کد خبر: ۸۲۴۹۵۲
تاریخ انتشار : ۲۷ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۵:۲۲

وضعیت اضطراری در کوهرنگ/ محاصره ۱۲۵ روستا در برف ۶ متری!

بارش بی‌سابقه و شدید برف در شهرستان کوهرنگ سبب قطع راه بسیاری از روستا‌ها و تخریب منازل روستایی شده است؛ ارتفاع برف در مناطق شهری کوهرنگ تا ۳.۵ متر و در ارتفاعات و مناطق روستایی تا ۶ متر هم رسیده است!
وضعیت اضطراری در کوهرنگ/ محاصره ۱۲۵ روستا در برف ۶ متری!
آفتاب‌‌نیوز :

ارتفاع برف به گفته مسئولان و مردم در مناطق شهری کوهرنگ تا ۳.۵ متر و در ارتفاعات و مناطق روستایی تا ۶ متر هم رسیده است که راه ارتباطی ۱۰۰ روستای این منطقه با مرکز شهرستان قطع شده و مردم روستایی در خانه‌های خود گرفتار شده‌اند.

از روز گذشته تلاش نیرو‌های امدادی در مناطق برفگیر و امدادرسانی به مردم ساکن در شهر و روستا آغاز شده و تلاش برای نجات مردم ادامه دارد. گردنه‌های چری، شاه منصوری و تاراز به‌علت ریزش بهمن مسدود است و تردد در محور‌های مواصلاتی به کندی انجام می‌شود و تردد بدون زنجیر چرخ امکانپذیر نیست.

گرچه مدیریت بحران استان چهارمحال‌وبختیاری تمام توان خود را برای بازگشایی مسیر‌های برفگیر و کمک به مردم گرفتار به‌کار بسته‌است، اما بنابر اعلام مدیرکل مدیریت بحران چهارمحال‌وبختیاری پیگیری لازم برای اعزام تجهیزات برف‌روبی از سایراستان‌ها از طریق وزیرکشور انجام شده است.

بازدید میدانی دبیرکل هلال احمر از مناطق محاصره در برف کوهرنگ

یعقوب سلیمانی دبیرکل هلال احمر به همراه وزیر کشور با حضور در کوهرنگ از نزدیک در جریان مشکلات مردم قرار گرفت و بر تسریع در امدادرسانی تاکید کرد.

احمد وحیدی در نشست اضطراری ستاد مدیریت بحران این استان افزود: بالگرد‌ها به منظور توزیع اقلام ضروری نظیر آرد، مواد غذایی و لوازم بهداشتی در مناطق سخت گذر و محاصره در برف به زودی وارد استان می‌شود. همچنین تعدادی ماشین آلات و تجهیزات برف روب از استان‌های فارس، اصفهان و خرم آباد برای بازگشایی محور‌های روستایی به تجهیزات استان اضافه می‌شود.

در این نشست استاندار چهارمحال و بختیاری گزارشی از وضعیت راه‌های روستایی و نحوه امدادرسانی و خدمات رسانی به مردم استان به ویژه در شهرستان کوهرنگ ارائه داد.

در ادامه یعقوب سلیمانی دبیر کل جمعیت هلال احمر گفت: جمعیت هلال احمر با تمام توان خود آماده خدمات رسانی به عزیزانی که دچار حادثه شده اند، است.

گفت وگوی رودرروی وزیر کشور با مردم

احمد وحیدی پس از نشست بررسی مشکلات مناطق برف‌گیر چهارمحال و بختیاری که با حضور مسوولان ملی و استانی برگزار شد، در تماس تلفنی با فرماندار کوهرنگ آخرین وضعیت ماشین‌آلات، تجهیزات، امکانات، تامین نیاز‌های اساسی شامل آرد، آب آشامیدنی، بسته‌های غذایی، لباس گرم، پتو، نایلون و اتصال زیرساخت‌هایی مانند آب، برق، گاز و تلفن این شهرستان را بررسی و دستوراتی برای تسریع در خدمات‌رسانی به مردم صادر کرد.

وی بلافاصله با جمعی از مسئولان عازم منطقه کوهرنگ شد و در بدو ورود با استقبال گرم مردم مواجه شد، مردم در این بازدید مشکلات و معضلات خود را رو در رو با وزیر در میان گذاشتند

بنابر گفته‌های مردم کوهرنگ تجهیرات و ماشین‌آلات این شهرستان جوابگوی حجم برف در معابر اصلی و فرعی کوهرنگ نیست

محاصره ۱۲۵ روستا در برف

فرماندار شهرستان کوهرنگ نیز گفت: هم‌اکنون ۱۲۵ روستای این شهرستان در محاصره برف هستند بازگشایی ۱۵ روستای بخش صمصامی و بیرگان در حوزه آب منطقه‌ای چهارمحال و بختیاری است. حجم زیاد برف امدادرسانی را با مشکل روبرو کرده است. بزودی تجهیزات و ماشین آلات از استان‌های تهران، خوزستان و اصفهان وارد شهرستان کوهرنگ می‌شود.  ارتفاع برف در شهر چلگرد ۲ و نیم متر و در برخی نقاط مرتفع و بلند به چهار متر می‌رسد به طوری‌که ارتفاع برف در برخی نقاط هم سطح با پشت‌بام واحد‌های مسکونی است.

فرماندار کوهرنگ از رهاسازی ۳۰۰ خودرو و اسکان اضطراری ۵۰ خانوار در این شهرستان خبر داد و گفت: بارش برف منجر به تخریب برخی واحد‌های مسکونی با بافت فرسوده شده است.

اکبری خاطرنشان کرد: طی روز‌های اخیر قطعی برق در ۴۰ نقطه، قطعی آب در ۳۵ منطقه و قطعی مخابرات در ۲ بخش رخ داد که این مشکلات در حال حاضر برطرف شده است.

وی با اشاره به خطر وقوع سیلاب در شهرستان با اشاره به بارش شدید باران اظهار داشت: بارش شدید باران باعث آبگرفتگی در برخی نقاط شهری و روستایی شهرستان شده است.

اکبری نیاز به دستگاه‌ها و تجهیزات زمستان را از مهمترین نیازمندی‌های این شهرستان برشمرد و افزود: دستگاه‌های موجود بسیار فرسوده است و نیاز به بروزرسانی تجهیزات داریم.

وی خاطرنشان کرد: نیاز به آرد و لباس گرم زمستانی از دیگر نیازمندی‌های شهرستان است.

انتقال تجهیزات لازم به چهارمحال و بختیاری

احمد وحیدی وزیر کشور در بدو ورود به استان چهارمحال و بختیاری در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: هدف اصلی از سفر به استان چهارمحال و بختیاری بررسی وضعیت مردم این استان در بارش‌های اخیر است. بررسی کمبود‌ها و اقدامات لازم از اهداف ورود ما به استان چهارمحال و بختیاری است البته اقدامات و خدمات رسانی در این مدت صورت گرفته است.

وزیر کشور گفت: ممکن است با توجه به اینکه برخی روستا‌ها راه‌های آن‌ها مسدود است نیاز به کمک رسانی و ارسال ماشین آلات داشته باشند. گرچه که تعداد قابل توجهی از تجهیزات تا کنون به این استان منتقل شده است، همه بررسی می‌شوند و اقدامات لازم دنبال می‌شوند.

ارتفاع برف بسیار بالاست

غلامعلی حیدری؛ استاندار چهارمحال و بختیاری در جلسه مدیریت بحران استان اظهار داشت: رئیس‌جمهور در تماسی جویای آخرین وضعیت استان چهارمحال و بختیاری شد و دستوراتی به معاون اول داد و مخبر دستورات را به دستگاه‌ها ابلاغ کرد تا مسائل حل شود.

استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: در برخی مناطق بلدوزر نمی‌تواند برف‌روبی کند و به دو منطقه بازفت و موگویی امدادرسانی بسیار سخت است. در بازفت ارتفاع برف بسیار بالا است و قرار شد تیم‌هایی از تاراز حضور پیدا کنند و به ۶۷ روستای بازفت که در محاصره برف قرار دارند، خدمت‌رسانی کنند. با این برف شدید منطقه موگویی در محاصره برف است و هماهنگ شده از لرستان و الیگودرز از دو قسمت کمک‌رسانی و راه باز شود. تمام دستگاه‌ها باید امکانات خود را بسیج کنند و امکاناتی که از دیگر استان‌های کشور وارد استان شده است باید به صورت عادلانه تقسیم شود.

حیدری با بیان اینکه در شهرستان‌های لردگان، فلارد و خانمیرزا سیل ایجاد شده است، افزود: پیمانکارانی که در شهرستان‌ها دستگاه دارند موظف حمایت هستند، از ظرفیت‌های قرارگاه خاتم‌الانبیا (ص) و امام حسن (ع) استفاده شود، شهرداران دستگاه دارند و باید فرمانداران و بخشداران تمام تجهیزات را فعال کنند و متوقف نباشند.

‌تخلیه اضطراری ۳۴ واحد مسکونی شهرستان کوهرنگ

مثنوی؛ مدیرعامل جمعیت هلال احمر چهارمحال و بختیاری گفت: با توجه به ناایمن بودن منازل مسکونی و بالا بودن احتمال تخریب منازل در روستا‌های نیاکان، فانی‌آباد و دهنو از بخش‌های مرکزی، صمصامی و بازفت تخلیه اضطراری این منازل در حال انجام است.

وی با اشاره به اینکه این افراد به منازل بستگان، فرزندان و اقوام مراجعه خواهند کرد، اظهار داشت: هنوز در سطح شهرستان بحث اسکان اضطراری ضروری نشده است.

مثنوی از اعلام آمادگی جمعیت هلال احمر برای اسکان اضطراری در سطح استان و به خصوص شهرستان کوهرنگ در صورت نیاز خبر داد و گفت: آمادگی لازم این جمعیت از لحاظ تامین وسایل زیستی و برای تامین اسکان اضطراری وجود دارد و مشکل خاصی در خصوص اسکان اضطراری نیست.

مثنوی افزود: هم اکنون انبار‌های امدادی شهرستان و استان تامین اقلام مورد نیاز شده است و در صورت نیاز می‌توان از ظرفیت باشگاه‌ها، مدارس و پایگاه‌های امداد و نجات برای اسکان اضطراری استفاده کرد.  براساس آخرین آمار مرکز هدایت جمعیت هلال احمر استان، تاکنون ۲۹ حادثه در استان از ابتدای بارش‌های جاری امدادرسانی شده که در این حوادث به سه هزار و ۱۵۷ نفر امدادرسانی شده است و ۱۱ نفر به مراکز درمانی انتقال داده شدند.

وی از اسکان ۵۷ نفر در این مدت در پایگاه‌های امداد و نجات استان خبر داد و گفت: تاکنون ۲۶۶ نیروی عملیاتی در قالب ۶۷ تیم برای امدادرسانی اعزام شده‌اند و ۳۳ آمبولانس نیز در محل‌های حادثه حضور یافته و اقدام به امدادرسانی کردند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین