آفتابنیوز : آفتاب: رییس جمهور سابق کشورمان گفت: «برای آمدن یا نیامدن به انتخابات ،مشغول مطالعه و فکر کردن هستم البته اوضاع کنونی را به نفع اسلام، انقلاب، ایران و ولایت فقیه نمیدانم و اگر همه به این نتیجه و توافق برسیم؛ راه برای خدمت باز است».
بهگزارش سرویس سیاسی آفتاب، حجت الاسلام والمسلمین سید محمد خاتمی در دیدار با اعضای شورای مرکزی ،دفتر سیاسی حزب مردم سالاری و نمایندگان دفاتر این حزب در استانها گفت: «باید از نظر روانشناسی اجتماعی و جامعه شناسی بررسی شود چرا ایران با این موقعیت و امکانات مهمی که داشته و با اینکه پیشتاز جامعه مدنی در دنیای اسلام بوده است؛ بحث های سیاسی و حقوقی و بینشهای روشن شیعی مردم زودتر از جاهای دیگر در اینجا مطرح می شود؛ نتوانستهایم برای استقرار مردم سالاری، پیشرفت همه جانبه کشور و اعتلاء جامعه ایران مسیر ثابت و مطمئنی پیدا کنیم»؟
وی خاطرنشان کرد: «آگاهی مردم ایران نسبت به اوضاع ،در مقایسه با سایر کشورها قابل تقدیر است زیرا خیلی خوب قضاوت میکند ولی این آگاهی باید تبدیل به حرکت شود و وضعی را ایجاد کرد که بتوان به آن تکیه کرد».
خاتمی بااشاره به محبوبیت قهرمانان در کشورگفت: «متاسفانه بسیاری از این قهرمانان در زمان خود تنها ماندند ولی در زمانهای بعد به عنوان قهرمان مورد ستایش قرار میگیرند».
رییس جمهور سابق کشورمان با اشاره به شخصیت استثنایی امام خمینی (ره) گفت: «امام ابتدا قهرمان و فوقالعاده تنها بود و سپس موج مردمی آمد و انقلاب عظیمی ایجاد شد و امام آنقدر هوشیار بود که تمام تلاش خود را بکار برد تا آن شخصیت کاریزمایی فردی تبدیل به سیستم اجتماعی شود. همانطور که قانون اساسی با رای قاطع مردم تایید شد؛ اصل نظام نیز به رای گذاشته شده و جمهوری اسلامی مستقر شد و ایشان بیش از همه تاکید و اصرار داشتند که میزان رای مردم است و جریان باید متکی بر رای و اراده مردم باشد».
رییس موسسه بینالمللی گفتگوی فرهنگها و تمدنها با اشاره به اینکه" اندیشه ما باید با واقعیت در رابطه باشد و واقعیت هم از پشتوانه اندیشه بر خوردار باشد" اظهار داشت: «مساله مهم این است که خواست جامعه ما روشن است؛ مهمترین کار اصلاح طلبی این است که بتواند دردهای مزمن که ریشه در گذشته دارد و دردهای امروز جامعه را بشناسد و درمان کند یا راه درمان را نشان دهد».
خاتمی تصریح کرد: «مشخص کردن اندیشه اصلاح طلبی در کشور بسیار مهم است».
وی در ادامه گفت: «اولین گام شناخت درد است که خوشبختانه لااقل در مواردی این درد شناخته شده است و این شناخت هم در جامعه وجود دارد چون در هر جایی که در این 150 سال گذشته رجوع کنیم همه از استبداد، وابستگی و عقب ماندگی رنج بردهاند که درد مشترک همه ماست و هنر انقلاب اسلامی این بود که برای درمان درد بر هویت فرهنگی مردم یعنی دین تکیه کرد».
سید محمد خاتمی با طرح این سوال که چرا حزب در کشور ما هزینه دارد؟ خاطر نشان کرد: «باید کاری کنیم که احزاب واقعا نمایندگی مردم را بکنند و مردم به این رشد برسند که هزینه حزب را بدهند بنابر این پشتوانه حزب باید مردم باشد نه دولت !اگر از دولت انتظار کمک داشته باشیم صد درصد دولت از آن حزب توقع حمایت دارد و آن موقع آزادی از احزاب گرفته میشود».
رییس جمهور سابق کشورمان تاکید کرد: «وجه مشترک همه احزاب اصلاح طلب باید این باشد که چگونه به فکر واحد برسیم . ما خواهان نقشه راه و اصول راهنمای عمل هستیم».
وی گفت: «ما میتوانیم روی اصول به توافق رسیم؛ (گرچه کمی دیر شده است) چون آن تفکر مبتنی بر خواست ملت است خیلی ساده به صورت گفتمان در جامعه در میآید و مردم را حرکت میدهد و مردم احساس حضور خواهند کرد و آن موقع نگران این نخواهیم بود که شعارها و احساسات خاص در این زمینه اثر کند».
خاتمی بار دیگر درباره حضور خود در انتخابات سال آینده گفت: «برای آمدن یا نیامدن مشغول مطالعه و فکر کردن هستم. البته اوضاع کنونی را به نفع اسلام، انقلاب، ایران و ولایت فقیه نمیدانم و اگر همه به این نتیجه و توافق برسیم راه برای خدمت باز است».
وی در ادامه افزود: «ما در دولت اصلاحات حتی یکدفعه از منافع اصولی مان عبور نکردیم؛ سیاست بینالمللی ما کمترین هزینه و بیشترین فایده را به همراه داشت. ما بر روی عزت و اصول انقلاب ایستادیم و ایستادهایم. اگر ایران بخواهد پیشرفت کند نیازمند امنیت است و برای داشتن امنیت نباید از اصول بگذریم».
خاتمی همچنین با اشاره به اینکه افتخار دولت اصلاحات رساندن تورم به 11 درصد بود گفت: «برای تک نرخی کردن ارز که جراحی بزرگی در اقتصاد کشور بود چهار درصد افزایش تورم را تحمل کردیم تا جلوی فسادهای رانتی گرفته شود».
رییس جمهور سابق کشورمان اظهار داشت: «ما تجربه 8 سال دولت اصلاحات را پیش رو داریم و نقطه ضعفها و قوتها را میدانیم و حتما باید کاری کنیم که وضع کنونی تداوم پیدا نکند. شخصا اشتیاقی به کاندیداتوری ندارم ولی آبرو و حتی جان ما در برابر انقلاب و مردم و کشور چیزی نیست که نتوان از آن گذشت».
خاتمی در پایان تاکید کرد: «همه ما انقلاب و نظام را دوست داریم و ایرانی سربلند و با عزت میخواهیم و میخواهیم تهدیدها علیه کشور کمتر باشد و رهبری در اوج عزت باشد و هیچ کداممان نمیخواهیم ایران و انقلاب ذرهای لطمه ببیند».
وی افزود: «اگر حرف و جدیتی هست بر سر این است که چگونه بتوان این انقلاب و نظام را بهتر حفظ و به مردم بزرگوار و برای عزت ایران خدمت کرد».