کد خبر: ۸۰۳۶۷
تاریخ انتشار : ۱۵ مهر ۱۳۸۷ - ۱۶:۳۱
سید محمد خاتمی تأکید کرد:

راه و روش امروز، به نفع انقلاب، اسلام و مردم نیست

حضور در عرصه انتخابات، بدون اهتمام به قانون اساسی بی‌معناست
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمد خاتمی گفت: «قانون اساسی ایران مبنای نظم مورد نظر ماست و الحق که برای استقرار نظام مردم‌سالار سازگار با دین کارآیی لازم را دارد».

به گزارش سرویس سیاسی آفتاب، وی طی سخنانی در دیدار با اقشار مختلف مردم اصفهان با طرح این سوال‌ها که "آیا به رای و نظر مردم اعتماد داریم؟ منظور از جمهوری اسلامی چیست؟ وقتی می‌گوییم جمهوری اسلامی باید بدانیم که چه می‌خواهیم و باید چه کار بکنیم؟ آیا موظفیم به هر قیمتی شده یک سلسله شعارها را طرح کنیم و هزینه‌های بسیار هنگفتی را بی‌آن‌که دستاورد خاصی داشته باشیم به کشور و جامعه تحمیل کنیم؟ " یادآوری کرد: «همه ما باید بدانیم که حیطه مسوولیت‌مان در ایران است؛ ایرانی که مردم در آن قیام کرده‌ و یکپارچه به جمهوری اسلامی و قانون اساسی رای دادند. ما موظفیم ایران را بسازیم و این امر هیچ منافاتی با دفاع از مستضعفان و مظلومان و مخالفت با استکبار و سیاست‌های استکباری ندارد».

رییس‌جمهور سابق کشورمان تاکید کرد: «یکی از خطراتی که امروز در جامعه احساس می شود، این است که اگر نتوانستیم در حکومتی که به نام اسلام بنا شده است نیازهای واقعی مردم و حرمت و امنیت جامعه را تامین کرده، زمینه‌های پیشرفت کشور را فراهم آوریم، مطمئن باشید گرایش‌هایی شکل خواهد گرفت که همه دستاوردهای انقلاب و میراث خون شهدا و رزمندگان عزیز از بین خواهد رفت و جریانی به وجود خواهد آمد که به مقابله با دین برخواهند خواست».

وی خاطرنشان کرد: «برای مستقل بودن و رویارویی با دشمنان دفع تهدیدها ناچاریم قدرت و قوت پیدا کنیم. یک کشور فقیر، عقب افتاده و منزوی هرگز قوت و قدرت لازم برای رویارویی با این مسائل را نخواهد داشت. ایران باید آباد شود و مردم باید بتوانند عادلانه و در کمال رضایت و امنیت از امکانات موجود کشور بهره‌برداری کنند».

وی افزود: «قوت و قدرت واقعی با فراهم کردن و توسعه امکانات و تسهیل شرایط استفاده مردم از آن به دست خواهد آمد، نه این‌که تنها نام مردم برای مقاصد خاص برده شود، اما حق و حرمت آنان رعایت نگردد و نیازهای واقعی مردم نادیده گرفته شود.»

خاتمی با شاره به این‌که "از جمله راه‌های حضور مردم در عرصه، تامین آزادی‌های مردم در انتخابات است" افزود: «این‌که مردم بتوانند به افراد مورد نظر خود رای بدهند و رای مردم در همه عرصه‌ها مصون بماند و افرادی که بر سر کار می‌آیند، واقعاً در برابر مردم و نهادهای مردمی مسوول و پاسخگو باشند و اگر نظارتی هست، فقط برای صیانت از آراء مردم باشد».

رییس موسسه بین‌المللی گفت‌وگوی فرهنگ‌ها و تمدن‌ها تصریح کرد: «حضور در عرصه انتخابات، در صورتی که اهتمامی به قانون اساسی وجود نداشته باشد بی معناست».

وی تاکید کرد: «مطمئناً ایران و ارزش‌های اسلامی جاودان خواهند ماند؛ متاسفانه انحرافاتی هست که زیان‌هایی برای کشور دارد، اما ایران و انقلاب مردمی ما قوی‌تر از آن است که این انحرافات بتوانند آن را از پای در آورند».

وی تاکید کرد: «امیدوارم همه بزرگان و شخصیت‌ها به این نتیجه برسند که راه و روشی که امروز هست، نه به نفع انقلاب است، نه به نفع اسلام و نه به نفع مردم. اگر بر سر این موضوع به اتفاق نظر دست یابیم، زمینه برای حضور و کار و خدمت فراهم است».

رییس‌جمهور سابق کشورمان در بخش ابتدایی سخنان خود نیز گفت: «ارادت من به اصفهان و اصفهانی روشن است؛ درباب عظمت اصفهان بسیار صحبت و ابراز ارادت کرده و همواره نسبت به اصفهان تعلق خاطر ویژه ای داشته‌ام».

وی با ذکر خاطرات دوران تحصیل خود در دانشگاه و حوزه علمیه اصفهان به تفکر نجات‌بخش حضرت امام(ره) اشاره کرد و افزود: «از سال 1344 که به اصفهان رفتم، حضرت امام تازه تبعید شده بودند و راه امام و اندیشه آن بزرگوار نه تنها مورد خشم رژیم بود، بلکه در حوزه‌های علمیه نیز آن اندیشه و راه غریب بود و پیروان راستین ایشان در اقلیت و تحت فشار بودند».

وی یادآور شد: «در اصفهان نماز جمعه حضرت آیت‌الله طاهری که شاگرد و مرید حضرت امام بودند تجمع یاران امام و مبارزینی بود که در جامعه تحرکات مخفی و نیمه مخفی داشتند. من نیز در آن دوران به یادماندنی در کنار عده‌ای از دوستان عزیز که جناب آقای دکتر صلواتی از شاخص‌ترین آن‌ها بودند، فعالیت‌هایی انجام می‌دادیم. دوستان دیگری هم بودند که فعالیت‌های مذهبی داشتند، اما یا با راه امام مخالف یا نسبت به آن بی‌تفاوت بودند».

رییس بنیاد باران افزود: «آن روز همه ما بر این باور بودیم که اسلام باید در عرصه اجتماعی حضور داشته باشد و می‌تواند نجات‌بخش جامعه از استعمار و استبداد باشد و نظام مردمی بر پایه عدل بنا کند. خوشبختانه انقلاب پیروز و جمهوری اسلامی تاسیس شد».

وی با تاکید بر تلاش‌های بعد از انقلاب اظهار کرد: «پس از انقلاب نیز تلاش‌های زیادی برای استقرار این نظام انجام شد و خوشبختانه امروز مملکت ما آهنگی برای نظم خود پیدا کرده و آن قانون اساسی است. نمی‌خواهم بگویم که قانون اساسی ایران نقصی ندارد، چنانکه در خود قانون اساسی برای اصلاح آن پیش‌بینی هایی شده است، ولی این قانون مبنای نظم مورد نظر ماست و الحق که برای استقرار نظام مردم‌سالار سازگار با دین کارآیی لازم را دارد».

وی افزود: «تفکر اصیلی که ما در بسیاری از بزرگان دین می‌بینیم این است که مردم صاحب حق و صاحب رای هستند و مهمتر از آن این‌که حکومت نیز حد و حدودی دارد. به این ترتیب که حکومت اوّلاً باید مبتنی بر رای و نظر مردم باشد و ثانیاً در مقابل خواست مردم و نهادهای مردمی مسوول باشد».
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین