کد خبر: ۸۰۵۲۸
تاریخ انتشار : ۲۱ مهر ۱۳۸۷ - ۰۷:۴۵

تکذیب امضای قرارداد كرسنت از داخل

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب-سرویس اقتصاد و صنعت: منابع داخلی خبر امضای قرارداد صادرات گاز ایران به امارات (كرسنت) را تكذیب كردند. 

شبكه خبری «پرس‌.تی.وی» به تازگی از امضای قرارداد دو میلیارد دلاری ایران و امارات برای صادرات گاز خبر داده و اعلام كرد كه ایران و شركت اماراتی كرسنت قراردادی دو میلیارد دلاری را برای صادرات گاز میدان سلمان به امضا رسانده‌اند.

این شبكه خبری به نقل از وال استریت ژورنال نوشته كه دوطرف قراردادی 25 ساله به ارزش دو میلیارد دلار را روز جمعه به امضا رسانده‌اند.

براساس این گزارش كه از سوی خبرگزاری شینهوا نیز بازتاب یافته است، قیمت مورد توافق این قرارداد پنج دلار به ازای هر میلیون بی.تی.یو اعلام شده است كه به گفته اماراتی‌ها چهار برابر قیمت گاز وارداتی از قطر است. 

در همین رابطه ظاهری، مدیر شركت كرسنت در ایران با رد این خبر گفت كه صادرات گاز به امارات همچنان در دست مذاكره بین دو كشور است. ضمن‌ این‌كه مبلغ قرارداد نیز بسیار با آنچه كه منتشر شده تفاوت دارد.

از سوی دیگر مدیرعامل شركت ملی صادرات گاز ایران نیز خبر امضای قرارداد را تكذیب كرد و گفت: «تا زمانی که منافع ایران در بحث صادرات گاز به امارات تامین نشود، پای هیچ قراردادی را امضا نمی‌كنیم».

كسایی زاده با تاكید بر این‌كه به نفع شركت امارات است تا بر اساس نرخ بین‌الملی و بدون حضور واسطه پای میز مذاكره با ایران حاضر شود، تشریح كرد: «اگر منافع ایران در این مذاكرات تامین نشود، به مرحله امضای قرارداد نخواهیم رسید».

پیش‌تر مجید جعفر، مدیرعامل شركت كرسنت گفته بود، كه با توجه به این‌كه قرار بود در دسامبر 2005(دی 1384) گاز ایران در قالب قرارداد كرسنت به امارات صادر شود، ولی با توجه به تاخیر در ساخت سكوها در میدان سلمان همچنان منتظر اعلام آمادگی شركت ملی نفت ایران برای صادرات گاز هستیم.

وی افزوده بود: «دو طرف ایرانی و اماراتی تاكنون در مجموع بیش از دو میلیارد دلار سرمایه‌گذاری كرده‌اند به طوری كه كرسنت تاكنون در مجموع بیش از 250 میلیون دلار برای خط لوله شیرین‌سازی سرمایه‌گذاری كرده است. همچنین تا آنجاكه می‌دانیم شركت ملی نفت ایران نیز تاكنون حدود 1.5 میلیارد دلار برای پروژه هزینه كرده كه در این راستا ساخت 280 كیلومتر خط لوله و سكوها از جمله‌ آنهاست، ولی با توجه به اینكه سكوها هنوز راه‌اندازی نشده ملاحظه می‌شود كه مشكلات موجود تنها مربوط به مسائل قیمت‌گذاری و سیاست‌ها نیست و از نظر فنی ایران هنوز آمادگی لازم برای صادرات گاز ندارد».

به گفته‌ی او قیمت جهانی نفت و كیفیت گاز كه ترش است یا شیرین از جمله مسائل مهم در فرمول قیمت است و هم‌اكنون قیمت پیشنهادی كرسنت بالاترین قیمت گاز در منطقه خلیج فارس است.

 براساس این قرارداد دو طرفین می‌توانند در مدت 25 سال اجرای قرارداد نسبت به تعیین قیمت بازنگری كنند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین