آفتابنیوز : آفتاب: حضرت آیتالله خامنهای در دیدار نوری المالکی با ایشان حضور نیروهای آمریکایی و انگلیسی در عراق را منشاء اصلی مشکلات مختلف از جمله تروریسم و اختلافات داخلی دانستند و افزودند: «تا وقتی آمریکاییها در عراق باشند، آب خوش از گلوی ملت عراق پایین نخواهد رفت».
به گزارش سرویس سیاسی آفتاب، حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی، در دیدار با نخست وزیرعراق تاکید کردند: «گسترش روابط دولت عراق با همه اقوام و پیروان مذاهب مختلف در این کشور، اعتماد عمیق به مردم، گسترش و استحکام روابط با همسایگان، از عوامل حقیقی قدرت و بقای عراق به شمار میروند و دولت عراق برای تحقق اهداف خود باید به این عوامل تکیه کند و ایمان مذهبی، شجاعت و عزت نفس مردم عراق را سرمایهای عظیم برای خود بداند».
ایشان، اعتماد ایران به نخست وزیر و دولت عراق و علاقه عمیق به مردم این کشور را یادآور شدند و افزودند: «هدف ما، عزت، استقلال، آرامش و پیشرفت عراق است و هر تلاشی را که در این زمینه لازم باشد همچنان انجام خواهیم داد».
حضرت آیتالله خامنهای حضور نیروهای آمریکایی و انگلیسی در عراق را منشاء اصلی مشکلات مختلف از جمله تروریسم و اختلافات داخلی دانستند و افزودند: «تا وقتی آمریکاییها در عراق باشند، آب خوش از گلوی ملت عراق پایین نخواهد رفت».
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به حیله گری و تلاش دولت آمریکا برای نفوذ، تحکیم سلطه و غارت منابع کشورها، برخی نگرانیها را درباره توافقنامه آمریکا و عراق یادآور شدند و افزودند: «آمریکاییها به شدت غدار و پیمان شکن هستند؛ به گونهای که حتی با هم پیمانان نزدیک خود در منطقه، دوستی حقیقی ندارند. بنابراین به هیچ یک از وعدههای آنان نمی توان و نباید اعتماد کرد».
ایشان پایداری مدبرانه و هوشمندانه را تنها راه مقابله با حیلهها و طرحهای پیچیده آمریکا و انگلیس برشمردند و افزودند: «باید به مردم عراق ثابت کرد که دولت عراق حاضر نیست با ارعاب و تهدید دشمن، از مواضع و منافع ملی عراقیها عقب نشینی کند».
رهبر انقلاب اسلامی ایجاد پایگاهی ثابت برای حضور و حاکمیت بلند مدت در منطقه را از اهداف اصلی دولت آمریکا خواندند.
درآغاز این دیدار که داوودی معاون اول رئیس جمهور نیزحضور داشت، نوری المالکی نخست وزیر عراق دیدار با رهبر انقلاب اسلامی را مایه خیر و برکت فراوان برای مردم عراق خواند و با اشاره به روابط برادرانه و رو به پیشرفت دو کشور گفت: «توسعه این روابط در بخشهای اقتصادی و سیاسی میتواند الگویی برای پیشرفت منطقه باشد».