حمید سجادی در حاشیه افتتاح آکادمی جودو در جمع خبرنگاران در مورد وضعیت این رشته پس از جلساتی که به همراه صالحی امیری رییس پیشین کمیته ملی المپیک با مسئولان IOC داشتند، بیان کرد: ما بسیار علاقهمند بودیم که جودو به وضعیت عادی خود برگردد. آقای میراسماعیلی پیگیریهای بین المللی خوبی کردند و نوید خوبی به من داد. اقدامات نهایی در حال انجام است. سفری هم که من به همراه آقای صالحی امیری داشتم، با مسئولان IOC صحبتهایی کردیم و راهکارهایی به ما دادند. طبق آن راهکارها اقداماتی شده که امیدوارم هر چه زودتر به نتیجه برسد.
سجادی در پاسخ به این پرسش که برخی رشتههای رزمی مانند مویتای امکان دارد در آینده به فدراسیون تبدیل شوند؟ گفت: قرار نیست همه رشتهها به فدراسیون تبدیل شوند. برخی رشتهها قرار است به انجمن مستقل تبدیل شوند و بعد از یک مدت کار کردن میتوانند به فدراسیون تبدیل شوند. مدت زمان را هم وزارت ورزش تعیین میکند و شاخصهایی را هم مد نظر دارد. اگر رشتهای به فدراسیون تبدیل شد، اما انتظارات را برآورده نکرد ممکن است مجدد به انجمن تبدیل شود.
او ادامه داد: سعی میکنیم با استفاده از ظرفیتهای وزارت ورزش رشتههایی که در قالب انجمن یا کمیته در فدراسیونها محدود شدهاند را به فدراسیون تبدیل کنیم، البته اگر استانداردهای لازم را داشته باشند. ضمن اینکه خود من معتقدم باید تعداد فدراسیونها را افزایش دهیم و این موضوع به پیشرفت ورزش ایران کمک میکند.
سجادی درباره ادعای ساعی مبنی بر اینکه هنوز تفاهمنامه مالی میان فدراسیون تکواندو و وزارت ورزش امضا نشده است، توضیح داد: همانطور که میدانید ما چیزی به اسم بودجه نداریم و این تفاهمنامه بهانهای است برای کمکهای مالی به فدراسیونها. ما نیز تاکنون تلاش کردهایم در حد توان و بضاعت به فدراسیونهایی که نیاز دارند کمک کنیم. آقای ساعی هم اگر مشکلش را به خود ما بگوید حل میکنیم.
سجادی درباره ورود VAR به فوتبال ایران نیز گفت: با آقای تاج در حال انجام مطالعات هستیم تا بهترین شرکت که مورد تایید AFC هم هست را انتخاب کنیم. روز شنبه گزارشی را هم به بنده ارائه دادهاند که مطالعات نهایی را انجام میدهند. همه تلاش ما این است تا نیم فصل دوم از این سیستم استفاده کنیم.
وزیر ورزش و جوانان ایران درباره مجمع فدراسیون سوارکاری نیز گفت: وضعیت خاصی ندارد و سعی میکنیم در بهترین زمان مجمع را برگزار کنیم. کاملا به فدراسیونهای سرپرست دار اشراف دارم. بنده چهار سال معاون وزارت بودم و باید به همراه آقای پولادگر از تجربیات استفاده کنیم تا بهترین مجمع برگزار شود. ضمن اینکه هر روز در حال رصد این فدراسیونهای سرپرست دار هستیم و مشکلی وجود ندارد.
او در پاسخ به این سوال که چرا برخلاف سایر ورزشکارانی که از مسابقات بینالمللی به ایران آمدند، با الناز رکابی جلسه بسیار فوری داشت؟ توضیح داد: علت خاصی نداشت و ما همیشه برنامه ریزی میکنیم و معمولا سعی میکنیم در خدمت قهرمانان خود باشیم. دختران و پسران ما فرزندان ایران هستند. ایشان خودشان علاقمند بودند با بنده خیلی زود حرف بزنند.
سجادی افزود: او سه بامداد رسید و در یکی از هتلهای ورزشی تحت پوشش وزارت ورزش و کمیته اقامت داشتند. چند دیدار هم با مسئولان و افراد دیگر انجام دادند. حتی ایشان قبل از اینکه به وزارت ورزش بیایند، با آقای توماس باخ دیدار داشتند. او به عنوان نخستین ورزشکار ایرانی در تاریخ که به المپیک نرسیده است، با توماس باخ دیدار داشت که جای افتخار است. آقای باخ سوالاتی را از ایشان پرسیده بودند، چون معاندین اطلاعات غلطی به او داده بودند که گویا وضعیت ایشان در کشور بسیار بد است.
او ادامه داد: این حاشیه سازیها در حالی رخ داد که همه باید بدانند خانم رکابی فرزند ایران است و ما ارزش قهرمانان خود را که فرزند این آب و خاک هستند را میدانیم. درباره اتفاقی هم که افتاد ایشان خودشان توضیح دادند و من نمیتوانم چیز دیگری بگویم. همان دلایل را حضورا به من توضیح داده و چند خواسته هم داشتند. ایشان ۳۲ سال دارد و ۲۲ سال است در این رشته فعال است. مربیگری و ورزش میکند، اما به من گفت بیمه و سابقه کار ندارم. امنیت شغلی ندارم و دوست دارم باشگاه بزنم تا به جوانان آموزش بدهم. درخواست کردند کمکشان کنیم که خواسته زیادی هم نیست. چون عازم زنجان بود درخواست کرد زود دیدار کند.
وزیر ورزش و جوانان در پایان اظهار کرد: در تصاویر دیدار بنده با خانم رکابی هم حاشیههایی ایجاد شد، چون میگفتند او حجاب خوبی نداشت. در حقیقت ایشان دو کلاه داشت و به دلیل اینکه از راه با لباس اسپرت رسیده بود لباس رسمی نداشتند. حتی یک تار موی ایشان هم بیرون نبود و این صحبتها تنها حاشیهسازی است. دلیلی هم برای زود برگزار شدن دیدار ما وجود نداشت. چنین صحبتهایی اصلا وجود ندارد.