آفتابنیوز : آفتاب: پاکستان و ایران امروز جمعه از تمایل دو کشور برای اجرای طرح چند میلیارد دلاری احداث خط لوله انتقال گاز ایران بهطور دوجانبه حتی درصورت خودداری هند از مشارکت در آن خبر دادند.
به گزارش سرویس بینالملل آفتاب، احداث این خط لوله که گاز ایران را به پاکستان و هند منتقل میکند نخستین بار سال 1994 مورد بحث قرار گرفت اما اختلافها برسر قیمت گاز و ترانزیت بارها باعث به تاخیر افتادن اجرای این طرح شده است.
منوچهر متکی و شاه محمود قریشی وزیر امور خارجه ایران و پاکستان پس از دیدار با یکدیگر در اسلام آباد اعلام کردند این طرح هفت میلیارد و پانصد میلیون دلاری احداث خط لوله انتقال گاز ایران بدون مشارکت هند نیز ممکن است به اجرا درآید.
قریشی پس از این دیدار در مصاحبه با خبرنگاران گفت: «ایران مایل به اجرای این طرح بهطور دوجانبه است».
متکی با تایید این طرح گفت: «هند ممکن است هر زمان که آمادگی داشته باشد به این طرح ملحق شود».
تنشهای بین هند و پاکستان که دو قدرت هستهای رقیب به شمار میرود باعث شده است مذاکرات درباره طرح احداث خط لوله 2600 کیلومتری انتقال گاز ایران به هند و پاکستان با بنبست روبهرو شود.
هند که بیش از هفتاد درصد از نیازهای انرژی خود را ازطریق واردات تامین میکند به دنبال منابع جدید برای تامین نیاز خود به گاز و نفت است.
هند همچنین تحت فشار شدید آمریکا قرار دارد تا از هرگونه روابط تجاری با ایران خودداری کند.
دهلینو اوایل امسال به آمریکا اعلام کرد از مداخله در معاملات هند با ایران خودداری کند. این هشدار هند پس از آن مطرح شد که سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت واشنگتن خواستار آن است تا هند، ایران را برسر برنامه هستهای این کشور تحت فشار قرار دهد.
این در حالی است که هند در واکنش به این درخواست آمریکا اعلام کرد ایران از حق استفاده صلح آمیز از انرژی هستهای برخوردار است. دهلینو درعین حال از تهران نیز خواسته است با آژانس بینالمللی انرژی اتمی همکاری کند.
هند سال دو هزار و پنج موافقتنامه دیگری با ایران امضاء کرد که براساس آن قرار شد ایران ظرف مدت بیست و پنج سال، سالانه پنج میلیون تن گاز به هند صادر کند.
این موافقتنامه نیز که برآورد میشود بیش از بیست میلیارد دلار برای ایران درآمد داشته باشد، به علت اختلافها برسر قیمت گاز با بن بست روبهرو شده است.