود پیدا میکنند و متأسفانه از این لحاظ که در این یک سال اخیر باقی مانده به انتخابات از چندی قبل، تمام امور کشور معطوف و متأثر از این انتخابات خواهد بود».
نماینده مردم سمیرم در خانه ملت با یادآوری فعالیتهای دو جریان اصلی اصلاحطلب و اصولگرا در انتخابات آتی تصریح کرد: «گروهها و احزاب اصلاحطلب و اصولگرا با توجه به این که معمولا کاندیدایی خارج از این دو جریان به منصه ظهور نمیرسد یا شانس زیادی برای رأی آوردن ندارد، درصدد اتحاد و وفاق برای اجماع درباره کاندیداهایشان هستند».
وی از خاتمی، کروبی، روحانی و نجفی به عنوان کاندیداهای احتمالی اصلاحطلبان و همچنین ازاحمدینژاد، قالیباف و توکلی و رضایی و حدادعادل به عنوان کاندیداهای احتمالی اصولگرایان نام برد و گفت: «این افراد از کلیدیترین کاندیداهای فعلی جریانات سیاسی هستند».
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس تأکید کرد: «دیدگاه گروهها و احزاب هر دو جبهه اصولگرا و اصلاحطلب این است که با سازوکار جدیدی برای رسیدن به وحدت و توافق تلاش کنند. بنابراین امکان دارد در هر دو جریان وحدت کامل حاصل نشود. اما حداقل تصور میشود که وحدت حداکثری در این جریانات در زمان انتخابات آتی به وجود بیاید».
این نماینده مجلس شورای اسلامی در پایان این گفتوگو بار دیگر بر ضرورت سلامت برگزاری انتخابات تأکید و همچنین یادآوری کرد که طبق قوانین فعلی، کاندیداهای اعلامی میتوانند در انتخابات ریاست جمهوری آتی یک نماینده ناظر بفرستند، چراکه نظارت بر انجام رأیگیری و شمارش آراء نسبت به مجریان و ناظران یک اصل مهم در سلامت انتخابات است».