دبیر علمی هجدهمین همایش اورژانسها و بیماریهای شایع طب کودکان، گفت: براساس مطالعات در استانهای سیستان و بلوچستان، هرمزگان، ایلام و کهگیلویه و بویراحمد کوتاهی قد، کم وزنی و لاغری شیوع بالایی دارد که ناشی از سوء تغذیه است.
محمد تقی حسینی طباطبایی روز یکشنبه در یک نشست خبری که در بیمارستان کودکان مفید برگزار شد، افزود: سوء تغذیه در استانهای محروم کشور نگران کننده است و، چون رشد مغزی کودکان در ۶ سالگی اتفاق میافتد، به همین دلیل تغذیه درست و سالم نقش مهمی دارد.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: در حال حاضر کمبود آهن و ویتامین «آ» در کودکان و زنان باردار بسیار شایع است و سوء تغذیه شاخصهای سلامت را تحت تاثیر قرار میدهد.
وی اظهار کرد: شاخصهای سلامت کودکان کشور در مقایسه با کشورهای منطقه خوب است، اما در مورد تغذیه کودکان دچار چالش و نبود برنامه ریزی هستیم و باید فکری اساسی برای این موضوع شود.
طباطبایی با اشاره به اینکه اکنون مرگ و میر نوزادان در کشور ۹ در هزار موارد تولد و کودکان ۲۰ در هزار نفر است، ادامه داد: فوتیهای ناشی از بیماریهای عفونی کاهش یافته، اما مرگ و میرهای متاثر از بیماریهای قلبی و تصادفات افزایش یافته است.
به گفته دبیر علمی هجدهمین همایش اورژانسها و بیماریهای شایع طب کودکان، کشور از نظر بهره مندی از پزشکان برجسته و پیشرفتهای درمانی در شرایط مناسبی قرار دارد، اما به دلیل وجود مشکلات، اکنون مهاجرت دانش آموختگان رشتههای پزشکی و پرستاری نگران کننده است و ممکن است در سالهای آینده با مشکلاتی مواجه شویم؛ از این رو باید نیروهای خود را به عنوان سرمایههای اصلی جامعه حفظ کنیم تا در آینده از هند و پاکستان پزشک نیاوریم.
مهلت تزریق واکسن آنفلوآنزا تا اواخر آبان
شمس الله نوری پور رئیس بیمارستان کودکان مفید نیز در این نشست تاکید کرد: با توجه به همهگیری آنفلوآنزا، کودکان و زنان باردار (در سه ماهه دوم و سوم بارداری) باید تا اواخر آبان واکسن را تزریق کنند تا کمتر دچار عوارض این بیماری شوند.
تزریق واکسن آنفلوآنزا برای نخستین بار باید در ۲ نوبت به فاصله یک ماه تزریق شود و در سالهای بعد دریافت یک نوبت کافی است. اکنون واکسنهای تولید داخل و وارداتی به وفور در داروخانهها موجود است و افراد واجد شرایط میتوانند آن را تهیه کنند.
وی تصریح کرد: امسال موارد ابتلا به آنفلوآنزا در کودکان به صورت سرپایی و بستری در مراکز درمانی بسیار بالا است، اما مرگ و میر کمتر اتفاق افتاد و اغلب فوتیها در میان افراد دارای بیماریهای زمینهای بوده است.
وی در مورد کمبود آنتی بیوتیک در کشور، گفت: مصرف منطقی و بهینه آنتی بیوتیک در جامعه مهم است و باعث میشود کمبودی هم در کشور نداشته باشیم.
رئیس بیمارستان کودکان مفید به برگزاری هجدهمین همایش اورژانسها و بیماریهای شایع طب کودکان که اول تا چهارم آذر در مرکز همایشهای بیمارستان مفید برگزار میشود، اشاره کرد و افزود: بیماریهای شایع کودکان با حضور پزشکان در این همایش مورد بحث و تبادل نظر قرار میگیرد و چهار کارگاه تخصصی نیز در حاشیه آن برپا خواهد شد.
نوری پور اظهار داشت: کنگره پرستاری نیز در کنار این همایش برگزار میشود و وبینار بین المللی یکروزه نیز با حضور پزشکان خارجی درباره طب کودکان و بیماریهای شایع برگزار خواهد شد.