کد خبر: ۸۰۴۴۶۴
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۰۷ آبان ۱۴۰۱ - ۱۵:۵۱
بیانیه سپاه و اطلاعات، الهه محمدی و نیلوفر حامدی را به جاسوسی متهم کرده بود

واکنش کرباسچی و رحمانیان به بیانیه سپاه و اطلاعات درباره خبرنگاران بازداشتی

مدیرمسئول روزنامه هم میهن گفت: کاری که خانم الهه محمدی انجام دادند این بود که رفتند گزارشی برای روزنامه تهیه کردند و مشابه آن گزارش نیز در خبرگزاری‌های فارس و دیگر خبرگزاری‌ها به تفصیل و با جزئیات بیشتر تهیه شده است.
واکنش کرباسچی و رحمانیان به بیانیه سپاه و اطلاعات درباره خبرنگاران بازداشتی
آفتاب‌‌نیوز :

غلامحسین کرباسچی، فعال سیاسی و مدیرمسئول روزنامه هم‌میهن، درباره وضعیت به وجود آمده برای خبرنگاران بازداشتی و اطلاعیه روز گذشته نهادهای امنیتی و در پاسخ به این سوال که برخوردهای محدودکننده و اتهام‌زنی به فعالان رسانه چه آسیب‌هایی می‌تواند داشته باشد به خبرگزاری ایلنا گفت: من اطلاعات خاصی ندارم، تا آنجایی که پرسیدیم به ما گفتند هیچ ارتباطی به مسائل روزنامه‌نگاری و خبرنگاری ندارد. اما آن چیزی هم که در اطلاعیه آمده مربوط به همین فعالیت روزنامه‌نگاری و تهیه گزارش درباره ماجرای اخیر بوده است. حالا منتظر هستیم تا ببینیم مقام‌های قضایی چه قضاوت و مدارکی دارند.

وی افزود: تا آنجا که ما پرسیدیم چیزی به ما اعلام نشده و کاری هم که خانم الهه محمدی انجام دادند این بود که رفتند گزارشی برای روزنامه تهیه کردند و مشابه آن گزارش نیز در خبرگزاری‌های فارس و دیگر خبرگزاری‌ها به تفصیل و با جزئیات بیشتر تهیه شده است. از لحاظ کاری چیزی که ما دیدیم همین تهیه گزارش بود. اما غیر از این اگر موضوع دیگری است، باید اسناد و مدارک آن به دادگاه و مراجع قضایی ارائه شود. بعد از آن منتظر باشیم و ببینیم این ادعاهایی که مطرح شده به چه نتایجی خواهد رسید.

کرباسچی در پاسخ به این سوال که فضایی که امروز در رسانه‌ها شکل گرفته، باعث انفعال و محدود شدن فضای کاری خبرنگاران و رسانه‌ها نخواهد شد، گفت: خبرنگاران از تحرک و فعالیت کاری خودشان باز نمی‌مانند و کارشان را انجام می‌دهند. اما نوع نگاه به رسانه و خبرنگاران نگاه ارتقاءبخشی نیست. زیرا تلقی کردن کار خبرنگاران به این شکل، به نفع جریان رسانه داخل کشور نیست. در هرصورت ما امیدوار هستیم دستگاه‌های قضایی که این موارد را بررسی می‌کنند و نظر نهایی را می‌دهند، واقعیت مطلب را دریابند، قضاوت داشته باشند و نتیجه درست را اعلام کنند.

وی افزود: بالاخره این نگاه‌ها و گزارش‌ها ادعا بوده حالا باید دلایل آن آورده و سنجیده شود. خبرنگار کاری به جز این ندارد. یعنی هر خبرنگاری که در یک صحنه‌ای برای تهیه گزارش می‌رود، آموزش دیده است. به همه خبرنگاران در دانشگاه‌ها و آموزشگاه‌های رسانه‌ای آموزش می‌دهند و هر خبرنگاری تلاش می‌کند اولین خبر را بدهد. برای آنکه انتشار خبر، صحنه رقابت با سایر رسانه‌های دیگر است. به همین دلیل ما خبر دیگری نداریم و نمی‌دانیم این ادعاهایی که مطرح شده چیست و باید دید نظر دادگاه چیست.

کرباسچی در پاسخ به این سوال که آیا به وجود آمدن فضای امنیتی در این شرایط در کار اصلی رسانه‌ها اثرگذار خواهد بود، گفت: طبیعتا اثرگذار است. کار کردن خبرنگاران در فضای امنیتی آسان نیست. اما نیاز است که فضای آرام و سالمی وجود داشته باشد تا جریان اطلاع‌رسانی در کشور رشد پیدا کرده و شکل بگیرد. خبر و حوادث در دنیای امروز مخفی نمی‌ماند هر اتفاقی در هر گوشه‌ای با تاخیر چند دقیقه‌ای یا حتی چند ثانیه‌ای بیفتد در همه جای دنیا پخش می‌شود. اگر فضای رسانه‌ای در داخل کشور به گونه‌ای باشد که خبرنگاران بتوانند خبر صحیح و درست را منتشر کنند، این بیشتر به نفع امنیت کشور خواهد بود تا اینکه فضایی در کشور ایجاد شود که خبرنگاران نتوانند سریع و سالم خبر خود را منتشر کنند.

وی تصریح کرد: اگر مرجع خبری با هر سلیقه سیاسی در داخل کشور باشد، بیشتر به نفع کشور است تا اینکه منبع و مرجع بخش اخبار به بیرون از کشور منتقل شود. ما باید تلاش کنیم تا جو سالم برای اطلاع‌رسانی درست به مردم در داخل کشور را تقویت کنیم. تلاش همه خبرنگارانی که در داخل کشور کار می‌کنند در همین زمینه است. این بستگی به نگاه مسئولان دارد که این نگاه را چطور درک کنند.

مدیرمسئول روزنامه شرق: انتشار عکس و خبر توسط خبرنگار رسالت یک خبرنگار است

مدیر مسئول روزنامه شرق گفت: اتهام آموزش خبرنگار شرق در خارج از کشور برای انتشار عکس و گزارش مرگ مهسا امینی کذب است، خانم حامدی در همه مراحل با من هماهنگ بود.

مهدی رحمانیان مدیر مسئول روزنامه شرق درباره بیانیه مشترک نهاد‌های امنیتی کشور و اتهام جاسوسی و آموزش نیلوفر حامدی (خبرنگار شرق) در خارج از کشور به نیت اغتشاش، گفت: این‌ها خبرنگار هستند و کار خبری خود را کرده‌اند. می‌گویند این خبرنگاران توسط بیگانگان آموزش دیده‌اند که بروند خبر تهیه کنند! خب چرا بیگانگان آن‌ها را آموزش بدهند؟

وی در پاسخ به این پرسش که نیلوفر حامدی برای انتشار خبر و گزارش سقز با شما هماهنگ بوده است، اظهار کرد: هر چه درباره او می‌گویند دروغ است. ایشان اولین بار عکس مهسا امینی را منتشر نکرده و قبل از او عکس‌هایی منتشر شده بود. نیلوفر از ابتدا تا انتهای این موضوع با من هماهنگ بود. انتشار عکس و خبر توسط خبرنگار رسالت یک خبرنگار است و اگر کسی این کار را انجام داده وظیفه خبرنگاری خود را انجام داده است.

مدیر مسئول موسسه خبری شرق درباره ادعایی مبنی بر اینکه این خبرنگاران در خارج از کشور آموزش دیده‌اند به سایت دیدارنیوز گفت: مگر برای آموختن کار خبر حتما باید به خارج بروند؟ در همین کشور هم امکانات آموزشی فراوان است. در عجبم چگونه دو سازمان مهم امنیتی کشور وقت خود را صرف اینگونه مطالب می‌کنند.

بیانیه صادرشده درمورد خبرنگاران بازداشتی فعلا نظر یک مرجع غیرقضایی است

 کامبیز نوروزی، حقوقدان درباره بررسی ابعاد حقوقی خبرنگاران بازداشتی به خبرگزاری ایلنا گفت: متاسفانه ما هیچ اطلاعات موثقی از پرونده‌های خانم‌ها حامدی و محمدی نداریم تا جایی هم که من می‌دانم وکلای این دو نفر نتوانستند به آن‌ها دسترسی داشته باشند. در واقع آن مقداری که ما می‌دانیم این است که هم خانم «الهه محمدی» و هم «نیلوفر حامدی» وظیفه حرفه‌ای خودشان را انجام داده‌اند.

این حقوقدان با بیان این‌که وظیفه حرفه‌ای روزنامه‌نگاری این است که خودش را به سرعت به میدان خبر برساند و خبر را منتشر کند، تاکید کرد: این رفتار طبیعی و ذات حرفه‌ای روزنامه‌نگاری است و نمی‌تواند محل اتهام قرار گیرد. علاوه بر این اخبار و یا تصاویری که این روزنامه‌نگاران منتشر کردند اصولاً جزو اخبار طبقه‌بندی و محرمانه نبوده است که قابلیت انتشار نداشته باشد. آن چیزی که از نظر حقوقی قابل استنباط است این است که مستندات قابل اعتنایی برای جرمی که به این روزنامه‌نگاران نسبت داده می‌شود، منتشر نشده است.

وی در خصوص این‌که پس از انتشار اطلاعیه اخیر نگرانی‌های درباره احکام صادر شده برای این روزنامه‌نگاران به وجود آمده است، گفت: جزئیات رای احتمالی به هیچ عنوان قابل پیش‌بینی نیست؛ زیرا بیانیه صادر شده فعلا نظر یک مرجع غیرقضایی است. این پرونده مراحل متعدد قضایی را باید پشت سر بگذراند، بازپرس پرونده باید تحقیقاتش کامل شود و تفهیم اتهام کند. نمی‌دانم بازپرس چه اتهامی را تفهیم خواهد کرد. بعد از آن باید دادگاه بدوی و در صورت نیاز بعد هم دادگاه تجدیدنظر تشکیل شود. مراحل قانونی این پرونده احتمالاً طولانی خواهد بود اما امیدواریم یک دادرسی عادلانه صورت گیرد تا حقوق این روزنامه‌نگاران تضییع نشود.

نوروزی درباره این‌که روزنامه‌نگاران از سوی رسانه رسمی خود پیگیر اخبار شده‌اند، آیا غیرقانونی تلقی کردن این اقدامات موجب انفعال رسانه‌ها و محدودیت آنها نمی‌شود، گفت: وقتی روزنامه‌نگار بنا به یک ماموریت حرفه‌ای از سوی موسسه رسانه‌ای خود اقدام به کسب خبر می‌کند، در واقع وظیفه حرفه‌ای و سازمانی خودش را انجام داده است؛ نمی‌شود به او خورده گرفت که چرا به میدان خبر رفته و خبرگیری کرده است. خبرنگار و هرکسی که در یک سازمان و یا مجموعه مطبوعاتی و غیرمطبوعاتی کار می‌کند نمی‌تواند از دستورات مسئول خودش سرپیچی کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۲ - ۱۴۰۱/۰۸/۰۷
66
31
آزادی بیان در حدود قانون حق طبیعی خبرنگار است. اما افرادی که مشکل امنیتی دارند مثلاً با سرویس های بیگانه و اتباع دیگر کشورها ارتباط مجرمانه دارند و یا با سفارت خارجی ارتباط معنادار و مشکوک دارن. اینها اگه خبرنگار هم باشند باید در دادگاه به اتهامات وارده پاسخ دهند.
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین