آفتابنیوز : آفتاب: رئیس مجلس شورای اسلامی در خصوص انتخاب باراک اوباما رئیس جمهور جدید آمریکا، تاکید کرد: «اوباما باید علامت های درستی به مردم منطقه بدهد تا شرایط برگشت فعلی آمریکا تغییر کند».
به گزارش سرویس سیاسی آفتاب، علی لاریجانی که پیش ازظهر امروز درهمایش پنجمین دوره جایزه ملی کیفیت ایران در سالن همایشهای بینالمللی صدا و سیما سخن میگفت، با تاکید بر اینکه در استراتژی آمریکا یک بهم ریختگی و سرگشتگی وجود دارد، تصریح کرد: «این بهمریختگی باعث شده که ظرفیتی برای صداهایی که قبلا شنیده نمیشد فراهم شود».
نماینده مردم قم در خانه ملت یادآور شد: «همین سرگشتگی استراتژیک باعث شد که اوباما تئوری تغییر را مطرح کند و بر همین اساس یک همگرایی به سمت او ایجاد شد».
وی اضافه کرد: «البته من نمیخواهم نسبت به انتخاب اوباما نگاه مثبتی داشته باشم، چون به این سادگی رفتار آمریکا تغییر نمیکند اما این شرایط در داخل آمریکا هم تغییراتی ایجاد کرده و این تغییرات در همین انتخاب نشان داده شد».
لاریجانی تاکید کرد: «اوباما باید بداند تغییری که از آن سخن گفته تغییر رنگ و یک تغییر روبنایی و تاکتیکی نیست بلکه انتظار این است که این تغییرات استراتژیک باشد نه اینکه دوباره حرفهای تکراری درباره مسئله هسته ای ایران بیان شود و این به معنی گام برداشتن در جاده غلط گذشته است».
رئیس مجلس اضافه کرد: «شرایط ناگوار آمریکاییها فرصتی ایجاد کرد که جمهوری اسلامی ایران بتواند یک هوشیاری در منطقه ایجاد کند و خود آمریکاییها تنها در صورتی میتوانند توفیق داشته باشند که عزم ملی برای تغییر شرایط داشته باشند».
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به نقش موثر خود در شرایط منطقه ای بیان داشت: «امروز اعتبار ایران مثل گذشته نیست و علاوه بر این امروز دیگران به اعتبار ایران اعتراف کردهاند».
لاریجانی با اشاره به حمله آمریکا در سال 2001 به افغانستان نیز یادآور شد: «آمریکاییها به بهانه 11 سپتامبر به افغانستان حمله کردند و در آن زمان 4 هدف را برای خود دنبال کردند که یکی دستگیری بن لادن دوم دستگیری ملاعمر، سوم مبارزه با تروریسم و آخرین مورد مبارزه با مواد مخدر بود و اکنون که 7 سال از آن زمان گذشته می توان ارزیابی کرد که آنها چقدر در دنبال کردن اهدافشان موفق شدهاند. آیا ملاعمر و بن لادن را گرفته اند و آیا با تروریسم مبارزه میشود؟ و در مواد مخدر هم که افتضاح بزرگی به بار آمده چرا که در سال 2001 تنها 200 تن مواد مخدر در افغانستان تولید میشد و امسال این رقم به 9 هزار تن افزایش یافته است و جالب اینکه این مواد اکثرا در مناطقی تولید می شود که تحت تیول انگلیس است».
رئیس مجلس خاطر نشان کرد: «به دلیل مواد مخدر برای ما هم دردسر ایجاد کرده اند چرا که ما 600 میلیون دلار در سال برای انسداد مرزها و مبارزه با مواد مخدرهزینه میکنیم و این درحالی است که سازمان ملل تنها 10 میلیون دلار به این امر اختصاص داده که از این میزان 2 میلیون دلار به ایران تعلق گرفته که از این مقدار هم تا این لحظه تنها 300 هزار دلار به ما پرداخت شده است و علاوه بر این مواد مخدر تولید شده درافغانستان از فرودگاه هایی ترانزیت می شود که اداره آن دردست نیروهای ناتو است و این سیمایی از مبارزه با مواد مخدر توسط آنان است».
وی با اشاره به حمله ایالات متحده به کشور عراق که به بهانه ایجاد برج دموکراسی در این کشور ایجاد شد، خاطر نشان کرد: «بیش از 800 هزار عراقی کشته و زخمی شدند و تصور واهی آمریکا از محیط و تیر در تاریکی رها کردن باعث شده در عراق در یک گرداب بیفتند و حالا برای اینکه بعد از این همه سال دستاوردی برای خود داشته باشند به دنبال توافقنامه امنیتی هستند تا پایگاه های خود را در این کشور مستقر کنند».
لاریجانی با بیان اینکه اگر امروز یکجانبه گرایی آمریکا در دنیا شکست خورده به خاطر قدرت جمهوری اسلامی ایران در منطقه بوده است، تاکید کرد: «آمریکاییها امروز متوجه شدهاند که دنیا به همگرایی نیاز دارد و عقول سیاسی دنیا باید دور هم جمع شوند تا تدبیر درستی داشته باشند و مدیریت جهانی با قدرت نظامی دیگر امکانپذیر نیست».
نماینده قم در خانه ملت با اشاره به دستیابی جمهوری اسلامی ایران به فناوری های نوین این روند را گامی ارزشمند و ناشی از همت و غیرت ایرانیان دانست و تصریح کرد: «غربیها قصد داشتند فن آوریهای نوین را دسته بندی و تقسیم بندی کنند به نحوی که تنها کشورهای اصلی صاحب این فناوری باشند اما این پرده کنار رفت و اینکه امروز آنان مقابل ایران ایستادگی می کنند به خاطر مسئله بمب اتم و ... نیست بلکه به این دلیل است که تصور آنان این بود ایران جزء کشورهای دست دوم و دست سوم است و نباید وارد عرصه تکنولوژیهای نو شود».
رئیس قوه مقننه ادامه داد: «با استراتژی رهبران جمهوری اسلامی تا حدود زیادی در دستیابی به فن آوریهای نوین موفق بودهایم و درهمان نقاط حساسی که آنان ممانعت به عمل میآوردند ما گامهای خوبی برداشتهایم واین یک آورده بزرگ برای ایران است».
لاریجانی با اشاره به تلاش آمریکا برای ساخت نیروگاه اتمی در برخی از کشورهای منطقه خلیج فارس اظهار داشت: «مشکل ما این نیست که شما میخواهید به برخی کشورها نیروگاه اتمی بدهید بلکه مشکل ما این بود که شما میخواستید داشتن علم هستهای را طبقه بندی کنید واین را هم باید بگوییم که ما این راه را با محاسبه انتخاب کردیم و از همان ابتدا میدانستیم فشارهایی بر ما وجود خواهد داشت اما برای آینده ایران لازم بود این گامها برداشته شود و ما نسبت به اینکه میخواهید به کشورهای حاشیه خلیج فارس نیروگاه اتمی بدهید حساسیتی نداریم و حتی خوشحال میشویم اما بدانید که نمیتوانید مانع جمهوری اسلامی ایران شوید».
وی با بیان اینکه باید هرچه سریعتر در قانون سرمایه گذاری خارجی تجدید نظر شود، تاکید کرد: «امروز سرمایه سرگردان زیادی در دنیا وجود دارد و این سرمایه ها نیازمند نقاطی هستند که وارد آن شوند. لذا باید شرایط را برای ورود این سرمایه ها تسهیل کرد هر چند ممکن است مشکلاتی نیز وجود داشته باشد اما تسریع در ایجاد فضای کسب و کار می تواند شرایطی را ایجاد کند که این سرمایهها به سرعت به سمت ایران سرازیر شود».
رئیس قوه مقننه درادامه سخنان خود برداشته شدن مقررات دست و پا گیر درراه تولید کنندگان را ضروری دانست و با بیان اینکه مجلس آماده حذف قوانین مضر در راه تولید کنندگان است، اظهار داشت: «دولت میتواند با شناسایی قوانین مخل این موضوع را به مجلس اطلاع دهد و مجلس نیز آماده است قوانین مخل عرصه رقابت را بردارد چرا که ما معتقدیم کیفیت بهتر و ارزانتر در رقابت بوجود می آید و علاوه بر این برای برون گرا شدن تولید باید به سمت کیفیت بهتر و ارزانتر برویم».
لاریجانی با اشاره به اینکه هم اکنون اقتصاد ایران در حال خروج از حالت تک محصولی است، گفت: «نگاه برون گرا باعث میشود به کیفیت و قیمت توجه شود و در این فضا رقابت یک اصل است و برگزاری مسابقات در بین تولید کنندگان برای شناسایی کیفیت برتر میتواند مشوق تولید کنندگان باشد».
وی با اشاره به ابلاغ سیاست های کلی اصل 44 خاطر نشان کرد: «پیشرفت کشور در پناه رقابت واقعی رخ میدهد و نمیتوان با رقابت تصنعی انتظار پیشرفت داشت وعلت اینکه این اصراروجود دارد که اصل 44 به درستی محقق شود این است که فضای رقابت در کشور ایجاد شود».
رئیس قوه مقننه با بیان اینکه با توجه به سند چشم انداز و سیاستهای کلی نظام باید یک تغییر استراتژیک در اقتصاد کشور ایجاد شود، تاکید کرد: «اصل 44 فقط تغییر مالکیت نیست و اینکه فکر کنیم با دادن یا تکه تکه کردن شرکتهای بزرگ اصل 44 اجرا شده و یا ما کار بزرگی کردهایم اینگونه نیست چرا که سیاستهای کلی طریق، راه و روشی نو را به ما نشان میدهد و باید روح آنها را به درستی فهمید».
وی خطاب به فعالان تولیدی کشور که درپنجمین دوره جایزه ملی کیفیت ایران که به مناسبت روز ملی کیفیت برگزار شد، حضور داشتند تاکید کرد: «شما بازوان مهم و پرقدرت تولید کشور هستید و از اینکه موسسه استاندارد به موضوع برگزاری مسابقه برای تعیین برگزیدگان کیفیت اهمیت میدهد تشکر میکنم واین را یک گام نیکو برای بهبود کار تولید در کشور میدانم».
نماینده قم درخانه ملت با اشاره به نصوص اسلامی که در رابطه با کسب وکار وجود دارد، بیان داشت: «هر کس خود را به درستی بشناسد کلید سعادت را یافته و این موضوع در رفتارهای جمعی زمینه ظهور پیدا می کند وکشوری که خود را بهتر بشناسد طریق را به نیکویی طی خواهد کرد اما اگر در فهم واقعیات وهم آلود حرکت کنم در مسیرخود با فرود و بحران مواجه می شود بنابراین فهم درست ازموقعیتی که در آن قرار داریم اولین گام برای این است که به نقطهای که هدفگذاری کرده ایم برسیم».
لاریجانی با بیان اینکه در شرایط فعلی به دلیل به هم تنیدگی و ارتباطات جوامع نمیتوان از جهانی سازی غفلت کرد، یادآور شد: «در زمانهای زندگی میکنیم که نوعی هم سرنوشتی برای همه کشورها وجود دارد. بنابراین برای فهم شرایط خود باید به شرایط دیگران هم توجه داشت و شرایط ما منتزع از شرایط دیگران و وضعیت بین المللی نیست».
وی جمعیت جوان ایران را از دیگر مولفههای قدرت کشور دانست و گفت: «اخیرا به کشور فنلاند سفر کرده بودم و در این کشور مهمترین نگرانی این بود که جمعیت کشورشان در حال پیر شدن است اما ایران دارای ثروت بزرگ نیروی جوان تحصیل کرده است و علاوه براین از نظر موقعیت ژئوپلوتیک ایران موقعیت برجستهای دارد که باید با دید فرصت به این ویژگیها توجه کرد تا بتوان از این فرصت ها و امتیازات بهره گرفت».
لاریجانی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه ایران از فرهنگ غنی اسلامی عظیمی برخوردار است، تصریح کرد: «ما در فضای فرهنگ غنی اسلامی تنفس میکنیم و این فضا هر چه رشد یابد بر فرهنگ ما تاثیر گذار خواهد بود».
رئیس مجلس درخاتمه با اشاره به احادیثی از پیامبراعظم و حضرت علی (ع) تاکید کرد: «ما باید مشوق کسانی باشیم که دنبال تولید ثروت هستند چرا که از نظر پیامبر اکرم کسانی که می خواهند لباس عبادت بپوشند باید در راه تولید و کسب حلال گام بردارند ضمن اینکه روایتی نیز از حضرت علی (ع) نقل شده که می فرماید اگر تدبیر نیکو در کار باشد سرمایه اندک بالندگی به دنبال دارد اما اگر تدبیر نیکو نباشد ثروتهای کلان به باد داده میشود».
گفتنی است در پایان این مراسم به تعدادی از برگزیدگان تولید کشور توسط علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی و علی اکبر محرابیان وزیر صنایع و معادن جایزه برتر کیفیت اهدا شد.