آفتابنیوز : آفتاب: رئیس قوه قضائیه مباحث اقتصادی، اشتغال، بیکاری، تورم و تا اندازهای وجود فقر و مناطق محروم را مهمترین مساله امروز کشور دانست که دشمن بر آن تمرکز کرده است.
به گزارش سرویس اقتصاد و صنعت آفتاب، آیتالله سید محمود هاشمی شاهرودی صبح امروز یکشنبه در جمع استانداران سراسر کشور در وزارت کشور با اشاره به اینکه نظام اسلامی از نظر سیاسی، اجتماعی و فکری، نظامی پیشرفته و مقتدر است، افزود: «نقشه سیاسی که نظام اسلامی برای حل مشکلات جهان اسلام و منطقه مطرح کرده، نقشهای برتر است که حتی دشمنان نیز به آن اذعان دارند».
رئیس قوه قضاییه افزود: «در این زمینه ما از همه جلو هستیم و نمونه آن افغانستان، عراق و لبنان است که نقشههای آنها یکی پس از دیگری شکست خورده اما طرحهای نظام اسلامی با موفقیت اجرا شده است».
آیتالله هاشمی شاهرودی با بیان اینکه دشمن با انگشت گذاشتن بر اقتصاد کشور از طرق مختلف از جمله تحریمها سعی در ضربه زدن به آن را داشته است افزود: «به لطف خدا ضربهای مهلک به اقتصاد خودشان زده شده است و هم اکنون آنها در سردرگمی به سر میبرند و این انتقامی است که خداوند از آنان گرفته است اما در عین حال مشکلات اقتصادی هم در کشور ما وجود دارد و باید به آن با توجهی خاص نگاه کنیم».
رئیس قوه قضاییه همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ابلاغ سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی ازجانب مقام معظم رهبری افزود: «باید همه قوا و مسئولان برای اجرایی کردن این اصل که مسئلهای بسیار مهم است تلاش کنند».
وی افزود: «این خود، یکی از اقدامات اساسی برای رفع مشکلات اقتصادی است و واقعا ایشان در رسیدگی به امور اجرایی این اصل سنگ تمام گذاشته است».
هاشمی شاهرودی از تشکیل جلسهای با حضور مقام معظم رهبری و مسئولین دستاندرکار اجرایی شدن اصل 44 در آیندهای نزدیک خبر داد و افزود: «ایشان قصد دارند با تک تک مسولان صحبت کرده و در جریان مسایل قرار گیرند».
آیتالله هاشمی شاهرودی با بیان اینکه باید با نگاهی انتقادی به کارهای خود توجه کنیم افزود: «با وجود همه کارهایی که تاکنون در سه قوه شده است هنوز برای رسیدن به اهداف اجرای این طرح فاصله زیادی داریم و هنوز هم به جادهای که برای رسیدن به آن هدف باید برسیم نیافتاده و بسترهای لازم را برای اجرایی کردن اصل 44 فراهم نکردهایم».
وی گفت: «با نگاه اجمالی به مسایل اقتصادی متوجه میشویم که هنوز بسترهای عملیاتی و اجرایی کردن اصل 44 قانون اساسی را فراهم نکردهایم و باید با همان نگاه انتقادی که گفته شد به این مساله نیز نگاه کنیم که این هم تکلیف قانونی و هم تکلیف شرعی و هم تکلیف ملی ما است».
رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: «همه ما از نظر شرعی، قانونی و ملی موظف و مکلف به اجرای این سیاستها هستیم و این نگاه باید در همه سطوح مدیریتی کشور و بدنهها نیز باشد».
رئیس قوه قضاییه به مسئولان کشور توصیه کرد: «در گزارشات خود به نکات مثبت همانقدر که اتفاق افتاده است، اشاره کنید و نکات منفی را نیز فراموش نکرده و کاستیها را ببینید؛ البته در مقابل مردم خیلی نباید به نکات مثبت پرداخت زیرا انتظارات بالا میرود اما نباید بعضی از نکات منفی را مطرح کنند که یاس و ناامیدی را به وجود آورد».
هاشمی شاهرودی به مشکلات اقتصادی مانند اشتغال، تورم، و فقر در مناطق محروم اشاره کرد و افزود: «اینها همه مسایل ما نیستند اما از مهمترین مصادیق مشکلات امروز هستند که باید مدیران اجرایی کشور در صدد رفع آن تلاش کنند».
آیتالله هاشمی شاهرودی با تاکید بر شناخت ظرفیتها و امکانات و همچنین مشکلات و نابسامانیها و استفاده از فرصتها و ظرفیتهای موجود هر استان گفت: «نباید از کنار کارهای انجام نگرفته به راحتی گذشت، باید این کارها مورد توجه قرار گیرد زیرا اگر به آنها توجه نکنیم، فرصتسوزی میشود و ضررهای فوق العادهای از آن خواهیم دید».
وی شناسایی سرمایهگذاران، دعوت از آنها برای سرمایهگذاری در استانها، استفاده از این سرمایهگذاریها برای تولید و اشتغال و حمایت از آنان را از جمله کارهای استانداران کشور برای تبدیل کردن فرصتهای بالقوه به فرصت خواند و افزود: «در این راه باید برنامهریزی دقیقی صورت گیرد و از نیروهای موثر هر استان از جمله روحانیان، نمایندگان ولی فقیه و انسانهای صالح استفاده شود».
هاشمی شاهرودی به ظرفیتهای استانها اشاره کرد و گفت: «هر استانی یک امتیاز خاص و ظرفیتهای بالقوهای دارد که مدیران استانی به ویژه استانداران به عنوان نمایندگان دستگاه اجرایی باید با ارایه راهکارهای جدید و عملیاتی کردن پروژههای نیمهتمام از این ظرفیتها به خوبی بهره گیرند».
وی تصریح کرد: «منابعی مانند جاذبههای گردشگری و توریستی، نیروهای انسانی و منابع طبیعی از مسایلی است که باید به آن توجه کرد تا حس و احساس وابستگی کم شود و از این ثروتها به نفع تولید و اقتصاد به صورت رقابتی استفاده شود».
رئیس قوه قضاییه به عنصر زمان اشاره کرد و گفت: «این مساله بسیار مهم است و ما نباید فرصتسوزی کنیم و اگر به واسطه آنکه بخواهیم منافع بیشتری عاید کشور شود، فرصتها را از دست دهیم، آسیب و ضرر را دو برابر کردیم، زیرا هم ثروت و هم زمان از دست رفته است».
وی امضای بعضی از قراردادها را اشاره کرد و گفت: «بعضی وقتها به خاطر آنکه قیمت یک قرارداد را پایین بیاوریم مدت زیادی وقت صرف آن میکنیم غافل از اینکه خود این فرصتسوزی بیشترین آسیب را به ما میزند؛ این همه فرصت در کشور وجود دارد امروز شاهد آن هستیم که کشورهای حاشیهای خلیج فارس علیرغم آنکه هیچ کدام از این فرصتها را در اختیار نداشتند در زمینههای مختلف پیشرفت کردند اما ما با اینکه بهترین موقعیتهای اقتصادی را در شمال و جنوب کشور داریم، از آنها عقب افتادهایم».
هاشمی شاهروی افزود: «باید ببینیم آنها چه امتیازاتی دارد که توانستهاند این همه تشکیلات اداری و تجاری را در کشورهای خود به وجود آورند. با اینکه کشور ما هم از نظر آب و هوایی موقعیت بهتری دارد و هم از نظر منابع، با 70 میلیون جمعیت نباید چیزی به اسم زیر خط فقر را داشته باشیم».
رئیس قوه قضاییه تاکید کرد: «استانداران باید با ایجاد رقابت میان خود از فرصتها به بهترین وجه ممکن استفاده کنند که البته ما این کار را در قوه قضاییه انجام دادیم و وقتی هر چند وقت یک بار مدیران استانی را در کنار یکدیگر جمع کردیم و گزارشات آنها را شنیدیم و این گزارشات را در اختیار سایر استانها قرار دادیم، بین آنها ایجاد رقابت شد و اکنون شاهد آن هستیم که حدود 5 میلیون پرونده مورد بررسی قرار گرفت».
آیتالله هاشمی شاهرودی با اشاره به اینکه در چند سال گذشته کارهای بسیاری در دستگاه قضایی انجام شده که آثار بسیار خوبی داشته است افزود: «از جمله این کارها اضافه کردن دو، تا سه هزار قاضی در شش سال گذشته به دستگاه قضایی کشور، ایجاد شوراهای حل اختلاف که باعث خارج شدن پنج میلیون پرونده از گردونه محاکم قضایی شد و احیای دادسراها به منظور سبک کردن کار محاکم کیفری است».
وی افزود: «علیرغم تلاشهایی که در قوه قضاییه صورت گرفته، ورودیه پروندهها نسبت به سال 78 دو برابر شده و در سال 86 قوه قضاییه 8 میلیون پرونده ورودی داشته است».
هاشمی شاهرودی گفت: «با همان دید انتقادی به این مساله نگاه کردهایم و دریافتهایم که اکنون با یک بحران سلب امنیت حقوقی در کشور مواجه هستیم و واقعا امنیت حقوقی وجود ندارد».
رئیس قوه قضاییه ادامه داد: «شخصی زمینی را با پولی که کلی برایش زحمت کشیده است میخرد، اما به فردای آن اطمینان ندارد و روزانه هزاران شکایت از این قبیل وارد سیستم قضایی کشور میشود و این به دلیل نداشتن امنیت حقوقی است».
رئیس قوه قضاییه ادامه داد: «در این شرایط دستگاه قضایی تنها مسئولیت رسیدگی به این مسایل را ندارد و باید به بسترهای بیمار موجود که پدیدآورنده این هرج ومرج است، رسیدگی شود».
وی گفت: «رسیدگی به وضعیت گمرکات، بحث زمین و مسایلی از این قبیل میتواند مشکلات عدیده مردم را حل کند».
هاشمی شاهرودی گفت: «باید مبادی ورود آلودهکننده این سیستم را تصحیح کنیم تا شاهد آن نباشیم که سفیر یک کشور به قوه قضاییه مراجعه کند و اظهار دارد که زمین خریداری شده ما دارای مشکلات حقوقی است».
وی افزود: «امروز در سیستم بانکی شاهد آن هستیم که به راحتی پولشویی صورت میگیرد و پول کثیف حرام خود را به راحتی در بانکها گذاشته و آن را پاک میکند».
رئیس قوه قضاییه افزود: «اینکه ما به دستگاه قضایی قاضی اضافه کنیم و دادگاه بیافزایم، صحیح نیست و باید کارهای تکنیکی که کشورهای دیگر برای رفع مشکلات حقوقی خود استفاده کردهاند را یاد بگیریم و اینجا قالالصادق و قال الباقر مشکل ما را حل نمیکند».
آیتالله هاشمی شاهرودی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود در نشست استانداران سراسر کشور گفت: «هرچه میگذرد عظمت انقلاب و نظام اسلامی بیش از پیش روشن میشود و نقشههای شوم دشمنان و مستکبران که با برنامه به منطقه آمدند تا اوضاع را به شکل سابق برگردانند یکی پس از دیگری نقش بر آب میشود».
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه نظام اسلامی روز به روز ملتها و نسلها را بیشتر به سمت خود میکشد، اخلاص و تلاش مسئولان را بینظیر توصیف کرد و افزود : «هیچ دولتی در دنیا همچون دولتهای جمهوری اسلامی ایران، به ویژه دولت کنونی این قدر تلاش نمیکند و این الگویی برای همه دنیای اسلام است».
آیتالله هاشمی شاهرودی با اشاره به خدمات و دستاوردهای زیاد انقلاب اسلامیدر داخل و خارج از کشور افزود : «با وجود این دستاوردها و خدمات تا رسیدن به قلههای فتح و پیروزی فاصله زیادی داریم».
وی نظام اسلامیرا نظامی خواند که عدالت، امنیت، رفاه و صلاح و مصلحت جامعه را هدف قرار داده است گفت: «این موارد در قانون اساسی هم مورد توجه قرار گرفته که البته همه آنها هنوز شکل نگرفته است و ما در این زمینه در ابتدا یا میانه راه هستیم».
رئیس دستگاه قضایی کشور تصریح کرد: «لازم است همه مسئولان نظام در همه سطوح همواره مقاصد بلند را مد نظر قرار دهند و آن قلهها را به عنوان هدف تعیین و راه و روش را برای رسیدن به آنها برنامه ریزی کنند و به دستاوردهای کنونی قانع نباشند».
آیتالله هاشمی شاهرودی با بیان اینکه واقعاً به اهداف از پیش تعیین شده دست نیافتهایم گفت: «همه قوا باید همواره خود را در راه ببینند و فاصلههای خود را با هدف همواره بسنجند».
رئیس قوه قضاییه با دعوت به پرهیز از نگاه مغرورانه به خود تصریح کرد: «ضمن اینکه باید بر نقاط مثبت تاکید کنیم و به مردم و مدیران امید دهیم، همواره باید به کار خودمان نگاه انتقادی داشته باشیم».
وی افزود: «باید همواره خودمان را در پیشگاه خداوند و مردم مقصر بدانیم و دچار عجب نشویم».
آیتالله هاشمی شاهرودی با بیان اینکه حاکمیت و مدیریت در نظام اسلامی عبادت و فریضه الهی است گفت : «این نگاه به مدیریت و حاکمیت از نظر اخلاقی ارزش بالایی دارد و انسان را نزد خدا و مردم محبوب میکند و منشأ توفیقات میشود».