کد خبر: ۸۲۷۸۶
تاریخ انتشار : ۱۱ دی ۱۳۸۷ - ۱۵:۴۶
سید محمد خاتمی:

انتخابات آینده باید آزاد باشد

انسان در غزه مورد مظلوميت واقع شده است
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: سید محمد خاتمی با تاکید بر اینکه نمی‌توان شاهد تقویت ریشه‌های فقر و عقب ماندگی در جامعه باشیم و فقط شعار خدمت به مردم را بشنویم بر برگزاری آزاد انتخابات آینده تاکید کرد و گفت:« مصلحت این است که مردم راهی را انتخاب کنند که این مملکت به لحاظ اقتصادی،سیاسی،علمی و بین المللی جایگاه بالاتری داشته باشند». 

به گزارش سرویس سیاسی آفتاب، حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمد خاتمی، در دیدار با اقشار مختلف استانهای خراسان شمالی، جنوبی و رضوی با اشاره به فرارسیدن ماه محرم گفت: «ماه محرم در تاریخ و در سرنوشت جوامع اسلامی و به خصوص ایران جایگاه والایی دارد و حضرت ابا عبدالله الحسین (ع) هدفش از قیام را اصلاح در امت جدش معرفی می کند».

رئیس بنیاد باران تصریح کرد: «اصلاحات ما هم این افتخار را دارد که به اباعبدالله(ع) تأسی دارد و درجهتي حركت مي‌كند كه صاحب جامعه‌ای شويم که در آن معنویت، اخلاق و عدالت حکومت کند و در آن انسان دارای حرمت باشد».

خاتمی با تاکید بر اینکه امام حسین (ع)در ایجاد انگیزه و تقویت اراده مردم برای رسیدن به هدفی که داشتند موثر بوده است، اظهار داشت: «مقاطع بلندی که در اصلاحات ما از مشروطیت تا انقلاب اسلامی بوده است در بسیاری از موارد متاثر از عاشورا بوده است».

وی ابراز امیدواری کرد: «خداوند این لطف را به ما بکند که بهتر و بیشتر اباعبدالله الحسین (ع) و اهداف او را بشناسیم و در مسیری که انتخاب کرده‌ایم، بخصوص اصلاحات ثابت قدم باشیم».

رئیس موسسه بین المللی گفتگوی فرهنگها و تمدنها با اشاره به فجایع غزه گفت: «انسان در نگاهی به این فجایع، به انسان و مظلومیت انسان فکر می‌کند که چگونه انسان در دنیایی که مدار و مدعای تمدن غالب آن انسان مداری است، مظلوم واقع می‌شود».

رئیس جمهور سابق کشورمان تصریح کرد: «متاسفانه در دنیایی که دم از حقوق بشر می‌زنند، در عمل می‌بینیم که چگونه انسان مورد تجاوز قرار می‌گیرد و چگونه از ظلم و جور حمایت می‌‌شود و قطعه‌ای از سرزمین خدا با این همه جنایت و ظلم بزرگ روبرو می‌شود».

وی با بیان اینکه «قدرت‌های بزرگ همواره پشت جنایتکاران را می‌گیرند و مجامع بین المللی نیز حساسیت لازم را ندارند»، افزود: «به عنوان نمونه شما مقایسه کنید عکس العملی که سازمان ملل و شوراي امنيت نسبت به این قضیه نشان می‌دهد با قضایای کوچک دیگری که رخ می‌دهد»!

سید محمد خاتمی ادامه داد: «اینکه امروز، صدها انسان با وحشیانه‌ترین وضع، مثل برگ خزان به زمین می‌ریزند و ملت مظلومی که صاحبخانه نیز هست، مورد تهاجم قرار می‌گیرد، خود نشانه‌ای است که جهان نیازبه اصلاحات دارد و اصلاحات امری جهانی است که نگاهش به نجات انسان وحرمت انسان است».

وی با ابراز خشنودی از اینکه در سرزمینی هستیم که مفتخریم انتساب به اسلام واهل بیت داریم، گفت: «معتقدیم اصلاحات نگاه به انسان دارد و ایجاد تحول انساني در جامعه، ریشه محکمی در آموزه‌های دینی و اسلامی ما دارد».

رئیس بنیاد باران تصریح کرد: «ما معتقدیم به اسلام هم ستم شده است؛ برداشت‌ها و گرایش‌هایی از اسلام وجود دارد، یا از اسلام ابزاری ساخته شده برای توجیه نوعی زندگی که هیچ مناسبتی با اهداف پیامبران و حرمتی که خدای هستی برای انسان قائل است ندارد و متاسفانه این برداشت‌ها و گرایش‌ها سبب می‌‌شود از اسلامی که همه توجه آن به اعتلای زندگی انسان و کرامت ذاتی انسان است، بهانه‌ای بسازند برای حمله به اسلام و مسلمانان».

رئیس جمهور سابق کشورمان تاکید کرد: «باید فریاد اصلاحات را چه در داخل،چه در خارج و چه در عرصه جهانی در برابر وضعیتی که جهان به آن مبتلا شده بلند کنیم و به آن سمت گام برداریم و مطمئنا وجدانهای بیداری نیز در دنیا هستند که به این ندا گوش می دهند».

خاتمی ادامه داد: «امروز وظیفه ماست که سعی کنیم معیارهای واقعی اصلاحات نه تنها در ایران محقق شود، بلکه از اسلامی دفاع کنیم که برای انسان حق و حرمت قائل است،ظلم و تبعیض نمی‌پذیرد و حاکمیت انسان را با هر گرایش و بینشی بر سرنوشت خود به رسمیت می‌شناسد».

وی با اشاره به اصل 56 قانون اساسی که از آن به عنوان اصل طلایی قانون اساسی یاد کرد، گفت: «در این اصل آمده است که حاکمیت مطلق بر همه هستی و عالم از آن خداست و اوست که انسان را بر سرنوشت اجتماعی خود حاکم گردانیده است».

رئیس موسسه بین المللی گفتگوی فرهنگها و تمدنها همچنین اظهار داشت: «اگر می‌گوییم مردم سالاری، مصداق مهم و لازمة مردم سالاری حاکمیت مردم بر سرنوشت خودشان است، اگر می‌گوییم با استبداد مخالفیم برای این است که بر خلاف اصلی است که در انقلاب ما بوده و اصلاحات هم بر آن تکیه می‌کند و باید در این مسیر حرکت کنیم».

خاتمی به تعریف صحیح از اصولگرایی و تعابیر نادرستی که از اصولگرایی می‌‌شود اشاره کرد و افزود: «اگر اصولگرایی طوری تعریف شود که توام با عقب ماندگی و تبعیض و قیمومیت یک فکر، یک گروه و یک سلیقه بر همة مردم باشد انحراف از اصول و اصول گرایی است».

وی تصریح کرد: «اصول دین مورد توجه همه بوده است و هست و باید سعی کرد توحید،معاد و نبوت در جامعه جا بیفتد ولی وقتی می‌گوییم اصول، از انقلابی صحبت می‌کنیم که در عرصه حیات اجتماعی به وجود آمد».

رئیس جمهور سابق کشورمان یادآور شد: «این اصول در عرصه حیات اجتماعی میزان بودن رای مردم،حاکمیت عدالت به معنای عام کلمه در عرصه اجتماعی-سیاسی و اقتصادی بر جامعه است؛ اینجا اصل دفاع کردن از حق مردم است، دفاع از آزادی اندیشه و بیان است، دفاع از این اصل است که حکومت ارباب مردم نیست و خدمتگزار مردم است و باید در مقابل آنها پاسخگو باشد و از اسلامی که امام نماینده آن بود و در انقلاب تجلّی کرد، آن اصول را آموخته ایم».

خاتمی اظهار داشت: «پس ما اصولگراییم؛ معتقدیم امام خمینی(ره) نیز بزرگترین اصولگرا در این زمینه‌ها بود. ما می‌گوییم که در چارچوب همین قانون اساسی و ضوابطی که به تصویب مردم رسیده است و مورد تایید امام نیز بوده است و حد نصاب‌های لازم برای پاسخگویی به خواست تاریخی ملت برای آزادی، استقلال و اخلاق و پیشرفت دارد و اینها اصول ماست».

رئیس بنیاد باران در ادامه اظهار داشت: «ما بر مصلحت جامعه تأکید می‌کنیم و مصلحت جامعه این است که ایران را طوری بسازیم که هم مردم در آن برخوردار باشند و هم از فقر و فساد و تبعیض در آن اثری نباشد».

وی با بیان اینکه «مصلحت جامعه و ارزش والای انقلاب، ساختن الگوست و اینکه این اندیشه انگیزه‌ای برای دیگران بشود که حرکت کنند»، گفت: «باید از سرمایه‌های کشور در مسیر رشد جامعه، ارتقای علمی جامعه و برخورداری جامعه استفاده کنیم؛ نمی‌توانیم روز به روز شاهد این باشیم که ریشه‌های فقر وعقب ماندگی در جامعه تقویت شود و فقط شعار خدمت به مردم را بشنویم».

خاتمی تصریح کرد: «مصلحت این است که در مسیر قانون اساسی،آرمانهای انقلاب و سند چشم انداز حرکت کنیم».

سید محمد خاتمی همچنین گفت: «من مطمئنم اگر انتخابات در فضای درست و سالم باشد، مردم با انتخاب خود به سوی تحقق چنین مصلحتی در جامعه حرکت خواهند کرد».

رئیس جمهور سابق کشورمان سپس با طرح این پرسشها که «آیا ما نباید امروز از ظرفیتهای ایران برای تامین مصالح خود و اثر گذاری در دنیا استفاده کنیم؟آیا اصولگرایی این است که کاری کنیم تا بدون داشتن فایده، هزینه‌ها را افزایش دهیم؟»، اظهار داشت: «چه کسی می‌گوید باید در مقابل دشمن کوتاه آمد! صحبت بر سر این است که چگونه می‌توان دشمن را به حالت انفعال در آورد نه اینکه با یک سخن با موضع نسنجیده زمینه‌ای فراهم شود که دشمن فعال شود و فشارش را بیشتر کند».

خاتمی افزود: «باید اعتبار، حرمت و منزلت مردم را در دنیا زیاد کنیم، ما باید با تعامل با جهان با حفظ منافع و اصول تهدیدها را دفع کنیم، ملت همین‌ها را می‌خواهد ونیاز به نظر سنجی نیست،آن هم نظر سنجی که در تیپ‌های خاص می‌‌شود و با ذهنیت‌هایی که ایجاد می‌‌شود تازه نتایج آنها هم نشان داده است که گرایش قابل توجه قشرهای خاص ملت هم به همین مسائل است».

رئیس بنیاد باران هشدار داد که «متاسفانه عده‌ای در سطح جامعه می‌خواهند مردم را از جمهوری اسلامی و اصلاح امور مایوس کنند» و گفت: «اگر آنها بیدار شوند و در کنار اکثریت جامعه به صحنه بیایند معلوم است نتیجه چه خواهد شد».

رئیس جمهور سابق کشورمان همچنین تاکید کرد: «انتخابات آینده باید آزاد باشد و نباید اینگونه القا شود که مصلحت این است چه کسی بیاید و چه کسی نیاید، مصلحت این است که مردم تشخیص دهند، مصلحت این است که مردم راهی را انتخاب کنند که این مملکت به لحاظ اقتصادی،سیاسی،علمی و بین المللی جایگاه بالاتری داشته باشند».

وی با اشاره به نزدیکی زمان انتخابات تاکید کرد که در این ایام باید یک اصل را به عنوان مبنای وحدت ملی قرار دهیم و آن «سند چشم انداز» و رسیدن به اهداف آن توسط کسی باشد که می‌خواهد بیاید.

خاتمی در ادامه گفت: «ما افتخار می‌کنیم که سند چشم انداز با ساعتها کار کارشناسی و بحث در مجمع تشخیص مصلحت و بالاخره استفاده از نظرات رهبری تدوین شد و نقشه راهی برای کشور ترسیم شد، معلوم شده است چه کسانی چشم انداز را تدوین کردند و برنامه چهارم را براساس چشم انداز نوشتند و در مدت کوتاه در آن مسیر حرکت کردند، اما آیا امروز هم در آن مسیر حرکت می کنیم؟اگر می‌گوییم تغییر، یعنی کسانی بیایند که در مسیر چشم انداز حرکت کنند نه در جهت خلاف آن».

وی با تاکید مجدد بر اینکه «باید بگذاریم مردم آزادانه انتخاب کنند و رای بدهند نه اینکه از پیش القا شود وظیفه شرعی و انقلابی شان چیست»، اظهار داشت: «اتفاقاً مردم خیلی خوب می‌توانند وظیفه انقلابی و شرعی خود را تشخیص دهند، فقط باید زمینه را فراهم کنیم. اگر مردم اطمینان داشته باشند از رای آنها صیانت خواهد شد ببینید چه انتخاباتی خواهد شد؛ در آن صورت هیچ کس نمی‌تواند به نتیجه آن اعتراض کند».

خاتمی با ابراز تاسف از اینکه در برخی دوره‌ها همین القائات و جنگ‌های روانی ایجاد شده، گفت: «با این حال دیدیم که این تبلیغات نتیجه عکس داد». 

رئیس جمهور سابق کشورمان، بزرگترین وجه اقتدار و امنیت در جامعه را احترام و اعتماد متقابل حکومت و مردم با یکدیگر عنوان کرد و افزود: «اگر حکومتی بیاید و اعتماد مردم را به هر دلیلی به همراه نداشته باشد، هر چه امکانات امنیتی، قضایی و نظامی نیز بیشتر باشد این جامعه امن نیست و در چنین جامعه‌ای زمینه کارگر افتادن توطئه‌های ضد انقلاب و دشمن بیشتر فراهم می‌شود».

رئیس بنیاد باران تصریح کرد: «ما می‌خواهیم دست اندرکاران انتخابات زمینه‌ای را فراهم کنند که مردم در فضای آزاد و مطمئن رای بدهند، چرا که در اینصورت است که ما شاهد حضور گسترده مردم در انتخابات خواهیم بود».

سید محمد خاتمی خاطر نشان کرد: «ما خودمان را در مقابل مردم و انقلاب مسئول می‌دانیم البته این بدان معنی نیست که فرد خاصی باید در صحنه بیاید، بلکه معتقدیم روش و منش اصلاح‌طلبی باید مطرح شود، چون این روش مورد قبول مردم است و البته اگر در این فضا نظر مردم چیز دیگری بود و به تفکر دیگری رای دادند ، به آن احترام می‌گذاریم».
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
-
|
۱۱:۴۴ - ۱۳۸۷/۱۰/۱۲
0
0
آزموده راآزمودن خطاست آقاي خاتمي.اين فقرو تبعيض آيا ازعملكرد شما نبوده؟
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین