او معتقد است: «داشتن اسپانسر میتواند در این زمینه کمککننده باشد. بخش فرهنگی فدراسیونهای ورزشی و وزارت ورزش نیز میتوانند با اختصاص دادن بخشی از بودجه فرهنگی خود، در این جهت کمککننده باشند.»
محبوبه سمیعی زفرقندی ـ مدیر بخش فیلمنامه مرکز انیمیشن صبا اظهار کرد: در ساخت انیمیشنهای ورزشی به دلیل اینکه برای یک حرکت کوتاه، تعداد بسیار بالایی فریم لازم است و باید در زمان بسیار محدودی تعداد زیادی فریم استفاده کنیم، هزینه بسیار بالایی نیاز است.
او افزود: ساخت یک انیمیشن ورزشی به دلیل ضرباهنگ تند، هزینه بسیار بالایی دارد و مرکز صبا اگر تمام بودجه سالیانه خود را به این کار اختصاص دهد، شاید بتواند فقط ۱۰ قسمت کار بسازد.
سمیعی در عین حال با بیان اینکه در تکنیک رشد قابل توجهی کردهایم، گفت: اگر برای ساخت انیمیشن ورزشی بودجه تعلق بگیرد کارهای باکیفیتی تولید خواهد شد، زیرا کارگردانها و تهیه کنندههای بسیار خوبی در این حوزه داریم.
او ادامه داد: ما در تکنیک رشد قابل توجهی کردهایم و کارهای باکیفیتی نظیر «روبی و جوجه ها»، «جوانمردان» و «سلام بر ابراهیم» را روی آنتن داریم. از لحاظ تکنیک نیز با بهترین کشورهای سازنده انیمیشن تفاوتی نداریم، اما از لحاظ هزینه، فاصله بسیار زیادی با آنها داریم. صبا بودجه بسیار کمی دارد؛ توقف مجموعه انیمیشن «کشتی گیران» یا «والیبالیستها» که یک مجموعه پرتحرک و پرکاراکتر بود، به علت همین بالا بودن هزینهها بود.
مدیر بخش فیلمنامه مرکز انیمیشن صبا به مجموعه «کشتیگیران» اشاره کرد و گفت: در حوزه فیلنامه مجموعه ۱۰۰ قسمتی «کشتیگیران» را داشتیم که از مهد کشتی ایران، جویبار در استان مازندران به قلم پرستو شاه محمدی نوشته شده است.
او ادامه داد: این مجموعه درباره زندگی جویباری که یک شخصیت حقیقی در کشتی ایران است، نوشته شده بود و جویباری به عنوان استاد کشتی از منطقه شمال ایران به نوجوانان، کشتی یاد میداد و در مسابقات کشتی نوجوانان در ردههای مختلف شرکت میکرد.
سمیعی با بیان اینکه مجموعه «کشتیگیران» متوقف شده است، بیان کرد: ابلاغیهها و فیلنامه انیمیشن «کشتیگیران» مورد تایید و کارشناسی قرار گرفت، اما این پروژه شش سال پیش متوقف شد و در حد فیلنامه باقی ماند. همچنین شهرام شیرزادی درباره المپیک و جام جهانی کارهای باکیفیتی تولید کرد که احتمالا برای جام جهانی امسال هم از شبکههای سه و ورزش پخش خواهد شد.
او در ارتباط با صنف فیلنامهنویسی انیمیشن گفت: ما چیزی به عنوان صنف فیلنامهنویسی انیمیشن نداریم و فیلنامهنویسی انیمیشن در دل انیمیشن تعریف میشود که اتفاقا کار بسیار اشتباهی است؛ زیرا دو مقوله مجزا و متفاوت است. در این صنف به فیلنامهنویسان اهمیت داده نمیشود، اما تهیه کنندهها، کارگردانها و انیماتورها میتوانند در آن صنف عضو شوند و از خدمات صنف استفاده کنند.
سمیعی افزود: در صدا و سیما دو واحد فیلنامهنویسی انیمیشن در مرکز سیما فیلم و مرکز صبا وجود دارد. البته ممکن است سیمافیلم صنف فیلنامهنویسی انیمیشن را داشته باشد، اما در مرکز صبا ما چنین چیزی نداریم.
او ضمن درخواست از وزارت ورزش برای اختصاص دادن بودجه به این صنعت هنر، عنوان کرد: ما وقتی خودمان با کمبود بودجه مواجه هستیم باید سفارش بگیریم و مرجع سفارش دهنده میتواند وزارت ورزش باشد. در این بخش وزارت ورزش و زیرشاخههای آن میتوانند کمک دهنده باشند. همچنین اگر سازمان صداوسیما برای ساخت انیمیشن ورزشی بودجهای اختصاص دهد، فیلمنامهها مصوب و مورد تایید با ابلاغیه وجود دارد و فقط ساخت آن باقی میماند که در صورت تامین بودجه انجام میشود.