کد خبر: ۸۳۰۲۳۵
تاریخ انتشار : ۲۴ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۸:۰۰

پاشینیان: سازمان پیمان امنیت جمعی دارد ارمنستان را رها می‌کند

نخست‌وزیر ارمنستان تاکید کرد، ایروان قصد ندارد از سازمان پیمان امنیت جمعی که شامل شش کشور است، خارج شود.
پاشینیان: سازمان پیمان امنیت جمعی دارد ارمنستان را رها می‌کند
آفتاب‌‌نیوز :

«نیکول پاشینیان» نخست‌وزیر ارمنستان سه‌شنبه در کنفرانس مطبوعاتی خود گفت: اینطور نیست که ارمنستان بخواهد سازمان پیمان امنیت جمعی موسوم به سی‌اس‌تی‌او را ترک کند، این سازمان است که دارد ارمنستان را رها می‌کند و همین مایه نگرانی زیادی برای ماست.

به گزارش خبرگزاری راشا تودی، ارمنستان که درگیر مناقشه ارضی با جمهوری آذربایجان بر سر منطقه قره‌باغ است، مشارکت خود را با سازمان پیمان امنیت جمعی که شامل روسیه و جمهوری‌های شوروی سابق از جمله بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان و تاجیکستان می‌شود، کاهش داده است.

در ماه ژانویه پاشینیان هشدار داد که ممکن است از سازمان ملل بخواهد تا نیروهای حافظ صلح را برای حفاظت از جمعیت ارمنی‌تبار پس از پایان دوره پنج ساله استقرار نیروهای حافظ صلح روسیه در سال ۲۰۲۵، در قره‌باغ مستقر کند.

اوایل سال جاری، ایروان همچنین اعلام کرد که رزمایش‌های سازمان پیمان امنیت جمعی در سال ۲۰۲۳ در خاک ارمنستان برگزار نخواهد شد و در عین حال از تعیین نماینده ارمنستان به سمت معاون دبیرکلی این بلوک که تحت رهبری روسیه است، خودداری کرد.

پاشینیان سه‌شنبه در کنفرانس خبری خود با این سوال مواجه شد که آیا چنین تصمیماتی به معنای آن است که ارمنستان در مسیر جدایی از سازمان پیمان امنیت جمعی است یا خیر. پاشینیان این مساله را تکذیب کرد.

او گفت: چنین نگرانی‌هایی اصلا مطرح نیست اما ایروان نگرانی‌های دیگری درباره این نهاد امنیتی دارد. ارزیابی من این است که سازمان پیمان امنیت جمعی، خواسته یا ناخواسته، ارمنستان را رها می‌کند. و این مایه نگرانی ماست.

نخست‌وزیر ارمنستان گفت که با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه درباره «تشدید تنش‌های احتمالی» در قره‌باغ صحبت کرده و به او گفته است که «مشکلاتی در منطقه‌ای وجود دارد که اکنون صلحبان‌های روسی مسئول آن هستند.»

او خاطرنشان کرد: ارمنستان از تصدی سمت معاون دبیرکلی سازمان پیمان امنیت جمعی خوشحال خواهد شد، البته اگر ما با این کار پیام نادرستی به مردم خود ارسال نکنیم. پر کردن پست معاون دبیرکلی باید یک عامل جدید برای امنیت ارمنستان باشد.

صحبت‌های پاشینیان به طور ضمنی به این نکته اشاره داشت که در حال حاضر چنین چیزی وجود ندارد.

پاشینیان هم‌چنین گفت به دلیل مشکلات ناشی از عملکرد نیروهای حافظ صلح روسیه در جلوگیری از تشدید تنش‌ها با جمهوری آذربایجان نزد ولادیمیر پوتین شکایت کرده است.

ادامه تنش‌ها در قفقاز، جایی که ایروان و باکو به طور مشخص برای کنترل منطقه قره باغ کوهستانی در آن با یکدیگر رقابت دارند، نوعی آزمون برای نفوذ منطقه‌ای روسیه و نیز سنجش نحوه نظارت نیروهای صلح‌بان این کشور محسوب می‌شود که در حال حاضر عمده نظامیان آن برای شرکت در نبردهای جاری به اوکراین اعزام شده‌اند.

فرانس‌پرس در گزارشی آورده است: اگر رئیس‌جمهوری روسیه حامی و میانجی توافقی بود که سال ۲۰۲۰ به جنگ خونین شش هفته‌ای میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان پایان داد اما نیروهای حافظ صلح او در قره باغ در برابر درگیری‌های فزاینده میان دو طرف مخاصمه ناتوان به نظر می‌رسند.

پاشینیان روز سه‌شنبه در جریان یک کنفرانس خبری گفت که در گفتگوی تلفنی خود با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه «خطر تشدید تنش در قره‌باغ کوهستانی» را به وی گوشزد و بر مشکلاتی که «در حوزه مسئولیت نیروهای حافظ صلح روسیه» وجود دارد، تاکید کرده است.

وی با اشاره به کشته شدن شماری از ماموران پلیس نظامی کشورش در جریان درگیری‌های اخیر با نیروهای آذربایجانی افزود: «این اتفاق در حوزه مسئولیت نیروهای حافظ صلح روسیه رخ داده است و من در گفتگوی تلفنی با پوتین این نگرانی را مطرح کردم.»

ارتش روسیه که هفته‌ها است از سوی ایروان به دلیل «انفعال و عدم کارایی مناسب» به شدت مورد انتقاد قرار می‌گیرد روز دوشنبه مدعی شد که از پیشرفت یک درگیری و تبادل آتش میان دو طرف که روز یکشنبه پنج کشته به جا گذاشت، جلوگیری کرده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین