کد خبر: ۸۰۷۷۸۹
تاریخ انتشار : ۲۲ آبان ۱۴۰۱ - ۱۲:۰۰

ضربه به سر می‌تواند با آلزایمر ارتباط داشته باشد؟

کارشناس برنامه سالمندان شبکه بهداشت و درمان گناوه گفت: ضربه‌های شدید سر به ویژه ضرباتی که منجر به از دست دادن هوشیاری می‌شوند، می‌تواند به عنوان یک خطر با آلزایمر ارتباط داشته باشد.
ضربه به سر می‌تواند با آلزایمر ارتباط داشته باشد؟
آفتاب‌‌نیوز :

فاطمه شریف روز جمعه ۱۵ مهر اظهار کرد: آلزایمر از زمان پدیدار شدن علاِیم اولیه تا رسیدن به مراحل پایانی، به طور فزاینده‌ای جنبه‌های مختلف فکری و رفتاری فرد مبتلا را دچار مشکل کرده و پس از فروپاشیدگی کامل روان و جسم در نهایت به مرگ منجر می‌شود.

وی با بیان اینکه این روند یکباره به وقوع نمی‌پیوندد بلکه بین ۸ تا ۲۰ سال نوسان دارد، اضافه کرد: با افزایش پدیده سالمندی و سالخوردگی درکشور و انتظار روند پرشتاب‌تر آن در دهه‌های آینده، افزایش تعداد بیمارانی که به آلزایمر مبتلا می‌شوند دور از انتظار نخواهد بود که برنامه‌ریزی برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری از اهمیت خاصی برخوردار است.

این کارشناس بیان کرد: برخی از مطالعات نشان داده که حفظ ارتباطات اجتماعی در مدت سال‌های عمر به ویژه در زمانی که به سمت سالخوردگی پیش می‌رویم، ممکن است خطر آلزایمر را کاهش دهد.

وی با تأکید بر اینکه معنویت سالم و مذهب نیز ازجمله عوامل شناخته شده‌ای است که با کاهش خطر ابتلا به آلزایمر در ارتباط هستند گفت: یکی از ارکان مهم پیشگیری از هر پدیده ناخوشایندی افزایش آگاهی و آموزش راه‌های ساده به افراد است.

فاطمه شریف تصریح کرد: بیماری آلزایمر درمرحله اول به دلایل ژنتیکی و در مراحل بعدی نیز بر اثر عادت‌های غذایی ناسالم، دیابت، فشارخون و کلسترول بالا، سکته مغزی، چاقی، استرس، بیماری‌های التهابی مزمن، تاریخچه پزشکی افسردگی، فعالیت فیزیکی اندک، موقعیت اجتماعی و اقتصادی پایین، فعالیت‌های مغزی ناکافی، تحصیلات پایین، آسیب مغزی نظیر ورزشکاران رشته بوکس، سیگار کشیدن و کمبود ویتامین ب ۱۲ بروز خواهد کرد.

این کارشناس برنامه سالمندان عنوران کرد: مطالعات نشان داده ضربه‌های شدید سر به ویژه ضرباتی که منجر به از دست دادن هوشیاری می‌شوند، می‌تواند به عنوان یک خطر با آلزایمر ارتباط داشته باشد و از این رو محافظت کردن از سر ضرورت دارد.

وی ادامه داد: باید سعی شود از طریق یادگیری مطالب جدید و درگیر شدن درچالش‌های فکری مفید، ذهن را فعال نگه داشت که در این زمینه فعالیت‌هایی مانند خواندن جملات با صدای بلند، حل مسائل ریاضی ساده، رفتن به کلاس‌های سرگرمی یا تحصیلی و نواختن موسیقی می‌تواند بخش‌هایی از مغز مانند کورتکس پیشانی مغز را فعال کرده تا عملکرد شناختی را بهبود بخشد.

کارشناس برنامه سالمندان شبکه بهداشت و درمان گناوه گفت: مصرف میوه و سبزیجات تازه به ویژه آن دسته که دارای رنگدانه هستند مانند شاه توت، هویج، دارچین، کلم قرمز و کلم بروکلی و خردل به دلیل دارا بودن آنتی‌اکسیدان کافی به اندازه مناسب توصیه می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه تأمین روغن‌های ضروری بدن از طریق مصرف ماهی سه بار در هفته و مصرف گردو و خشکبار تازه باید مدنظر افراد به ویژه سالمندان قرارگیرد اظهار داشت: متوقف کردن استعمال سیگار، قلیان و الکل و مصرف به اندازه قهوه و چای نیز مورد توجه جدی باید قرار گیرد.

این کارشناس ادامه داد: خوردن انواع مواد غذایی از گروه‌های غذایی، تثبیت وزن از طریق برقراری تعادلی صحیح میان فعالیت و خوردن، انتخاب مواد غذایی که چربی‌های اشباع و کلسترول کمتری دارند، محدودیت مصرف قند وشکر، مصرف متعادل نمک، نوشیدن هشت لیوان آب در روز از نکات مهم در اصول یک تغذیه خوب است.

فاطمه شریف خاطرنشان کرد: متخصصان بر این باورند که کنترل عوامل خطر ساز بیماری‌های قلبی-عروقی مانند کنترل فشار خون بالا، بیمار‌های قلبی، سکته و کلسترول بالا می‌تواند در حفاظت از سلامت مغز بسیار ارزشمند و مفید باشد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین