کد خبر: ۸۲۷۳۴۷
تاریخ انتشار : ۱۰ اسفند ۱۴۰۱ - ۰۹:۳۹

تمرین مغزی برای بهبود حافظه

 بررسی تاثیراتی که برخی فعالیت‌ها بر مغز ما می‌گذارد می‌تواند دشوار باشد و بیان آن ساده نیست.
تمرین مغزی برای بهبود حافظه
آفتاب‌‌نیوز :

دکتر تان بیان کرد: مسائلی هست که ما روزانه درگیر آن هستیم و مختص بهبود هدفمندانه حافظه ما نیستند؛ برای مثال خواندن کتاب، شرکت در کلاس‌های دانشکده از روی علاقه، گوش دادن به رادیو یا هر چیز دیگری که دید شما را نسبت به جهان گسترش می‌دهد یا تماشای فیلم‌های مستند، همه عالی است اما روی این کارها تحقیق نشده‌ تا به‌ طور قاطع بگوییم که اگر همه این کارها را انجام دهید، احتمال کمتری دارد که به مشکلات حافظه مبتلا شوید.

به گزارش یاهو، به‌ عنوان مثال سرعت پردازش اطلاعات را می‌توان با آموزش شناختی توسط آزمون‌های رایانه‌ای افزایش داد اما به‌ طور حتم این موضوع به این معنا نیست که احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر یا سایر انواع زوال عقل را کاهش می‌دهید.

با این اوصاف، شرکت در تمرینات خاص (حتی اگر مختص یک نوع مهارت حافظه باشد) نمی‌تواند آسیبی به شما وارد کند و حتی ممکن است در درازمدت به شما کمک کند.

شما می‌توانید برای بهبود حافظه خود به موارد ذکر شده در ذیل عمل کنید.

جورچین (پازل) بازی کنید

انجام انواع پازل کلید اصلی است زیرا پازل‌های متنوع بخش‌های مختلفی از مغز شما را درگیر می‌کند. بازی‌های اعداد، جدول کلمات متقاطع و پازل‌های اره منبت‌کاری و اره‌ مویی نیز ممکن است بسیار مفید باشد. سودوکو برای منطق عالی و مربوط به قسمت جلویی مغز است.

دکتر شار بیان کرد: جدول کلمات متقاطع توانایی شما را برای ذخیره واژگان و فکر کردن به کلمات را افزایش می‌دهد. پازل‌های اره منبت‌کاری و اره‌ مویی ممکن است بیشتر یک ابزار بصری/فضایی باشند.

ساز بنوازید

برای اجرای موسیقی لازم است شما در مدت‌زمان کوتاهی حس فیزیکی لمس را با یادآوری و شنوایی ترکیب کنید. حتی نتایج تحقیقی نشان داد، افراد بالای ۶۰ سال که درس‌های پیانو می‌گذرانند، ۶ ماه دیرتر از کسانی که این کار را انجام نمی‌دهند، در آزمون‌های حافظه اپیزودیک و توجه، نمره بالاتری کسب می‌کنند. خاطرات اپیزودیک رویدادهایی است که در گذشته (چه ۳۰ سال پیش و چه ۳۰ روز پیش) اتفاق افتاده‌اند.

مراقبه (مدیتیشن)

نتایج تحقیقی نشان داد، افراد مبتلا به اختلال شناختی خفیف یا بیماری آلزایمر خفیف که هر روز ۳۰ دقیقه مدیتیشن هدایت شده را به مدت ۶ ماه انجام می‌دادند، در مقایسه با کسانی که این کار را نمی‌کردند، زوال آهسته‌تری در نواحی مهم مغز نشان دادند.

حواس خود را تحریک کنید

فعالیت‌هایی را انتخاب کنید که نیاز به استفاده از چندین حواس دارند. برای مثال هنگام پختن پای سیب، ممکن است وقتی خمیر را ورز می‌دهید، خمیر خشک شده را لمس کنید. اگر سیب‌ها را از قبل پخته‌اید، صدای جلز ولز کردن سیب‌ها را بشنوید و بو کنید. هنگام جمع‌آوری همه چیز به‌ صورت بصری به کاری که انجام می‌دهید، توجه کنید و سپس ثمره کارتان را بچشید. تحقیقات نشان می‌دهد که وقتی حواس با هم تعامل دارند به ما کمک می‌کنند که چیزها را بهتر به‌ خاطر بسپاریم.

بخوابید

ممکن است خوابیدن را به‌ عنوان یک تمرین مغزی در نظر نگیرید اما خواب با کیفیت بالا برای عملکرد مغز ما ضروری است. در واقع طبق یک تحلیل تحقیقاتی، خواب به بهبود یادآوری حافظه، تنظیم متابولیسم و کاهش خستگی ذهنی کمک می‌کند. در حالی که چرت می‌زنیم، مغز ما مشغول حذف سموم و سازماندهی مجدد خود است؛ بنابراین لازم است حداقل هفت ساعت در شبانه‌روز خواب با کیفیت داشته باشید.

دکتر تان خاطرنشان کرد: موضوع زوال عقل این است که یک مکانیسم آسیب‌شناسی در آن وجود دارد. به این معنا که مثلا برای آلزایمر، پلاک‌ها و گره‌های آمیلوئیدی ایجاد می‌شود. فقط انجام تمرینات شناختی نمی‌تواند از داشتن آن شرایط جلوگیری کند اما ممکن است به شما در کاهش خطر ابتلا به علائم کمک کند؛ بنابراین مهم است که در حال حاضر مغز خود را به طرق مختلف درگیر کنید تا اگر بعدها اوضاع خراب شد، کمی قدرت بیشتری داشته باشید. در همین راستا به یاد داشته باشید که مغز شما به‌ طور تقریبی با هر سیستم دیگری در بدن شما کار می‌کند، مغز یک تک‌نواز نیست (به تنهایی کار نمی‌کند).

وی افزود: اگر قلب شما ناسالم است، این موضوع می‌تواند بر مغز تأثیر بگذارد زیرا مغز عضوی است که به بیشترین اکسیژن در سیستم شما نیاز دارد. اگر کلیه‌های شما به‌ خوبی کار نکنند، سموم بیشتری جمع می‌کنید. اگر دستگاه گوارش شما سالم نباشد، ریزمغذی‌هایی را که مغز برای سالم ماندن به آن نیاز دارد، جذب نخواهید کرد. همه چیز به هم مرتبط است؛ بنابراین به یاد داشته باشید که وقتی می‌خواهید از مغز خود محافظت کنید، بهتر است بر سلامت کل بدن تمرکز کنید.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین