آفتاب: دولت بوش طرح ایجاد «دفتر حافظ منافع» در تهران را به خاطر نگرانی از تأثیر آن بر رقابتهای ریاست جمهوری آمریکا و احتمال برداشت مداخله سیاسی از آن کنار گذاشته است.
به گزارش سرویس بینالملل آفتاب، مقامات آمریکایی گفتهاند، زمانی که در اواسط سال جاری میلادی پیشنهاد اعزام دیپلماتهای آمریکایی به تهران - برای نخستینبار در سه دهه گذشته - مطرح شد، توجه بسیاری از محافل را به خود جلب کرد؛ اما این امر با نزدیک شدن انتخابات ماه نوامبر آمریکا و ادامه بیاعتنایی ایران به درخواست شورای امنیت سازمان ملل برای تعلیق فعالیتهای مظنون هستهایاش، تا زمانی نامعلوم متوقف مانده است.
دو نفر از صاحبنظران آمریکایی که به دلیل حساسیتهای موجود نخواستند نامشان فاش نشود اعلام کردند تصمیم بر این گرفته شده تصمیمگیری در این رابطه به دولت بعدی آمریکا محول شود؛ چرا که این امر در زمان کنونی به منزله مشوقی برای سختگیری سیاسی ایران در مباحث هستهای بخصوص در زمانی خواهد بود که موضوع ایران به بخش اصلی رقابت میان «باراک اوباما»-نامزد دموکراتها- و «جان مککین» - نامزد جمهوریخواهان - در انتخابات نوامبر بدل گشته است.
اوباما خواستار گفتوگوی مستقیم بدون پیششرط با سران ایران و کرهشمالی شده و عنوان کرده که گفتوگوی در سطح مقامات رده پایین توانسته زمینه برای گفتوگوهای مقامات عالیرتبه را فراهم آورد.
مککین این اظهارنظر را از ناپختگی اوباما خوانده است.
بنا بر این گزارش، با توجه به این مباحث ایجاد یک «دفتر حفظ منافع» - که در واقع نقش سفارت آمریکا در ایران را ایفا خواهد کرد - میتواند به عنوان کمک یک رئیسجمهور جمهوریخواه-«بوش»- به نامزد جمهوریخواه تلقی شود و یا ممکن است برای مککین در دفاع از مواضع سختتر از رئیس جمهور کنونی علیه ایران دشواریهایی فراهم کند.
مقام دوم گفت: «در هر دو صورت دولت به این جمعبندی رسیده است که اکنون زمان آن فرا نرسیده است و تمایلی بر این امر وجود ندارد که این موضوع به رقابتهای انتخاباتی تزریق شود».
پیش از این خانم کاندولیزا رایس - وزیر امور خارجه آمریکا- عنوان کرده بود اگر ایران به تعهدات خود عمل کند وی حاضر است در هر زمان و مکان به گفتوگو وارد شود.
صاحب نظران، سخنان و مواضع محمود احمدینژاد و سفر وی به ایالات متحده را هم اقدامی در راستای ایجاد باب گفتگو با آمریکا ارزیابی میکنند.