غلامرضا بنیاسدی نوشت: سواد رسانهای برای آحاد مردم، واجب و برای مسئولان محترم از اوجب واجبات است. بارها دیده ایم که نه مردم عادی، نه کنشگران که مسئولان محترم هم شکار فضا سازیهای غیر واقعی میشوند.
آخرین نمونه اش این که یک نماینده بزرگوار مجلس گفته "کریم بنزما چند شب پیش توپ طلا گرفت و از وی درباره اغتشاشات ایران سوال پرسیدند که وی گفت حجاب اصل و اساس اسلام است. "بعد هم این جناب نماینده نتیجه گرفته است "بنابراین همه ما باید در اظهارات خود دقت کافی کنیم."
بله ما حتما باید در اظهارات خود دقت کافی کنیم والا گرفتار فضاهای غیر واقعی خواهیم شد که ما را خاکستر نشین فریب خواهد کرد. ایشان و افرادی از این قبیل خوب است وقتی موضوعی را میشنوند یک جستجوی کوتاه در اینترنت داشته باشند تا ببینند این حرف به قواره طرف میخورد بعد با شور و شعف نقل کنند و" همباوران" خود را مشعوف نمایند.
مردم که خیلی دقیقتر از ما خبرها را رصد میکنند. بنده خدایی میگفت وقتی آقایان به این راحتی فریب میخورند یا دچار اشتباه برداشت میشوند، آیا در مسائل مهم و حیاتی کشور مصون خواهند بود؟
بگذریم، بحث که فوتبالی شد، یاد خبری افتادم که سالهای پیش رسانه به رسانه میگشت و ماجرای زیدان و سری که به سینه ماتراتزی ایتالیایی کوبید هم مثل این قصه بنزما، برخی محترمین تریبون دار را تا آنجا برد که کله زدن زیدان را به دفاع از مقدسات ربط دادند و خواستند که مقامات بالای نظام، او را به عنوان سرمربی تیم ملی منصوب کنند!
بعد هم که دلیلِ دعوای آن دو بازیکن معلوم شد، کسی نه عذری خواست و نه برای اصلاح گفته هایش به خود زحمت داد. انگار عذر خواهی از کلام نسنجیده تابو شده است برای برخیها حتی اگر کلامشان در تراز تهمت باشد مثل آن آقای نماینده که از حقوق ۳۵۰ میلیون تومانی رئیس جمهور سابق گفت، اما بعد معلوم شد که قصه، جا به جایی صندوق بازنشستگی است و خبر حقوقی چنین از اساس دروغ است. اما گوینده که در واقع تهمت زننده بود چنان رفتار کرد که انگار نه خانی آمده و نه خانی رفته!
اما ذهن مردم، بیابان خالی نیست که خربزه را تا آخر بخورند و اثری از آن نماند. اثر میماند و اولین ما به ازایش بی اعتمادی به مسئولان است. چیزی که به حکم عقل باید از آن پرهیز کرد. حکم شرع درباره دروغ و تهمت را هم همه میدانیم!
مسئولان بدانند که گفتهها شان شلیک در خلا نیست. شاید آنان بر" سبیل مطایبه"، شوخی، شوخی حرفی بزنند، اما مردم جدی، جدی میگیرند.
باری، بی سواد رسانهای حرف زدن مصداق "گز نکرده، پاره کردن" است. آقایان خود را ملزم کنند به کسب سواد رسانهای والا گرفتار فریب میشوند و کلامشان هم باعث فریب دیگران میشود.