بر اساس اعلام معاون اقتصادی بانک مرکزی نرخ رشد اقتصادی در پاییز سال جاری ۵.۳ درصد بوده، این در حالیست که مرکز آمار چند روز پیش نرخ رشد را ۲.۸ درصد اعلام کرده بود. بر اساس دادههای منتشر شده توسط بانک مرکزی روند نرخ رشد اقتصادی در سال جاری صعودی بوده و از کانال ۳ درصد به کانال ۵ درصد رسیده است. اما دادههای مرکز آمار نشان میدهد روند رشد در سال جاری نزولی بوده و از ۴.۶ درصد در بهار به کانال دو درصد رسیده است.
بر اساس اعلام بانک مرکزی رشد اقتصادی بخش کشاورزی مثبت ۱.۱ درصد بوده، در حالی که برآورد مرکز آمار از رشد اقتصادی بخش کشاورزی منفی ۷.۹ درصد بوده است. به بیان سادهتر رشد اعلامی بانک مرکزی ۹ درصد بالاتر از رشد اعلامی توسط مرکز آمار است. همچنین رشد گروه نفت توسط بانک مرکزی و مرکز آمار به ترتیب ۱۵.۴ درصد و ۱۰.۷ درصد برآورد شده است.
به گزارش اکوایران، همچنین اختلاف فاحشی میان رشد اقتصادی اعلام شده بخش صنعت توسط این دو نهاد وجود دارد. بانک مرکزی رشد اقتصادی این بخش را ۱۱.۶ درصد اعلام نموده، اما در آن سو مرکز آمار رشد اقتصادی بخش صنعت را تنها حدود ۵ درصد تخمین زده است. این اختلاف در مورد بخش خدمات نیز صادق بوده، به گونهای که نرخ رشد بانک مرکزی تقریبا نزدیک به دو برابر نرخ رشد برآورد شده توسط مرکز آمار است.
به طور کلی میتوان گفت که بانک مرکزی در تمامی بخشها رشد اقتصادی را به طور قابل توجهی بالاتر از مرکز آمار تخمین زده است. در سالیان گذشته نیز به دلیل اختلافی که این دو نهاد در محاسبه تولید ناخالص داخلی دارند، همواره نرخ رشدهای تخمین زده شده توسط بانک مرکزی و مرکز آمار متفاوت بوده است، اما این بار اختلاف بسیار شدت گرفته است.
همچنین بر اساس اعلام بانک مرکزی اجزای هزینه ناخالص داخلی نشان میدهد که در فصل پاییز مصرف بخش خصوصی ۱۱.۹ درصد رشد کرده در حالی که این رقم در سال قبل ۲.۹ درصد بوده است. مصرف بخش دولتی ۱۶ درصد رشد داشته، روند تشکیل سرمایه ثابت در سه ماه سوم ۱۶.۶ درصد در بخش ماشینآلات ۲۸.۳ درصد، بخش ساختمان ۶.۹ درصد رشد داشته است. در این بخش هم اختلافات فاحشی دیده میشود، به عنوان مثال براورد مرکز آمار از رشد مخارح دولت ۵ درصد بوده که حدود ۱۱ درصد پایینتر از رشد تخمین زده شده توسط بانک مرکزی است.