کد خبر: ۸۲۱۰۶۸
تاریخ انتشار : ۰۶ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۶:۱۲

افزایش کلاهبرداری اینترنتی در "دیوار و شیپور"

رئیس پلیس فتای ملایر با اشاره به تهدیدات فضای مجازی از افزایش پرونده های کلاهبرداری و تخلف از طریق اپلیکیشن های دیوار و شیپور خبر داد و گفت: به تازگی چندین مورد پرونده در این راستا تشکیل شده است.
افزایش کلاهبرداری اینترنتی در
آفتاب‌‌نیوز :

سرهنگ مصطفی عباسی پنجشنبه ۶ بهمن‌ماه در نخستین مجمع فعالان فضای مجازی بسیج شهرستان ملایر، افزود: به تازگی چندین پرونده کلاهبرداری در زمینه پرداخت ودیعه در اپلیکیشن‌های دیوار و شیپور تشکیل شده است. با لینک هایی که توسط شماره های شخصی با عنوان «لینک پرونده قضایی» برای افراد ارسال می‌شود، گوشی ها را هک می‌کنند و حساب کاربری افراد در بانک ها از طریق همین لینک ها خالی خالی می‌شود.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه اشخاص باید به شماره هایی که برایشان پیامک می شود، دقت کنند و بدانند پیامک های دولتی و قضایی از طریق شماره های شخصی ارسال نمی شود، گفت: در بحث خریدهای اینترنتی باید بسیار دقت و امنیت را رعایت کنید.

عباسی بیان کرد: اشخاص می توانند در صورت مواجهه با هر گونه مشکل با شماره تلفن ۳۲۲۸۴۳۳۳ پلیس فتای ملایر تماس بگیرند و یا از طریق تلفن گویای ۰۹۶۳۸۰ با مرکز فوریت های پلیس فتا تماس گرفته و شکایت خود را اعلام کنند.

رئیس پلیس فتای ملایر با اشاره به اینکه طی چند ماه گذشته اغتشاشات که در سطح کشور رخ داد، نشأت گرفته از فضای مجازی بود و از این پس از طریق اپلیکیشن های فضای مجازی هدایت و رهبری می شود، افزود: دشمن امروزه در این حوزه بسیار فعال است و در پی بی ثبات کردن وضعیت فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی کشور است.

وی با استناد به این سخن از مقام معظم رهبری که امروز جوانان در فضای مجازی تنفس می‌کنند، تصریح کرد: پرداختن و رصد فضای مجازی و سالم ماندن این حوزه بسیار مهم و کلیدی است و مقام معظم رهبری نیز به جد پیگیر این موضوع هستند.

عباسی خاطرنشان کرد: خبرنگاران و اصحاب رسانه و فعالان حوزه سایبری و فضای مجازی در سپاه و بسیج به نوعی افسران جنگ نرم به شمار می روند.

وی افزود: امروز همه کشورهای دنیا در بستر اینترنت و فضای مجازی همه فعالیت های شغلی، اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی خود را انجام می‌دهند.

عباسی با تاکید بر اینکه اینترنت دارای مزایا و تهدیدهای خاص خود است، افزود: تهاجم فرهنگی و تهدید نرم در سال های اخیر از طریق فضای مجازی رقم خورده و دشمنان نظام و انقلاب با ارائه خدمات رایگان از طریق اپلیکیشن های خود، تهاجم فرهنگی را در سطح گسترده پیگیری کرده‌اند که نتیجه آن اقدامات سوء و اغتشاشات اخیر در سطح جامعه بود که خسارت فراوانی به کشور وارد کرد.

عباسی با بیان اینکه امروزه فرهنگ نوجوانان و جوانان ما پوشش، اخلاق، اعتقادات، ذهن و فکر جوانان ما درگیر فضای مجازی، اینستاگرام، تلگرام تویتر و ... شده است، تصریح کرد: متاسفانه ما در کشور زیرساخت‌ها و سواد رسانه ای فضای مجازی را ایجاد نکرده ایم.

رئیس پلیس فتای ملایر راه های مقابله با تهاجم فرهنگی را برشمرد و گفت: امروزه هر فعالیتی که ما در فضای مجازی داریم، توسط کشور آمریکا رصد شده و حتی در مرکز فرماندهی سازمان امنیت ملی آمریکا با ۱۸ هزار نفر کارمند اطلاعات بایگانی می شود.

وی با بیان اینکه این مرکز فرماندهی در آمریکا در واقع فعالیت اصلی جاسوسی را انجام می‌دهد و کل اطلاعات دنیا را رصد تجزیه و تحلیل و پایش می‌کند، افزود: نمونه این موضوع را می‌توان در اغتشاشات اخیر در کشور مشاهده کرد.

عباسی ادامه داد: در کشورهای غربی برای استفاده از اینترنت محدودیت های خاصی در نظر می‌گیرند اما متاسفانه در ایران هیچ محدودیتی وجود ندارد و حتی ما در مدارس ابتدایی بین دانش آموزان کم سن و سال با افرادی مواجه شده‌ایم که از اپلیکیشن ها و حتی فیلترشکن ها استفاده کرده و روزانه با محتویات مبتذل و غیراخلاقی مواجه می شوند.

وی این موضوع را تهدیدی جدی برای جامعه دانست و افزود: محتویات اینستاگرام و ... غیراخلاقی بوده و تهدیدی برای بنیان خانواده ها به شمار می رود.

رئیس پلیس فتای ملایر خاطرنشان کرد: ۸۶ درصد اطلاعات و ارتباطات از طریق شبکه های اجتماعی در سطح دنیا مبادله می‌شود و همین امر زمینه ترویج روابط نامناسب بین دختران و پسران، ترویج بی‌بند و باری عادی‌سازی خیانت و افزایش پرونده های قضایی را رقم زده است.

این مقام مسئول بیان کرد: پلیس فتا به عنوان ضابط دادگستری مجدانه پیگیر پرونده های قضایی است و در این راستا به تازگی با افزایش ایجاد مزاحمت برای شهروندان و بک آپ گیری از اطلاعات شخصی مشتریان در تعمیرگاه های موبایل و کامپیوتر مواجه شده‌ایم، که جای تامل دارد.

وی با تاکید بر اینکه از در اختیار قرار دادن موبایل و کامپیوتر خود به افراد نامطمئن و ناشناس خودداری کنید، اظهار کرد: هدف از تشکیل این مجمع، ایجاد زمینه ای برای افزایش سواد رسانه ای، روشنگری و بصیرت افزایی است.

مسئول فضای مجازی سپاه ناحیه ملایر نیز نخستین مجمع فعالان فضای مجازی بسیج را گامی موثر در راستای افزایش سواد رسانه ای و تربیت افسران جنگ نرم، برای تشخیص حق از باطل عنوان کرد.

سروان پاسدار حسنی افزود: افزایش سواد رسانه ای در حوزه مسائل مختلف، ایجاد سواد رسانه ای و بصیرت در بین دانش آموزان، فرهنگیان و والدین در اولویت کاری این مجموعه قرار دارد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین