واشنگتنفریبیکن نوشت: آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا، در ۱۵ فوریه بر اساس یک اطلاعیه غیرعلنی که به کنگره ارسال شده تحریمها علیه صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران (IRIB) را معلق کرده است. براساس این گزارش، معلق کردن این تحریمها به صداوسیمای ایران اجازه میدهد برای کسب درآمد، معاملات مالی انجام دهد و از تحریمهای آمریکا مصون باشد.
این وبگاه آمریکایی افزود: این برای اولین بار بعد از اعتراضات اخیر در ایران است که یک تحریم علیه ایران معلق میشود.
معافیت تحریمها برای هر کسی که با صدا و سیما تجارت میکند معافیتهایی را در نظر میگیرد و دسترسی آن را به زیرساختهای مخابراتی جهانی فراهم میکند. طبق اطلاعات مندرج در معافیت، این شامل «معاملات مربوط به ارائه خدمات اتصال زمینی و اتصالات فیبر نوری در خارج از ایران» و همچنین تراکنشهای مختلف مدیریت ماهوارهای است. خدمات اداری به نفع صدا و سیما نیز به عنوان بخشی از معافیت مجاز است، از جمله خدمات «ضروری برای ایجاد و حفظ اتصال زمینی و ماهواره ای».
به گزارش شفقنا؛ به گفته سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا این معافیت به صلاحدید وزیر امور خارجه صادر شده و با در نظر گرفتن منافع امنیت ملی ایالات متحده انجام شده است.
توضیح آمریکا درباره چرایی تمدید معافیتهای تحریمی صدا و سیما
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا به سوالی درباره دلیل تمدید معافیت سازمان صداوسیما از تحریمهای ایران پاسخ داد.
به گزارش ایسنا، ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در بخشی از یک نشست خبری که مشروح آن در وبگاه وزارت امور خارجه این کشور منتشر شده است، در پاسخ به این سوال که آیا گزارشها درباره معافیتهای تحریمی اعمال شده از سوی آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا برای صدا و سیمای ایران را تایید میکند یا نه، گفت: این معافیت از سال ۲۰۱۴ و بیوقفه توسط دولت قبلی آمریکا تمدید شده است. این معافیت در سالهای اخیر، نزدیک به ۲۰ بار، ۱۸ بار حدودا تمدید شده است. ما به صورت دورهای این معافیت را بررسی میکنیم تا امکان خدمات پخش ماهوارهای برای صدا و سیما تحت حمایت سازمان بینالمللی ارتباطات ماهوارهای فراهم شود.
پرایس با مطرح کردن ادعاهایی درباره فعالیتهای صدا و سیما گفت: ما همچنان نگران نقش صدا و سیما در سانسور دسترسی مردم به اطلاعات و نقش آن در نقش حقوق بشر هستیم. در حالی که این معافیت جزئی امکان ارائه خدمات ماهوارهای به صدا و سیما را فراهم میکند، خود این سازمان و ریاست آن تحت تحریمهای آمریکا قرار دارند، که از جمله دلایل آن، نقش داشتن در سانسور و نقض حقوق بشر است.
او با اشاره به تحریمهای اخیر آمریکا علیه مقامات صدا و سیما، از جمله پیمان جبلی، مدیر این سازمان، گفت که ما از هر ابزاری که در اختیارمان باشد برای پاسخگو کردن مقامات ایران به دلیل آن چه نقش داشتن در نقض حقوق بشر و سانسور میخواند، انجام خواهیم داد.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر این که تمدید این معافیت از سوی دولت پیشین آمریکا دلیل کافی برای تکرار این کار از سوی دولت بایدن نیست و آیا فعالیتهای صدا و سیما مبنای کافی برای تمدید نکردن این معافیت نیست، گفت: اینها شرایط ضمنی هستند که ما هر بار موقع تمدید این معافیت آنها را بررسی میکنیم. ما در نهایت کاری را میکنیم که در راستای منافعمان و در نهایت، کاری که از نظرمان موثرترین کار برای پیشبرد خواستههای مردم ایران باشد. نظر ما هدف قرار دادن مداوم و دقیق مقامات ارشد[با تحریمها] بوده است، از جمله در ماههای اخیر و سال گذشته که مقامات ارشد صدا و سیما را تحریم کردیم. ما از یک طرف آنها را پاسخگو میکنیم و از طرف دیگر منافع خودمان را پیگیری کرده و به پیشبرد خواستههای مردم ایران کمک میکنیم.