کد خبر: ۸۰۹۴۵
تاریخ انتشار : ۰۳ آبان ۱۳۸۷ - ۱۷:۲۷
هشدار رئیس مجلس خبرگان درباره سهل‌انگاری در اثرات سونامی اقتصادی غرب:

نباید فکر کنیم بحران اقتصادی غرب به نفع ما تمام می‌شود

خسارت بزرگ کاهش قیمت نفت برای ایران
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: رئیس مجلس خبرگان نسبت به عواقب سنگین بحران اقتصادی اخیر جهان برای صنعت و کشاورزی ایران هشدار داد و تاکید کرد که نباید از این بحران ابراز خوشحالی کنیم بلکه باید با حساب ذخیره ارزی نقطه اتکای محکمی را برای خود ایجاد کنیم. 

به گزارش سرویس سیاسی آفتاب، آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در خطبه دوم نماز جمعه تهران با اشاره به وضعیت اقتصادی جهان اظهار داشت: «این اتفاق را می‌توان یک سونامی اقتصادی نامید‌ چرا که در محافل جهان رکود اقتصادی و تورم به صورت همزمان دیده می‌شود و این شرایط می‌تواند برای کشورهای جهان کشنده باشد».

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: «ما نباید تصور کنیم که این مسائل به نفع ما تمام می شود و نباید در این رابطه اظهار خوشحالی کنیم، البته شاید بسیاری از مسائل آن برای اهداف ما مهم باشد اما باید بدانیم که این سونامی اقتصادی تعداد بیکاران و گرسنگان جهان را افزایش خواهد داد».

آیت الله هاشمی رفسنجانی ادامه داد: «در رکود اقتصادی و تورم تولیدات کم می‌شود و به تبع آن محصولات گران‌تر خواهد شد به گونه‌ای که مواد غذایی، دارویی و نیازهای ضروری انسانها کاهش می‌یابد. هر چند کسانی که متمول هستند نیازهای خود را تهیه کرده و کسانی هم که اهل سوء استفاده از این وضعیت هستند سوء استفاده‌های خود را خواهند کرد».

خطیب نماز جمعه تهران با اشاره به جلسه‌ای که در مجمع تشخیص مصلحت نظام در این رابطه تشکیل شده است اظهار داشت: «ما این موضوع را در ابعاد طولانی یا کوتاه مدت بودن آن و همچنین تاثیرات آن بر ایران و این‌که در نهایت به کجا خواهد انجامید مورد بررسی قرار دادیم».

وی ادامه داد: «اکنون در محافل سیاسی و اقتصادی این موضوع مورد بررسی قرار گرفته و مسئله قابل توجهی است چرا که با وجود تزریق میلیاردها دلار به بانک‌ها هنوز تبعات منفی دارد و روز به روز به مشکلات ناشی از آن افزوده می‌شود».

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی با اشاره به اینکه در سال 1930 نیز بحرانی شبیه به این در جهان رخ نموده است افزود: «برخی مانند رئیس بانک جهانی عنوان می‌کنند جهان هر صد سال با یک سونامی اقتصادی مواجه می‌شود البته ما نمی‌دانیم که این سخن درست است یا خیر اما به واقع اتفاق کنونی بسیار مهم است».

وی همچنین گفت: «چند سال گذشته سازمان ملل برنامه‌ای را برای کاهش 800 میلیونی گرسنگان جهان ارائه کرد به گونه‌ای که آنان قصد داشتند در طول 20 سال تعداد گرسنگان جهان را به صفر برسانند اما اخیرا اعلام شد که این تعداد چند برابر بیشتر از قبل شده است و این مسائل فاجعه است».

رئیس مجلس خبرگان با بیان اینکه این اوضاع باعث گذراندن سخت روزگار برای اقشار ضعیف در جهان خواهد شد تصریح کرد: «نباید گفت این مسائل معجزه خداوند است و بدین وسیله قدرت‌ها تنبیه می‌شوند، ‌البته کاری از ما ساخته نیست ولی باید فکر کنیم اولین موجی که به ما می‌رسد ارزانی نفت است و اکنون ما از نفت برنت چند دلار عقب هستیم و لذا این موضوع خسارات بزرگی برای ما بوجود خواهد آورد».

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی تاکید کرد: «ما باید با حساب ذخیره ارزی نقطه اتکا محکمی را برای خود درست کنیم تا بتوانیم در مواقع سخت ایستادگی کنیم».

وی بحث هشدار و تذکر را در حال حاضر بسیار مهم دانست و گفت: «صاحبنظران، مدیران، مسئولان و نمایندگان مجلس باید در این قضیه با یکدیگر هم‌فکری و همکاری کنند چرا که این موج خطرناک بیشتر متوجه کشورهای نفتی خواهد بود و لذا باید این موج را مهار کنیم‌ زیرا این موج می‌تواند برای کشاورزان و صنعت ما بسیار سنگین باشد».

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به وقایع جنگ جهانی دوم خاطرنشان کرد: «این بحران جهانی می‌تواند به اقدام جاهلانه و مستکبرانه از سوی ابرقدرتها تبدیل شود زیرا آمریکایی‌ها شاید فکر کنند برخی حرکت‌ها می‌تواند خسارت‌های آنان را جبران کند لذا باید هوشیار باشیم».

آیت الله هاشمی رفسنجانی اضافه کرد: «در جنگ جهانی دوم قحطی در ایران پدیدار شد و برخی کشورها ما را به رفاقت با کشورهای دیگر متهم نمودند در حالی که ما در جنگ شرکت نداشتیم. البته شاید اکثر ما این دوران را تجربه نکرده باشیم اما تاریخ گویای واقعیت است و این‌گونه حوادث جهانی می‌تواند مشکل آفرین باشد».

وی همچنین گفت: «وقت آن رسیده که کشورهای بزرگ از این ماجراجویی‌ها دست بردارند و سازمانهای جهانی و قدرت‌ها وارد شده و نگذارند مردم فقیر جهان دچار فاجعه شوند چرا که این فاجعه بسیار بسیار جدی است و امیدواریم ختم به خیر شود».

رئیس مجلس خبرگان رهبری ابرقدرت‌ها را در به وجود آمدن این سونامی اقتصادی مقصر دانست و تصریح کرد: «کشورهای جهان سوم در این رابطه مقصر نیستند و اگر کوتاهی شده به خاطر حرکت‌های استثماری قدرت‌ها بوده است». 

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در تذکری به صاحبنظران و مسئولان کشور اظهار داشت: «تلاش کنیم تا این سونامی اقتصادی درست اداره شود و جلوی مسائل نامناسب را بگیریم».

خطیب نماز جمعه تهران ضمن عرض تسلیت به مناسبت سالروزشهادت حضرت امام جعفر صادق (ع) گفت: «همه ائمه وظیفه نشر معارف اسلام را از دیدگاه اهل بیت (ع) به خوبی مطرح کردند و امام صادق (ع)‌ بیش از همه آنان در این راه مجاهدت کرد».

آیت الله هاشمی رفسنجانی با تشریح ابعاد شخصیت جهانی امام صادق (ع) گفت: «بیشتر شخصیت‌های برجسته جهان اسلام شاگرد امام صادق (ع) بودند و از مکتب ایشان استفاده کرده‌اند و امام صادق (ع) خورشید معارف اهل بیت (ع) و محور علم و دانش در قرن دوم بودند و سهم ایشان در توسعه معارف اسلام بسیار زیاد است».

خطیب نماز جمعه تهران با اشاره به مناسبت‌های دیگر این ایام،‌ دو حادثه در انقلاب اسلامی را نشات گرفته از شهادت امام صادق (ع) برشمرد و گفت: «بعد از واکنش علما به لوایح 6 گانه به اصطلاح انقلاب سفید، شاه به علما اهانت کرد و علما نیز در همین ایام که سالروز شهادت امام صادق (ع) بود اعلام کردند مردم عید نوروز را عید ندارند و من هم در آن جلسه حضور داشتم».

امام جمعه موقت تهران گفت: «رژیم هم برای گرفتن زهر چشم از علما سفاکانه به مدرسه فیضه حمله کرد و عده ای از علما و طلاب از جمله من را بازداشت کردند و من شاهد بودم که چه بر سر دستگیر شدگان آوردند و این ها مبارزه امام و روحانیت را یک گام جلوتر برد».

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی انفجار حرم امامین عسکریین در سال 1382 را از دیگر مناسبت‌های این ایام برشمرد و افراطیون را که در دلشان عقده فرزندان پیامبر (ص) بود به عنوان عاملان این جنایت سخیف معرفی کرد.

امام جمعه موقت تهران با تسلیت سالروز شهادت آیت الله قاضی طباطبایی تبریزی؛‌ وی را از بزرگان انقلاب اسلامی دانست که سهم زیادی در مبارزات مردم خطه آذربایجان و پیروزی انقلاب داشت.

خطیب نماز جمعه تهران همچنین با یادآوری سالگرد شهادت حسین فهمیده گفت: «نحوه شهادت این نوجوان، شعله جدیدی از این ایثار،‌ حرکت و جهاد را بوجود آورد».

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی افزود: «حقیقتا، آن شهید برای نشان دادن نفرت از دشمنان ابتکاری بزرگ کرد و با نارنجک زیر تانک رفت، و امروز نام او جاودانه و برای دانش آموزان الهام بخش است».

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام یاد و خاطره شهید سید مصطفی خمینی را در سالروز شهادت آن شهید بزرگوار گرامی داشت و گفت: «وی در سال 56 در حالی‌که امام تحت فشار رژیم بعث و توطئه‌های رژیم شاه بودند به شهادت رسیدند و امام را در شرایطی که نیاز مبرم به وی داشتند تنها گذاشتند، اما شهادت مظلومانه وی سبب شد حرکت جدیدی در انقلاب اسلامی بوجود آمد و این حرکت تا خروج رژیم پهلوی و پیروزی انقلاب اسلامی تداوم یافت».

خطیب نماز جمعه تهران در بخش دیگری از خطبه دوم، فشار آمریکا بر عراق را برای امضای قرارداد امنیتی یکی دیگر از مسایل مهم روز برشمرد و گفت:‌ «با توجه به این‌که مهلت حضور آمریکا رو به پایان است آمریکا برای تداوم حضور در این کشور تلاش می‌کند».

وی شرایط عراق را برای آمریکا سخت دانست و گفت: «آمریکا با این همه خسارت، کشته و مجروح و ابهت پوشالی که برای خود درست کرده، در عراق و افغانستان دچار مشکل اساسی شده و در باتلاق فرو رفته است». 

رئیس مجلس خبرگان رهبری اضافه کرد: «در چنین شرایطی آمریکا اگر بخواهد از عراق خارج شود شکست خورده و اگر بخواهد بماند خلاف نظر مردم عراق و با واکنش شدید آنان مواجه است و این موجب شده آمریکا در عراق به بن بست برسد».

وی از دولت‌ها، صاحب نظران و متفکران خواست تلاش کنند تا ملت عراق از این وضع نجات یابند و آمریکا هم باید تلاش کند که خود را از این باتلاق رها کند».

خطیب نماز جمعه تهران با اشاره به جنایات آمریکا در عراق که بخشی از آن به‌تازگی افشا شده است گفت: «یکی از تلویزیون‌های ایتالیا چندی پیش فیلمی را در جمع خبرنگاران پخش کرد که در جنگ اول آمریکا ضد عراق در سال 1991 آمریکا بمب کوچک اتمی را در اطراف بصره منفجر کرد که بر اثر آن شمار زیادی کشته و زخمی شدند و آثار زیانباری بر جای گذاشته است که همچنان ادامه دارد».

وی خطاب به افکار عمومی جهان گفت: «چطور شد خبر به این مهمی را حتی رسانه‌های ایتالیایی پوشش ندادند، خبری که مثل بمب قابل انفجار بود».

آیت الله هاشمی رفسنجانی شرایط آمریکا در افغانستان را مشابه عراق دانست و اضافه کرد: «برغم حضور چند ساله آمریکا در افغانستان نه‌تنها مشکلات این کشور کاهش نیافته بلکه همچنان ناامنی در این کشور زیاد است، طالبان همچنان فعال هستند، بیکاری بیداد می‌کند و تولید مواد مخدر چند برابر شده است».

خطیب نماز جمعه تهران، موضوع فلسطین را مشکل دیگر جهان امروز دانست و گفت: «حرکت جدیدی در اراضی فلسطین پیدا شده است که اگر درست باشد مردم مسلمان جهان باید یکپارچه در مقابل آن بایستند».

وی افزود: «بر اساس گزارش‌های منتشر شده به‌تازگی صهیونیست‌ها فلسطینیان ساکن در شهر عکا را به شدت آزار می‌دهند و با آتش زدن مزارع و باغ‌های زیتون تلاش می‌کنند فلسطینیان را مجبور به ترک خانه و کاشانه خود کنند».

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی با اخطار به صهیونیست‌ها درباره تحرکات اخیر آنان، از کشورهایی که بر رژیم صهیونیستی نفوذ دارند خواست از واکنش مسلمانان بترسند و از اقدامات ضدانسانی صهیونیست‌ها در آسیب رساندن بیشتر به ملت فلسطین جلوگیری کنند».

خطیب نماز جمعه تهران با یادآوری حق مسلم ایرانیان در استفاده صلح آمیز از انرژی هسته‌ای از دولتمردان آمریکا برای کارشکنی و سند سازی ضد ایران انتقاد و اضافه کرد:‌ «در اوضاعی که اقتصاد جهانی با سونامی مواجه است در اواخر دولت بوش این اقدامی بسیار مذموم و لجوجانه است و آنان باید بگذارند ملت شریف ایران راه صلح آمیز خود را ادامه دهد». 

رئیس مجلس خبرگان رهبری در خطبه نخست نماز نیز به نقش دعا در زندگی فردی و اجتماعی افراد به ویژه مسلمانان پرداخت.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی ضمن سفارش به تقوای الهی گفت: «بهترین سرمایه ما در راه رسیدن به خدا در دنیا و آخرت، ملکه تقواست».

خطیب نماز جمعه تهران درخصوص بحث دعا گفت: «بخش دوم سوره فاتحه دعاست و این نوعی آموزش الهی است تا از خداوند چیزی را بخواهیم».

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی افزود: «در قنوت و تشهد و سلام آخر نماز نوعی دعا بیان شده است و البته قنوت را در بیشتر مذاهب اسلامی می‌توان یافت».

خطیب نماز جمعه تهران با بیان این که بحث دعای قرآنی بسیار گسترده است گفت: «اگر بخواهیم درباره دعا به طور کامل بحث کنیم به هفت یا هشت خطبه نمازجمعه نیاز دارد».

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی با بیان این که بخشی از صفات عبادالرحمن اینست که آنان دعا می‌کنند، گفت: «در قرآن از مضامین دعای عبادالرحمن آمده است که از جمله دعای آنها برای خود و خانواده‌شان است».

وی افزود: «در بخش دیگری از قرآن از زبان عبادالرحمن آمده است که خدایا ما را جزو امام المتقین قرار ده که خداوند خطاب به آنان می فرماید: "اگر شما دعا نکنید چه چیزی پیش خدا دارید"؟».

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی با بیان اینکه نماز یکی از محل‌های استجابت دعاست گفت: «برای دعا می توان سه حالت را در نظر گرفت، نخست خواست واقعی در دل همه موجودات در مقابل خداست».

وی افزود: «مرحله دوم اظهار لسانی است و مرحله آخر مرحله عملی است؛ انسان باید به سمت علل و اسباب استجابت دعا برود اما باید به خاطر داشته باشیم که مسبب الاسباب خداوند است».

امام جمعه موقت تهران گفت: «دعاهایی از حضرت آدم (ع) تا خاتم الانبیاء (ص) در قرآن کریم آمده که اکثرا دعاهای مستجاب است».

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی با بیان این که همان خدایی که از ما رضا و تسلیم را خواسته، همان خدا از ما خواسته است که دعا کنیم گفت: «دعا وسیله‌ای برای نزدیکی به خداوند، حل مشکلات جامعه و حل مشکلات بشر است».

وی افزود: «نماز فشرده‌ترین برنامه یک مسلمان است که مانند یک کپسول همه چیز ما را در آن گنجانده است».

خطیب جمعه این هفته تهران با بیان این که مسلمانان به دعاهایی که در قرآن دارند باید توجه بیشتری کنند، گفت: «آن قسمت از دعاهای نماز را که باید به آن توجه بیشتری شود؛ نشان دهنده خواست ما از خداوند است».

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی درباره دعاهای قرآنی و غیرقرآنی افزود: «بیشتر دعاها، از ائمه و پیامبر (ص) رسیده و دعاهای زیادی هم داریم که دعاهای قرآنی است».

امام جمعه موقت تهران با بیان این‌که حدود هفتاد مورد مضمون قرآنی در دعاهای ما وجود دارد گفت: «ضروری است کسانی که اهل ذکر هستند، این متون قرآنی (دعا) را حفظ کنند».

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین