کد خبر: ۸۲۸۸۰۲
تاریخ انتشار : ۱۷ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۷:۰۴
در بیانیه‌ای به مناسبت روز جهانی زن مطرح شد:

درخواست حزب اتحاد ملت برای لغو قانون حجاب اجباری

حزب اتحاد ملت به مناسبت روز جهانی زن در بیانیه‌ای نوشت: نسل جوان انتخاب آزادانه نوع پوشش، حجاب، گذران اوقات فراغت و ... را از حقوق خود می‌داند. حزب اتحاد ملت نیز خواستار لغو قانون حجاب اجباری و عدم دخالت نهاد‌های نظامی و امنیتی در این امور است.
درخواست حزب اتحاد ملت برای لغو قانون حجاب اجباری
آفتاب‌‌نیوز :

حزب اتحاد ملت ایران به مناسبت روزجهانی زن بیانیه‌ای صادر کرده است.

به گزارش روابط عمومی این حزب در بخش‌هایی از بیانیه آمده است: سال در حالی رو به پایان است که یکی از تلخ‌ترین دوران‌های تاریخ سیاسی و اجتماعی ایران را به خود دید. دورانی که با درگذشت تاسف بار مهسا امینی دختری معصوم و جوان شروع شد و جنبشی پدید آمد که بیش از هر جنش اجتماعی دیگری که تا کنون در این دیار شاهد بوده‌ایم، رنگ و بوی زنانه یافت.

انباشت مطالبات به حق زنان، عدم پاسخگویی به این مطالبات و افزایش هر ساله شکاف جنسیتی در ایران از سویی و از سویی دیگر ممانعت بیشتر با حضور اجتماعی زنان در سال‌های اخیر و سخت‌گیری‌هایی که هر روز رنگ و بوی جدیدی می‌گرفت در مورد سبک زندگی و پوشش زنان، بروز جنبشی زنانه را قابل پیش بینی می‌کرد و در فقدان تدبیر و مدیریت مناسب در نهاد‌های حکومتی بیم آن می‌رفت، که به جای پاسخ گویی به خواسته‌های به حق زنان ایران، مواجهه نادرست با این جنبش اتفاقات تلخی را رقم زند که در ماه‌های گذشته شاهد بودیم.

متاسفیم که با گذشت بیش از صد سال از زمانی که مادران ما با تلاش‌های طاقت‌فرسا و پرداخت هزینه‌های متعدد و علی رغم مخالفت‌ها و آزار‌های گروهی دگم‌اندیش و متحجر توانستند حق آموزش را برای دختران به دست آورند، این روز‌ها شاهد مسمومیت گسترده و سریالی دختران دانش‌آموز و نا امن شدن مدارس برای دختران هستیم.

متاسفیم که باید پس از این همه سال خواستار تامین امنیت دختران در مدارس باشیم. ما خواستار پاسخگویی نهاد‌های حافظ امنیت در مورد این حوادث و تضمین پایان‌دادن و جلوگیری از تکرار چنین اتفاق‌های ناگواری هستیم.

نسل جوان انتخاب آزادانه نوع پوشش، حجاب، گذران اوقات فراغت و ... را از حقوق خود می‌داند. حزب اتحاد ملت نیز خواستار لغو قانون حجاب اجباری و عدم دخالت نهاد‌های نظامی و امنیتی در این امور است.

متاسفانه بر اساس قوانین خانواده، اختیار امور زندگی زنان بعد از ازدواج به مرد واگذار می‌شود، اموری مانند حق طلاق، اشتغال، تحصیل، انتخاب محل سکونت، خروج از کشور و حتی حضانت فرزند، ما خواستار تغییر این قوانین در راستای برابری زنان با مردان هستیم.

نرخ اشتغال پایین زنان در ایران از عوامل تبعیض علیه آنان است و فقر را در میان زنان گسترش داده است. عدم دسترسی برابر به فرصت‌های شغلی، عدم دسترسی به خدمات بیمه‌ای مناسب و نابرابری درآمد زنان و مردان در دهه‌های اخیر بسیار متاثر از فرهنگ‌سازی ضد اشتغال زنان بوده است.

زنان خانه‌دار که بیشترین جمعیت زنان ایران را به خود اختصاص می‌دهند، متاسفانه به رغم این که ساعت‌های زیادی از روز را صرف کار خانگی و نقش مراقبتی می‌کنند از کسب درآمد و بیمه محرومند. کار آن‌ها بدون مزد است، با آسیب‌های روحی و جسمی زیادی مواجه هستند و در تصمیم‌گیر‌های خانوادگی نقش درجه دو دارند.

متاسفانه ایران یکی از بالاترین آمار‌های خشونت علیه زنان را دارد، بی آن که قانون مشخصی برای مقابله با آن وجود داشته باشد. متاسفانه شاهدیم تلاشی که بیش از ده سال برای تصویب لایحه منع خشونت علیه زنان انجام شد، این روز‌ها با تغییرات عمیقی که در متن این لایحه انجام شده رو به شکست است. در حالی که بیش از هر زمانی نیازمند قوانین سخت‌گیرانه و بازدارنده برای مقابله با خشونت علیه زنان و قتل‌های ناموسی هستیم.

در سال‌های اخیر شاهد افزایش کودک همسری در کشور هستیم. ما خواستار پایان دادن به ترویج کودک همسری، مقابله با آن و تغییر سن ازدواج در قانون، مطابق با کنوانسیون حقوق کودکان هستیم.

بار‌ها نسبت به تبعات منفی اجرای قانون جوانی جمعیت هشدار داده‌ایم، بار دیگر خواستار پایان دادن به اجرای قانون جوانی جمعیت و واگذار کردن مباحث مربوط به جمعیت به متخصصان این حوزه هستیم. همچنین خواستار دسترسی آسان و رایگان زنان در سراسر کشور به خصوص در مناطق محروم به امکانات بهداشتی و درمانی هستیم.

ما می‌دانیم تا رسیدن به جامعه‌ای عاری از نابرابری جنسیتی که زنان در آن فرودست نباشند راه بسیار است، اما شرط اول قرار گرفتن در مسیر درست است، متاسفانه آنچه در ایران شاهدیم رفتن به سمت بی‌راهه است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین