کد خبر: ۸۱۱۷۸
تاریخ انتشار : ۱۳ آبان ۱۳۸۷ - ۱۶:۲۷
نقدی بر مساله کردان و آسیب شناسی مدرک گرایی مسولان نظام

از قضا سركنگبين صفرا نمود

در این رسوایی چه کسی مقصر است؟
آفتاب‌‌نیوز :

آفتاب-جاوید قربان‌اوغلی: از زمانی‌که ماجرای کردان و مدرک جعلی او به سوژه‌ای برای استهزاء نظام مقدس اسلامی و کارگزاران پرتلاش آن تبدیل شده، هر روزی که بر این ماجرا می‌گذرد بر عمق فاجعه‌ای که در همان ابتدا می‌توانست با کمترین هزینه به پرونده‌ای مختومه تبدیل شود، افزوده می‌شود.
 
در این رسوایی چه کسی مقصر است؟ جاعل مدرکی که، بزعم کردان او را فریب داده است. وزیری که به قول خود "سابقه 30 ساله کار اجرایی در مناصب مختلف را داشته است" و یا آقای رییس جمهور که در مقام اخذ رای اعتماد به وزیر پیشنهادی خود حتی تا هزینه کردن از عالی‌ترین مقام کشور نیز فروگذار نکرد، تا جایی که این نوع دفاع و استناد، دوستان و حامیان او را نیز بر آشفت.
 
اکنون بیش از سه ماه است که آقای کردان و مدرک او نقل محافل سیاسی ـ رسانه‌ای (داخلی و خارجی) ، دوستان و دشمنان کشور است. دوستان و دلسوختگان نظام با دردمندی از دریچه دغدغه‌هایشان برای سلامت نظام و ارزش‌های برخاسته از انقلاب اسلامی که تحول بزرگی را در جهان ایجاد کرده و منشاء دگرگونی و تغییر معادلات بزرگ سیاسی در منطقه و جهان شد. دشمنان نیز از زاویه ای دیگر نظاره‌گر جنگ مغلوبه‌ای هستند که بازنده اصلی آن در هر شکلی که این مساله خاتمه یابد "جمهوری اسلامی ایران" و ارزش‌های اصیل انقلاب است. 

بازیگران اصلی پرونده رسوای کردان سه نفر، گروه و یا دسته‌اند. 

گروه اول، مجلس نشینانی که از بد حادثه جملگی از طیف اصولگرایان حامی دولت اصولگرا و عدالتخواهند. اینان مصرانه خواهان استعفاء و یا عزل کردان می‌باشند. تهدید کرده‌اند که در صورت عدم اجابت این درخواست از ابزار قانونی خود که همان استیضاح است، برای برکناری او استفاده خواهند کرد و به این تهدید نیز جامه عمل پوشاندند و قرار است کردان در روزهای آتی در جلسه استیضاح از خود دفاع کند.
 
اما گروه دوم، خود آقای کردان به عنوان فاعل موضوع و احتمالا افراد پشت پرده‌ای هستند که او را به مقاومت تشویق می‌کنند. کردان با اصرار بر باقی ماندن در پست وزارت به بهای آبروی نظام دچار خطای فاحشی شده است که به هیچ وجه قابل دفاع نیست . اینکه می‌گویم "اصرار در باقی ماندن"مستند به دو دلیل واضح است؛

اول اصل آزادی انسان در تصمیم‌گیری بخصوص در شرایط سرنوشت ساز. اگر حتی دیگران نیز با استعفای او مخالفند این به عهده اوست که سرنوشت سیاسی خود را این‌چنین بازیچه خواست‌های آنان نگرداند. اما پاسخ وی به مقاله مدیر مسول یکی از روزنامه‌های اصولگرای کشور حکایت از دلیل واضح‌تری دارد و نشان می‌دهد بقاء در سمت وزارت خواست خود اوست و نه فقط اصرار دیگران. کردان در پاسخ به مقاله روزنامه مذکور گفته است "اعلام می‌کنم که با آمادگی کامل برای دفاع در روز استیضاح در مجلس و پیشگاه نمایندگان عزیز حاضر خواهم شد و به بیان حقایق خواهم پرداخت".

اما سوم شخص، جناب آقای رییس جمهور است که علی‌رغم انتقادات و نصایح خیرخواهانه دوستان و حامیان خود بر" ابقاء" کردان در وزارت کشور اصرار داشته و حاضر نیست او را از مقام عزل کرده و یا به او توصیه نماید که از مقام خود استعفاء دهد. 

کاری که در دولت نهم از یک استثناء به قاعده تبدیل شده است. چه فراوانند وزرا و مسولین عالی رتبه‌ای که به علت مقاومت در برابر "توصیه به استعفاء" به سهولت از کار برکنار شده‌اند. گویی مدیر دون پایه‌ای را از مقامش عزل و کس دیگری را به جای او می‌گمارند و اگر نبود این کارنامه مطول دولت نهم در عزل و استعفاهای اجباری، شاید توصیه ناصحان به این روش امری مذموم و خلاف اخلاق می‌نمود. اما برای دولتی که به علت کثرت عزل و نصب وزراء در آستانه اخذ مجدد رای اعتماد برای کابینه است، این توصیه خیرخواهانه نه تنها خلاف اخلاق نیست که خود تجسم عمل اخلاقی برای دفع افسد به فاسد است.
 
آقای رییس چمهور در دفاع از کردان در مجلس به هنگام رای اعتماد سنگ تمام گذاشت و از همه چیز و کس هزینه کرد. وقتی کردان به جعلی بودن مدرک اقرار و اعتراف کرد هیچ خلافی را متوجه مدیر زیرک و لایق خود که 30 سال در مصادر عالی سیاسی و اجرایی کشور بود ندانست و از قوه قضاییه خواستار پیگیری موضوع و مجازات و تنبیه فرد جاعل شد. 

اخیرا نیز که ماجرای چک های 5 میلیونی خرید آراء نمایندگان بر رسوایی این پرونده افزود آقای احمدی نژاد تنها "به رسیدگی موضوع و گزارش به رییس جمهور" از طریق رییس دفتر و بازرس ویژه خود اکتفاء کرد تا مساله‌ای که می‌توانست سرنوشت دولتی را رقم بزند به این طریق فیصله یابد و شاید مشمول مرور زمان گردد. در حالیکه هر یک از این موارد، نه تنها برای برکناری نه یک وزیر، که جملگی دست اندرکاران آن کافی بود ولی گویا آقای رییس جمهور تحقق اهداف عالی‌تری را با فردی همچون کردان در سر داشت و در این‌صورت چه باکی از ملامت ملامت کنندگان. 

کردان به عنوان یک فرد، و نه وزیر نظام مطهری که یادگار امام خمینی(ره) است، باید بداند هر برگی که بر این پرونده می‌افزاید، بر عمق این رسوایی می‌افزاید و پل‌های پشت سر خود را خراب‌تر می‌کند و به قول ملای رومی در داستان آموزنده شاه و کنیزک در دفتر اول مثنوی معنوی هر چه طبیبان از دوا به کنیزک دادند، مرض او را بیشتر کردند: 
از قضا سرکنگبین صفرا نمود
روغن بادام خشکی می فزود 

زمانی‌که در بادی امر مساله مدرک دکتری آقای کردان مطرح شد بی‌درنگ به یاد مرحوم زنده یاد جلال آل احمد و داستان رویگردانی او از اخذ مدرک دکتری ادبیات فارسی افتادم. 

جلال که شریعتی به حق او را "جلال آل قلم" نامیده است در سال 1330زمانیکه در آستانه پایان تحصیلات دانشگاهی و دفاع از "رساله دکتری" خود تحت عنوان "قصه هزار و یکشب" بود دانشگاه را رها کرده و به قول خود "از بیماری دکتری شفا یافت". بر اساس برخی اقوال او به زنده یاد شریعتی از رها کردن مدرک دکتری به عنوان "موهبت" یاد کرده بود. 

غرض از ذکر این خاطره مقایسه این دوکس نیست، که به قول منطقیون قیاس مع الفارق است. هدف نقبی به یک معضل بزرگ اجتماعی است که از آن غفلت شده و علت العلل رسوایی پرونده کردان نیز ریشه در این معضل دارد و آن آسیب شناسی مدرک گرایی است. پر واضح است که تعریض حقیر به جوانانی که الزاما باید در اقیانوس بی‌کران علم در پی یاقوت دانایی و معرفت باشند نیست. آنان دود چراغ خورده و با مراجعه به صدها و هزاران مرجع عمر خود را مصروف کسب علم و دانش و نگارش یک رساله علمی می‌کنند و موجب افتخار کشورند. غرض مسولینی هستند که با داشتن یک یا چند سمت دولتی گرفتن عناوینی از قبیل دکتری آنان را اسیر و بنده خود کرده است. 

تصور کنید فردی در رده وزیر، معاون وزیر، استاندار و قس علیهذا که باید همه وقت خود را صرف انجام مسولیت خود کند، با توسل به هر شیوه و استفاده از هر رابطه‌ای در پی به قول خود ادامه تحصیل و کسب مدارج و مدارک علمی باشد. 

چگونه می‌توان بین مسولیت و تحصیل را کنار هم گذاشت. مگر می‌توان روزی 12 ساعت و یا بیشتر کار کرد و سر کلاس رفته و رساله دکتری هم نوشت؟ البته هدف نفی مطلق جمع این دو نیست ولی نگاهی به ساز و کار این روش نزد مسولین، نشان می‌دهد که منطق ماتریالیستی "هدف وسیله را توجیه می‌کند" دستاویز استفاده از امکانات بیت‌المال و توسل جستن به افراد جاعل و مراجعه به هر دانشگاه آبکی برای گرفتن مدرک قرار گرفته است.

اگر این سخن آقای لاریجانی رییس مجلس درست باشد که گفتند"ما از این دکتراهای قلابی در کشور کم نداریم" باید در عمق این فاجعه و آسیب بزرگ اجتماعی اندکی بیشتر تامل کرده و پرسید، چه کس یا دستگاهی مسول این آشفتگی در عرصه علمی کشور است؟ 

شایسته است که مساله کردان هرچه زودتر جمع شود. نباید گذاشت آبروی نظام بیش از این بازیچه دست قرار گیرد. اگر موضوع همچنان که مشهود است در مجلس مطرح و مساله استیضاح قطعی شود احتمالا پرده‌های دیگری دریده خواهد شد. این اصلا به صلاح نظام نیست.

بهتر است آقای کردان و رییس جمهور به پند ناصحان گردن نهاده و قبل از آنکه دیرتر شود این مساله را خاتمه دهند. همانطور که آقای فدایی دبیر کل جمعیت ایثار گران "الان هم منطقی‌ترین و کم هزینه‌ترین راه حل را در این می‌دانیم که وزیر کشور خود شجاعانه استعفاء دهد".

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
-
|
۱۷:۵۱ - ۱۳۸۷/۰۸/۱۳
0
0
از قضا سركنجبين صفرا نمود

روغن بادام خشكي مي فزود
ناشناس
|
-
|
۱۸:۰۳ - ۱۳۸۷/۰۸/۱۳
0
0
بسيارجالب بود اماباقسمت آخرآنموافق نيستم. ازجمع كردن يا به عبارت صحيح تر ازماست مالي كردن اين گونه پرونده ها نه تنها نفعي حاصل نمي شود بلكه زيان هاي بسياري عايد مملكت ونظام مي شود وتاكنون اين طور بوده است. اين مسايل بايد تا تاريك ترين نقطه بررسي ورشه كني شود.آبروي نظام درپنهان كردن كژي هانيست.درشفافيت وصداقت بامردم وصراحت ونشان دادن صحت عمل وعمل به آموزه هاي اصيل اسلامي واخلاقي است.
ناشناس
|
-
|
۱۸:۱۸ - ۱۳۸۷/۰۸/۱۳
0
0
اقاييكه سر يك مدرك جعلي به قول شما فريب خورده (يا همه را سر كار گذاشته !!! )چطور مسول وزارتخانه اي به اين مهمي و مسول قراردادهاي مهم است !!! و از مديران با سابقه است !!! اكر مدرك براي صلاحيت لازم نيست پس چرا در هر موردي براي صلاحيت مردم در كارها از انان مدرك ميخواهيد !!؟؟؟ واقعا منافع باندي همه چيز را زير سوال برده است !!!!؟؟؟؟؟
ناشناس
|
-
|
۲۰:۲۶ - ۱۳۸۷/۰۸/۱۳
0
0
چه مقاله روان زيبا ومستدل با نثر قابل فهم براي همه . انقدر در مطبوهات داخلي مقاله هاي بي محتوا كه بيشتر جنبه تسويه حساب دارد ميخوانيم كه نوشتن چنين مقاله اي تعجب برانگيز مينمايد
ناشناس
|
-
|
۲۱:۱۱ - ۱۳۸۷/۰۸/۱۳
0
0
با رفتن كردان مشكل مملكت ما حل نمي شود اين قصه سر دراز دارد
ناشناس
|
-
|
۲۲:۵۷ - ۱۳۸۷/۰۸/۱۳
0
0
اين كه گذشت بايد تلاش كرد كه كساني كه مي خواهند وزير شوند حتي اگر مدرك ديپلم دارند شجاعانه آن را بگويند .بايد در پست هاي حساس مملكت مثل وزارت كشور سياسي كاري و باند بازي وجود نداشته باشد.
ناشناس
|
-
|
۲۳:۱۳ - ۱۳۸۷/۰۸/۱۳
0
0
كردان در اين مدرك قلابي تنها نيست افرادي مانند او بسيارند كه اي كاش روزي آنها هم رسوا شوند ولي با توجه به مقاله فوق كه از مسپولاني كه در همان زمان دكتري هم مي‌گيرند دچار حيرت شده و با عذر خواهي از جوانان ساير افراد را مذمت مي‌كند:
اول روشن كنيد خود آقاي روحاني چطور دكتر شدند؟!
مگر ايشان نبود كه با مسپوليت دبيري شوراي امنيت ملي براي اخذ مدرك دكتري در انگليس اتراق فرموده بودند؟!
ناشناس
|
-
|
۰۰:۲۹ - ۱۳۸۷/۰۸/۱۴
0
0
اميدوارم تحصيل هم زمان و مديريت در سطوح عالي روزي برچيده شود. اين كار يا قانون مي خواهد كه بعيد است نمايندگان چنين قانوني تصويب كنند يا بايد دانشگاهها و مديران ارشد نظام با سختگيري جلوي آن را بگيرند كه ديگر كسي از موقعيت دولتي براي كسب مدرك استفاده نكند.
الان بسياري از مديران ارشد در جاهاي مختلف درحال گرفتن فوق ليسانس و دكتراي هستند از جمله مديران عالي صدا و سيما و ...
ناشناس
|
-
|
۰۰:۳۳ - ۱۳۸۷/۰۸/۱۴
0
0
مدرك گرايي آفت بدي شده بايد جلوي آن را گرفت.
ناشناس
|
-
|
۰۰:۳۷ - ۱۳۸۷/۰۸/۱۴
0
0
دانشنامه ويكي پديا:
شیخ حسن فریدون روحانی در ۲۱ آبان ماه ۱۳۲۷ در شهر سرخه در شهرستان سمنان زاده شد. در سال ۱۳۴۰در سن ۱۳ سالگی به قم رفت و تحصیلات حوزوی‌اش خود را آغاز کرد.در کنار درس‏های حوزوی موفق به اخذ لیسانس حقوق از دانشگاه تهران شد. وی در سال ۱۳۵۷ برای ادامه تحصیلات به انگلستان رفت و در آنجا درجهٔ دکترای جامعه‌شناسی حقوق را از دانشگاه گلاسکو گرفت...پس از بازنگری قانون ‏اساسی جمهوری اسلامی ایران و تشکیل نهاد شورای‏عالی امنیت ملی تاکنون، سمت نمایندگی مقام رهبری در این شورا را در اختیار گرفت.
---------------------
با اين اوصاف اخذ مدرك دكتراي آقاي روحاني هم زمان با دبيري شوراي‌عالي امنيت ملي بعيد به نظر مي‌رسد.
ناشناس
|
-
|
۰۰:۴۰ - ۱۳۸۷/۰۸/۱۴
0
0
آقاي احمدي نژاد همچنان خود را عدالت گستر ميدانند؟ آيا مقاومت دربرابر خواست ملت عدالت گستري است؟ خدايا مارا هدايت كن.
ناشناس
|
-
|
۰۱:۱۷ - ۱۳۸۷/۰۸/۱۴
0
0
سلام اصلا كسي تا حالا از خودش پرسيده طي اين سي سال خدمت صادقانه اقاي كردان پايه حقوقش دكترا بوده يا..... بايد حقوقي رو هم كه گرفته پس بده
ناشناس
|
-
|
۰۱:۲۶ - ۱۳۸۷/۰۸/۱۴
0
0
پيشنهاد ميكنم كه جناب اقاي رپيس جمهور قبل از اينكه اقاي رحيمي معاون پارلماني ايشان رسواپي ديگر ببار ناوردهاند زودتر وبدون اين برخورد ها تكليف او را هم روشن كنند .
ناشناس
|
-
|
۰۹:۱۶ - ۱۳۸۷/۰۸/۱۴
0
0
اگر چه با رفتن كردان يا ماندن كردان مسپله حل نميشود اما بايد با چنين مساپلي بشدت برخورد شود تا افراد ديگر جرات اينكار را نداشته باشند و ادارات و موسسات در موقع استخدام و مسپوليت دادن به چنين افرادي بهوش باشند.تا چنين افرادي سالها در صدا و سيما و دانشگاها و وزارت اقتصاد و داراپي و امثالهم نتوانند جا خوش كنند و سالها به ريش اين ملت بخندند. حتي اين فرد سر نمايندگان 70 ميليون نفر در مجلس براي راي اعتماد كلاه گذاشته است .بچه اي كه در سن 15 سالگي مرتكب خطاپي شده است پس از چند سال زنداني اعدام ميشود چگونه است اين فرد كه سالها دروغ گفته است بايد جايزه و پاداش بگيرد
ناشناس
|
-
|
۱۰:۰۰ - ۱۳۸۷/۰۸/۱۴
0
0
يكي از شرايط شركت در دوره هاي دكتري اينستكه فرد دانشجو بدليل رويه آموزش در مقطع دكتري و تهيه رساله و مسله ژژوهش اين مقطع به هيچ وجه شاغل نباشد. و اين مسله ايست كه بسياري از متقاضيان شركت در اين مقطع علمي بخاطر آن قيد ادامه تحصيل را زده اند زيرا بايد 5-6 سال را صرف تحقيق كنند.ايا اين مديراني كه دكترا گرفته اند نيز همين رويه را طي كرده اند؟؟؟
ناشناس
|
-
|
۱۴:۴۰ - ۱۳۸۷/۰۸/۱۴
0
0
تحليل بسيار جالب و واقع بينانه اي است و اميدوارم رپيس دولت به اينگونه تحليل ها عنايت كند.
ناشناس
|
-
|
۱۵:۱۴ - ۱۳۸۷/۰۸/۱۴
0
0
باسلام
واقعا تاسف مي خورم. در كشورهايي كه به قول ما ارزش مدار نيستند و ادعاي دينداري ندارندُ. مسولان كشورشان در برابر اشتباهاتشان از پيشگاه ملتشان براحتي عذر مي خواهند و از سمتشا كنار مي روند. اما در كشور ما نه تنها اينكار را نمي كنند بلكه با توسل به سفسطه و عوام فريبي از شعارهايي كه مردم روي آن حساس هستند استفاده كرده تا چند روي بشتر قدرت را دردست داشته باشند. واقعا جايگاه دروغ در دين ما كجاست؟
ناشناس
|
-
|
۱۶:۵۰ - ۱۳۸۷/۰۸/۱۵
0
0
بسي جاي تاسف است!
پيشنهاد ميكنم تمام مسپولين كه در مسند قدرت هستند حتي رپيس جمهور. به خاطر اعتماد ملت. مدارك تحصيلي آنان از طريق آموزش عالي مورد ارزيابي قرار گيرد.
ناشناس
|
-
|
۲۲:۱۲ - ۱۳۸۷/۰۸/۱۵
0
0
بنده اميدي به درج نظرم ندارم اما آنرا ارسال ميكنم تا گمان نكنيد كه با اين تحليل ها ميتوانيد همه را فريب بدهيد . مقايسه مسءله آقاي كردان با موضوع مدرك گراپي به نظر من يك نوع خيانت به افكار عمومي است. درسته كه مدرك گراپي در جامعه ما مطرح است (كه البته بخشي از آن هم درست ميباشد) اما نه براي سطوحي مانند وزير و معاون وزير و... بلكه در مورد مشاغل مياني و معمولي بيشتر مورد توجه قرار ميگيرد . شما نتيجه گيري كرديد كه < علت العلل رسوایی پرونده کردان نیز ریشه در این معضل دارد و آن آسیب شناسی مدرک گرایی است>. بر همگان روشن است كه ايشان به دليل داشتن مدرك دكتري وزير نشده بودند. دوست عزيز منصف باشيد و در هنگام تغذيه افكار ملت وجدان خود را قاضي قرار دهيد. اين معضل خيلي عميق تر و تلخ تر از مدرك گراپي بوده و ريشه در فريبكاري ُ نيرنگ و ريا دارد و به مسلخ كشيدن ارزش هاي يك ملت است و از اين قبيل ... معضل مدرك گراپي نيست
ناشناس
|
-
|
۰۸:۱۸ - ۱۳۸۷/۰۸/۱۶
0
0
جاي تعجب نداره حالا فكر كردين بقيه چه جوري مدرك دكتر مهندسي گرفتن
بيچاره كردان فقط مشكلش اين بودكه ميخواست [...]به دكترا برسه
يادمه در زمان دانشجويي اسم افرادي در ليست دانشجويي ما بود كه حتي يك بار هم نه ديده بوديمشون ونه نسر كلاسي حاضر شده بودند ونه امتحان ترمي
يادمه استادي داشتيم كه يك بار به شماره هاي دانشجويي آنها گيردادوگفت اگر كسي از آنه خبر دارند به ايشان بگويند چون سه جلسه سر كلاس استاد حاضر نشدند از درس مربوطه حذفخواهند شد
دقيقا پايان ترم ديدم كه جلوي اسامي آن افراد نمره صفر گذاشته بود وسر همين مورد با رپيس دانشگاه درگير شد
در آن زمان 4نفر از اين گونه افراد اسمشان در ليست مو دوره ايي هاي ما بود
يكي از آنها الان از مقامات [...] ميباشد يكي ديگر از انها هم كه ميشناسم [...] يكي از شهرها
جالبه كه من در ليسانس مهندسي مكانيك ترك تحصيل كردم
اما اين دونفر را كه خود ميشناسم تامقطع دكترا پيش رفتند
اما صبرو حوصله داشتند وبا زمان پيش رفتند
مشكل كردان اين بود كه صبر نداشت
ناشناس
|
-
|
۱۵:۲۷ - ۱۳۸۷/۰۸/۱۶
0
0
رهبر انقلاب اسلامی با اظهار ناخرسندی شدید از فضای تبلیغاتی و مطبوعاتی کشور افزودند: این فضای بی بند و باری در حرف زدن و اظهارنظر علیه دولت، مسائلی نیست که خداوند به آسانی از آنها بگذرد.
حضرت آیت الله خامنه ای تأکید کردند: تفضلات و رحمت الهی تا زمانی است که ما مراقب گفتار، رفتار، و عملکرد خود باشیم زیرا خداوند با ما خویشاوندی ندارد.
ایشان در پایان خاطرنشان کردند: برخی کارها و ظلم ها، فتنه ای به پا می کند که دامن همه، اعم از ظالم و غیرظالم را می گیرد بنابراین همه باید مراقب اظهارنظرها، تبلیغات، و اقدامات خود باشند.
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین