نخستوزیر رژیم صهیونیستی با تکرار لفاظیها علیه جمهوری اسلامی ایران گفت که موشکهای ایران قادر به رسیدن به بسیاری از کشورها از جمله اروپا را دارد.
بنیامین نتانیاهو در مصاحبه با روزنامه ایتالیایی «لا ریپابلیکا» مدعی شده که دموکراسی در فلسطین اشغالی استوار است.
نتانیاهو در اولین مصاحبه خود با یک روزنامه خارجی از زمان آغاز تظاهرات گسترده علیه اصلاحات قضایی او در ۹ هفته پیش، در پاسخ به سؤالی درباره وسعت اعتراضات در سرزمین اشغالی گفت: «من میگویم اعتراضات نشان میدهد که دموکراسی ما چقدر مستحکم است».
وی سپس در پاسخ به سؤال روزنامهنگار روزنامه ریپابلیکا مبنی بر اینکه «چرا در حالی که مخالفتهای مردمی تا این حد گسترده است اصلاحات را پیش میبرید؟»، گفت: «زیرا مردم به شدت میخواهند که توازن قوا بین قوه مجریه، مقننه و قضائیه برقرار شود. مشکل در قوه قضائیه به وجود میآید که بیش از حد فعال بوده و از اختیارات بیش از اندازهای برخوردار بوده و در نتیجه تعادل را به هم میزند. اصلاح لازم است».
نتانیاهو سپس در ادامه توجیهات خود در این راستا گفت: «قوه قضائیه باید مستقل باشد نه همهکاره. این اصل بحث است. اعتراضات بخشی طبیعی از این رویارویی است، اما من معتقدم که بر آنها (اعتراضات) غلبه خواهیم کرد».
نخستوزیر رژیم صهیونیستی با اشاره به اینکه گستره و دامنه اصلاحات در هفتههای آینده مشخص خواهد شد، خطاب به معترضان اسرائیلی گفت: «من میگویم دموکراسی در معرض خطر نیست و با اصلاح قوه قضائیه تقویت خواهد شد که بخش عظیمی از مردم آن را ضروری میدانند».
نتانیاهو گفت: «به یاد داشته باشید زمانی که اصلاحات اقتصادی را تصویب کردم، اعتراضات فراوان بود. در آن زمان، مردم مخالف تغییر در اقتصاد بازار بودند، به ویژه اتحادیههای کارگری ماهها به اعتراضات خود ادامه دادند، اما در نهایت اصلاحات، اقتصاد بسیار قوی ایجاد کرد همچنین به این دلیل که منجر به ایجاد رابطه جدیدی بین دولت و اتحادیههای کارگری شد که امروز بسیار بهتر از گذشته همکاری میکنند».
نخست وزیر رژیم صهیونیستی در پاسخ به این سؤال که او از نظر معترضان به اقلیتها احترام نمیگذارد، گفت: «سوء تفاهمات زیادی وجود دارد.. حقیقت این است که کلیشههای زیادی علیه این دولت وجود دارد. ما به حقوق مدنی، حقوق اقلیتها و دموکراسی وفادار هستیم و خواهیم ماند».
بنیامین نتانیاهو در ادامه به سؤالی درباره توافقنامه آبراهام مبنی بر اینکه «آیا توافقنامه آبراهام که در سال ۲۰۲۰ با بحرین، امارات، سودان و مراکش امضا شد، در خطر است یا میتواند تکامل یابد و عربستان سعودی را نیز دربرگیرد؟»، گفت: «به دو دلیل تکامل خواهد یافت. دلیل اول تهدیدی است که ایران از طریق تلاش برای سلطه بر کل منطقه، نابودی کشور اسرائیل و سرنگونی رهبران بسیاری از کشورهای عربی به همراه دارد. این کشورها میتوانند ببینند که ما منافع راهبردی مشترکی داریم. دلیل دوم این است که آنها فناوری و نوآوری ما را میبینند و فرصتی که چنین چیزی برای کل منطقه فراهم میآورد را درک خواهند کرد».
وی با اشاره به این موارد تصریح کرد: «مهمتر از همه، توافقنامه آبراهام، رویکرد مذاکرهای را که برای ربع قرن بر خاورمیانه حاکم بود، لغو کرد. پیش از این گفته میشد که صلح با فلسطینیها باعث صلح در منطقه میشود، اما نتیجه نداد. اکنون ما برعکس، اما با همان هدف یعنی صلح عمل میکنیم. بدون رفتن به رام الله، با بحرین، امارات، سودان و مراکش قراردادهایی امضا کردیم. دیگران از کشورهای بیشتری این رویه را دنبال خواهند کرد. به ویژه اگر الحاق عربستان سعودی را داشته باشیم که البته این انتخاب عربستان باید باشد».
نخستوزیر رژیم صهیونیستی درباره توافق احتمالی بین تلآویو و ریاض گفت: «ریاض بیانیههای زیادی منتشر کرده است، اما طبیعتاً معتقدم که توافق صلح بین ما و سعودیها به توافق با فلسطینیها منجر میشود، مشروط بر اینکه آنها موافقت کنند که موجودیت اسرائیل را به رسمیت بشناسند».
نتانیاهو در ارتباط با گفتگو با «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین بدون اشاره به فعالیتهای غیرقانونی شهرکسازی رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی گفت: «بله، البته، این آنها هستند که نمیخواهند مذاکره کنند».
بدون تهدید نظامی نمیتوان از دستیابی ایران به سلاح اتمی جلوگیری کرد
نخستوزیر رژیم صهیونیستی در بخشی از مصاحبه خود به لفاظی علیه برنامه هستهای ایران پرداخت و گفت: «ایران باید بداند که ما تمام تلاش خود را به کار میگیریم تا از تبدیل شدنش به کشوری در آستانه قدرت اتمی جلوگیری کنیم. هیچ راهی برای جلوگیری از دستیابی یک رژیم سرکش از دستیابی به سلاح اتمی بدون تهدید نظامی معتبر وجود ندارد».
موشکهای ایران میتواند به اروپا برسد
نتانیاهو در ادامه خواستار همکاری ایتالیا و تلآویو علیه جمهوری اسلامی شد و گفت: «(با مقامهای ایتالیا) درباره ایران بحث خواهیم کرد. ما باید از اتمی شدن آن جلوگیری کنیم، زیرا موشکهای این کشور میتواند به بسیاری از کشورها از جمله اروپا برسد و هیچکس نمیخواهد با سلاح اتمی یک رژیم بنیادگرا گروگان گرفته شود».
نخستوزیر رژیم صهیونیستی در بخشی از مصاحبه خود به جنگ اوکراین و آمادگی تلآویو برای میانجیگری میان کییف و مسکو خبر داد و گفت: «من حاضرم برای پایان دادن به این قتل عام دست به هر کاری بزنم. اگر هر دو طرف تصمیم بگیرند که زمان میانجیگری فرا رسیده است و من میتوانم کمکی کنم، آن را بررسی خواهم کرد. با اینحال متأسفانه باور نمیکنم که زمان آن هنوز فرا رسیده باشد. این جنگ مدتی طول میکشد تا این فرصت پیش بیاید.»
نتانیاهو سپس درباره موضع رژیم صهیونیستی در قبال جنگ اوکراین بار دیگر لفاظیهایی را علیه ایران تکرار کرد و توضیح داد: «اسرائیل تنها کشوری است که خلبانان آن بر فراز بلندیهای جولان در فاصله بسیار کمی از جنگندههای روسی در سوریه پرواز میکنند، زیرا ما باید از کمک نظامی ایران به حزب الله جلوگیری کنیم. ما به وضوح علاقمند به دوری از تقابل با روسیه هستیم، زیرا هزاران یهودی همچنان در روسیه زندگی میکنند و نمیخواهیم از مهاجرت به اسرائیل محروم شوند. روابط ما با روسیه بسیار پیچیده است، اما ما هر کاری میتوانیم برای کمک به اوکراینیها و پایان دادن به این درگیری انجام میدهیم»