کد خبر: ۸۲۳۱۸۹
تاریخ انتشار : ۱۸ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۳:۵۰

این عفونت باکتریایی را جدی بگیرید

تب مالت یا بروسلوز یکی از رایج‌ترین بیماری‌های عفونی مشترک بین انسان و حیوان است که سالانه چندین هزار نفر را درگیر خود می‌کند، این بیماری با نام‌هایی نظیر تب مدیترانه‌ای، تب دیوانه و تب مواج هم شناخته می‌شود و در صورت بروز می‌تواند طیف وسیعی از پستانداران را درگیر کند.
این عفونت باکتریایی را جدی بگیرید
آفتاب‌‌نیوز :

«رضا اکبری» کارشناس دامپروری اظهار کرد: تب مالت یا بروسلوز یک عفونت باکتریایی است که از طریق تماس مستقیم انسان با دام آلوده یا با خوردن لبنیات خام یا غیر پاستوریزه به انسان منتقل شود، گاها نیز باکتری‌های عامل تب مالت می‌توانند از طریق هوا یا تماس مستقیم با حیوانات آلوده پخش و از طریق تنفس وارد بدن انسان شوند.

وی با بیان اینکه عامل ایجاد کننده تب مالت میکروبی به نام بروسلا است که به واسطه جوشاندن شیر در دمای بالا از بین می‌رود، افزود: تب مالت در اکثر فصول سال امکان بروز دارد، اما معمولا در فصول بهار و پاییز که فصل زاد و ولد دام‌ها است بیش‌تر از حد معمول بروز پیدا می‌کند که به همین علت رعایت نکات بهداشتی و استفاده از امکانات و تجهیزات ضروری در این فصول الزامی است.

علائم تب مالت

اکبری تصریح کرد: تب مالت که معروف به بیماری هزار چهره است علائمی از قبیل تب، درد مفاصل، خستگی، افسردگی، یبوست، سردرد و عفونت دارد که بروزاین علائم در انسان غالبا ۱ الی ۳ هفته طول می‌کشد که در برخی موارد هم ممکن است تا چندین ماه بیماری به صورت نهفته در بدن فرد وجود داشته باشد، اما پس از گذشت مدت زمانی حدودا ۶ ماه بروز علائم آغاز می‌شود.

کارشناس دامپروری با تاکید بر اینکه باید اقدامات پیشگیرانه مناسب از سوی دانشگاه علوم پزشکی، دامپزشکی استان و دامداران جهت کنترل و کاهش این بیماری اعمال شود، تصریح کرد: خرید از اماکن بهداشتی و قابل اعتماد، عدم مصرف خوراکی‌های لبنی غیر پاستوریزه، جوشاندن فراورده‌های دامی، پختن گوشت در دمای ۶۳ تا ۷۴ درجه سانتی گراد، استفاده از دستکش،چکمه، عینک و لباس غیرقابل نفوذ برای دامپزشک، دامدار، کارگر کشتارگاه و واکسیناسیون حیوانات اهلی از جمله اقدامات لازم جهت پیشگیری از بروز و شیوع بیماری تب مالت است.

علی نیکونهاد معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی نیز در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: تب مالت یا همان بروسلوز بیماری عفونی است که بین حیوانات و انسان قابل انتقال است که عموما دام‌هایی که به بروسلوز مبتلا می‌باشند دچار سقط جنین در اولین مرحله از آبستن خود می‌شوند و پس از آبستن نیز به دلیل ترشحات آلوده محتویات رحمی سبب آلودگی محیط اطراف دام می‌شود.

بیماری تب مالت در ایلام

وی با بیان اینکه از علائم شایع این بیماری تب و لرز، خستگی، تعریق، سردرد، دردمفاصل کمر، بی‌اشتهایی و کاهش وزن است، افزود:این بیماری بر اثر ورود باکتری‌ها از دام‌های آلوده به بدن انسان ایجاد می‌شود و در گوسفند و دام شیوع زیادی دارد.

نیکونهاد تصریح کرد: در سه سال اخیر شاهد رشد ۱۱۳ درصدی این بیماری در استان هستیم، که در مجموع در سه سال گذشته ۳۰۹ مورد ابتلا به بیماری تب مالت در استان کشف شده است.

«یونس احمدی»، مدیرکل دامپزشکی استان نیز با اشاره به اینکه در صدد هستیم که پوشش واکسیناسیون دام‌های استان را از ۷۰ درصد به ۱۰۰ درصد گسترش دهیم، گفت: یکی از مهمترین عوامل افزایش تب مالت در استان ایلام کشتار غیرمجاز دام و عدم رعایت اصول بهداشتی است که در این راستا مردم باید گوشت مورد نیاز خود را از قصابی‌های مجاز تهیه کنند.

وی تصریح کرد: شهروندان از شیر و فرآورده‌های لبنی پاستوریزه استفاده کنند و حتما شیر را قبل از مصرف بجوشانند و دامداران نیز برای پرورش دام نکات بهداشتی را رعایت کنند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین