آفتابنیوز : آفتاب: دبيركل حزبالله لبنان طی سخنانی به مناسبت روز شهيد كه از طريق تلويزيون برای مردم لبنان و طرفداران اين حزب در ضاحيه بيروت پخش شد، ضمن گراميداشت ياد و خاطره شهدای مقاومت ارتش و ملت لبنان تاكيد كرد: «مقاومت لبنان اكنون آمادهتر از هر زمانی است».
به گزارش سرویس بین الملل آفتاب به نقل از الجزیره، سيد حسن نصرالله دبيركل حزبالله لبنان، طی سخنانی به اين مناسبت ياد و خاطره تمامی شهدای مقاومت لبنان، گروههای مقاومت اسلامی، ارتش لبنان و مردم بيگناه اين كشور را كه در حملات صهيونيستها به شهادت رسيدهاند گرامی داشت.
وی با اشاره به عمليات شهادت طلبانه احمد قصير شهيد لبنانی كه روز شهيد نيز به دليل رشادت وی به اين نام موسوم شد، گفت: «عمليات شهادت طلبانه احمد قصير قویترين عمليات در تاريخ اسراييل از زمان شكلگيری اين رژيم بود و میتوان آن را اولين عمليات شهادت طلبانه در تاريخ بحران اعراب و اسراييل خواند و بايد آن را قویترين عمليات از نظر فنی و نظامی دانست كه به كشته شدن 140 نيروی اسراييلی و اعلام سه روز عزای عمومی توسط رهبران اين رژيم منجر شد و بايد آن را در كنار پيروزی مقاومت در جنگ ژوييه 2006 اساس پيروزیهای بزرگ لبنان دانست كه مفهوم انسانيت، جوان، مقاومت و شهدای آن را برای همگان تشريح كرد».
سيد حسن نصرالله در ادامه با اشاره به پرونده داخلی لبنان تاكيد كرد: «ما از ادامه تلاشها برای آشتی ملی در لبنان و انجام گفتوگوهای آشتی ملی با همه گروههای لبنانی حمايت میكنيم و امروز كه لبنانیها موفق به انتخاب ميشل سليمان به عنوان رييس جمهور جديد و تشكيل دولت متحد ملی شدهاند، در آستانه انتخاباتی سرنوشت ساز و مهم قرار گرفتهاند كه منافع ملی همه آنها محسوب میشود».
وی افزود: «حفظ آرامش لبنان در آستانه انتخابات پارلمانی به نفع همه است و فضای سياسی آرام، منافع همه را تامين میكند».
وی با تاكيد بر حق تمامی احزاب و گروهها مبنی بر بيان نظريات و آراءشان خاطر نشان كرد كه همه میتوانند بدون تكذيب و يا متهم كردن ديگری از اين حق مهم استفاده كنند. اين روند مصالحه و آرامش بايد هم چنان ادامه يابد تا جايی كه لبنان برای رويارويی با تمام بحرانها آماده باشد.
دبيركل حزبالله لبنان يكی از مهمترين شروط حفظ آرامش در اين كشور را خودداری از متشنج كردن اوضاع و پايبندی به اصول اخلاقی و سياسی در هر گونه انتقاد دانست.
وی تاكيد كرد كه حزبالله لبنان خواهان برگزاری انتخابات پارلمانی در زمان تعيين شده آن و رفتن به سوی انتخاباتی سالم و شفاف است.
وی هم چنين بر ضرورت اصلاح قانون انتخابات لبنان و كاهش سن انتخابات به 18 سال تاكيد كرد و عدم اصلاح اين قانون را به معنای نقض حقوق جوانان دانست.
سيد حسن نصرالله در ادامه با اشاره به حملات و انفجارهايی كه نيروهای ارتش و غير نظاميان لبنانی را هدف قرار داد و هم چنين حملات عليه غير نظاميان در سوريه و اعتراف گروههای تروريستی و اتهاماتی كه در اين خصوص رد و بدل شده است، گفت: «ما خواهان انجام تحقيقاتی جدی در اين خصوص و ارايه مدارک و دلايل مناسب برای اثبات اتهامات هستيم و ديگر اينكه مردم را در جريان كامل اين تحقيقات قرار دهند».
وی ضمن استقبال از همكاریهای سوريه و لبنان در زمينه امنيتی طی نشست اخير وزيران كشور دو طرف در مشق عنوان داشت: «ما خواهان تحكيم، گسترش و عدم تعطيلی اين همكاریها به هر بهانهای هستيم، چون تضمين كننده امنيت و منافع دو كشور است. لذا بايد تحقيقات لازم انجام شود تا به كشف حقايق كمک كند».
دبيركل حزبالله لبنان در ادامه تاكيد كرد: «صهيونيستها از جنگ ژوييه 2006 تاكنون هم چنان به تلاشهايشان جهت كارشكنی در لبنان و حمله به اين كشور ادامه میدهند و مانورها و آموزشهای نظامی اين رژيم بر اين مساله تاكيد دارد. ارتش اسراييل پس از شكست فاحشش در جنگ ژوييه 2006 با انجام اين رزمايشها و آموزشها در شمال سرزمينهای اشغالی و بلنديهای اشغال شدهی جولان سوريه و مرزهای لبنان و فلسطين اشغالی سعی دارد تا ضمن هماهنگ نمودن نيروهای دريايی هوايی و زمينی خود، اشكالات و نقضهای نظامیاش را جبران كند».
اين مقام بلندپايه حزبالله لبنان گفت: «اسراييل به دنبال آمادگی جهت انجام جنگ عليه سوريه و لبنان در آن واحد است و در اين راه علاوه بر آموزشها و رزمايشها به دنبال جمع آوری اطلاعات چه از طريق هواپيمای تجسسی در جنوب و چه از طريق شبكههای جاسوسی و نيز تقويت اين شبكهها و تماس با مزدوران قديمی و جديدش در لبنان است».
وی افزود: «فعاليتهای جاسوسی رژيم صهيونيستی در لبنان ادامه دارد و شبكه جاسوسی كه اخيرا شناسايی شد، يكی از شبكههای متعدد جاسوسی اسراييل در منطقه است كه يک دستاورد امنيتی برای لبنان محسوب میشود و جا دارد از اطلاعات ارتش و سازمانهای امنيتی لبنان به دليل شناسايی اين شبكههای خطرناک تقدير كنيم».
وی ادامه داد: «ما بايد از اين پس بيشتر هوشيار باشيم به ويژه آنكه تلاش امنيتی برای ترور رهبران مقاومت همچون ترور حاج عماد مغنيه نيز افزايش يافته است».
سيد حسن نصرالله با اشاره به تلاشهای در حال جريان برای انجام عملياتهای خرابكارانه در لبنان گفت: «اسراييل پشت بسياری از عملياتها و تروها در لبنان است و سعی دارد تا امنيت ملی كشور را از بين ببرد و به اين ترتيب لبنان را شكست دهد».
وی تصريح كرد: «يكی ديگر از دسيسههای دشمن ايجاد جنگ روانی و تبليغاتی با استفاده از رسانهها، سايتها و شبكههای عربی است كه با اشاعهی شايعات و نشر اكاذيب و توهمهای ساختگی سعی در از بين بردن امنيت لبنان دارند. در اين ميان مردم لبنان و احزاب سياسی آن كه متضررين اصلی اين حملات هستند بايد به دنبال چارهای جهت رويارويی با اين تهديدها باشند كه مهمترين راهكار آن گسترش دامنه مذاكرات ملی و تعيين استراتژی دفاعی ملی برای لبنان است كه بايد هر چه سريع نهايی شود».
وی امنيت حاكميت و صلح لبنان را با موضوع استراتژی دفاعی مرتبط دانست و تدوين اين استراتژی را در نزديكترين زمان ممكن خواستار شد.
سيد حسن نصرالله با اشاره به اظهارات وزير دارايی لبنان در مذاكرات ملی اخير مبنی بر فقدان بودجه كافی جهت تجهيز ارتش به سلاحهای پيشرفته و مجهز و پيشنهاد وی مبنی بر روی آوردن به اجرای قطعنامههای بينالمللی گفت: «ما به رای و نظر اين وزير احترام میگذاريم اما همانطور كه دولت مبالغی هنگفت را برای طرحهای مختلف هزينه میكند بايد تجهيز ارتش لبنان و نيروهای هوايی و دفاعی آن را در اولويت قرار دهد. هيچ اختلافی در خصوص استراتژی دفاعی بين احزاب سياسی وجود ندارد. ارتش نقش اساسی را در اين خصوص ايفا میكند. ما نيز معتقديم كه بايد ارتش قوی و مجهز داشته باشيم كه به سيستمهای دفاع هوايی و ضد موشكی مجهز باشد و ما نيز از اين ارتش حمايت خواهيم كرد».
سيد حسن نصرالله گفت: «اما در خصوص موضوع قطعنامههای بينالمللی بايد بگويم كه قطعنامههای شورای امنيت از هيچ كس حمايت نمیكند و تجربه در لبنان، سوريه، ايران، عراق و ديگر كشورها اين موضوع را ثابت كرده است همانطور كه 60 سال تجربهی تلخ و دردناک برای مردم ما با صهيونيستها و سروران آمريكايی آنها اين موضوع را به اثبات رسانده است و نتوانسته ملت ما را قانع سازد كه اين قطعنامهها از آنها حمايت میكند. آنچه كه از مردم حمايت میكند، مقاومت اسلامی است».
وی افزود: «آنچه كه ما اكنون نياز داريم ايجاد يک استراتژی دفاعی است و اين يک مسووليت ملی است كه بايد به آن عمل كنيم و پذيرش آن كتفهای قدرتمند و مردانی بزرگ را میطلبد كه بتوانند حرمت خون شهدايی را كه موجب شد امروز بيروت، صيدا، مرجعيون و بنت جبيل از اشغالگریها آزاد شوند و مردم، وطن، كرامت و شرافت آنها حفظ شود، نگه دارند».
دبير كل حزبالله لبنان گفت: «علاوه بر آن ما در لبنان مردان و مبارزانی را داريم كه شب و روز از جنگ ژوييه تاكنون جدی و آماده برای دفاع از ملت و خاک كشورشان هستند؛ شب و روز تلاش میكنند تا لبنان قویتر از گذشته باشد».
وی افزود: «اين مقاومت در كنار ارتش مردمی، با جديت هر چه تمامتر به وظايفش عمل میكند و به رغم جنگهای روانی كه برای آن ايجاد میشود امروز قویتر از هر زمانی است و پای هر اسراييلی را كه قصد تجاوز به خاک كشورش را داشته باشد قطع خواهد كرد و امروز لبنانیها مطمئن هستند كه قلبها و چشمان مجاهدان و مبارزان مقاومت شب و روز مراقب آنهاست».
دبير كل حزبالله لبنان هم چنين حمايت از سازمان اطلاعات ارتش و سازمانهای امنيتی اين كشور را جهت متلاشی كردن شبكههای جاسوسی ضروری دانست.
وی در ادامه با اشاره به كنفرانس گفتوگوی اديان كه قرار است در نيويورک برگزار شود، گفت: «متاسفانه شاهد هستيم كه از شيمون پرز رييس جمهور، تزيپی ليونی وزير امور خارجه و ديگر صهيونيستهای اسراييلی برای مشاركت در اين كنفرانس دعوت شده است كه ما از سفير عربستان میخواهيم در خصوص اين موضوع و هويت دعوت شدگان به اين كنفرانس توضيح دهد».
دبير كل حزبالله لبنان گفت: «ما هم چنين از تمامی كشورهای عربی و اسلامی دعوت شده به اين كنفرانس میخواهيم تا برای ممانعت از حضور اين تروريستها و جنايتكاران جنگی در كنفرانس گفتوگوی اديان تلاش كنند، زيرا اين افراد به واقع چيزی از اديان و گفتوگوهای اديان نمیدانند. جنبش صهيونيسم يک جنبش نژادپرست است همانطور كه اسراييل يک رژيم نژادپرست است، به همين دليل بر اساس حفظ حرمت خون شهيدان از كشورهای اسلامی و عربی میخواهيم تا مانع از حضور اسراييلیها در اين كنفرانس شوند و نگذارند شيمون پرز قاتل در اين كنفرانس شركت كند؛ در حالی كه حرمت بيتالمقدس نقض میشود، منازل فلسطينيان ويران میشود، حملات يهوديان تندرو عليه فلسطينيان در كرانه باختری افزايش میيابد و تحريم عليه يک و نيم ميليون غير نظامی بيگناه در غزه شدت میيابد، هيچ توجيهی برای شركت شيمون پرز در اين كنفرانس و نشست و تسامح كشورهای عربی و اسلامی با جنايتكاران در زير يک سقف و تحت يک عنوان به نام گفتوگوی اديان وجود ندارد».
وی هم چنين با اشاره به مساله انتخابات آمريكا گفت: «اين مساله بايد از دو زاويه بررسی شود».
يكی اين كه مردم آمريكا به پای صندوقهای رای رفتند و فرصتی يافتند تا جورج بوش، دولت وی و حزب حاكمش را به دليل اين سياستهای نادرست سياسی و اقتصادیاش مواخذه كنند؛ دولتی كه جز جنگ در منطقه از جمله عراق و افغانستان و كشتن هزاران تن از مردم بيگناه در اين دو كشور، پاكستان و اخيرا در سوريه تحت عنوان جنگ عليه تروريسم دستاوردی نداشت كه بايد جنگ ژوييه سال 2006 اسراييل عليه لبنان را نيز به آن اضافه كرد؛ زيرا اين جنگ چه از نظر حمايت از اسراييل، تصميمگيری و اداره جنگ آمريكايی بود كه حتی در شكست نيز بايد آن را شكستی برای آمريكا دانست.
دبير كل حزبالله لبنان گفت: «آمريكايیها با اين انتخابات ايستادند و به جهانيان گفتند كه سياست دولتشان شكست خورده. همانطور كه در كل جهان، منطقه و حتی لبنان شكست خورده است و همانطور كه آيتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی تاكيد كردند كه آمريكا در لبنان شكست میخورد و اين امر نيز محقق شد به رغم آنكه گفته شده بود ايشان گفتند ما آمريكا را در لبنان شكست میدهيم. كسی كه آمريكا را در لبنان شكست داد، مردم لبنان بودند همانطور كه مردم فلسطين، آمريكا را در فلسطين شكست دادند و مردم عراق و افغانستان نيز آمريكا را در اين دو كشور شكست دادند».
وی افزود: «آيت الله خامنهای رهبری بزرگ هستند كه به قدرت و اراده و عزم ملتهای منطقه اعتماد داشته و شكست اشغالگران در پيروزی مقاومت را پيش بينی كرده بودند».
سيد حسن نصرالله گفت: «ما از شكست جان مک كين نامزد جمهوری خواه در آمريكا در انتخابات خوشحال هستيم اما نبايد به باراک اوباما رييس جمهور منتخب اين كشور و سياستهايش خيلی خوش بين باشيم».
وی با اشاره به شعارهای اوباما مبنی بر تغيير و تحولات در سياستهای آمريكا گفت: «موضوع سياست و منافع مساله ديگری است و نبايد زياد بر اين تغييرات حساب كرد».
وی ادامه داد: «من قصد پيش داوری ندارم اما معتقدم كه مردم ما بايد بر عزم و اراده و قدرت خويش حساب كنند و تلاش نمايند تا در تمامی عرصهها اعم از سياست، وحدت، علم، فرهنگ، اقتصاد، بنيان اجتماعی و نظامی و يكپارچگی ملت قدرتمند شوند زيرا هنگامی كه شما قوی باشيد همه دنيا به شما احترام میگذارد لذا حساب كردن بر اين تغييرات در صورتی كه ضعيف باشيد سودی برايتان ندارد».
وی هم چنين تاكيد كرد: «تضمين وجود كرامت، آزادی، شرف و عزت ما همان خونی است كه در رگهايمان جاری است؛ همان خونی كه در رگ شهدای بزرگ مقاومت جاری بود چنانچه بر اين اصل اعتماد كنيم میتوانيم از موضع قدرت سخن بگوييم و سربلند باشيم».