کامران نجف زاده نماینده خبری ایران در سازمان ملل، علیرغم گذشت سه ماه از پایان دوران ماموریتش در محل سازمان ملل و با گذشت یک ماه از حضور جانشینش در نیویورک، هنوز هیچ فعالیتی در معاونت سیاسی صدا و سیما ندارد.
نجف زاده یکی از خبرسازترین گزارشگران معاونت سیاسی در دو دهه گذشته است. او که برای گزارشهای اجتماعی در تلویزیون در دهه ۸۰ معروف و بعد چهره شاخص بخش خبری ۲۰/۳۰ شد، در روند پیشرفت در اوایل دهه ۹۰ ابتدا خبرنگار صداوسیما در پاریس شد، اما چندی بعد از سوی دولت فرانسه عنصر نامطلوب شناخته و دیپورت شد.
او در دوره مدیریت کوتاه سرافراز بر صدا و سیما به عنوان نماینده جدید صدا و سیما به نیویورک اعزام شد و در همه این سالها در مقر سازمان ملل فعالیت میکردُ جایی که دیگر خبری از گزارشهای جنجالی اش نبود. او کم کارتر از گذشته شد، اما همچنان روایت هایش از سازمان ملل را به تهران میفرستاد.
با آغاز فعالیت پیمان جبلی بحثهایی درباره پایان ماموریت کامران نجف زاده در نیویورک مطرح شد و در تیرماه گذشته سرانجام رسما علی رجبی به عنوان نماینده خبری جدید صدا و سیما در نیویورک معرفی شد. پروسه اعزام رجبی برای گرفتن ویزای کار در سازمان ملل مدتی به طول انجامید، اما از یک ماه قبل و همزمان با سفر رئیسی به سازمان ملل از نماینده جدید معاونت سیاسی در نیویورک رونمایی شد.
با این وجود همچنان خبری از بازگشت کامران نجف زاده به محل کارش نیست. او که رابطه خیلی صمیمی با جبلی دارد در این مدت نامش برای مدیریت خبرگزاری صدا و سیما مطرح شد، اما این پست به او نرسید.
گفته میشود وی با پایان ماموریتش، از مدیران تلویزیون خواسته است تا برای حل و فصل برنامههای بازگشت خانواده و فرزندان در حال تحصیلش، مدتی مرخصی بگیرد.
موضوع اعزام خبرنگاران به ماموریتهای بلندمدت خارجی در سالهای اخیر یکی از چالشهای بزرگ تلویزیون شده است. غیر از نمایندگانی که یکباره سر از شبکههای فارسی زبان در آوردند، چهرههای سرشناسی، چون میربها نماینده خبری ایران در ترکیه، فلاح نماینده تلویزیون در دفتر لندن در سالهای اخیر خبرساز شده اند. میربها به تهران برگشته، بازنشسته شده و گفته میشود مجددا به ترکیه برگشته و هنوز هم گهگاهی به عنوان خبرنگار آزاد با معاونت سیاسی همکاری دارد.
اسماعیل فلاح هم که با پایان مسئولیتش در لندن گفته شد اقامت انگلیس گرفته است، مدتی را بدون خانواده اش به ایران برگشت و یک سالی در معاونت سیاسی فعالیت کرد و حالا میگویند بازنشسته شده و به انگلیس بازگشته است. پیشتر میرورزنده دیگر خبرنگار ایرانی در لندن هم همین کار را کرده بود. در لندن اگر کسی ۵ سال با ویزای کار اقامت داشته باشد میتواند ویزای دائم بگیرد و اگرچه فلاح چند بار اقامت لندن را تکذیب کرده، اما تقریبا همه درباره اش میگویند که او ادامه زندگی در لندن را انتخاب کرده است.
اما چهرههای جنجالی تری هم بوده اند که بازگشت شان به ایران در سالهای گذشته خبرساز شده بود. شاید معروفترین فرد در میان این نمایندگان خبری، بیژن نوباوه بود که در دفتر نیویورک فعالیت میکرد. او هم تقریبا مثل کامران نجف زاده فاصله بین پایان ماموریت و بازگشتش زمانی طولانی شد و گفته شد خانواده اش خیال بازگشت ندارند. چند ماه بعد، اما این چهره شاخص پایداری، به ایران برگشت و درحالی که به دلیل بیماری به جا مانده از آثار جانبازی سالهای دفاع مقدس، روزهای درمان را سپری کرد، دیگر به رسانه ملی برنگشت و در فهرست اصولگرایان به مجلس رفت و حالا یکی از قدیمیترین نمایندگان اصولگرای مجلس است.
حالا باید دید سرنوشت کامران نجف زاده چه میشود. اگرچه هنوز از زمان پایان ماموریت این خبرنگار، هیچ تصویر یا گزارشی از او منتشر نشده. احتمال بازگشتش در مقام خبرنگار دشوار است. باید دید او در تلویزیون میماند و مثل دلاوری به معاونت سیما میرود یا مثل نوباوه، بیرون از تلویزیون فعالیتش را دنبال میکند یا سرنوشتی دیگر در انتظارش است.