آفتابنیوز : آفتاب: رییس جمهور سابق کشورمان اظهار داشت: «ما تجربه فراوانی داریم و شرایط امروز را میشناسیم ؛برنامه دادن و تحول ایجاد کردن کار سختی نیست. ولی زمینهها مناسب نیست و خیلی سریع و شتابان نمیتوان تحول ایجاد کرد. مردم بدانند هر کسی که بیاید نمیتوان از او توقع داشت یک شبه تحولات محسوسی در زندگی آنها ایجاد کند».
به گزارش سرویس سیاسی آفتاب، سید محمد خاتمی در جمع اقشار مختلف مردم استان لرستان گفت: «مردم این خطه مظهر صبر،ایمان،شکیبایی، تلاش و خستگی ناپذیری هستند. لرستان هم استان غزل است و هم استان حماسه. معمولا حماسه سرایان یک سبک و سیاقی دارند و غزل سرایان منش و روش دیگری! ولی مردم استان لرستان این مشی و روش حماسی و غزلی را با هم جمع کردهاند».
رییس بنیاد باران در ادامه گفت: «متاسفانه این استان دچار محرومیت و درد مزمن است و معمولا درمان درد مزمن کار دشواری است گرچه باید اقدامی صورت بگیرد و جفایی که شده را جبران کرد و در این امر هم تلاش شده است. مردم لرستان نیز در عین تحمل مشکلات همواره مدافع عظمت و استقامت کشور بوده و هستند».
سید محمد خاتمی با اشاره به بیانات حضار در خصوص مشکلات مدیریتی و اقتصادی کشورگفت: «آنچه در این جلسه و درترسیم وضعیتی که امروز با آن گرفتار هستیم بیان کردید دغدغه به جایی بود که در جامعه هم گسترده است و امروز تقریبا همه این دغدغه ها را دارند».
وی با اشاره به آرمانهای انقلاب و ظرفیتهای ایران و شایستگی که ملت ایران دارند خاطر نشان کرد: «انتظار این بود که جایگاه مادی و معنوی بهتری در جهان کنونی داشته باشیم. از فرصتها بیشتر استفاده شود و به سوی آرمانهایی که مردم به خاطر آن انقلاب کردهاند و هزینه دادهاند سریعتر و کم هزینهتر حرکت کنیم همان طور که تلاشهای بزرگی بعد ازپیروزی انقلاب صورت گرفته است».
سید محمد خاتمی تاکید کرد: «وضعیتی که امروز داریم متناسب با آن چیزی که شایستگی آن را داریم نیست».
رییس بنیاد باران افزود: «همه باید احساس کنند نیازمند تحول در جامعه هستیم. مدیرانی که امروز سر کار هستند و تلاش هم میکنند باید به این مساله توجه کنند که فرصتهای زیادی را از دست دادهایم و آنگونه که لازم بود از امکانات استفاده نکردیم و این به نفع همه است که چنین تصمیم و تغییر در مسئولان ایجاد شود زیرا این امر آینده را امید بخشتر میکند».
رییس جمهور سابق کشورمان در ادامه با اشاره به آرمانهای ملت ایران در طول دهها سال گذشته و انقلاب مشروطیت وانقلاب اسلامی برای دستیابی به این آرمانها گفت: «ملت ما خواستار کشوری بوده و هستیم که جایگاه والاتری در دنیا داشته باشد،از امکانات بهتر،آزادی و پیشرفت برخوردار باشد و به درجهای از اقتدار و تدبیر برسد که نه تنها تهدیدها و توطئه ها را دفع کند بلکه آنها را تبدیل به فرصت کند».
خاتمی افزود: «در ایران، اسلام مطرح شد برای اینکه ملت را آزاد کند و همه انسانهای این سرزمین اعم از مسلمان و غیر مسلمان درپناه اسلام و بینش روشن آن احساس حق و حرمت کند. ایرانی در دنیا مورد احترام باشد و بتوانیم زمینههای رشد مملکت را فراهم کنیم، بتوانیم فقر، فساد، فحشا و عقب ماندگی را از بین ببریم. مگر اصلاحات جز اینها را میخواسته و میخواهد؟مگر ما جز حرکت کردن در این مسیر وظیفه و رسالتی داریم؟ اما متاسفانه ما تا رسیدن به آن اهداف فاصله زیادی پیدا کردهایم».
وی تصریح کرد: «بنده یک فرد کوچک از ملت بزرگ ایران هستم که هر چه دارم از محبت آنهاست. اگر آبرویی هست به خاطر اعتماد ملت است،اگر عنوانی در جهان دارم به خاطر این است که به نمایندگی از این ملت سخن گفتهام؛بنابراین هر چه دارم از آن ملت است و همواره به عنوان سرباز کوچک در خدمت ملت خواهم بود. طبعا در هر کجا که بدانم موثر هستم و میتوانم نقشی داشته باشم هیچ چیزی ندارم که به خاطر آن بخواهم عافیتطلبانه از صحنه کنار بکشم و البته این صرفا به این معنا نیست که در موقعیت و مسئولیتهای رسمی قرار بگیرم».
رییس جمهور سابق کشورمان خاطر نشان کرد: «ما به هیچ وجه از عرصه کنار نمیکشیم و در خدمت مردم خواهیم بود. در اینکه باید وضعیت کنونی تغییر کند تردیدی نداریم و خواست ملت نیز همین است».
کسانیکه دلشان برای انقلاب میسوزد به این مساله واقف هستند، باید بپذیرند تغییرات باید ایجاد شود و مسیر درست تری برای حفظ ارزشهای انقلاب و عظمت ایران انتخاب و اتخاذ شود».
سید محمد خاتمی با اشاره به وضعیت خاص کشور و تهدیدهای پیش روی کشورگفت: «ما دغدغه فراوانی داریم که آیا نسبت به آرمانهای انقلاب و آنچه در قانون اساسی آمده و مورد نظر امام (ره) و خواست ملت بوده حرکت میکنیم یا خیر؟ چه کارهایی باید بکنیم که از اهداف انقلاب دور نیفتیم و در کدام مسیر حرکت کنیم ؟و این کار آسانی نیست».
وی با اشاره به تدوین سند چشم انداز 20ساله کشور و اینکه ایران در سال 1404 باید برترین کشور منطقه باشد،گفت: «آیا در جهت سند چشم اندازحرکت شده است؟ آیا با افزایش در آمد نفتی در چند سال اخیر؛ فقر در کشور کمتر و تولید زیادتر شده است؟ آیا توقعاتی که بالا برده شده و پول نقدی که داده شده ولی متاسفانه فقر زدوده نشده است؛ حرکت در مسیر درستی است؟ و اگر نیست همه باید نگران وضع آینده باشند».
سید محمد خاتمی افزود: «باید زمینههای ثروت آفرینی، فعالیت امن بخش خصوصی، سرمایهگذاری و تولید فراهم آید تا بتوان عدالت واقعی را برقرار کرد».
رییس بنیاد باران با اشاره به لزوم آمادگی همه برای تغییرات و ایجاد زمینه برای کسانی که میخواهند خدمت کنند گفت: «اگر این نظر در بعضیها باشد ولی در عمل این زمینهها فراهم نباشد و یا حتی مانع ایجاد شود آیا میتوان خدمت کرد؟ آمدن یا نیامدن منوط به این است که چقدر میتوان کار کرد والا آبروی ما چه ارزشی دارد و خدای ناخواسته نباید این تلقی شود اگر فردی برای ورود به عرصه اعلام آمادگی نکرد برای عافیت طلبی است».
وی تاکید کرد: «گذاشتن آبرو در صورتی است که بتوان به نتیجه رسید و به نیازهای مردم پاسخ داد. یک رییس جمهور باید بتواند برنامهای را که ارائه میکند پیاده کند. ما تجربه فراوانی داریم و در دولت اصلاحات 2 برنامه تدوین کردهایم. ما شرایط امروز را میشناسیم .برنامه دادن و تحول ایجاد کردن کار سختی نیست. ولی زمینهها مناسب نیست و خیلی سریع و شتابان نمیتوان تحول ایجاد کرد. مردم بدانند هر کسی که بیاید نمیتوان از او توقع داشت یک شبه تحولات محسوسی در زندگی آنها ایجاد کند ولی میتوان در جهتی حرکت کرد که وضع بهتر از این باشد به شرط آنکه تشکیلات ودستگاههایی که هستند کارشکنی نکنند».
خاتمی درباره انتخابات گفت: «در انتخابات حتما باید در جهتی حرکت کرد که نیازها،خواستههای مردم و آن چیزی که شایستگی انقلاب و ایران است تامین شود و انتخابات درست برگزار شود. اولا مردم در صحنه بیایند؛ ثانیا آنچه را مردم میخواهند درست حفاظت و حراست شود و خواست آنها به نتیجه برسد».
وی تاکید کرد: «کارگزاران و دست اندرکاران انتخابات باید به ملت اطمینان دهند که خواست آنها تامین خواهد شد».
سید محمد خاتمی در پایان اظهار داشت: «انشالله خداوند خودش عنایت کند و مسائل را طوری پیش ببرد که صلاح ملت،کشور و انقلاب و مردم تحقق پیدا کند؛ چون اگر کسی واقعا قصد خدایی و خدمت به خلق خدا داشته باشد قطعا خدا او را کمک خواهد کرد».