کد خبر: ۸۰۴۰۱
تاریخ انتشار : ۱۶ مهر ۱۳۸۷ - ۱۵:۳۹
نتیجه پژوهش‎های یک پروفسور آمریکایی نشان می‎دهد:

جان بی‌ارزش قربانیان افغان در عملیات بین‎المللی!

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب-سرویس بین‎الملل: تعداد شهروندان افغان قربانی شده بر اثر حملات مستقیم نیروهای بین‎المللی، از سال 2005 تاکنون از مرز 3200 تن نیز گذشت.

بر اساس یک پژوهش دانشگاهی که توسط یک پروفسور و پژوهشگر آمریکایی به انجام رسیده است، تعداد شهروندان افغان که از سال 2005 میلادی تاکنون بر اثر حملات نیروهای ناتو یا آمریکا در افغانستان جان خود را از دست داده اند از مرز 3200 تن نیز عبور کرده است.

بر اساس پژوهش پروفسور «مارک دبلیو هرولد» از دانشگاه «نیوهمشایر» آمریکا، این در حالی است که غرامت پرداختی به خانواده‎های شهروندان قربانی نیروهای بین‎المللی در افغانستان، بسیار کمتر از بحران های بین‎المللی مشابه در اقصا نقاط جهان بوده است.

آمارهای بدست آمده توسط این پروفسور آمریکایی دلالت بر این دارد که با رشد استفاده از حملات هوایی توسط نیروهای آمریکایی، احتمال کشته شدن شهروندان غیزنظامی نیز به طرز معنی داری رو به فزونی نهاده است.

این پزوهش که به مناسبت هفتم اکتبر، مصادف با سالگرد تهاجم نیروهای ائتلاف به افغانستان صورت گرفته‌است تایید می‌کند که تعداد نادقیقی مابین 2699 و 3273 شهروند غیرنظامی طی تهاجم نیروهای نظامی بین‌المللی به طور مستقیم هدف قرار گرفته و کشته شده‌اند.

پروفسور هرولد تایید می‏کند: «عملیات نظامی هوایی 4 تا 10 برابر احتمال کشته شدن افراد بی‌گناه و غیرنظامی را در قیاس با عملیات زمینی افزایش می دهد».

ارتش ایالات متحده در ازای هر یک از قربانیان عملیات نظامیان خود به خانواده‏های آنان 2500 دلار تحت عنوان هزینه‌ای برای سوگواری می‌پردازد.

این در حالی است که هزینه ای که دولت کانادا به منظور تسکین سوگواران به خانواده قربانیان نیروهای کانادایی در افغانستان می‌پردازد بین 1100 تا 9000 دلار است.

میزان غرامت پرداختی به شهروندان افغان و ناچیز بودن مقدار آن، زمانی بیشتر رخ می‎نمایاند که با مبلغ 1.85 میلیون دلاری که برای قربانیان بمب گذاری در هواپیمای آمریکایی در لاکربی اسکاتلند و یا مبلغ 150هزار دلار به ازای هر قربانی بمباران سفارت چین در بلگراد، توسط ارتش ایالات متحده به سال 1999 که سه کشته و 23 زخمی برجای نهاد قیاس شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین