در پی هشدار هواشناسی مبنی بر ورود سامانه بارشی جدید به کشور، صادق ضیاییان در گفت و گو با ایسنا، درباره شدت این بارشها گفت: این سامانه بارشی که امروز (۲۵ آبان) وارد کشور میشود، ابتدا استانهای غربی همچون کردستان، کرمانشاه، لرستان، خوزستان، چهارمحال و بختیاری و استان همدان را تحت تاثیر قرار می دهد.
وی ادامه داد: این سامانه بارشی روز پنجشنبه(۲۶ آبان) گسترش مییابد و جنوب استان آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، کردستان، کرمانشاه، ایلام، لرستان، خوزستان، چهار محال و بختیاری، کهکیلویه و بویراحمد و غرب استان اصفهان و استانهای همدان، مرکزی، تهران، البرز و قزوین نیز شاهد بارندگی خواهند بود.
به گفته رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا نکته مهم این است که طی روز پنجشنبه در چهار محال و بختیاری، لرستان، خوزستان، کهگیلویه و بویر احمد همچنین در منتها الیه غربی استان اصفهان بارندگی شدید و سنگین پیشبینی میشود که میتواند مخاطره آمیز باشد.
وی درباره بارندگی در ارتفاعات گفت: این بارشها در ارتفاعات استانهای نام برده و حتی شهرهای سردسیر بهصورت برف و حجم آن در ارتفاعات بیش از ۸۰ سانتیمتر خواهد بود.
ضیاییان با توجه به شدت و میزان بارندگیها تاکید کرد: کوهنوردان به هیچوجه نباید به ارتفاعات استانهایی همچون خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد و لرستان صعود داشته باشند.
وی افزود: در این وضعیت جوی امکان بسته شدن مسیر روستاها بهویژه در مناطق سردسیر به دلیل بارش برف نیز وجود دارد و گردنهها بسیار خطرناک خواهند بود. در چنین شرایطی هم راهداری باید تمهیدات زمستانه لازم را بیندیشد و هم مردم از سفر بهخصوص به گردنههای برفگیر پرهیز کنند.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا در ادامه اظهار کرد: در استانهای کهگیلویه و بویر احمد، چهارمحال و بختیاری، خوزستان و لرستان احتمال وقوع سیل پیشبینی میشود.
وی درباره وضعیت بارشها طی روز جمعه(۲۷ آبان) گفت: این بارشها طی روز جمعه در جنوب غرب کشور کاهش مییابد ولی همچنان استانهایی همچون فارس، بوشهر، کهگیلویه و بویر احمد، چهار محال و بختیاری و خوزستان شاهد بارش باران خواهند بود همچنین بارشهای پراکنده در یزد، خراسان رضوی، خراسان جنوبی و خراسان شمالی رخ خواهد داد و تنها استان خراسان رضوی بارش شدیدی تجربه خواهد کرد.
مازیار غلامی - سرپرست اداره کل هواشناسی استان تهران- نیز در گفت و گو با ایسنا با توجه به ورود سامانه بارشی به کشور اظهار کرد: امروز (۲۵ آبان) آسمانی کمی ابری با افزایش ابر بهویژه در عصر و شب و وزش باد، بارش برف در ارتفاعات بالادست و بارش باران در ارتفاعات پاییندست استان تهران پیشبینی میشود.
وی ادامه داد: وجود مه در این شرایط جوی در نواحی کوهستانی مورد انتظار است که میتواند برای کوهنوردان چالشهای بسیاری به همراه داشته باشد.
سرپرست اداره کل هواشناسی استان تهران با بیان اینکه وضعیت جوی تهران طی روز پنجشنبه(۲۶ آبان) ابری و همراه با بارش برف و باران خواهد بود، گفت: روز جمعه (۲۷ آبان) وضعیت جوی آرام و آفتابی پیشبینی میشود اما بارش برف و کولاک در ارتفاعات دور از انتظار نیست.
هواشناسی ایران ۱۴۰۱/۰۸/۲۵؛ فعالیت سامانه بارشی در ۲۶ استان/ هشدار درباره طغیان رودخانهها
سازمان هواشناسی نیز طی اطلاعیههایی با اشاره به ورود سامانه بارشی و فعالیت آن در ۲۶ استان، هشدار زرد طغیان رودخانهها و خسارت به محصولات کشاورزی صادر کرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، اطلاعیههای سازمان هواشناسی بهشرح زیر است؛
توصیف سامانه: تشدید فعالیت سامانه بارشی
زمان شروع: بعدازظهر چهارشنبه ۱۴۰۱/۰۸/۲۵
زمان پایان: اواخر وقت پنجشنبه ۱۴۰۱/۰۸/۲۶
نوع مخاطره: بارش باران، رعدوبرق، وزش باد شدید موقتی، در ارتفاعات و نقاط سردسیر بارش برف و در نقاط مستعد تگرگ
منطقه اثر: چهارشنبه ۱۴۰۱/۰۸/۲۵: کرمانشاه، ایلام، لرستان، شمال چهارمحال و بختیاری، نیمه شمالی خوزستان و غرب اصفهان.
پنجشنبه ۱۴۰۱/۰۸/۲۶: کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، خوزستان، ایلام، لرستان، شمال بوشهر، غرب و جنوب اصفهان، نوار غربی کرمانشاه و غرب کردستان.
اثر مخاطره: مسدود شدن محورهای روستاهای سردسیر، خسارت به زیرساختها بهویژه قطعی برق در روستاهای صعبالعبور و سردسیر، اختلال در سفرهای بینشهری، آبگرفتگی معابر عمومی، سیلابی شدن رودخانهها و مسیلها، احتمال اختلال در ناوگان حملونقل ریلی، تأخیر و احتمال لغو پرواز و خسارت به صنعت کشاورزی.
توصیه: پرهیز از سفرهای برونشهری، عدم فعالیت کوهنوردی و جابهجایی عشایر کوچرو، آمادگی زمستانی در ناوگان حملونقل و راهداریها، عدم تردد و اتراق در حاشیه رودخانهها و اطراف مسیلها، پاکسازی و لایروبی شبکه کانالها و آبراهها.
توصیف سامانه: نفوذ سامانه بارشی
زمان شروع: بعدازظهر چهارشنبه ۱۴۰۱/۰۸/۲۵
زمان پایان: اواخر وقت پنجشنبه ۱۴۰۱/۰۸/۲۶
نوع مخاطره: بارش باران، در مناطق سردسیر و مرتفع بارش برف در نواحی گرمسیر با رعد و برق و وزش باد شدید موقتی و در مناطق مستعد با تگرگ
منطقه اثر:
چهارشنبه ۱۴۰۱/۰۸/۲۵: کرمانشاه، ایلام، لرستان، چهارمحال و بختیاری، شمال خوزستان.
پنجشنبه ۱۴۰۱/۰۸/۲۶: خوزستان، لرستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، شمال بوشهر، غرب اصفهان
اثر مخاطره: خسارت به محصولات و ادوات کشاورزی
توصیه:
زهکشی و پاکسازی مسیر آب باغات و مزارع با توجه به بارشها
تسریع در برداشت چغندر قند و تعجیل در کشت دیم محصولات پاییزه تا قبل از شروع بارشها در استان چهارمحال و بختیاری.
تسریع در برداشت سیبزمینی، پیاز و چغندر قند در استان اصفهان.
تسریع در کشت محصولات پاییزه و برداشت خرما در استان خوزستان.
تسریع در کاشت سبزی و صیفیجات در جنوب استان خوزستان. در محصولات کشتشده امکان دادن کود فراهم است.
ترمیم دیواره حوضچههای پرورش ماهی و دریچههای استخرها جهت جلوگیری از ورود آب گلآلود به استخر.
عدم انجام آبیاری، محلولپاشی و سمپاشی با توجه به وقوع بارشها.
تسریع در انتقال محصولات برداشتشده به مکانهای مسقف.
تهویه، تنظیم دما و تأمین سوخت سالنها با توجه به کاهش دما و وقوع برف در استان چهارمحال و بختیاری.
بسته نگهداشتن دریچههای گلخانهها هنگام کاهش دما و بارش.
عدم استفاده از آب باران برای دامها.
خودداری دامداران و عشایر از عبور در ارتفاعات، توقف در حاشیه رودخانهها و مسیلها با توجه به وقوع بارش.
عایقبندی و محافظت از کندوها در مقابل بارش.
عدم تردد ماشینآلات کشاورزی روی مزارع هنگام وقوع بارش.
مدیریت عملیات کشاورزی در باغات مرکبات و نخیلات در استان بوشهر.
عملیات آمادهسازی زمین در زراعت نخود پاییزه دیم در استان کرمانشاه.
توصیف سامانه: فعالیت سامانه بارشی
نوع مخاطره: بارش باران، رعدوبرق، وزش باد شدید موقتی، در ارتفاعات بارش برف و در نقاط مستعد تگرگ
منطقه اثر:
چهارشنبه ۱۴۰۱/۰۸/۲۵: زنجان، همدان، مرکزی، کردستان، ایلام، نیمه غربی اصفهان، چهارمحال و بختیاری، شمال کهگیلویه و بویراحمد، جنوب آذربایجان غربی و جنوب آذربایجان شرقی.
پنجشنبه ۱۴۰۱/۰۸/۲۶: آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، زنجان، قزوین، البرز، تهران، قم، غرب سمنان، کردستان، همدان، کرمانشاه، مرکزی، نیمه غربی اصفهان، شمال فارس، شمال بوشهر و جنوب اردبیل.
جمعه ۱۴۰۱/۰۸/۲۷: خراسان شمالی، خراسان رضوی، نیمه شمالی خراسان جنوبی، یزد، اصفهان، خوزستان، نیمه شمالی فارس، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، لرستان و شرق و شمال شرق سمنان.
اثر مخاطره: لغزندگی جادهها، اختلال در سفرهای بینشهری بهویژه در عبور از گذرگاههای کوهستانی، احتمال آبگرفتگی معابر بهصورت محدود، احتمال بالا آمدن سطح آب رودخانهها، احتمال تأخیر در پرواز و احتمال خسارت به صنعت کشاورزی.
توصیه: احتیاط در سفرهای برونشهری، احتیاط در فعالیت کوهنوردی و جابهجایی عشایر کوچرو، احتیاط در عبور از حاشیه مسیلها، آمادگی زمستانی راهداری بهویژه در گردنههای مناطق سردسیر، احتیاط در قرار دادن نهادههای کشاورزی در فضای باز.