آفتابنیوز : آفتاب: دبيرشورای عالی امنيت ملی در واکنش به توافقنامه امنيتی عراق و آمريکا گفت: «آنچه از سوی نمايندگان پارلمان عراق و مرجعيت، مبنی بر حفظ سيادت عراق و وجود اجماع ملی مطرح می شود، مورد توجه جمهوری اسلامی ايران است».
به گزارش خبرنگار سياسی آفتاب، «سعيد جلیلی» بامداد دوشنبه در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی در خصوص موضع تهران در قبال توافقنامه امنيتی عراق و آمريکا اظهار داشت: «در اين توافقنامه بايد خواست مرجعيت، نمايندگان ملت عراق و مردم اين کشور لحاظ شود».
دبيرشورای عالی امنيت ملی تصريح کرد: «مردم عراق، دارای تمدن قديمی و فرهنگ غنی هستند و با توجه به سابقه افتخار آفرين و عزتی که دارند، حتما بايد آنچه دنبال میشود در جهت منافع اين ملت باشد».
جليلی در پاسخ به سئوال خبرنگاری مبنی بر اينکه نظر وی درباره بندهايی از توافقنامه امنيتی بغداد - واشنگتن به ويژه مصونيت (ولايت) قضايی و نيز بازرسی محموله هايی که وارد عراق می شود، چيست؟ گفت: «دغدغه هايی که در پارلمان عراق از سوی نمايندگان چه در مورد ولايت قضايی و چه خروج عراق از ذيل فصل هفتم منشور ملل متحد و تضمينهايی که بايد برای اين مساله وجود داشته باشد، مطرح میشود و نيز مطالبهای که مرجعيت با توجه به جايگاه مهمش در عرصه عراق مطرح میکند، همگی بايد برآورده شود».
دبير شورای عالی امنيت ملی همه اين بحثها را بسيار جدی دانست و تاکيد کرد: «بايد تمام طرف های مختلفی که امروز در صحنه سياسی عراق حضور دارند، آنچه را خواست ملت عراق است، پيگيری کنند تا محقق شود».
دبير شورای امنيت ملی ارمنستان نيز پس از چندين ساعت مذاکره با همتای ايرانی خود از10 توافق عملی ميان ايروان و تهران در زمينه مسايل امنيتی ، سياسی و اقتصادی خبر داد.
«آرتور باغداساريان» دبير شورای امنيت ملی ارمنستان که به تهران سفر کرده است، در جمع خبرنگاران، مذاکرات خود را مثبت و ثمر بخش خواند و گفت: «اين مذاکرات نتايج خوبی داشته است».
دبير شورای امنيت ملی ارمنستان در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اينکه نتايج ملموس مذاکرات وی با همتای ايرانیاش چه بوده است؟ اظهار داشت: «ما در 10 مورد در زمينه مسايل امنيتی، سياسی و اقتصادی بطور عملی توافق کرديم که اين موارد ثبت شده است».
باغداساريان تصريح کرد: «به اعتقاد من همه اين برنامهها، توافقها و طرحها، توافقات و طرحهای نتيجه بخشی است».
وی همچنين از توافق برای همکاری شوراهای امنيت ملی ايران و ارمنستان به ويژه در عرصه حقوقی خبر داد.
باغداساريان مذاکرات خود با «محمود احمدی نژاد» رييس جمهوری اسلامی ايران را نيز مثبت توصيف کرد و گفت که در ديدار با آقای احمدینژاد درباره همه مسايل با وی مذاکره کرده است.
دبير شورای امنيت ملی ارمنستان همچنين از آشنايی با «سعيد جلیلی» همتای ايرانی خود ابراز خرسندی کرد و جليلی را فردی «حرفهای و مسلط به موضوعات» دانست و افزود: «ايران و ارمنستان دو کشور دوست هستند و ما مصمم هستيم روابط دوستانه خود را مستحکمتر کنيم ».
باغداساريان همچنين از همتای ايرانی خود برای سفر به ايروان دعوت و ابراز اميدواری کرد که جليلی در زمان مناسب برای پيگيری مسايل ميان طرفين به ارمنستان سفر کند.
همکاریهای منطقهای و رايزنیهای بينالمللی تهران - ايروان
سعيد جليلی، دبير شورای عالی امنيت ملی جمهوری اسلامی ايران نيز با قدردانی از همتای ارمنستانی خود برای سفر به تهران گفت: «ملتهای ايران وارمنستان، دارای روابط بسيار دوستانه و عميق تاريخی هستند و امروز نيز اين دو کشور همسايه منافع بسيار خوبی را در همکاریهای دوجانبه در ابعاد مختلف سياسی، امنيتی و اقتصادی میتوانند داشته باشند».
جليلی تصريح کرد: «البته همکاری ميان تهران - ايروان منحصر به همکاریهای دو جانبه نمیشود و دو کشور میتوانند فراتر از موضوعات دو جانبه با يکديگر همکاری داشته باشند .
دبير شورای عالی امنيت ملی اظهارداشت: «ايران و ارمنستان میتوانند همکاریهای منطقهای و نيز مشورتها و رايزنیهای بينالمللی داشته باشند».
جليلی مذاکرات خود با دبير شورای امنيت ملی ارمنستان را بسيار خوب و در مورد نقاط مشترک دانست و گفت: «ما با يکديگر مذاکره کرديم تا اينکه چگونه نقاط مشترک را به بسترها و زمينههايی برای همکاریهايی که به نفع دو ملت ايران وارمنستان است، تبديل کنيم» .