آفتابنیوز : آفتاب: وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: «فضای آزاد فعلی حاكم بر مطبوعات نتيجه عملی انقلاب اسلامی است».
به گزارش خبرنگار اجتماعی آفتاب، محمد حسين صفار هرندی وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی كه در مراسم افتتاحيه پانزدهمين جشنواره و نمايشگاه با بررسی وضعيت مطبوعات كشور در پيش از انقلاب و پس از آن اظهار داشت: «مقايسه وضعيت گذشته امروز و ديروز مطبوعات كشور موجب افتخار و غرور برای هر ايرانی است».
صفار هرندی با اشاره به اینکه که در قبل از انقلاب تعداد نشریات کشور 200 عنوان بود و امروز به بیش از 3000 عنوان رسیده است، ادامه داد: «در حال حاضر حدود سه هزار و 500 نشريه در كشور مجوز دارند و از اين تعداد حدود دو هزار و 900 نشريه در حال انتشار هستند که از اين تعداد حدود 150 عنوان به صورت روزنامه منتشر میشوند».
وی با بيان اينكه افتخار دولت نهم اين است كه از مجموع اين تعداد مجوز يک هزار و 60 عنوان نشريه در اين دوره صادر شده است، تصريح كرد: «فضای حاكم بر نشريات كشور، فضای توام با آزادی و اطلاعرسانی جامع الاطراف است و قطعا مخالفان اين مهم، توسط ديگران هو خواهد شد».
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به انتقادات گزنده مطبوعات منتقد عليه مديران و دولتمردان افزود: «برخی از شخصيتها در ارتباط با فضای فعلی حاكم بر مطبوعات اظهار نگرانی میكنند در حالی كه زمانی كه خود اينها مسئول بودند در برابر برخی انتقادات آشفته شده و حتی در برابر تريبونها گريستند و تعجب میکنم این افراد با این سطح تحمل امروز چگونه از شرایط مطبوعات کشور ابراز نگرانی میکنند».
وی اظهار داشت: «هيچگاه در مطبوعات كشور شرايط برای ابراز انديشه و طرح نگاههای مختلف به اندازه امروز فراهم و ميسر نبوده است».
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی با بيان اينكه انتقاد سازنده در مطبوعات جای هيچ بحثی ندارد گفت: «توقع دولت از مطبوعات اين است كه فعاليتها و اقدامات دولت را بر اساس واقعيت به مردم اطلاع دهند».
صفارهرندی اضافه کرد: «فضای آزاد فعلی حاكم بر مطبوعات كشور محصول و نتيجه عملی انقلاب اسلامی، مولود مردم و نظام مردمی اسلامی است و بايد بابت اين موهبت خداوند را شكر كنيم».
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه سخنان خود با بيان اينكه وضعيت مطبوعات كشور به لحاظ تعداد عناوين منتشره خوب است خاطر نشان كرد: دغدغه و نگرانی ما از كمبود تيراژ مطبوعات كشور است كه مطابق با خواست و انتظار نيست».
وی عمده دليل اين مشكل را آشنايی بيشتر مردم ما با فرهنگ شفاهی دانست و گفت: «مردم بيشترين اطلاعات خود را از طريق ارتباطات محاورهای كسب میكنند».
صفار هرندی خطاب به مطبوعات و خبرگزاريها گفت: «اگر خواهان حفظ كيان و دفاع از موجوديت رسانه هستيم بايد در كار خود برای بازنگری فعاليتها آسيبشناسی كنيم».
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان اظهار داشت: «اعتقاد دارم كه بخش قابل توجهای از بیمهری مردم به رسانههای مكتوب به دليل صدور پيام يک سويه از جانب ما و عدم دريافت بازخورد اطلاعات از سوی مردم است».