پس از شکست ۲-۰ قطر در دیدار افتتاحیه جام جهانی ۲۰۲۲، روزنامه الوطن امارات در گزارشی به بررسی عملکرد عنابیها در این مسابقه پرداخت و نوشت: تیم ملی قطر در دیدار افتتاحیه جام جهانی ۲۰۲۲ قطر مقابل اکوادور، با دو گل شکست خورد. در این تقابل، رقیب از همه جهات تیم برتر زمین بود و به نظر میرسید سنگینی مسئولیت و فشارهای جام جهانی و بازی افتتاحیه، مانع عملکرد مطلوب همه بازیکنان شده است.
نتیجه بازی در نیم ساعت اول بازی توسط یک بازیکن مشخص شد؛ ستاره مسابقه، انر والنسیا. بازیکنی که در دقیقه ۱۶ از روی یک ضربه پنالتی دروازه را باز کرد و سپس گل دوم را در دقیقه ۳۱ به ثمر رساند تا در اولین بازی جام جهانی مشخص شود که فوتبال حق تیمی را که از تجربه جام جهانی و مهارت ستارگان برتر خود که در لیگهای معتبر بینالمللی بازی میکنند، بهره میبرد، ادا میکند. امید است که تیم ملی قطر هم در مسابقات آینده خود در سطح بسیار بهتری ظاهر شود.
تیم ملی قطر تاوان ورود ضعیف خود به بازی را داد، چرا که انتظار نداشت حریف برای حمله مستقیم پیش بیاید. فشار زیاد در دقایق ابتدایی باعث شد که قطر در دقیقه سوم مسابقه، گل زودهنگامی دریافت کند که داور مسابقه به دلیل آفساید آن را مردود اعلام کرد. تصور میشد قطر به بازی برمیگردد، اما این اتفاق نیفتاد، زیرا تیم ملی اکوادور با استفاده از بازی فیزیکی و سرعت در موقعیتسازی، همچنان بر روند بازی مسلط بود و فشاری ایجاد کرد که تیم قطر نتوانست از شر آن خلاص شود.
قطر در اواسط نیمه اول بار سنگین بازی را به دوش کشید و دو گل دریافت کرد که طی آن، تیم ملی اکوادور به برتری میدانی و تهاجمی دست یافت. گل اول از روی نقطه پنالتی و گل دوم با ضربه سر والنسیا در دقیقه ۳۱ به ثمر رسید؛ او یک توپ عرضی از سمت راست را با روندی عالی و مثال زدنی به گل تبدیل کرد.
مشخص بود که خط دفاعی قطر از سردرگمی و سازماندهی ضعیف به خصوص در برخورد با توپهای بلند، رنج میبرد؛ همانطور که دیدیم گل مردود و گل دوم مسابقه با ضربه سر وارد دروازه شد و هیچ کنترلی روی مهاجم حریف وجود نداشت.
اکوادور در نیم ساعت اول، بازی را طبق برنامهریزی خود پیش برد و با دو گل از حریف پیش افتاد، اما در شرایطی که قطر یک ساعت برای جبران نتیجه فرصت داشت، با آغاز نیمه دوم با سرعت پایینی شروع به سازماندهی صفوف خود کرد و روند بازی را کنترل کرد، ولی ساخت و ساز حملات بسیار کند بود و همین مسئله، کنترل را بیفایده میکرد؛ به خصوص که اکوادور توپ را به قطر واگذار کرد، اما همچنان به ضدحملات سریع چشم داشت.
مشخص بود که تیم ملی اکوادور آنالیز خوبی از قطر انجام داده و با استراتژی خود، بازی را طوری پیش برد که قطر در ۱۵ دقیقه پایانی، با وجود در اختیار داشتن توپ، حتی یک موقعیت جدی هم ایجاد نکرد. تنها فرصت ارزشمند تیم قطر، در وقتهای تلف شده از نیمه اول بود که ضربه سر المعز علی روی توپ ارسالی الهیدوس از سمت راست، از کنار تیر دروازه به بیرون رفت.
قطر نیمه دوم را هجومی آغاز کرد، اما اکوادور با نظم تاکتیکی خود، تمام فضاها را مسدود کرد و همین امر باعث شد تا این تیم بار دیگر مالکیت توپ را از بازیکنان قطر بگیرد و برای موقعیتسازی تلاش کند و در نتیجه قطر بار دیگر به دفاع پرداخت و روی یک موقعیت در دقیقه ۵۵ برای تیم اکوادور، سعد الشیب، دروازه قطر را نجات داد.
سانچز سرمربی اسپانیایی قطر با وجود گذشت زمان و با وجود از دست دادن نتیجه بازی، ترکیبی ابتدایی خود در مسابقه را در زمین حفظ کرد؛ اگر چه ترکیب ابتدایی مناسب به نظر میرسید، اما شاید بهتر بود همزمان سه تعویض انجام میشد تا به این شکل حریف را به اشتباه بیندازند و از زمانی که اکوادور برای تطبیق خود با بازیکنان جدید نیاز دارد، برای حمله استفاده کنند.