آفتابنیوز : آفتاب: یک استاد جامعه شناسی دانشگاه علامه طباطبایی در همایش «زن در خانواده و جامعه امروز ایران» که در دانشگاه کرمان برگزار شد، با بررسی تفاوت جامعه مدرن و سنتی و نقش زنان در آن گفت: «در جوامع سنتی، هنگام تولد یک دختر از ابتدا مسیر مشخصی در چارچوب نقشهای سنتی برای او تعریف میکنند که ایدهآل این نقش پس از سن بلوغ، نقش همسری و در نهایت مادری است».
به گزارش خبرنگار آفتاب در کرمان، دکتر شیرین احمدنیا نیا افزود: «ابتدا زن در این جامعه باید قابلیت باروری خود را نشان دهد و این با اولویت فرزند پسر است و طبعاً نقشها در این جوامع تا حد زیادی تحمیلی است مثل نوع ازدواج و نوع همسر گزینی».
وی در ادامه اظهار داشت: «بر خلاف جوامع سنتی درجوامع مدرن، مسیر مشخصی وجود ندارد و ازدواج کردن یا بچهدار شدن جزو ضروریات زندگی نیست، عرصه وسیعتر است و دخالت جامعه کمتر، که در این جوامع تشابهات به تکثر و تنوع تبدیل میشود و آزادی عمل برای هر دو جنس بیشتر است».
او در ادامه تاکید کرد: «در جوامع آزاد هر شخصی میتواند آگاهانه زندگی مدرن را بپذیرد یا طبق سنتها پیش برود و این بستگی به میزان آگاهی خود شخص دارد».
این عضو هیات علمی دانشگاه با بیان این که حقوق زن و مرد هم میتواند در جامعه امروز ایران برابر باشد گفت: «هر زنی حق انتخاب همسر خود را دارد و از دیدگاه جامعه با ازدواج با او، سرنوشت خود را در دستان همسر خود قرار داده است».
دکتر احمد نیا ازدواج را امری قرار دادی تعریف کرد و افزود: «در زندگی مشترک، هر زنی باید به این قدرت برسد که بتواند از لحاظ اقتصادی متکی به خود باشد. در نتیجه با داشتن حق طلاق و داشتن پشتوانه مالی از طرف خود، زن دارای حقوق برابر با مرد خواهد بود».
وی تاکید کرد که داشتن حق طلاق برای زنان به معنای سست بودن بنیان ازدواج نیست بلکه به معنای قدرت پیوند زناشویی و تحکم بنیان خانواده است.
او در ادامه سخنرانی خود به پیشرفت زنان در عرصه اجتماعی،سیاسی، فرهنگی، حقوقی به قبل و بعد از انقلاب اشاره کرد و اظهار داشت: «فعالیت زنان نسبت به قبل از انقلاب از پیشرفت قابل ملاحظهای برخوردار نبوده است».
دکتر لیلا یزدان پناه،جامعه شناس و عضو هیات علمی دانشگاه کرمان نیز با بیان این که خانواده به عنوان زیر ساخت اصلی بنیان جامعه است اظهار داشت: «زنان به عنوان رکن اصلی خانواده، دارای نقش محوری و موثری در شکلگیری خانوادهای موفق و در نتیجه خانواده سالم دارند».
وی آموزش زنان را در جهت آگاهی آنان نسبت به مسولیت اجتماعی رکن اصلی موفقیت در خانوادهها دانست.