کد خبر: ۸۱۰۸۸
تاریخ انتشار : ۱۰ آبان ۱۳۸۷ - ۱۴:۱۹
سید محمد خاتمی:

کسی بیاید که بتواند در این عرصه کارکند

تاملات جدی درباره حضور خود در انتخابات دارم
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: رییس‌جمهور سابق كشورمان گفت: «تاملات جدی درباره حضور خود در انتخابات دارم و سرانجام هر چه وظیفه‌ام باشد انجام می‌دهم». 

به‌گزارش سرویس سیاسی آفتاب، حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمد خاتمی در دیدار با جمعی از طلاب و روحانیون قم در ادامه تصریح كرد: «دغدغه درباره دین، انقلاب وایران دغدغه بسیار مهمی است. ما درهویت‌مان یک نوع اتصال به دینی داریم که هم معتقدیم دین بزرگی است و مورد رضایت خداست و دینی است که خدا برای بندگانش انتخاب کرده است. دین در نزد خدا اسلام است؛ تسلیم در برابر خداوند روح همه ادیان الهی است. ما افتخار می‌كنیم دین‌دار هستیم به خصوص ما كه روحانی و طلبه هستیم و زندگی و حیثیت ما به دین وابسته است بنابر این دغدغه دین داشتن برای ما مهم است». 

رییس بنیاد باران خاطر نشان كرد: «در جامعه عظیم و بزرگ ایران که تاریخ باشکوهی دارد دین خیلی موثر است». 

وی افزود: «شعارهای انقلاب ما همه دینی بود و امام خمینی(ره) می‌گفت این خدا و دین است که شما را آزاد می‌کند،استقلال می‌دهد و سبب می‌شود از ذلت نجات پیدا کنید و پیشرفت کنید».
 
خاتمی تصریح کرد: «نظر امام با بسیاری از کسانیکه در مورد دین نظر و بیان داشتند متفاوت بود؛ امام این همه بر رای و نظر مردم تکیه کرد ولی بعضی‌ها عملا امروز می‌گویند رای مردم اثری ندارد و صوری و ظاهری است. این بینش و نظر که دیدگاه انقلاب و خط امام نیست و هیچ نسبتی با امام و انقلاب ندارد؛ ممکن است بگوید من محور انقلاب هستم و هرکسی در هر جایگاهی غیر از این را گفت باید دفع شود ولو اینکه او علاقه‌مند به امام و انقلاب باشد و بنابراین نباید در مجلس و دولت بیاید ، که ما این دیدگاه راخیلی خطرناک می‌دانیم. به‌هر حال انقلاب برای ما مهم است و دغدغه انقلاب را داریم».
 
رییس موسسه بین المللی گفتگوی فرهنگ‌ها و تمدن‌ها اظهار داشت: «ظرف انقلاب و اسلام همین ایران است؛اگر ایران ضعیف شود، عقب افتاده باشد و اگر ملت ایران عزت و احترام نداشته باشند باید نگران بود. وظیفه انقلابی همه ماست که ایران را بسازیم و کاری کنیم که ایرانی در دنیا محترم باشد. ما باید ثروتمند باشیم، باید عالم و پیشرفته باشیم و باید از موضع قدرت با دشمن روبرو شویم نه از موضع ضعف!دغدغه داشتن نسبت به سرنوشت و پیشرفت ایران وظیفه ملی،دینی، ملی و وجدانی ماست».
 
خاتمی با اشاره به انتخابات پیش رو تاکید کرد: «تردیدی نیست هر کسی که می‌آید باید برنامه داشته باشد؛ نمی‌توان با شعار مملکت را اداره کرد آن هم شعاری خلاف آن رفتار شود و مردم را دل‌زده کند».
 
وی در ادامه گفت: «برنامه داشتن کار مشکلی نیست، برنامه خوب وجود دارد؛ 4 برنامه برای اداره کشور نوشته شده است؛ در دوران اصلاحات چشم انداز بیست ساله تدوین شد و در نهایت مورد تایید و تصویب رهبری قرار گرفت. امروز باید با نگاه به برنامه‌ها و اینکه ضرورت‌ها و دیدگاه‌ها و اولویت‌ها چیست کار بکنیم و به جلو برویم. تدوین برنامه آسان‌ترین کاری است که می‌توان انجام داد».
 
خاتمی افزود: «مهم‌تر از برنامه این است که باید جمع‌بندی روشن‌تری نسبت به تفکری که معتقدیم درست‌تر است و از متن انقلاب، اندیشه‌های امام و شرایط زمان و مکان و نیازهای جامعه ما برآمده است و اسم آن اصلاح طلبی است و 2 بار به رای مردم گذاشته شده است و مورد تایید قرار گرفته است به عمل آید و بتوانیم همه دور آن جمع بندی، منسجم جمع شویم؛ البته باید حدود و مرزهای خودمان را هم مشخص کنیم؛ هم در مقابل تحجر، واپس گرایی و عوامل نفوذی که هیچ نسبتی با امام و انقلاب ندارند و هم در برابر گرایش‌ها و اندیشه‌هایی که با دین و امام و مصالح ملی نسبت درستی ندارند. البته این‌ها را بارها در اظهارات و نوشته‌ها و گفته‌هایم بیان کرده‌ام ولی فکر می‌کنم تدوین و بیان روشن و مجدد آن لازم است».
 
سید محمد خاتمی بار دیگر درباره حضور خود در انتخابات آتی گفت: «تاملات جدی درباره حضور خود در انتخابات دارم البته شخصا هیچ اشتیاق و علاقه‌ای برای بازگشت به قدرت ندارم. سرانجام هر چه وظیفه‌ام باشد انجام می‌دهم. ما به دنبال قدرت آن هم رسیدن به هر منصبی به هر قیمتی نیستیم».

خاتمی تاکید کرد: «ما هویتی داریم و نمی‌توانیم از آن دست برداریم. ما اگر بیاییم با هویت خود خواهیم آمد و اگر بیاییم باید بتوانیم با هویت خود به اسلام، ایران و ملت خدمت کنیم. اگر آمدن مستلزم این باشد که هویت خود را از دست بدهیم و برای رسیدن به قدرت طوری دیگر بیاییم؛ما اهل این طور آمدن نیستیم».
 
وی تاکید کرد: «اگر بتوانیم کار کنیم؛ می‌آییم ولی اگر زمینه برای کار کردن فراهم نباشد این خدمت به اسلام و ایران نیست که بیاییم و باید کسی بیاید که بتواند در این عرصه کار کند».
 
رییس بنیاد باران در پایان تاکید کرد: «امکانات بنده محدود است و راه بسیاری از امکانات را هم به رویمان می‌بندند و بنده هم که حاضر نیستم از هر راهی به آن امکانات برسم و گرنه دلم می‌خواهد بنیاد باران بصورت فکری و اجتماعی و نه سیاسی و حزبی فعال شود و مبنای کارش اندیشه اصلاح طلبی و کارهای گسترده فرهنگی، علمی، تحقیقی و اجتماعی گوناگون باشد و گامی به پیش برداریم و احساس کنیم وظیفه‌مان را نسبت به خدا و مردم انجام می‌دهیم».
 
سید محمد خاتمی با اشاره به آیه قرآن و شعری كه در ابتدای جلسه قرائت شد گفت: «قرآن كریم وقتی به انسان می‌رسد؛بیانی انفجاری از خود نشان می‌دهد؛ وضع وسیعی را ترسیم و بعد که از نقطه‌ای کوچک یک‌باره و با حالت انفجاری جایگاه واقعی انسان را نشان می‌دهد.در تصویر الهی از عالم انسانی ناگهان پدیده‌ای نا چیز به امر بسیار عظیمی مبدل می‌شود كه به خاطر وجود آن، پروردگار به خودش آفرین می‌گوید و ما را با شوک عجیبی روبرو می‌کند. آیا بر آدمی برهه‌ای از دهر بگذشت که چیز قابل ذکر نبود؛ ما انسان را از نطفه‌ای آمیخته آفریدیم تا او را بیازماییم و او را شنوا و بینا کردیم و راه را به او نمودیم و او یا شکرگزار است یا کفران پیشه».
 
وی در ادامه گفت: «شعر نیز در وصف حضرت بقیهة الله بود که انسان کامل است و مدار و محور و مدار و محور و سرور و سالار جامعه‌ای کمال یافته که مقصود و مقصد آفرینش است. قرآن کریم عظمت انسان را در آن می‌داند که به او سمع و بصر و اراده و اختیار بخشیده شده است .خردمندی و آزادی شاخصه مهم انسانی است که اگر در مسیر فطرت باشد درسی از بندگی خدا را نیز در پی دارد».
 
در ابتدای این دیدار صمیمانه، حاضرین در این جلسه به بیان دیدگاها و نظرات خود درباره وضعیت کنونی کشور و انتخابات آینده ریاست جمهوری پرداختند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین