کد خبر: ۸۰۳۱۰
تاریخ انتشار : ۱۵ مهر ۱۳۸۷ - ۱۰:۵۹
یک کارشناس مسائل بین‌المللی در گفتگو با آفتاب مطرح کرد:

ایران ناگزیر به ادامه غنی سازی است

آفتاب‌‌نیوز :

آفتاب: یک کارشناس مسائل بین‌المللی در مورد تصویب قطعنامه جدید شورای حکام علیه رژیم صهیونیستی گفت: «قطعنامه‌ای که در نشست عمومی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تصویب رسید جنبه الزام‌آور ندارد و فقط توصیه محسوب می‌شود البته همین قطعنامه نیز می‌تواند فشارها را علیه رژیم صهیونیستی افزایش دهد».

مراد عنادی کارشناس مسائل بین‌المللی طی گفت‌وگو با خبرنگار بین‌الملل آفتاب، ضمن اشاره به پیشنهاد مصر برای تصویب قطعنامه علیه توسعه طلبی رژیم صهیونیستی افزود: «در نشست امسال آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، رژیم صهیونیستی توانست تعدیلاتی در پیش‌نویس مقامات مصری اعمال کند و پس از تعدیل قطعنامه کشورهای عربی نیز این قطعنامه را بی‌خاصیت دانسته‌اند. در واقع این رژیم تلاش می‌کرد تا این بحث را به روند صلح خاورمیانه پیوند بزند».

وی با اشاره به عدم تعهد رژیم صهیونیستی به معاهدات بین‌المللی خاطرنشان کرد: «اکنون رژیم صهیونیستی عضو NPT محسوب نمی‌شود به معاهده آزمایش‌های هسته‌ای نپیوسته است و حتی امکان بازرسی تاسیسات خود را نمی دهد در مقابل این رِژیم به نوعی عمل می‌کند که هم سطح بقیه کشورهای عضو NPT محسوب ‌شود که امکان بازرسی به تاسیسات اتمی خود را می‌دهند».

عنادی در مورد کناره‌گیری ایران به نفع عضویت سوریه در شورای حکام و نیز انصراف متقابل سوریه گفت: « در شورای حکام به دنبال لابی‌های برخی از کشورهای غربی در خصوص عضویت کشورهای جدید برای یک دوره دو ساله صورت گرفت به نظر می‌رسید که از عضویت سوریه استقبال نشود به همین دلیل سوریه انصراف داد و در متعاقب آن نیز عضویت کشور افغانستان در نشست شورای حکام به تصویب رسید».

این کارشناس مسائل بین‌المللی درباره دلایل عدم اقبال اعضای حاضر در آژانس بین‌المللی انرژی به عضویت کشور سوریه گفت: «باید توجه داشته‌باشیم سال گذشته این خبر مطرح شد که رژیم صهیونیستی، تاسیسات هسته‌ای سوریه را مورد هدف قرار داده است. در واقع این کشور هماهنگ با سیاست‌های خاورمیانه‌ای آمریکا حرکت نمی‌کند که این تحولات یک سری مخالفت‌هایی را برای عضویت سوریه به همراه داشت».

وی با اشاره به نقش اعضای مستقل در شورای حکام افزود: «با عضویت کشورهایی مانند کوبا که دارای مواضع مستقلی هستند به طور قطع حالت یک دستی که اعضای دائم در شواری حکام فراهم کرده‌اند تغییر پیدا می‌کند و فضا به سمت چندصدایی سوق پیدا خواهد کرد. به همین دلیل برای عضویت اعضای مستقل با برخوردهای گزینشی و سیاسی توسط اعضای شورای حکام مواجه هستیم».

این کارشناس روابط بین‌الملل با اشاره به نقش کشور ونزوئلا در عدم اجماع شورای حکام انرژی اتمی خاطرنشان کرد: «با رای منفی که کشور ونزوئلا در شورای حکام داد اجماع در قطعنامه موجود شکسته شد و کشور کوبا نیز به عنوان عضو جدید شورای حکام می تواند چنین نقشی را ایفا کند».

وی با تشریح مواضع نماینده جمهوری اسلامی ایران در آژانس درباره تعلیق غنی‌سازی گفت: «تعلیق غنی‌سازی موضوع جدیدی نیست و حتی در قطعنامه 1835 که تاکیدی بر قطعنامه‌های قبلی بود و نیز در قطعنامه شورای حکام این موضوع تکرار شده است به همین دلیل در گزارش‌های آقای البرادعی هم به روند غنی‌سازی کشورمان اشاره می‌شود. در واقع بیشترین فشارها در همین قضیه متمرکز شده است و از ایران می‌خواهند که غنی‌سازی را تعلیق کند».

عنادی ضمن اشاره به سخنان نماینده ایران در نشست بروکسل افزود: «در نشست بروکسل آقای سلطانیه درباره علل غنی‌سازی کشورمان به این نکته اشاره کرد که باید به یاد داشته باشیم در دهه 1980 تلاش‌هایی که در جهت ایجاد بانک سوخت بین‌المللی صورت گرفت در نهایت به سرانجام نرسید».
وی با اشاره به عدم تضمین‌های لازم توسط قدرت‌های جهانی برای تامین سوخت هسته‌ای مورد نیاز کشورمان گفت: «اکنون هیچ تضمینی برای در اختیار قرار دادن سوخت هسته‌ای مورد نیاز کشورمان وجود ندارد. بنابراین کشورمان ناگریز است به منابع داخلی اتکا داشته باشد و به سمت غنی‌سازی به پیش برویم که متاسفانه در سخنان آقای سلطانیه تحریفاتی صورت گرفت که ایشان نیز جواب دادند».

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین