«هان دوک-سو» نخستوزیر کرهجنوبی سهشنبه در نشستی با روزنامهنگاران خارجی در بوسان گفت: از نقطه نظر جلوگیری از تحریکات بیمعنا از سوی کره شمالی، باید با آمریکا در زمینه برنامهریزی مشترک یا نوعی عملیات و اجرای مشترک همکاری نزدیکتری داشته باشیم. ما نیاز به بازدارندگی قویتری داریم، از جمله با سلاحهای هستهای. اما، ما هیچ برنامه قطعیای برای دستیابی به تسلیحات هستهای در آینده نداریم.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، نخستوزیر کرهجنوبی افزود: یون سوک یول، رئیسجمهور کرهجنوبی، زمانی که از نیاز به همکاری نزدیکتر بین سئول و واشنگتن در مورد برنامههای استفاده از نیروهای هستهای آمریکا صحبت میکرد، درباره دستیابی کره جنوبی به تسلیحات هستهای صحبتی به میان نیاورد.
به گفته این مقام ارشد سئول، کرهجنوبی به برگزاری مانورهای نظامی مشترک با واشنگتن با وجود واکنش پیونگیانگ ادامه خواهد داد.
هان دوک-سو با بیان اینکه سئول بر سر این موضوع سازش نخواهد کرد، گفت: ما به مانورهای مشترک خود ادامه خواهیم داد و به تقویت قابلیتهای بازدارندگی خود صرفنظر از اینکه کره شمالی چه کاری انجام میدهد یا چگونه به اقدامات منصفانه ما برای دفاع از خود واکنش نشان میدهد، ادامه خواهیم داد.
او اذعان کرد که مانورهای مشترک مطمئناً پیونگیانگ را «عصبی» میکند و افزود، با این حال، این نمیتواند دلیلی برای جلوگیری از تقویت اتحاد سئول با واشنگتن با هدف بازدارندگی از «تحریکهای کره شمالی» باشد.
این مقام کرهجنوبی همچنین گفت که سئول در نظر ندارد که تسلیحات مرگبار به اوکراین ارائه کند.
نخستوزیر کرهجنوبی تاکید کرد: تا این لحظه، ما در حال بررسی ارائه تسلیحات مرگبار به اوکراین نبودهایم. ما کمکهای بشردوستانه ارائه خواهیم کرد و وقتی زمان آن برسد، در بازسازی اوکراین مشارکت خواهیم داشت؛ و ما از بخش برق اوکراین با ارائه تجهیزاتی به آنها حمایت میکنیم.
سئول متعهد شده است که ۱۳۰ میلیون دلار کمک بشردوستانه به کییف در سال ۲۰۲۳ ارائه کند. سال گذشته، کمک کرهجنوبی به اوکراین در مجموع ۱۰۰ میلیون دلار شد.
دمیترو پونومارنکو، سفیر اوکراین در کرهجنوبی در اواخر فوریه تکرار کرد که کییف امیدوار است سئول راهی برای ارسال تسلیحات به اوکراین آسیبدیده بدون تأخیر بیابد تا تواناییهای «ضد تهاجمی» این کشور را تقویت کند.