سی و چهارمین جلسه ستاد بازآفرینی شهری استان تهران روز دوشنبه به ریاست علیرضا فخاری استاندار تهران و با حضور آیینی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری، ملکی معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار تهران، محبت خواه مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران و دیگر مسئولان برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی استانداری تهران، فخاری در این جلسه ضمن تبریک میلاد حضرت علی (ع) و دهه فجر با اشاره به تعبیر اولیه بازآفرینی یعنی چگونگی شکلگیری بافتهای فرسود اظهار داشت: مردم در تامین نیازمندیهایشان از جمله در حوزه مسکن جلوتر از دستگاهها هستند، از اینرو غفلت ما زمینه ساخت و سازهای ناایمن و ناکارآمد را فراهم میکند و باید در این حوزه ورود جدی داشته باشیم.
وی ادامه داد: برخورداریهای تهران زمینه مهاجرت را فراهم میکند و امروز با احتساب اتباع حدود ۱۸ و نیم تا ۱۹ میلیون جمعیت در تهران داریم و سالی حدود ۵ درصد به جمعیت استان اضافه میشود که این امر قابل توجه و تامل است.
استاندار تهران با تاکید بر برگزاری و پیگیری مستمر جلسات ستاد بازآفرینی استان و شهرستانها عنوان کرد: ساخت مسکن در اطراف تهران به جهت تامین زیرساختها و امکانات عملا پروسه زمانبری است و به جای آن تمرکز اقدامات در بافتهای فرسوده مفیدتر خواهد بود.
فخاری سپس به لزوم نظم دهی، تلفیق اطلاعات و دادهها در حوزه بازآفرینی به منظور تدقیق در نظارتها اشاره کرد و گفت: در زمینه برنامه و بودجه حوزه بازآفرینی و ارائه میزان عملیاتی شدن برنامهها توسط دستگاهها و سنجش سطح رضایتمندی مردم، دبیرخانه ستاد فعالانه عمل کند.
وی تاکید کرد: بایستی برای جبران کاستیها در حوزه مسکن بر مبنای توزیع جمعیت، شناور کردن جمعیت، استانداردسازی سازهها و رفع نیازمندهای حوزه شهری و روستایی اقدام کنیم.
استاندار تهران خاطرنشان کرد: بازآفرینی یک اصل است و در تهران باید به نهضت بازآفرینی و بازسازی توجه جدی شود و برای حفظ هویت محلات در جاهایی که ظرفیت وجود دارد تراکم افزایش یابد.
فخاری به لزوم تشویق سازندگان در محلات بافت فرسوده اشاره کرد و افزود: دبیرخانه ستاد با نظر مشورتی کارشناسان و افراد صاحب نظر نسبت به ارائه مدل تشویقی برای سازندگان اقدام کنند تا بسته مذکور در اختیار شهرداریهای استان قرار گیرد و مبنای عمل شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی بر لزوم فعال شدن استان تهران در حوزه بازآفرینی شهری تاکید کرد
آیینی در این جلسه با اشاره به اینکه اصل ستاد بازآفرینی مساعدت و همکاری با مردم است، اظهار داشت: باید استان تهران به عنوان پیشقراول حوزه بازآفرینی فعال شود و کارها سرعت بیشتری بگیرد.
وی به لزوم تشکیل مستمر جلسات اشاره کرد و افزود: بیش از ۲۷ دستگاه عضو این ستاد هستند و حتی ستاد بازآفرینی فراقوهای میباشد، از اینرو تشکیل مستمر جلسات زمینه بهبود اقدامات را فراهم خواهد کرد، در همین زمینه ستادهای بازآفرینی شهرستانها نیز باید فعال شوند.
معاون وزیر راه و شهرسازی عنوان کرد: از ستادهای بازآفرینی انتظار میرود تا با تشکیل جلسات و پیگیری اقدامات موثر در حوزه مسکن، سطح پایداری، نوسازی و مقاوم سازی ارتقا یابد.
آیینی سپس گفت: با توجه به وضعیت بافتهای فرسوده در استان تهران باید کمک کنیم تا کم کردن بناهای ناپایدار شتاب بگیرد. خدمات ارائه شده در این بافتها نیز باید به میزان متوسط بناهای هر محله برسد، همچنین با توجه به حضور اقشار کم درآمد در این بافتها در حوزه معیشت، اشتغال و بهداشت نیز نهادهای حمایتی باید در این محلات ورود پیدا کنند.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری خاطرنشان کرد: ارائه بستهها تشویقی، تسریع در ارائه انشعابات، تشویق سرمایه گذاران به حضور در بافتهای فرسوده و مشارکت مردم در این حوزه ضروری است و نیاز به پیگیری اقدامات اثربخش در این زمینه داریم.