آفتابنیوز : آفتاب: رييس مجلس شورای اسلامی كه به منظور شركت در اجلاس مجمع مجالس آسيايی در سفر سه روزهای به جاكارتا پايتخت اندونزی سفر كرده بود، وارد فرودگاه مهرآباد شد و در جمع خبرنگاران پارلمانی به تبيين دستاوردهای اين سفر پرداخت.
به گزارش سرویس پارلمانی آفتاب به نقل ازایسنا، علی لاريجانی با بيان اينكه «از اين سفر دو هدف را دنبال میكرديم» عنوان كرد: «پروژههای خوبی در جريان است و رايزنی در خصوص مسائل دوجانبه و همكاریهای منطقهای در اين سفر صورت گرفت».
وی با اشاره به اينكه دو سال رياست اجلاس مجمع مجالس آسيايی را به عهده داشته است، گفت: «در اين سفر اين رياست به رييس مجمع اندونزی واگذار شد».
وی به ظرفيتهای موجود در آسيا اشاره كرد و با بيان اينكه «آسيا محلی برای تجمع همه كشورهاست» گفت: «مثلا میتوان به اجلاس دی هشت اشاره كرد كه در آن هم كشورهای آسيايی و هم كشورهای غيرآسيايی حضور دارند كه از اين ظرفيتها میتوان برای حضور پررنگ آسيا در عرصه بينالمللی كمک گرفت».
رييس مجلس شورای اسلامی با اشاره به ظرفيتهای فرهنگی آسيا گفت: «آسيا میتواند با بهرهگيری از همبستگی و همگرايی كشورها، مسير رشد و توسعه را پشت سر بگذارد، البته بايد اذعان داشت كه آسيا يكی از مناطق پرحادثه است كه در اين زمينه ميتوان به انفجار در بمبئی اشاره كرد. اما در كل فرصتهای خوبی در آسيا وجود دارد».
وی با تاكيد بر اينكه «برای تقويت اين فرصتها و به بار نشستن آنها، بايد بخشهای مشترک و دوستانه را تقويت كرد» گفت: «يكی از تصميمات خوبی كه در اين اجلاس اتخاذ شد، مباحثی در خصوص تقويت بازار يكپارچه انرژی بود كه باعث میشود آسيا كارآمدتر گردد كه در اين خصوص يک چارچوب دقيقی را طراحی و مدون كنيم كه در آن مشكلات و امكانات به نحوی ديده شود كه ما بتوانيم طراز انرژی را در دست داشته باشيم».
وی همچنين با بيان اينكه «در اين سفر از تجربيات اندونزی در رشد اقتصادی بهره گرفتيم» گفت: «به اين نتيجه رسيدهايم كه اعضای اجلاس مجمع مجالس آسيايی با ساماندهی امكانات و از نظر تقنينی آمادگیهای خوبی را برای رشد و توسعه دارد».
لاريجانی همچنين با اشاره به چالشهای منطقهای گفت: «مهم اين است كه كشورهای غربی در پشت صحنه اين چالشها بعضا حضور دارند. آسيا خود نيز ظرفيت حل اين مشكلات را دارد».
وی با اشاره به روز مجلس و گراميداشت ياد مدرس گفت: «مدرس برای تمامی كسانی كه به عنوان نماينده در مجلس خدمت میكنند الگو است و در فعاليتهای سياسی ايشان از استواری مثالزدنی برخوردار بود كه شبيه ايشان را نديدهام».
وی گفت: «شهيد مدرس آنجا كه پای حق در ميان بود صراحت لهجه مثالزدنی داشت و آنچه را كه حق ميدانست با صراحت و صداقت بيان میكرد».
رييس مجلس شورای اسلامی با اشاره به تاكيد شهيد مدرس بر آبادانی كشور و حقوق ملی گفت: «تاكيد ايشان در اين زمينه ستودنی است. توجه مدرس و نگاه ملی ايشان بايد مورد توجه همگان قرار گيرد كه همين نگاه مدرس باعث شد كه در برابر رضاخان بايستد».
وی با تاكيد بر اينكه «اين مجلس با بهرهگيری از شيوه رفتاری مدرس بايد به حقوق ملی توجه داشته باشد و در مسائل هستهيی و ساير مسائل ملی استواری داشته باشد و اجازه ندهد كه به اين مسائل خدشهای وارد شود» گفت: «در آبادانی كشور امروز بيش از هر زمان ديگری نيازمند توسعه به صورت سازماندهی شده و مدون هستيم».
وی با اشاره به فرمايشات مقام معظم رهبری در ارتباط با سند چشمانداز 20 ساله گفت: «رهبر معظم انقلاب در چشمانداز 20 ساله راه را به صورت كلان باز و با واقعبينی و دقت تمام مسير را برای توسعه فراهم كردهاند».
لاريجانی با تاكيد بر اينكه «مجلس بايد در امور كشور نظارت دقيق و تام داشته باشد» ادامه داد: «در اين ارتباط ظرفيتهای مجلس بايد فعال شود و آنجا كه پای مسائل ملی و حقوق ملت در ميان است، مجلس نبايد در برابر هيچ كس و هيچ گروهی گذشت داشته باشد».
وی با تاكيد بر اينكه «در درگيریها و چالشهای سياسی و جناحی بايد برای حفظ منافع كلان كشور گذشت وجود داشته باشد» گفت: «بايد اجازه دهيم هويت جامعه رشد كند».
وی در پايان سخنان خود با اشاره به جلسهای كه قرار است روز سهشنبه هفته جاری به مناسبت روز مجلس در خانه ملت برگزار شود، گفت: «در اين جلسه نمايندگان ادوار مجلس با سلايق مختلف، روسا و هيات رييسه مجالس حضور دارند كه اين جلسه به نوعی پاسداشت شهيد مدرس و نحوه استفاده از تجربيات ايشان در همه ادوار مختلف مجلس است».
در اين سفر شخصيتهايی همچون محمدحسن ابوترابی فرد، حدادعادل و جمعی از نمايندگان لاريجانی را همراهی كرده بودند و امروز نيز رحيمی معاون پارلمانی دولت، محمدرضا باهنر نايب رييس دوم مجلس، موسی قربانی عضو هيات رييسه مجلس و تعدادی ديگر از نمايندگان در فرودگاه مهرآباد به استقبال لاريجانی آمده بودند.