طی بیست، ۵۷۸ خبرنگار در عراق و سوریه که شاهد جنگ و درگیری بودهاند، جان خود را از دست دادهاند. بر این اساس، از مجموع خبرنگاران کشته شده در سطح جهان، بیش از یک سوم در عراق و سوریه بوده است.
برپایه گزارش این نهاد غیر دولتی، طی این مدت در مکزیک ۱۲۵ خبرنگار، در فیلیپین ۱۰۷ خبرنگار، در پاکستان ۹۳ خبرنگار، در افغانستان ۸۱ خبرنگار و در سومالی ۷۸ خبرنگار کشته شده است و مردان بیش از ۹۵ درصد خبرنگاران کشته شده را تشکیل میدهند.
به گزارش الفرات، همچنین سالهای ۲۰۱۲ و ۲۰۱۳ میلادی سیاهترین سال طی بیست سال گذشته برای خبرنگاران بوده است به طوری که به ترتیب طی این دو سال ۱۴۴ و ۱۴۲ خبرنگار کشته شدهاند که دلیل اصلی، درگیریهای سوریه بوده است.
پس از دو سال مذکور تا سال ۲۰۱۹ میلادی شاهد آرامش تدریجی و کاهش تلفات خبرنگاران هستیم تا اینکه در سال ۲۰۲۲ میلادی بار دیگر آمار رو به افزایش مینهد و در این سال ۵۸ خبرنگار به هنگام پوشش رخدادها کشته شدند که جنگ روسیه و اوکراین از مهمترین دلایل آن است.
در بین کشورهای اروپایی، بعد از روسیه، اوکراین خطرناکترین کشور برای خبرنگاران محسوب میشود به طوری که طی ۲۰ سال، ۲۵ خبرنگار در روسیه کشته شده است در اوکراین نیز ۲۰ خبرنگار طی این مدت جان خود را از دست داده است.
پس از این دو کشور، ترکیه و فرانسه سومین و چهارمین کشور خطرناک برای خبرنگاران به شمار میرود.
بر اساس گزارش گزارشگران بدون مرز، آمارها نشان میدهد خبرنگارانی که در مناطق عاری از جنگ کشته شدهاند بیشتر از مناطق جنگ زده بوده است و دلیل آن هم تحقیقات درباره جرایم سازمان یافته و فساد عنوان شده است.
این سازمان غیر دولتی در پایان آورده است، کشته شدن نیمی از خبرنگاران در سال ۲۰۲۲ میلادی در قاره امریکا (مکزیک، برزیل، کولومبیا و هندوراس) نشان میدهد که این منطقه خطرناکترین منطقه برای رسانهها است.