ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در نشست خبری هفتگی خود با اصحاب رسانه، پاسخگوی سئوالات خبرنگاران شد.
کنعانی درباره گفتههای سران غربی در کنفرانس امنیتی مونیخ گفت: کنفرانس امنیتی مونیخ امسال به نام امنیت، اما به کام جنگ و جنگ طلبان تشکیل شده است، کنفرانسی که به نام امنیت تشکیل شده باشد قاعدتا باید به همه اعضای جامعه جهانی فرصت برابر برای دیدگاههای خودشان بدهند، به ویژه در ارتباط با ایران که یکی از کشورهای مهم و تعیین کننده در تامین امنیت منطقهای و بینالمللی است.
دولت آلمان فرصت را در اختیار جنگ طلبان قرار داد
اینکه کنفرانسی به نام امنیت شکل بگیرد و از کشورهایی دعوت نکنند به معنای این است که فرصت را برای طرح دیدگاههای مختلف و چندجانبه گرفتند و تریبون را در اختیار یک جریان که به دنبال تحکیم یک جانبه گرایی است قرار دادند. این اقدام اشتباه فاحشی بود و به اعتبار کنفرانس ضربه اساسی وارد کرد. اشتباه دیگر اینکه برگزارکنندگان تریبون را به افراد معلوم الحال دادند که نگاه آنان به ملت ایران کاملا روشن است. فرزند دیکتاتور مخلوع و فراری از وطن یکی از دعوت شدگان است و این یک بی اعتباری بزرگ برای کنفرانسی است که ادعا در تعیین نظم و امنیت در بینالملل دارد.
نقش ایران در سالهای گذشته در مقابله با تروریسم و داعش، کمک بزرگی به نظم منطقهای و کشورهای اروپایی داشته است. اشتباهی که دولت آلمان مرتکب شد این بود که فرصت را در اختیار جنگ طلبان قرار داد.
کنعانی ادامه داد: کنفرانسی که به نام امنیت برگزار میشود قاعدتا باید محمل و یک کرسی متوازنی را برای طرح دیدگاههای مختلف و جهانی فراهم کند. اگر بناست در خصوص امنیت تبادل نظر شود، از بین فرصت برای برخی از کشورها به معنای از بین بردن فرصت برابر برای طرح دیدگاهها در حوزه امنیت بینالمللی است. این همان رفتار یکجانبه گرایی است که برخیها مایل هستند دنبال کنند. به ویژه فرصتی را فراهم کردند برای برخی افراد شناخته شده که بازیچه برخی از کشورها در رفتارهای مداخله جویانه علیه دیگر کشورها بودند. طبیعتا چنین رویکردی به امنیت بینالملل کمکی نخواهد کرد.
استفاده سیاسی از آژانس جایگاه این سازمان را مخدوش میکند
وی در خصوص گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی گفت: در ارتباط با ادعای مطرح شده در خصوص غنی سازی ۸۴ درصدی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران توضیحات دقیقی ارائه کردند. اما اشاره میکنم که ایران متعهد به ان پی تی است. همکاری حرفهای با آژانس بینالمللی انرژی اتمی یک اصل مهم برای ایران در مناسبات خودش با آژانس است. البته ما به طور متقابل انتظار داریم آژانس رفتار حرفهای داشته باشد و به اصول و چارچوب همکاری حرفهای پایبند باشد.
ما تاکید میکنیم که استفاده سیاسی از آژانس جایگاه این سازمان را مخدوش میکند. طرح این چنین مباحثی که میبایست در دیدارهای دوجانبه قرار گیرد طرحش در رسانهها نشانه از فاصله گرفتن آژانس از رفتار حرفهای است. چارچوب مذاکرات در ارتباط با رفع تحریمهای ظالمانه و بازگشت همه طرفها روشن است و باید در همان چارچوب استمرار پیدا کند.
واکنش به اتهامات رژیم صهیونیستی علیه ایران
سخنگوی وزارت خارجه درباره اتهامات رژیم صهیونیستی علیه ایران اظهار کرد: ما قویا چنین اتهامی را رد میکنیم. رژیم صهیونیستی به اتهام زنی علیه ایران همانند حامی اصلی خودش آمریکا عادت دارد. ما در ارتباط با آزادی کشتیرانی در آبهای بینالمللی جزو کشورهای موثر هستیم.
ایران به تلاشهای خودش ادامه خواهد داد و جزو کشورهایی است که تاکنون در این زمینه نقش موثری ایفا کرده است. اتفاقا ما بر ضرورت ایجاد امنیت فراگیر برای همه کشورها برای استفاده از آبهای بینالمللی تاکید میکنیم. اما رژیمی که به امنیت دیگر کشورها پایبند نیست خودش را در معرض تهدید منقابل قرار میدهد؛ بنابراین سرزنش کسی که خود ملتزم به امنیت دیگران نیست و در تاریخ خودش نقش بی ثبات در منطقه داشته حق ندارد کسی را در مورد مسائل امنیتی مورد تهمت قرار دهد.