صادق ضیاییان در گفتگو با ایسنا، درباره شرایط جوی کشور اظهار کرد: امروز (۲۱ دی) با خروج سامانه بارشی از شرق کشور در اردبیل، گیلان و غرب مازندران بارش باران و برف و در برخی مناطق قم، مرکزی، اصفهان، غرب یزد، کرمان، هرمزگان، نیمهجنوبی سیستان و بلوچستان، شمال خراسان رضوی و دامنههای جنوبی البرز مرکزی در استانهای البرز، تهران و غرب سمنان بارش پراکنده همراه با وزش باد پیشبینی میشود.
وی افزود: پنجشنبه (۲۲ دی) در سواحل غربی دریای خزر و ارتفاعات البرز مرکزی و غربی بارش رخ میدهد. جمعه (۲۳ دی) با ورود سامانه بارشی از جنوب غرب کشور در دامنههای زاگرس واقع در جنوب غرب و غرب کشور بهویژه استانهای خوزستان، ایلام، لرستان، کرمانشاه، چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد بارش همراه با وزش باد انتظار میرود.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا ادامه داد: شنبه (۲۴ دی) در جنوب غرب و برخی مناطق غرب کشور بارش ادامه خواهد داشت و گستره بارشها بوشهر و شمال و غرب فارس را نیز دربر میگیرد.
ضیاییان ادامه داد: یکشنبه (۲۵ دی) با تقویت سامانه بارشی دامنه فعالیت آن علاوه بر مناطق فوق، جنوب بخشهایی از مرکز و دامنههای جنوبی البرز مرکزی را نیز شامل خواهد شد.
وی افزود: طی سه روز آینده در شرق و جنوب شرق کشور بهویژه منطقه زابل وزش باد شدید و خیزش گردوخاک پیشبینی میشود.
به گفته ضیاییان تا صبح شنبه (۲۴ دی) در بیشتر مناطق کشور روند کاهش نسبی دما و ماندگاری هوای سرد انتظار میرود.
وی افزود: از امروز تا جمعه (۲۱ تا ۲۳ دی) دریای خزر، چهارشنبه خلیج فارس، پنجشنبه شرق خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان و جمعه خلیج فارس تنگه هرمز و دریای عمان مواج و متلاطم خواهد بود.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره وضعیت جوی تهران طی دو روز آینده نیز اظهار کرد: آسمان تهران فردا (۲۲ دی) نیمهابری تا ابری با احتمال بارش پراکنده برف و در بعد از ظهر وزش باد با حداقل دمای ۲- و حداکثر دمای صفر درجه سانتیگراد و روز جمعه (۲۳ دی) قسمتی ابری، غبار صبحگاهی و در بعد از ظهر وزش باد با حداقل دمای ۳- و حداکثر دمای ۲ درجه سانتیگراد پیشبینی میشود.
ضیائیان در پایان گفت: طی امروز و فردا (۲۱ و ۲۲ دی) بندرعباس با دمای ۲۳ و ۲۱ درجه سانتیگراد گرمترین و طی امروز اردبیل با دمای ۱۳- درجه سانتیگراد و فردا بجنورد با دمای ۱۵-درجه سانتیگراد سردترین مرکز استان کشور هستند.
هواشناسی ایران ۱۴۰۱/۱۰/۲۱؛ بارش برف و باران در ۱۴ استان/هشدار کولاک و یخبندان در ۸ استان
سازمان هواشناسی نیز با اشاره به تداوم بارش برف و باران در ۱۴ استان، نسبت به وقوع کولاک و یخبندان هشدار و از ورود سامانه بارشی به کشور طی روز جمعه خبر داد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، بر اساس پیشبینی کلی نقشههای همدیدی و آیندهنگری سازمان هواشناسی امروز با خروج سامانه بارشی از شرق کشور در اردبیل، گیلان و غرب مازندران بارش برف و باران و در برخی مناطق استانهای قم، مرکزی، اصفهان، غرب یزد، کرمان، هرمزگان، نیمه جنوبی سیستان و بلوچستان، شمال خراسان رضوی، دامنههای جنوبی البرز مرکزی در استانهای البرز، تهران و غرب سمنان بارش پراکنده همراه با وزش باد پیشبینی میشود.
فردا در سواحل غربی دریای خزر و ارتفاعات البرز مرکزی و غربی بارش روی میدهد. روز جمعه با ورود سامانه بارشی از جنوب غرب کشور در دامنههای زاگرس واقع در جنوب غرب و غرب کشور بهویژه استانهای خوزستان، ایلام، لرستان، کرمانشاه، چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد بارش همراه با وزش باد پیشبینی شده است.
شنبه هفته آینده در جنوب غرب و برخی مناطق غرب کشور بارش ادامه دارد و گستره بارشها بوشهر و شمال و غرب فارس را در بر میگیرد. یکشنبه با تقویت سامانه بارشی دامنه فعالیت آن علاوه بر مناطق فوق، جنوب و بخشهایی از مرکز و دامنههای جنوبی البرز مرکزی را در بر میگیرد.
بر اساس اعلام سازمان هواشناسی تا پنجشنبه در بیشتر مناطق کشور روند کاهش نسبی دما و ماندگاری هوای سرد انتظار میرود.
توصیف سامانه: سامانه جوی همراه با بارشهای برف
زمان پایان: سهشنبه ۱۴۰۱/۱۰/۲۰
نوع مخاطره: بارش برف گاهی همراه با کولاک برف یا رخداد مه و کاهش نسبی دما
منطقه اثر: خراسان رضوی، خراسان جنوبی، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، یزد، جنوب و غرب اصفهان، شمال فارس، شمال و ارتفاعات کرمان.
اثر مخاطره: اختلال در سفرهای بینشهری و داخل شهر، اختلال در فعالیتهای عمرانی، اختلال در ناوگان حملونقل هوایی و زمینی، یخبندان و مه در جادهها، خسارت به صنعت کشاورزی.
توصیه: پرهیز از سفرهای غیرضروری، اجتناب از فعالیتهای کوهنوردی و جابهجایی عشایر کوچرو، انجام اقدامات پیشگیرانه از خسارات احتمالی توسط شهرداری ها، راهداریها، آب و فاضلاب شهری، دستگاههای امدادی و سایر دستگاههای اجرائی مسئول، خودداری دامداران و عشایر در عبور از ارتفاعات، عایقبندی و محافظت از کندوها و تغذیه کمکی کلنیها.
توصیف سامانه: افزایش سرعت باد و ارتفاع امواج
زمان پایان: پنجشنبه ۱۴۰۱/۱۰/۲۲
نوع مخاطره: وزش باد و افزایش ارتفاع امواج در مناطق ساحلی ۱ تا ۱.۵ متر در مناطق دور از ساحل ۱.۵ تا ۲.۵ متر
منطقه اثر:
چهارشنبه ۱۴۰۱/۱۰/۲۱: دریای عمان، مناطق ساحلی و دور از ساحل سیستان و بلوچستان و هرمزگان.
پنجشنبه ۱۴۰۱/۱۰/۲۲: خلیج فارس، مناطق ساحلی و دور از ساحل بوشهر.
اثر مخاطره: احتمال پاره شدن تورهای صیادی و آسیب به قفسها، احتمال غرق شدن شناورهای سبک، تفریحی و نیمهسنگین، اختلال در ورود و خروج شناورها به بندرگاهها و احتمال آسیب به تأسیسات دریایی.
توصیه: اجتناب از شنا و غواصی بهویژه در فراساحل، محدودیت در ترددهای دریایی بهویژه تردد شناورهای سبک و نیمهسنگین و قایقهای صیادی و تفریحی، تمهیدات لازم جهت پیشگیری از هر گونه خسارت احتمالی، جمعآوری تورهای صیادی و اعمال محدودیت در فعالیتهای دریایی.
توصیف سامانه: وزش باد شدید و افزایش ارتفاع امواج
زمان پایان: ظهر یکشنبه ۱۴۰۱/۱۰/۲۵
نوع مخاطره: وزش باد و افزایش ارتفاع امواج در مناطق ساحلی ۱ تا ۱.۵ متر در مناطق دور از ساحل تا ۲.۵ متر
منطقه اثر:
چهارشنبه ۱۴۰۱/۱۰/۲۱: مناطق ساحلی و دور از ساحل خلیج فارس، تنگه هرمز.
پنجشنبه ۱۴۰۱/۱۰/۲۲: مناطق ساحلی و دور از ساحل خلیج فارس، تنگه هرمز.
جمعه ۱۴۰۱/۱۰/۲۳: مناطق ساحلی و دور از ساحل استان هرمزگان، در خلیج فارس، دریای عمان و تنگه هرمز، مناطق دور از ساحل استان سیستان و بلوچستان.
شنبه ۱۴۰۱/۱۰/۲۴: مناطق ساحلی و دور از ساحل استان هرمزگان، در خلیج فارس، دریای عمان و تنگه هرمز، مناطق دور از ساحل استان سیستان و بلوچستان.
یکشنبه ۱۴۰۱/۱۰/۲۵: تنگه هرمز
اثر مخاطره: خسارت به شناورهای سبک، تفریحی و احتمالاً نیمهسنگین، اختلال در ورود و خروج شناورها به بندرگاهها، پاره شدن تورهای صیادی و آسیب به قفسها و احتمال آسیب به تأسیسات دریایی.
توصیه: محدودیت در تردد با شناورهای سبک و نیمهسنگین و قایقهای صیادی و تفریحی، تمهیدات لازم جهت پیشگیری از هرگونه خسارت، جمعآوری تورهای صیادی و محدودیت در فعالیتهای دریایی در سواحل و فراسواحل.