کد خبر: ۸۱۷۹۸۹
تاریخ انتشار : ۱۸ دی ۱۴۰۱ - ۲۳:۰۷
تبلیغات

۶ مزیت مهم دستگاه اکسیژن‌ساز نسبت به کپسول اکسیژن

با توجه به اینکه بیماران تنفسی نیاز مداوم به اکسیژن‌درمانی (اکسیژن‌تراپی) دارند تا میزان اکسیژن خون آن‌ها افت نکند و بتوانند با استفاده از دارو‌هایی که پزشک معالج برای بیمار تجویز کرده، روند درمانی خود را انجام دهند، دستگاه اکسیژن‌ساز از کپسول اکسیژن بسیار بهتر است.
۶ مزیت مهم دستگاه اکسیژن‌ساز نسبت به کپسول اکسیژن
آفتاب‌‌نیوز :

چه در معرض آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ باشیم و چه بیماری بستری در منزل داشته باشم، ممکن است از خود پرسیده باشیم که چه راه حلی برای مشکل بیمار ما وجود دارد؟ یکی از این راه حل‌ها رساندن اکسیژن بیشتر به بیمار است.

چه کسانی نیازمند دستگاه اکسیژن ساز یا کپسول اکسیژن هستند؟

افراد زیادی در زمانی که به بیماری‌های ریوی مانند عفونت شدید ریوی، کرونا، آنفلوانزا و بیماری قلبی تنفسی مثل نارسایی حاد تنفسی مبتلا می‌شوند یا حتی در روز‌هایی که آلودگی هوا زیاد است دچار سرفه می‌شوند در نشانه‌ای با یکدیگر اشتراک دارند. این نشانه، تنگی نفس است که پس از مراجعه به پزشک مشخص می‌شود این افزاد نیازمند استفاده از اکسیژن با خلوص بالاتری هستند.

نیاز متقاضی، به اکسیژن با خلوص بیشتر

برای استفاده از اکسیژن با خلوص بالاتر، نیاز به دستگاه اکسیژن‌ساز یا کپسول اکسیژن داریم تا با میزان بیشتری از اکسیژن که دریافت می‌شود، میزان اکسیژن خون بیمار بالا برود و از عوارض خطرناک بیماری بکاهد.

دستگاه اکسیژن ساز چه دستگاهی است؟

دستگاه اکسیژن ساز (Oxygen Concentrator) دستگاهی کمک تنفسی است که برای افرادی که به بیماری‌های تنفسی و قلبی ریوی مبتلا هستند، اکسیژن با خلوص بالا (بالای ۹۵%) تولید می‌نماید. دستگاه اکسیژن ساز، اکسیژن محیط اطراف را (با خلوص تقریبی ۲۱% است) جذب کرده، از موتور دستگاه عبور داده، به اکسیژن با خلوص ۹۴ % تبدیل می‌کند و از طریق ماسک اکسیژن و یا سوند اکسیژن نازال، به بیماران تنفسی می‌رساند. این نوع از دستگاه اکسیژن ساز خانگی وزنی حدود ۲۲ تا ۲۵ کیلوگرم داشته، مناسب استفاده در منزل است.

مکانیسم دستگاه اکسیژن‌ساز برای تولید اکسیژن با خلوص بالای ۹۵ درصد چگونه است؟

دستگاه اکسیژن‌ساز به صورت متمرکزکننده عمل می‌کند. یعنی هوای محیط اطراف را که شامل گاز‌های هیدروژن، اکسیژن، نیتروژن و بسیاری از گاز‌های دیگر است از موتور خود عبور می‌دهد. سپس فقط به گاز اکسیژن واکنش نشان می‌دهد و خلوص آن را بالا می‌برد. در گام بعدی، از راه سوند نازال اکسیژن یا ماسک اکسیژن، بیمار به کمک دستگاه، اکسیژن تراپی (اکسیژن درمانی) می‌شود و میزان اکسیژن خون شریانی بیمار به وسیله دستگاه مانیتورینگ علائم حیاتی پایش می‌گردد. زئولیت موجود در دستگاه اکسیژن ساز، با اکسیژن واکنش نشان داده، غلظت اکسیژن را بالا می‌برد، گاز‌های دیگر مثل نیتروژن را از خود عبور می‌دهد و هیچ گونه پاسخی به عبور گاز‌های هیدروژن و نیتروژن نمی‌دهد.

کپسول اکسیژن چیست؟

کپسول اکسیژن در اصل ظرفی فولادی یا آلومینیومی است که اکسیژن را ذخیره می‌نماید. این دستگاه در مراکز پزشکی یا خانه برای رساندن اکسیژن مکمل به بیمار استفاده می‌شود. (سطح اکسیژن را می‌توان با استفاده از یک پالس اکسی متر بررسی کرد). در بالای کپسول اکسیژن، یک تنظیم‌کننده جریان (مانومتر اکسیژن)، اکسیژن تحت فشار مخزن را به یک جریان خاص قابل اندازه‌گیری تبدیل می‌کند که با واحد لیتر در دقیقه شناخته می‌شود. مانومتر معمولاً برای بیمارانی که به طور متناوب به اکسیژن نیاز دارند استفاده می‌گردد و سبب می‌شود که کاربر به‌راحتی بتواند میزان اکسیژن را مدیریت کند، از هدررفتن آن جلوگیری شود و کارایی کپسول افزایش یابد.

۶ مزیت مهم دستگاه اکسیژن‌ساز نسبت به کپسول اکسیژن

مزیت‌های استفاده از دستگاه اکسیژن‌ساز نسبت به کپسول اکسیژن برای بیماران تنفسی چیست؟

  • شارژ: دستگاه اکسیژن ساز نیاز به شارژ کردن ندارد، ولی کپسول اکسیژن روزانه و گاهی دوبار در روز نیاز به شارژ کردن دارد.
  • انفجار: دستگاه اکسیژن ساز خطر انفجار ندارد، ولی کپسول اکسیژن احتمال انفجار دارد.
  • مدت استفاده: دستگاه اکسیژن ساز قابلیت استفاده مداوم ۲۴ ساعته دارد، ولی کپسول حداکثر ۴ ساعت به بیمار اکسیژن‌رسانی می‌کند.
  • بهداشت: اکسیژنی که از دستگاه اکسیژن ساز خارج می‌شود کاملا بهداشتی است، ولی کپسول اینطور نیست.
  • خطرات جانبی: اگر با دست آغشته با روغن و گریس به کپسول اکسیژن دست بزنید سبب انفجار می‌شود، ولی در دستگاه اکسیژن ساز چنین خطراتی نداریم.
  • انقضا: دستگاه اکسیژن ساز منقضی نمی‌شود، ولی کپسول ممکن است بعد از مدتی دیگر شارژ نشود.

جمع بندی و روش تهیه دستگاه

با توجه به اینکه بیماران تنفسی نیاز مداوم به اکسیژن‌درمانی (اکسیژن‌تراپی) دارند تا میزان اکسیژن خون آن‌ها افت نکند و بتوانند با استفاده از دارو‌هایی که پزشک معالج برای بیمار تجویز کرده، روند درمانی خود را انجام دهند، دستگاه اکسیژن‌ساز از کپسول اکسیژن بسیار بهتر است.

ماهک مدیکال با تجربه‌ی ارزشمند پانزده ساله، هم در خرید دستگاه اکسیژن ساز و هم اجاره دستگاه اکسیژن ساز در کنار شماست.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین