آفتابنیوز : آفتاب: رضایی با اشاره به برخی تلاشها برای مذاکرات ایران و آمریکا گفت: «تا کنون هیچ تغییری در رفتار آمریکا ندیدهایم که سیاست جمهوری اسلامی بخواهد در قبال آمریکا عوض شود».
به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محسن رضایی دبیرمجمع تشخیص مصلحت نظام در حاشیه همایش علمی و کاربردی «اصل 44، موانع و راهکارها» در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سوال که آیا طرح وحدت ملی اجرایی میشود یا خیر؟ توضیح داد: «من معتقد به دولت ائتلافی کارآمد و متعهد هستم و طرح دولت وحدت ملی را آقای ناطقنوری طرح کردهاند که هم اصولگرایان و هم اصلاحطلبان تا به حال با آن مخالفت کردهاند».
رضایی در رابطه با میزان اجرایی شدن اصل 44 در دولت نهم و عملکرد دولت در این خصوص گفت: «بالاخره گام بزرگی که دولت برداشت تهیه لایحه سیاستهای اصل 44 بود که مبنای خوبی شده است که اگر هر چه زودتر اجرایی شود میتواند فضای مناسبی را برای تحقق سیاستهای اصل 44 فراهم کند».
محسن رضایی در پاسخ به سوالی در رابطه با تحلیل عملکرد دولت نهم گفت: «به نظر من هر دولتی که تا الآن روی کار آمده دارای نقاط قوت و ضعفی بوده است. کسانی که میخواهند دوره آقای احمدینژاد را تحلیل کنند به نظر من باید منصفانه هم بخش مثبت و هم کاستیها را با هم ببینند و من در فرصتی مناسب نظر خود را خواهم گفت».
وی همچنین در رابطه با نامهنگاری با آمریکا و اینکه مذاکرات مخالف شعارهای انقلاب نیست؟ افزود: «اینکه آقای رئیسجمهور یا مجلس با ملتها مکاتباتی کنند کار خوبی است و اینکه میان ملتها ارتباطات باشد اشکالی ندارد. مهم این است که اصول کلی سیاست خارجی ایران رعایت شود و عزت و سربلندی جامعه ما در اثر مکاتبات خدشهدار نشود. مخالفت جمهوری اسلامی با آمریکا منطقی بوده و دارای پایگاه استدلالی و منطقی است و بارها از سوی بزرگان کشور و حضرت امام، مقام معظم رهبری و دیگر بزرگان کشور مطرح شده و تا کنون هیچ تغییری در رفتار آمریکا ندیدهایم که سیاست جمهوری اسلامی بخواهد در قبال آمریکا عوض شود و بحثهایی هم که در مورد اوباما میکنند هنوز روشن نیست و او باید مستقر شود تا معلوم شود میخواهد سیاستهای قبلی را ادامه دهد یا واقعا تغییر و تحول جدی در آمریکا به وجود میآورد».
رضایی تصریح کرد: «الان نمیتوان قضاوت کرد اوباما چه خواهد کرد و باید منتظر ماند و دید که تغییر جدی در رفتار آمریکا و انحصارطلبی و اشغالگری که در دنیا راه انداخته است ایجاد می شود یا نه».
رضایی در خصوص واگذاری سهام بانکها تا آخر سال و مشکلات نظام بانکی و اینکه نحوه نظارت چهطور باید باشد؟ گفت: «واگذاری بانکها طبق قانونی که در مجلس تصویب شده صورت میگیرد. چون بخشی از بند «ج» سیاستهای اصل 44 واگذاری بانکهای غیرتخصصی است و چون بانکهای تخصصی برای توسعه کشور لازم هستند دولتی باقی میمانند ولی بخشی از بانکها که کارهای عمومی انجام میدهند اگر طبق سیاستهای اصل 44 و قانون مصوب مجلس واگذار شوند، بلامانع خواهد بود و در این زمینه هم مجلس و هم مجمع نظارت خواهند کرد و اگر اشکالی به وجود آید و انحرافی از قانون صورت گیرد مجمع دنبال میکند و چون اجرای کار در اختیار دولت است دولت برنامهریزی میکند».
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در رابطه با آنچه طرح عبور احمدینژاد عنوان شده گفت: «طرح من عبور از تفرقه و نزاع است و ما هرچه زودتر باید از نزاع و تفرقه عبور کنیم و کارآمدی را در کنار دموکراسی در آینده تقویت کنیم و جزییات طرح تا 3-4 روز آینده تشریح میشود».
محسن رضایی همچنین در ادامه گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: «مهمترین مسئله اصل 44 این است که همه ملت ایران به صحنه اقتصاد بیایند و از تواناییهای انسانی، مالی ومادی در توسعه و گسترش اقتصاد ایران استفاده کنند. اگر مردم بخواهند با هم توان وارد اقتصاد شوند باید این حرکت تبدیل به یک جنبش و جهاد شود و هیچکس بهتر از بسیجیان نمیتواند این انقلاب اقتصادی و جهاد اقتصادی را در بین جامعه به وجود آورد. زیرا آنها تجربه دو انقلاب 22 بهمن و انقلاب بیرون راندن ارتش عراق از ایران را دارند و لذا در تبدیل کردن این حرکت بزرگ اقتصاد به یک جهاد و انقلاب بسیجیان میتوانند نقش اساسی را برعهده گیرند».
وی در خصوص ارزیابی از اجرای اصل 44 تاکنون گفت: «دولت، مجلس و قوه قضائیه فعالیتهای زیادی در این زمینه انجام دادهاند که از جمله میتوان به تهیه قانون سیاستهای کلی اصل 44، تشکیل شورای عالی اجرای سیاستها به ریاست رئیسجمهور و فعال شدن کمیتههایی در این زمینه اشاره کرد.اما هنوز باید کارهای مقدماتی زیادی انجام شود و این مقدمات نباید آنقدر وقت بگیرد که از اهداف چشمانداز باز بمانیم لذا لازم است هم قوای سه گانه کشور و هم خود مردم به صحنه بیایند».
وی افزود: «وظایف و نقشهای مهمی برای مردم در نظر گرفته شده ولی به خاطر آنکه شاید هنوز به طور کامل توجیه نیستند این نقشها فعال نشده است. سال آینده سال سرنوشتسازی است هم برای آنکه دولت و مجلس گامهای بیشتری بردارند و هم اینکه مردم بیشتر توجیه شده و حضور فعالتری در اقتصاد ملی را بر عهده گیرند».
وی در ارزیابی از طرح تحول اقتصادی گفت: «این طرح دارای اشکالاتی است اما چون از طریق مجلس عبور خواهد کرد امیدوارم این اشکالات در مجلس برطرف شود و آنچه از مجلس بیرون آید جای نگرانی نخواهد داشت».
وی خاطرنشان کرد: «اشکالات طرح تحول در دو بخش است یکی آنکه به هفت محور اعلام شده دولت باید سه چهار محور دیگر اضافه شود و در غیر این صورت عمدتا تقاضای اقتصاد بالا میرود و موجب تورم میشود. اگر در کنار آن هفت محور، محیط کسب و کار، سرمایهگذاری، اشتغال و تولید و صادرات هم اضافه شود دیگر در کلان موضوع مشکلی نخواهیم داشت».
رضایی افزود: «اشکال دیگر نحوه اجرای کار است که باید به دقت در قانون بیاید. اینکه یارانهها نقدی یا اعتباری باشد چه بخش به تولید و چه بخشی به مردم داده شده و چه بخشی صرف دولت شود اینها باید دقیق تعریف شود و گرنه پیامدهایی خواهد داشت. اما در کل این طرح تحول مثبت است و لازمه سیاستهای اصل 44 و چشماندازی این است که باید در کشورمان تحول اقتصادی به وجود بیاید».
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در ارزیابی از شیوه اجرا گفت: «سیاستهای اصل 44 وظیفه دارد که نظام اقتصادی کشور را بازآرایی کند و تغییر اساسی در نظام اقتصادی کشور بدهد هم در بخش دولتی و هم مردمی.هم مردم از عادت به زندگی یارانهای خارج شوند و هم دولت، مجلس و قوه قضاییه بر اساس یک نظام اقتصادی که در آن مردم محور است نه دولتها، خود و قوانین و سازوکارشان را درست کنند».
وی افزود: «قبول کنید چنین تحول بزرگی هم در جامعه و هم حکومت باید صورت گیرد. با یکی دو سال اتفاقی نمیافتد. مهم آن است که حجم فعالیتهایی که در دولت و مجلس صورت گرفته باید بیشتر باشد و اقدامات اساسیتری صورت گیرد و امیدواریم در سالهای آینده این کار اتفاق بیفتد».